Почивате ли през т. нар. почивни дни?

• 10 560
  • 122
  •   1
Отговори
  • France
Днес имам почивен ден. Станах от леглото в 8ч. Сготвих на кучето за 6 дена напред. Докато пих кафе, пилето се вареше. Смених чаршафите, пуснах пералнята. Обезкостих пилето. Направих пилешка каша с гъби и супа. Мариновах ребърцата. Измих всички съдове. Отворих 1 бира и за 20 мин. прегледах форума. На домочадието им се дояде. Сложих им обяда, измих съдовете. Прострах прането. Пуснах втора пералня. Подредих гардероба. Седнах да си допия бирата- вече беше топла....Почистих печката. Прострах прането. След това изгладих всичко от миналата седмица. Почистих с прахосмукачката- 45 мин., мамка му  Close. Сега пиша. След като пусна темата, ще измия пода, банята и тоалетната / без плочките, че вече ме боли гърбът/. След това ще правя вечерята. Ще седнем пред ТВ-то. После, ще измия съдовете. Ще приготвя обяда за утре. Накрая, трябва да овкуся сланината. Часът ще е 22. Ще се изкъпа и ще легна.
Това беше подробна извадка на моя "почивен" ден. А така минава всеки такъв ден.
Как е при вас?

# 1
Почиваме наистина... Ще ти напиша как минават моите два дни, но може би е по - важно да напиша как си спестявам това, което "изяда" твоето време за почивка - перални се пускат делнични дни вечер , чиниите ги мие миялна, хапването или навън или нещо, което може да се приготви докато почиваме ( пълнено пилешко руло вчера - полуготово от Метро, само го слагаш във фурната и чакаш три часа), гладене, миене на банята, прахосмукачки - правим ги двамата заедно, така отнема не повече от час - два.

А сега на въпроса -  събота сутинта излязох на шопинг, после се виждах с татко и хапнахме заедно, после поскитах още малко по магазини, прибрах се - мушнах рубото във фурната, рових се малко в нета, лакирах си ноктите, вечеряхме, помотахме се и после си легнахме. Тази сутин ходих на фризьор, после със съпруга ми ходихме за подарък и да купим торта за именния му ден, пихме кафе със сладкиши в Коста, прибрахме се и хапнахме по салата и цял следобед аз се занимавам с мои неща, а той с някакви жици Simple Smile Виж миялната изработи три  - четири смени през почивните дни:)))))))

# 2
  • София
Сега си правя почивен, когато си поискам. Като не ми се прави нищо - нищо не правя, и утре е ден. Ходя ли на работа обаче, уикендите ми са доста заети. Спестявам си голяма част от нещата, които си написала, но пак не мога да кажа, че си почивам истински Confused Поне в повечето случаи. Дори и да заминем някъде извън София, пак е едно събиране на багажи, обслужване на дечурлига...Абе ще почиваме на оня свят, това е положението!

# 3
  • France
Няма къде да сложа миялната.
Поради финансови причини не си позволяваме да ходим по ресторанти.
Готова храна не купуваме.
Пералнята се пуска всеки ден и се натрупва много за гладене- ризи, фланелки, панталони, чаршафи и т.н.

# 4
  • Linz
Докато работех натоварването ми беше най-голямо през почивните дни. В понеделник сутринта отивах на работа като пребита.

# 5
Защо правиш всичко сама?
Домочадието не помага ли?

Ние си почиваме - всички. Пералня се пуска всеки ден, няма как да е само събота и неделя. Миялна всеки ден - но я обслужват всички. Готвя и аз и мъжът, защото ядем всички. Масата слагат и вдигат всички. Чисти се заедно - спестява време.
Събота и неделя пътуваме, ако не сме организирали ходим на гости или идват у нас. Гледаме филми, заедно всички похапвайки шоколад и чипс.
Общо взето за всички ни е важно събота и неделя да са дни за почивка. Затова през седмицата се старем всички заедно по малко да свършим къщната работа и така уикенда е свободен да бъдем заедно и да се забавляваме. Иначе какъв е смисъла?

# 6
  • София
Днес станах в 10, сготвихме само едни крилца Маги и съм пуснала една пералня,която още не съм простряла.
А и прахосмукачка и прах минах, ама вече ги забравих.
В цикъл съм, боли ме корема и цял следобед само се чудя на кой диван да се метна и кой филм да пусна на детето.
Т.е. - почивам си.
Утре обаче не съм на работа пак и като се изнесат всички, ще се развихря да пооправя в нас.

