Били ли са ви като деца?

• 62 852
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 120
Да.И двамата едновременно се е случвало,докато се изморят.И брат ми го биеха-хващаха го за косата и му удряха главата във вратата на село.Мене когато бягах от физическо,понеже не можех да направя тези упражнения,или не разбирах нещо от наученото,него -понеже им "отговаря".И аз съм им "отговаряла"по техните виждания.Те не търпяха никакво възражение и мислене.

# 121
В къщи редовно имаше побои, но съм се чувствала много обичана.
Според мен основната последица от побоите е слабата ми психика.
Желая да имам силата и мъдростта да не ударя никога децата си, защото твърдо вярвам, че боят не е средство за правилно възпитание!

# 122
  • Варна
ПП и в послепис,единственото дете,което щях да спуквам от бой сутрин,обед и вечер,(ако ,разбира се,бях го родила аз),щеше да бъде Емил от Льонеберя.
Някои имат щастието да си родят деца, копия на Емил. Не е лесно, казвам ви. Simple Smile

# 123
  • Варна
ПП и в послепис,единственото дете,което щях да спуквам от бой сутрин,обед и вечер,(ако ,разбира се,бях го родила аз),щеше да бъде Емил от Льонеберя.
Някои имат щастието да си родят деца, копия на Емил. Не е лесно, казвам ви. Simple Smile
Не знам доколко това може да се нарече шастие Simple Smile

# 124
  • Брюксел / София
Майка ми казва, че като съм била малка ме е била защото съм била голям инат. Нямам никакъв спомен, явно е било във възрастта до 3 години. Иначе не ме е била и дори не ми е посягала като по-голяма или в съзнателна възраст.
Баща ми ми е удрял само един шамар един единствен път: помня защо и какво точно ми каза. Мисля, че съм била 5-6 годишна. Дъщеря ми, която е на 7, е шляпвана по дупето няколко пъти. Не възприемам боят като средство за възпитание, но не съдя хората. В нашето семейство и аз, и мъжа ми много държим да не възпитаваме с бой.

# 125
  • Варна
Не знам доколко това може да се нарече шастие Simple Smile
Поколебах се дали да сложа кавички, но в крайна сметка реших, че все пак е щастие. Никога няма да ти е скучен живота. Simple Smile

# 126
Идеята да имам такова дете,ме кара да се усмихвам,обаче очите ми да гледат тревожно.

# 127
Стана ми интересно в тази тема, как много хора казват "пошляпваха ме, ама аз си го заслужавах", оправдавайки нашамарването.
А не би трябвало да е така.
Че какво му е странното?!
Ето ти пример. С мен.
Пишлеме на 9 год. съм.
Искам да ми купят дреха, която е пълна безвкусица и е за "големите момичета".
Аз - отварям гардероба, събарям всичко от него на земята, почвам да тъпча с крака отгоре и да хвърлям по цялата стая дрехи, придружено с рев, извиращ някъде дълбоко от диафрагмата.
Какво трябваше да направи майка ми - да ме гушка и да ми се усмихва ли?!
а като те опердаса какво се случи?
ако бях на майка ти щях да те оставя да истерясваш колкото си искаш. повече от 10, айде 20 минути не може да крещиш, тропаш и т.н. като ти мине пристъпа,  щяхме да поговорим. няма нещо, което да не може да се обясни, особено пък на 9 годишно дете.

