Почивате ли през т. нар. почивни дни?

• 10 565
  • 122
  •   1
Отговори
# 45
  • някъде другаде
Почивам си.
Ставам към 8.00 часа. Оправям леглата и излизам с децата и с други майки с деца на заведение. Прибираме се , пералнята е изпрала , простирам поизчистя , обядваме и лягаме.Като си поспим ставаме , кафе пред телевизора или компютъра , приготвя нещо за вечеря .

# 46
Почивам си да!
В петък вечер се готви за събота, оправям къщата(подреждам) ,прахосмукачка, прах мия пода, пускам 2 перални до късно вечерта лежим на дивана дето си играе.
Събота, - спим до късно,готвим за неделя - имам само да сменя чаршафите, да пусна пералня и почиваме.
неделя -гладя прането от петък и събота - следобед-1 час+готвя  за понеделник(общо 2 часа работа най много) и си почиваме.

# 47
Интересна тема.Моето мнение е,че при добра организация,винаги ще остане време за почивка.Лично за мен,почивка е самия факт,че когато стана в събота сутрин,знам,че няма да тръгвам на работа,или да водя децата на училище.Мога да си позволя да се разхождам по пижама,да си пия кафе на топличко и да планирам какво ще сготвя.Като се има предвид,че готвенето ме разтоварва,тази дейност е една от приятните неща през почивката ми Wink.Прахосмукачка пускам всеки ден.Прането е от пералнята,простирането не ми отнема време и го правя с желание.От нас зависи дали ще почиваме и как ще се организираме.Не е хубаво да се товарим и с неща,които не са задължителни за момента.И честно да кажа,това ,което най-много ме изморява и през уикенда и през делничните дни,е помагането в ученето на децета Thinking

# 48
Имаш нужда от помощ и подкрепа! Щом детето е малко - тогава съпругът ти. Не мога да давам много съвети - само двамата сме все още , но определено малко организация ще ти е от полза.  Например: Преди да забременея ( сега съм в болнични и нещата са различни)    прибирам се от работа , приготвям нещо набързо за вечеря , през това време гледам ТВ. Избягвам неща , които изискват стоене пред печката докато се готвят,  а предпочитем такива , които ги слагаш във фурната или на котлона и от време на време надзираваш процеса.След като хапнем мъжа ми раздига масата , аз зареждам съдомиялната.   После ако има дрехи за пране зареждам пералнята и пускам на отложен старт - да работи през нощта. Така за събота и неделя остава по - основното почистване като например минаваме с прахосмукачка и парцал ( това го прави мъжа ми).  През седмицата минавам само ако нещо извънредно сме изцапали . Ама ние и не цапаме. С деца ще е по- различно. Сега  съм на легло и не трябва много-много да мърдам, карам проблемна бременност. Повечето неща ги прави мъжа ми. Понякога е уморен от работа и като се върне ми казва  "Ох , нямам сили за нищо" При което аз кротичко му обяснявам , че това е  женската участ и да си представи , как  повечето жени , никой не ги пита имат ли сили  след работа , ами семействата им чакат   на тях всичко.  Мисля , че след като го изпитал на гърба си никога повече няма да чака   на готово всичко Simple Smile .
Повечето момичета са писали за уредите  - помощници.  Между съдомиялна и  сушилня , мисля, че повече работа върши сушилнята. Особено зимните месеци. Едни съдове се мият за макс. 15 мин. докато  сушилнята спестява простиране , време за сушене и гладене (зависи от модела) . Знам , че ако не разполагаш със средства в момента , няма да стане веднага, но поне обмисли варианта да отделяш някакви малки суми няколко месеца , или да си вземеш на изплащане. Вече има модели , които можеш да поставиш навсякъде - нямат нужда от свързване с водопровод.Събират водата в едни специални резервоарчета.  Цени себе си и здравето си и не изпадай в мания всичко да е подередено перфектно.  Peace