# 7
  • Талант на 2012,2013 г.
Да, почивам си. Мисля, че мога да си го позволя. И ако аз не си дам почивката кой друг? Има време за всичко. Ако не днес, то утре. А за готвенето ми помагат и сина и съпруга. Така че не мога да се оплача. Peace

# 8
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
да, гледам да си почивам, иначе следващата седмица пак ще съм уморена  Crossing Arms

аз също не купувам полуфабрикати.
готвя вечер - напаснала съм си рецепти, така че вечер не губя повече от 15-20 мин. да сготвя. (сега и мъжът ми се учи да готви  Joy)
катми, палачинки, гофрети и подобни неща се правят на масата, т.е. не аз да вися и да ги правя, а друг да консумира Naughty всеки чака да стане неговата  Twisted Evil
през почивните дни мога да направя сладкиш или сладки.

всичко омацано при готвенето се почиства веднага - плот, печка, съдове.
така си спестявам миенето на печката...
аспираторът мия като се сетя Simple Smile

ако искаме да идем някъде през съботата и неделята - чисти се дружно в петък или по малко през седмицата, или единодушно решаваме да не чистим  Mr. Green
обикновено си делим задачите.
понеже не винаги успяваме успешно 2мата да чистим в синхрон, то единия готви, другия чисти.

гардероб подреждам есен и пролет като вадя зимните или летните дрехи.
през останалото време държа да е подреден.
ако не е: който си е разхвърлял - подрежда!

с гладенето е сложно  Rolling Eyes
купувам си дрехи от немачкаеми материи.
гладя ризи или ако нещо друго се налага да се глади.
спално бельо, кърпи, бельо не гладя...

днес се събудих в 8.
мъжът ми забърка тесто за гофрети. пихме кафе.
в 10 се паркирахме да правим гофретите.
вдигнахме масата, той изми чиниите, аз оправих леглото и прах.
седнахме да играем на карти (навън вали и е много студено, не ми се излизаше...). към 13 сготвих между 2 игри една зеленчукова супа.
следобед легнах да дремна, той беше на компа...
сега ще направя нещо за вечеря и пак ще полегна с книга или ще си взема вана  Mr. Green

вчера работих и не успях да си почина добре.

всекидневните задачки могат още може да се оптимизират  Mr. Green
за мен почивните дни са, за да се насладя на тях с половинката, а не да се вихря в нас...
така че, ако правя нещо, то гледаме да го правим заедно.

# 9
Определено си почивам когато съм на работа и седя зад бюрото.Почивните дни и за мен са ''работни''.Едва сега-вече 18ч. ми остана малко свободно време.След малко се почва вечеря,миене на чинии,оправяне на деца и силите ми свършват към 22ч. докато се додкопам до леглото.

# 10
  • Пловдив
От почивния ден ми остана да довърша:
- гладенето
- миенето на пода

а иначе сътворих доста неща, както и ти .... но някак си успях да въвлеча домашните в "еуфорията" почивен ден :
- децата ми помогнаха да поразчистя
- благоверният отиде с голямата на разходка/пазар
- в момента той мастори нещо завъртяно /мексиканска салата/ към кисалото зеле, което сготвих ...

# 11
 Почивам задължително. Пране, чистене, готвене се правят през зедмицата, като се включват мъжа и детето. През почивните дни спя до късно, излизаме, бездействаме.

# 12
  • ВАРНА
Зависи. Миналата събота и неделя се спуках от дом работа и служебни задължения. Този уикенд - релакс, ралакс и само релакс.

# 13
Леле, pechovska, каталясах само докато го изчета!  #Crazy
Не, че повечето работещи жени не сме така, ама това твоето вече е робия направо. Домочадието какво правеше през целия този ден, освен да претендира, че е гладно?
Трябва да ги включваш в домакинстването, иначе оправия няма. Също и мързелът доста помага, поне при мен. Много важно, че гардеробът имал нужда от подреждане, когато имам време и сили, тогава. Комшийките нямат работа в спалнята ми, за да се притеснявам кой какво щял да каже. А ако някого от домашните нещо го дразни и му нарушава душевното спокойствие - моля, ето парцала, прахосмукачката, препаратите... Да хваща което си хареса и да действа. И аз съм човек, и аз мога да вися на компа, пък!   Crossing Arms

# 14
Гледам да почивам,вчера цял ден се излежавах,но днес се скапах.Сменяхме спалнята и е ясно каква хамалогия е.Успях и да сготвя, а сега пека сладкиш.Освен това се грижиме и за 4 кученца та си спомних какво е да гледаш бебе.Като стане сладкиша отиваме на гости ,добре че утре не съм на работа и ще си почина.

Общи условия

Активация на акаунт