ФДТ и база за грим и Перфектен тен - 8

• 63 403
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
мими23, много благодаря за отговора Simple Smile Тук е мястото да кажа, че сте наистина много мили всички, особено тези с повече опит. Научавам толкова много неща, когато ви чета. Колкото до ФДТ-на на SHISEIDO, аз се отказах засега. Спортувам без грим. На море ходя за 4-5 дни максимум и ползвам крем, не ФДТ на плажа. Определено съветът ти ми беше много ценен.
Иначе да споделя поредната неволя с ФДТ за мен - видях добри отзиви за Double Wear на Estee Lauder и си взех мостри, за да нацеля цвета. Определиха ме като Fresco или Outdoor Beige, но и двата изобщо не са за мен. Подобно фиаско ми се случи и с определянето на цвета на Parur на Guerlain. Вече започвам да се чудя моята кожа ли не е нормална, консултантките ли са некадърни, или просто няма достатъчно голям избор на цветове от тези модели ФДТ (което ми се струва малко вероятно предвид реномето и цената). Fresco-то ми е светличко, но по-добре стои, докато другия цвят е направо червен върху мен и освен ако не се смеси с нещо друго, не става. Не ми се дават толкова много пари за нещо, което ще се налага да смесвам. А и в Ягодка точно тези цветове ги няма... Та засега съм доникъде с избора на добър ФДТ, затова ако някой от по-знаещите има съвет, ще съм много благодарна.

Фреско на мен ми пасваше идеално,малко цветове са наистина...от лайт версията ползвам 01,но и 02 беше добър-нерозовеещ,малко по тъмен от еденицата.
Радвам се,че съм ти била полезна Peace

# 601
  • София
Дами, какво ще кажете за фдт на Лореал, който се нанася с ролерче? В момента съм с минералната прахообразна пудра пак на Лореал и съм доволна, но за вечерен грим определено ми трябва нещо по-покривно  Naughty

# 602
Дами, какво ще кажете за фдт на Лореал, който се нанася с ролерче? В момента съм с минералната прахообразна пудра пак на Лореал и съм доволна, но за вечерен грим определено ми трябва нещо по-покривно  Naughty

Обсъдихме го малко по назад-не струва Peace

# 603
Дами, никъде не мога да открия на Виши Aera Teint 35 номер за смесена и нормална кожа.Някой, ако гое виждал Praynig

# 604
Фреско на мен ми пасваше идеално,малко цветове са наистина...от лайт версията ползвам 01,но и 02 беше добър-нерозовеещ,малко по тъмен от еденицата.
На мен Fresco ми допадна повече - може да ми идва малко светъл, но е някак по-подходящ, озарява лицето, докато Outdoor Beige е направо червен. Понеже кожата ми е леко жълтеникава, винаги ми се е искало да неутрализирам това, но розовите ФДТ-ни понякога са толкова неестествени. Явно наистина сме с подобен тен на лицето, ще пробвам 01 и 02 от леката серия. А тя достатъчно покривна ли е?

# 605
Използвала съм най-различни ФДТ. Кожата ми е мазна, от време на време ми излиза по някоя пъпка, но за себе си съм установила , че най-добри за мен за ФДТ за суха кожа. Този на Collin (поръчвам си го от моята козметичка- не се продава свободно) за дехидратирана кожа е най-доброто за мен- не лъсва, покрива идеално, цветовете се " нагаждат" към лицето, а вечер след почистване кожата ми е невероятно мека и гладка( преди да сложа крем). Досега с нищо не съм постигала този ефект. Ползвала съм на макс фактор всички без age renew и тези, които се водят май panstick. На Collistar преди 4 години ползвах, сега май са сменили опаковките а и този на приятелката ми е по-различен, та май са променили и самия ФДТ. Пудра обаче не мога да си избера и това е- чудя се дали за лятото да не си взема т.нап. шоколад на Буржоа (доволна от всички техни продукти, нищо че са по-нисък клас) - нищо не ме е разочаровало, но тази пудра досега не съм я купувала. Какво ще ме посъветвате ?

# 606

Минералната пудра си е ФДТ и се постига сериозно покритие с нея! просто изисква хубава специфична четка и малко по-различна техника на нанасяне. четката която те слагат е с подходящата форма, но е много твърда и ако се опиташ да спазиш техниката, ще е направо болезнено. общо взето, кабуки с връх като купол ти трябва, и да е мека. слага се с кръгообразни движения с лек натиск, нещо като да я 'набиеш" вътре в кожата, няма да запуши порите не се плашете, минерален е, точно за хора с проблемна кожа...повтаряш докато постигнеш необходимия ефект. важното е да се разнесе и набие хубаво.

иначе, тази с ролера е простотия...ролера се скапва бързо, накъсва се гумичката и ще трябва по някакъв друг начин да се ползва.

# 607
Всъщност, именно "набиването" ( Laughing) прави съдържащия Bismuth Oxychloride "минерален" ФДТ на Л'Ореал много неподходящ за проблемна кожа (чувствителна, с акне, с розацея).

