Били ли са ви като деца?

• 62 913
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 315
В Америка има ли незатлъстели деца?Щом е така,значи съдилищата им работят на маx Laughing

# 316
Малко се отплеснахте, и доста поспамихте.

Случаите на отнемане на затлъстели деца са редки, обикновенно има и много други съпровождащи проблеми, които просто не се публикуват, за да се предпази детето, плюс затлъстяването може да е до степен да застраши живота на детето (представете си дете на 10 години да тежи 100 кила и какви са шансовете му да живее дълго).

Каква е директната връзка между това и възпитателните шамари, не се знае обаче.

Просто две злини не правят едно добро; не е уместно, ако някой вреди да детето си, той да се самоуспокоява, че е можел повече да навреди, или че други родители го карат още по-през къра. (Не говоря за случаи на внезапно изтичване на улицата, бъркане в контакти и подобни, а за приемането като нормално на редовното пошляпване и други физически посегателства.)

# 317
Аз живея на този континент, чета пресата всеки ден, а и гледам новините. Такова нещо няма. Това, че ти си намерила някъде нещо, не значи че е вярно. Това че искаш да убедия някого в нещо не означава че обобщенията ти са верни.

От къде знаеш какво действа при мен. Обобщенията ги прави за себе си, ако обичаш. Мисля, че специално в тази тема си написала достатъчно глупости.
Аха, значи една новина ако не си я прочела или видяла в новините - тя не е факт  Shocked
Сигурно, ако са ти пуснати пердетата сутрин и не си видяла изгрева, значи не е ден.
Ох, не съм вярвала, че има чак толкова прости хора да ви призная.
Естествено, че нямате право да измъчвате едно дете, само защото е вашето дете. И да, отговорни сте, ако децата имат тегло над 100 килограма като са на 10!!! Защото такива деца страдат... Това е тъжно и страшно. До скоро мъжете беше общоприето да "възпитават" жените си, сега, само петдесетина години по-късно вече се бунтуваме срещу подобно мислене и поведение.
Вече си мисля, че трябва при раждането на момиче да му се прави нещо, което да отнема възможността за забременяване. Като мине 18 години и когато реши, че може и иска да бъде майка, тогава да се правят хиляда теста - психо-тест, тест за интелигентност, тест за коректно прилагане на първа помощ, здравен преглед, здравословни навици и тегло и т.н. и ако резултатите са задоволителни да се премахва препятствието за забременяване. То в Българията, обаче, пак с връзки ще става и генома ще е незадоволителен.

# 318
Аз живея на този континент, чета пресата всеки ден, а и гледам новините. Такова нещо няма. Това, че ти си намерила някъде нещо, не значи че е вярно. Това че искаш да убедия някого в нещо не означава че обобщенията ти са верни.

От къде знаеш какво действа при мен. Обобщенията ги прави за себе си, ако обичаш. Мисля, че специално в тази тема си написала достатъчно глупости.
Аха, значи една новина ако не си я прочела или видяла в новините - тя не е факт  Shocked
Сигурно, ако са ти пуснати пердетата сутрин и не си видяла изгрева, значи не е ден.
Естествено, че нямате право да измъчвате едно дете, само защото е вашето дете. И да, отговорни сте, ако децата имат тегло над 100 килограма като са на 10!!! Защото такива деца страдат... Това е тъжно и страшно. До скоро мъжете беше общоприето да "възпитават" жените си, сега, само петдесетина години по-късно вече се бунтуваме срещу подобно мислене и поведение.
Вече си мисля, че трябва при раждането на момиче да му се прави нещо, което да отнема възможността за забременяване. Като мине 18 години и когато реши, че може и иска да бъде майка, тогава да се правят хиляда теста - психо-тест, тест за интелигентност, тест за коректно прилагане на първа помощ, здравен преглед, здравословни навици и тегло и т.н. и ако резултатите са задоволителни да се премахва препятствието за забременяване. То в Българията, обаче, пак с връзки ще става и генома ще е незадоволителен.