# 49
  • София
Ами уж си почивам, във всички случаи не правя нещо особено - не чистя, по принцип не гладя прането, а само това, което се носи в деня. Естествено има ежедневни неща, които правя и в почивните дни - съдове, понякога пране, подреждане, но ги правя не само аз, ами и мъжът ми и децата. Обаче пак не ми стига времето - тъкмо стана и е време за обяд и пак лягаме, пък после вече е време за вечеря и така. Всъщност единственото нещо, за което наистина ми стига времето в почивните дни и сънят.  Rolling Eyes

# 50
Намерила съм му цаката,
лепвам на хладилника една бележка В стачка съм
и никой не смее да ме закача,вършат си сами нещата и траят,защото знаят,че са в провинение.
Но не го правя много често,за да не спрат да се връзват на това.
Така си докарвам някой и друг ден в пълна почивка. Joy

# 51
Много съм организирана и успявам да домакинствам и почивам през уикенда.Една събота в месеца съм дежурна за 2-3часа иначе събота и неделя съм вкъщи.Ставам рано 7-7.30ч.,правя кафе,нещо за закуска,пускам прахосмукачка,минавам със стирка,мия банята.Обикновено пускам пералнята през делничните дни на нощна тарифа с идеята през почивните дни да изгладя.Обичам да готвя и мия чинии,дори се разтоварвам по този начин.Виж,гладенето не ми е любимо занимание.Половинката го взех научен да прави всичко,но за съжаление го отказах за повечето домакински дейности.Просто съм такава-правя това,което ми се прави и когато ми се прави и за да не става изнервена обстановката обичам да върша всичко сама.Когато имам нужда от помощ я получавам.

# 52
  • София
Няма къде да сложа миялната.
Поради финансови причини не си позволяваме да ходим по ресторанти.
Готова храна не купуваме.
Пералнята се пуска всеки ден и се натрупва много за гладене- ризи, фланелки, панталони, чаршафи и т.н.
Чаршафи никой не може да ме накара да изгладя  Crazy
Гладя на прибежки сутрин преди да се облечем и то не всичко.
Иначе има дни когато се хващам да върша тия неща дето споменяваш, но понякога го удрям на уволнение и си почиваме през уикендите. Миялната мие чиниите, пера вечер през седмицата и обичам да простирам  Wink

# 53
Примерен почивен  ден-ставам рано към 8-8,30 защото не мога да спя до по-късно, замъквам се в кухнята, правя две чаши кафе и пускам телевизора.Гледам нещо докато се събуди мъж ми-обикновенно и той става до 20 минути след мен.Идва и сяда да пие кафе.Много рядко закусваме сутрин и то само ако на него му се дояде нещо по-така/примерно бухти или пържени филийки/ и си го прави.Докато пием кафе пускам една пералня.Към 10ч. тя е изпрала и простирам прането.Пускам втора пералня да си пере и продължаваме да си пием кафето, но обикновенно се преместваме в хола да си дръпнем някой филм.Пускаме си филма и си го гледаме заедно.Към 11,30 и втората пералня е изпрала и я простирам/простирам за 10минути/.Продължаваме да си гледаме филми.Като става 12,30-1ч мъж ми започва да мрънка, че е гладен, намисля си какво му се яде и отива да го направи на бързо.Предпочитаме манджи, които не ни отнемат много време.Той готви-аз не обичам.Докато той готви аз подреждам нещата, които не са си на мястото.Обикновенно не са много, защото и двамата си прибираме всичко веднага след като го използваме.Докато подреждам-пускам една миялна да мие.Бързо минавам с прахосмукачката и после с мопчето.Забърсвам прах също бързо, защото избягвам да подреждам джвъчки по секциите, които да ме бавят после и да ги подмествам.Съответно вече е станало 1,30-2 часа.Вече на измито и подредено отиваме в хола и си пускаме 3-ти филм.След малко като стане готово яденето си сервираме в хола и продължаваме да си гледаме.Сервираме и отсервираме и двамата.Чиниите веднага в миялната и си е подредено.След обяд обикновенно той спи, а аз на компа.Вечерта се обличаме и отиваме да дивеем някъде.Ако не идем никъде продължаваме да си гледаме филми докато съвсем зомбясаме хахахаха Mr. Green Естествено все още нямаме деца.Предполагам, че като ги имаме ще ги включваме и тях в работата.
Само да допълня, че много си уважавам двете прислужници-пералня и миялна.Дрехи почти не гладя освен официални ризи преди обличане.Обаче това чаршафи, кърпи и тем подобни никога не ми е минавало и през ум да го правя.Друго нещо-постоянно изхвърлям.Гледам стаите ми винаги да са леко празни.Старая се да е много подредено и така дори и да не е изрядно чисто-не си личи толкова.Моят гардероб е като аптека и затова не го подреждам повече от 2 пъти в годината.На мъжо-обратното пълен хаос!Последно му го оправих през лятото и той се ЗАКЛЕ, че няма да го разхвърля  Sunglasses обаче сега пак е разхвърлян.Ама на мен не ми пука, защото веднъж съм му го оправила вече.Обаче си признавам, че прозорците ги мия с голям зор 2 пъти годишно-просто ме е страх да вися отгоре и така.Бих плащала на някоя жена да идва да ми ги мие ама не знам колко ли искат.