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 19:31 от Мадам Мираж

# 608
има ли бисмут? хммммм, аз ползвам други минерални без, чела съм противоречиви мнения че уж не бил вредем, само дразнел и щипел, но аз си го избягвам за всеки случай  Laughing а , то, не е за учудване,де, колко марки които претендират че са напълно минерални с какво ли не ги тъпчат, камо ли Л'ореал.
просто ми се стори че масово се шири мнението в БГ че минералните са само пудри и не дават хубаво покритие, което не е така...набиването ( и аз една дума избрах.... ooooh!) първия път като ми казаха ме ужаси, как ще си набивам това в порите! но с времето се убедих в ползите на минералните гримчета...

# 609
  • София

Минералната пудра си е ФДТ и се постига сериозно покритие с нея! просто изисква хубава специфична четка и малко по-различна техника на нанасяне. четката която те слагат е с подходящата форма, но е много твърда и ако се опиташ да спазиш техниката, ще е направо болезнено. общо взето, кабуки с връх като купол ти трябва, и да е мека. слага се с кръгообразни движения с лек натиск, нещо като да я 'набиеш" вътре в кожата, няма да запуши порите не се плашете, минерален е, точно за хора с проблемна кожа...повтаряш докато постигнеш необходимия ефект. важното е да се разнесе и набие хубаво.

иначе, тази с ролера е простотия...ролера се скапва бързо, накъсва се гумичката и ще трябва по някакъв друг начин да се ползва.

Мерси за обяснението   bouquet Но от това набиване няма ли да се получи напластяване и ефекта да е малко изкуствен  newsm78

# 610
На мен Fresco ми допадна повече - може да ми идва малко светъл, но е някак по-подходящ, озарява лицето, докато Outdoor Beige е направо червен. Понеже кожата ми е леко жълтеникава, винаги ми се е искало да неутрализирам това, но розовите ФДТ-ни понякога са толкова неестествени. Явно наистина сме с подобен тен на лицето, ще пробвам 01 и 02 от леката серия. А тя достатъчно покривна ли е?

Не е колкото обикновенния,но е на задоволително ниво...хубава покривност постигам с наслояване Peace

# 611

Мерси за обяснението   bouquet Но от това набиване няма ли да се получи напластяване и ефекта да е малко изкуствен  newsm78

ами такава опасност винаги има естествено,,. важното е първо, хубаво кремче навсякъде, да попие много хубаво..и слагаш, и гледаш, пробвай няколко пъти и ще видиш какво количество изглежда добре, разнасяй и преливай хубаво, и на челото по-мъничко, не слагай около очите въобще. аз позлвам и минерален руж и минерален бронзър отгоре и ми стои добре, просто слагай с лека ръка, изтръсквай четката първо и после минавай пак ако има нужда, така няма да стане прекалено. аз лично ако случайно прекаля и нямам време пръсвам малко термална вода и е 6.

Имай предвид, Мадам Мираж обърна внимание, точно този на Л'ореал имал бисмут, та ако видиш зачервяване или сърбеж,парене, от това е, мий ббързо и си го ползвай само като пудра, сложи си някой път за проба като си си вкъщи да видиш как ще ти понесе Peace

# 612
  • София
Това, което пишете за Bismuth Oxychloride - че "само Щипел, дразнел и зачервявал" ... си е алергия. И как така това да не е вредно - да си тормозите кожата с него, ми тя ще стане хиперчувствителна към още неща. Когато има алергична реакция към нещо, то трябва да се спре окончателно, да се избягва винаги и 1-2 месеца след появат ана алергичната реакция да се внимава с всякакви продукти, които имат какви ли не алергени. Една алергия, когато не се тушира бързо, води обикновено риск и за други алергии...

# 613
Дами, никъде не мога да открия на Виши Aera Teint 35 номер за смесена и нормална кожа.Някой, ако гое виждал Praynig

Наистина ли?
И в Ремедиум-а на Шишман ли го няма този цвят?
Вчера минах оттам, но не обърнах внимание.

А цвета преди 35, светъл ли ти идва?

# 614
Това, което пишете за Bismuth Oxychloride - че "само Щипел, дразнел и зачервявал" ... си е алергия. И как така това да не е вредно - да си тормозите кожата с него, ми тя ще стане хиперчувствителна към още неща. Когато има алергична реакция към нещо, то трябва да се спре окончателно, да се избягва винаги и 1-2 месеца след появат ана алергичната реакция да се внимава с всякакви продукти, които имат какви ли не алергени. Една алергия, когато не се тушира бързо, води обикновено риск и за други алергии...

Под САМО имах предвид че няма изледвания доказващи че причинява други болести, като например рак , левкемия и стерилитет (за разлика от примерно талка който е ок за кожата, но канцерогенен при вдишване). в този контекст, алергията си е само алергия, не е ли така?

не съм казвала че алергиите не са вредни. но въпросната съставка не предизвиква алергия ПРИ ВСИЧКИ, затова съвета ми беше да си пробва някой път когато е вкъщи за да може веднага да реагира ако забележи проблем. и както се вижда дамата си ползва продукта без да и причинява алергия вече, предположих че е възможно по-различния начин на апликация да предизвика реакция, и затова да бъде внимателна. не съветвам да се ползва продукт причиняващ алергия, точно обратното, да се приложи допълнително внимание нищо че вече се ползва продукта без реакция  Peace

Общи условия

Активация на акаунт