АКНЕ И РОАКУТАН

• 163 279
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
  • София и там където не се пуши
Да попитам, намирате ли си РОАКУТАН вече в България, че не съм се сетила да питам в аптеката.  newsm78

# 106
Да, вече не е отказ, но в моя град например трябва да си го поръчаш, за да ти го поръчат, тъй като се оказа, че само аз съм го пиела  Rolling Eyes . НО аз не виждам никакъв смисъл да давате с 15 - 20 лв. повече, по-добре от Турция - там няма ДДС на лекарствата и затова е точно с толкова по-евтино от в нашите аптеки.

# 107
Здравейте! Включвам се и аз да споделя опит - след като ходих на платен преглед при препоръчана лекарка, който трая 2 минути и завърши с препоръка да си взема ексфолиращ крем ooooh! се отказах да търся лекар за акнето си. Купих си на своя глава Акне - Бензоил Пероксид 5 и започнах да го мажа като крем - на широки участъци. Понасяше ми много добре, пъпките завехнаха, петната поизчезнаха и... след две седмици се събудих със стахотен обрив! Уртикария, по шията и лицето, сърбеж...така започнах отначало, намерих лекар и той ми изписа лечение след проведено изследване и установени стафилококи. Сега започвам лечението и препоръчвам на всички да не се лекуват на своя глава! Както ми обясни докторът запушените пори са предпоставка за развитие на бактерии, така че колкото и да си мажем докато не лекуваме бактериите не може да се разчита на спасение от акнето.
В този ред на мисли, ако на някого са изписали Бензоил Пероксид 50 мг да ми пише, подарявам го - използвала съм около половината, отворен е на 10,05 и е годен до март 2011 г., пипала съм го само с памуче. Ето линк към продукта
http://www.framar.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D0%BF-5-%D0 … dukt30013942.html
Докторът каза, че е трябвало да го нанасям САМО върху пъпчиците, а НЕ като мен като крем за лице.

Милата, ама как пък така на своя глава - типично българска черта Simple Smile Simple Smile, направо те съжалих, но недей друг път така....

# 108
Ами аз разчитах, че като отида при препоръчана лекарка и си платя, то тя ще ми отдели нужното внимание, а получих кръгла нула срещу очакванията и парите си.
Бях крайно разочарована и затова се хванах да си решавам проблема сама, за щастие това ме доведе до правилния лекар Praynig

# 109
Аз ходих при 2 лекарки, които ми предписваха кремчетаи гелчета за измиване, нямаше никакъв ефект. Сума неща измазах, толкова  пари наринаХ и не забелязах кой знае какъв ефект. Накрая отидох при една дерматоложка-тя ми предписа лечението с Роакутан и не съжалявам. Повечето дерматолози предписват кремове, гелове, но акнете е толкова упорито, че едва ли би имало кой знае какво подобрение от мазане...

# 110
Зравеите аз Любо на 18 съм и ще пия роакутан по преценка на лекаря ми щото ми писна се мажа ;д а и да няма голям ефект, аз съм с леко акне много малко имам но преди 2 месеца излезнаша пъпки по врата и се разпространи на всякъде много ми беше страну пия миноцин но лекаря които ми го преписа незнае даже каква доза да пия и за това отидох при друг той ми каза си направа изследвания и каза че ще мия роакутан. На мен пубертета ми почна на началото на 17 края на 17 ми свърши и не мисля че пак се появил.Видях вашата тема че е на скоро и горе долу ми стана ясно за лекарството за това мисля да го пия.

# 111
Извинете някой има ли информация колко струва в Гърция роакутана 30 или 100 таблетки по 20 милиграма Благодаря предварително Simple Smile

# 112
Не можеш да го пиеш просто ей така. Това не е витамин С... Още повече, че не се продава без рецепта. В Румъния е по-евтин със сигурност, но зависи от коя част на България си и откъде ще ти е по-удобно да си ги купиш... Моят съвет е да не се захващаш на своя глава, защото лекарството е сериозно и ако нямаш толкова много акне, нямаш нужда въобще. Но ти си решаваш

# 113
на мен вече ми го изписаха и почнах го пия вече 8 дена само ми съхне устата и малко пъпки ми излезнаха амм ще се оправя не знам лекаря каза да го пия то не е много тежко нормално е амм каза че така се излекувам заради гърдите там съм по зле за това го пия. А и няма ми навреди нали всеки месец каза изследвания и при него да види как върви

# 114
  • София
Аз ходих при 2 лекарки, които ми предписваха кремчетаи гелчета за измиване, нямаше никакъв ефект. Сума неща измазах, толкова  пари наринаХ и не забелязах кой знае какъв ефект.
Все едно аз съм го писала. Дъщеря ми е с акне, къде ли не ходихме. Омръзна ми от проби. Лошото е, че вместо да се оправя взеха да и излизат едни огромни и дълбоки пъпки. Като се зачерви и го пипна е като грахово зърно и я боли страхотно. Последната дерматоложка от Торакс ни изписа козметика, която се продава само в тяхната аптека и струва 150 лв. Имам чувството, че сме обиколили почти всички лекари в София, куп пари и нищо. Моля ви помагайте, дайте координати на лекар, които ще и вземе секрет и ще и помогне. Ходили сме при  Ангелова; в кожния диспансер; МА; ВМА; Торакс другите вече не ги помня. Тя от болести не е пила толкова антибиотици, колкото заради това акне. Виждам, че пъпките вече почват да и правят белези. Помагайте

# 115
Здравей rozibozi , моят син точно това му пише в първоначалния преглед - кистозни пъпки.

Та попитах личната лекарка какво да направим и тя каза, че нейна пациентка пак младо момиче много са доволни в Токуда. Пуснах чичо Гугъл и ми излезе че там имат детска дерматология. Работят и със Здравна каса. Вече три пъти ни дава направление личната и освен за лекарството, което е доста скъпо за друго не сме давали средства. Когато се обадихме на тел в Токуда, не съм искала конкретен лекар и попаднахме на млад лекар, който моят син го боготвори.
Гледам там доста младеж ходи и така сравнително бързо се влиза при лекарите. Случвало се е и заради забавяне в графика да почакаме. Ааа да, за паркинг на час се плаща.

# 116
  • София
Има ли ефект от лечението при синът ти? Ще може ли на лични и името на лекаря? Не съм я водила в Токуда, поради негативни лични впечатления от медицинските сестри и пасивната меланхолия на др. Денчева на която съм била пациент.

# 117
Да определено има ефект и не само при синът ми, а и при племеникът ми, който свърши лечението февруари месец или март  newsm78 . Тези дни говорих със сестра ми и и казах, че 6-ти месец тече, а се притеснявам, че има единични вече пъпки, дали ще минат. Каза че и племеникът ми е имал така, при свършването на лекарството, но нещата са все по-добре и по-добре. Иначе милото нямаше никакво самочувствие.

# 118
  • София
Извинете някой има ли информация колко струва в Гърция роакутана 30 или 100 таблетки по 20 милиграма Благодаря предварително Simple Smile
Миналата година ми купуваха 30-ката за 26 евро.

# 119
Мерси за информацията.А аз ходих в александровска на последния етаж при доктор Емил Бърдаров и той ми го предписа

Общи условия

Активация на акаунт