# 54
  • Има много детски смях.
Почивам си, да.
Имам си жена, която ми помага в домакинството (чисти и глади). Това става през седмицата. Основното пазаруване също го правим през седмицата.
По принцип обичам да готвя, разпускам по този начин. Ако не съм на кеф- поръчваме храна или се храним навън.
С две думи- чакам с нетърпение почивните дни, когато всечки заедно/ или поотделно разпускаме.

# 55
  • В градината...
Вече мъкненето на кофите с дърва, чистенето на печките и изхвърлянето на пепелта не ми тежат толкова, но не се научих да цепя дърва, уви.

# 56
pechovska, не знам дали ще те успокои това, но и аз така си "почивам" даже на моменти по-зле щото имаме парно на твърдо гориво та го паля, чистя, лятото кося трева, поливам зеленчуци, събирам л..ната на кучето. Опитвам се да направя някаква организация на народа ама с добро не става, реагират само на крясъци, оставяла съм ги и на мръсно, неоправено, неизпрани, неизгладени, без храна - абе не им дреме. Чат пат като ми писне вдигам ръце и най-много да сготвя нещичко другото го оставям на самотек и само тогава си почивам физически (ама ми е гадно като е мръсно...)

# 57
  • В градината...
mamaV007, права си, голяма тренировка си е. Но ми е гадно, когато съм болна и пак трябва да се върши тая работа. А и понякога ми се ще и аз да имам маникюр...

# 58
mamaV007, права си, голяма тренировка си е. Но ми е гадно, когато съм болна и пак трябва да се върши тая работа. А и понякога ми се ще и аз да имам маникюр...
О, ужасна работа са тия котлета. Добре, че поне минахме от въглища на дърва, че тоя прахоляк и сажди направо ме разболяваше. Въобще живота в къща е много различен от този в апартамент и макар да има много предимства се иска и дупе. 

# 59
  • France
pechovska, не знам дали ще те успокои това, но и аз така си "почивам" даже на моменти по-зле щото имаме парно на твърдо гориво та го паля, чистя, лятото кося трева, поливам зеленчуци, събирам л..ната на кучето. Опитвам се да направя някаква организация на народа ама с добро не става, реагират само на крясъци, оставяла съм ги и на мръсно, неоправено, неизпрани, неизгладени, без храна - абе не им дреме. Чат пат като ми писне вдигам ръце и най-много да сготвя нещичко другото го оставям на самотек и само тогава си почивам физически (ама ми е гадно като е мръсно...)
И ние сме на дърва и въглища. Когато мъжът ми го няма, и това правя......
Същата история е и при нас...
И на мен ми е гадно като е мръсно.

Общи условия

Активация на акаунт