# 128
а като те опердаса какво се случи?
ако бях на майка ти щях да те оставя да истерясваш колкото си искаш. повече от 10, айде 20 минути не може да крещиш, тропаш и т.н. като ти мине пристъпа,  щяхме да поговорим. няма нещо, което да не може да се обясни, особено пък на 9 годишно дете.
Много драма, много нещо.
Не ме е опердашила, а ми е зашлевила един шамар, с което нито ми е изкривила горната или долната челюст, нито ми е пукнала главата или избила зъби.  Crazy
Кръв и битки - нямаше.  Mr. Green
И не съм сигурна дали щях да престана толкова бързо...
На 9 години вече човек е доста по-изобретателен и ако на 3г. се уморява да плаче или да вика, то на 9 може да измисли много по-големи гадории и има много повече сили да издържи и петдневно правене на пук.
Не винаги на децата им се слушат бръщолевения и приказки от възрастните - може да действа в много случаи, но и в много други не действа.
По-добре навременно плесване и после извинение, отколкото оставяне да си дивее, а после детето да реши, че следващата стъпка е бягане от вкъщи или още по-ужасни номера.

# 129
Тръшкането на момиченцата като че ли основно е на тема облекло  Party
По време на една почивка родителите ми ми купиха две роклички. И аз реших, че непременно трябва да изляза с едната от тях навън, въпреки студеното време. Как постъпиха - ами, оставиха ме да се налудея, което ме вбесяваше още повече, и се разкрещях "Искам друга майка и друг таткооо, тези са лошии"  Mr. Green Пак ме изтърпяха..
Когато излязохме навън, стигнахме до площада. Пълно с хора. Баща ми на шега ми каза "Я виж тук колко майки и татковци има, що не си избереш някои други"  Mr. Green
И аз.. шах, не, май си предпочитам моите  Mr. Green

Та, начини за справяне със ситуациите има толкова, колкото и родители.

# 130
Аз не смятам да обяснявам на голям човек защо не трябва да си бие детето.
Хайде, стига словоблудстване на тема колко било възпитателно да се бият, пошляпват, шамарят, зашлевяват и лабутят децата.

Жалко само, че като не ти ражда чутурата някой по-добър начин да общуващ с детето си, в страна като България няма наказания за добронамерени дете-биячи като потребителя Сървалан.

# 131
perunika
Цитат
Баща, който не обича децата си, той не ги бие
Цитат
smile3515що за глупости са това!!!!!!!
 #Shockedизлиза ,че баща ми не ме е обичал,мъжа ми необича децата ми,зет ми необича племеника ми.... baby_neutral
момиче ти като пишеш ,вярваш ли си!!!!
или само злоба и жестокост си срещала...

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 19:46 от jovcheva

# 132
Жалко само, че като не ти ражда чутурата някой по-добър начин да общуващ с детето си, в страна като България няма наказания за добронамерени дете-биячи като потребителя Сървалан.
Наистина - много драматизираш  Joy Кое не разбра или не правиш разликата между плесница (и то не системно) и побой с физически наранявания и травми?
И по-полека с окачествяванията, защото на мен пък ми е писнало от разлигавени хлапета, на които не се забранява нищо, а единствените думи са "на мама палавото слънчице" и покрай лудорията и прищявките си могат да наранят и чужди деца. А когато това се случи, думите на родителя на въпросното дете са в повечето случаи: "ми аз к'во да направя, той си е такъв - палав".
А къде е законът в такъв случай?

П.П. И не, не ми се е отразило, нито имам мъж-побойник, нито обичам насилието. Дори екшъни не гледам, защото не виждам къде е кефа да гледаш как някой размята пистолети и мускули наляво-надясно. Хора, които се кефят и вживяват в това ми изглеждат много по-опасни - не само за децата си, а и за обществото като цяло.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 18:40 от Servallan

# 133
Спомням си един шамар по дупето от мама защото бутнах клетката с папагали и един от тате защото излъгах ли не помня  newsm78 Аз говоря, говоря до изтощение обяснявам как трябва как не трябва но често сина ми си го пропуска покрай ушите и го пляскам.Не мисля че правя нещо лошо и травмиращо не го пребивам от бой.Във всеки удобен момент го прегръщам и целувам и казвам колко го обичам Heart Eyes

# 134
  • Galaxy 13197853088
били са ме (с точилката)
напълно заслужено ...

Общи условия

Активация на акаунт