Това, че ти си прочела една глупост някъде не означава че е факт. Типиюно по български направи обобщение за едно общество, което не познаваш. Както и другите ти обобщения.  А за простите хора, запази си обидите за друго място ако обичаш, че това говори за твоя умствен багаж.

# 319

Аха, значи една новина ако не си я прочела или видяла в новините - тя не е факт  Shocked

Това, че ти си прочела една глупост някъде не означава че е факт. Типиюно по български направи обобщение за едно общество, което не познаваш. Както и другите ти обобщения.  А за простите хора, запази си обидите за друго място ако обичаш, че това говори за твоя умствен багаж.

Пусни си търсачката на английски или на български и прочети. Аз ти дадох два от много, много линка.

# 320
read-only, с най-добри чувства ти кзвам, че вече взе да прекаляваш. Наистина, добре ще е с психо-тестове и здравословен живот да се контролира целия живот на земята, пък скоро ще ги прилагаме и в природата - ще контролираме колко и какви видове животни да се раждат и т.н.

Според мене имаш някакъв проблем с прекалено желание да контролираш нещата. Категоризираш на "добро" и "лошо", "черно" и "бяло" и точка. Не приемаш различното, за теб различно = грешно. И не говоря за тука, в тая тема само, ами ти и с мъжа ти си така - ако не отговори на въпроса на 3-годишния ти племеник, го подлагаш на разпит, защото е "виновен".

Замисли се, не знам дали го пише това по книгите, сигурно има къде да го прочетеш. Хората сме различни, аз не съм за боя, но се случва да плясна в яда си. Малкия ми син хапва добре и ми направиха забележка, че тежи над нормата, но аз не съм съгласна, тъй като е и по-едър за възрастта си, пък да не говорим, че още няма 2.

Не ми харесва да ми слагаш етикети. Това съм аз, твоето "правилно" и "грешно" не ме интересува. Но се замисли, лично за себе си, какво значение има за тебе да ме поставиш на мястото ми?!

# 321
Търсачката съм си я пуснала много преди да ме посъветваш. И т.к. написаното за отнемане на деца заради затлъстяване в Америка е пълна глупост, нека насочим вниманието си към нещо друго:

" В къщи редовно имаше побои, но съм се чувствала много обичана.
Според мен основната последица от побоите е слабата ми психика.
"

Цитата е твой и определено имаш нужда от специализирана помощ.

# 322

Същите въпроси, които ми препоръчваш да си ги задам, спокойно ги прочети и сама си отговори на тях.
Аз бях крайна в темата относно шамарите и крясъците и всички ме нападнаха. Не ме оставиха да си стоя спокойно с мнението си. Айде сега и ти се почувства засегната.
А не ми цитирай други постове, не се притеснявам от тях и не виждам какво допринасят за развитието на тази тема. Защото и аз мога да ти кажа, че след като си била ужасно дълго в депресия и си изоставила сестра ти с тумор да се оправя както може, за да предпазиш себе си - това не е нормално!
Ако наистина искаше да ми помогнеш, можеше да ми пишеш на лични! А тук слагаш етикети и се опитваш да ми вмениш вина, че си отстоявам мнението.

# 323
Търсачката съм си я пуснала много преди да ме посъветваш. И т.к. написаното за отнемане на деца заради затлъстяване в Америка е пълна глупост, нека насочим вниманието си към нещо друго:

" В къщи редовно имаше побои, но съм се чувствала много обичана.
Според мен основната последица от побоите е слабата ми психика.
"

Цитата е твой и определено имаш нужда от специализирана помощ.

Да бе, така е. Аз си говоря доста със специалисти и чета книги.
Поне съм си осъзнала проблема.
Само че да те отворя, че летвата ми е поставена много високо, от мен си Simple Smile

Просто се обичам и обичам близките си и искам повече щастие за мен и тях.

# 324
Не ти слагам етикети. Просто изпадаш в ненужни спорове и разчистване на индивидуални сметки. Трябва да си отгоре и туй-то! За мене тоя спор не е личен, правя опит да ти кажа нещо, не става, добре - с едно кликване си решавам проблема.

Аз за сестра ми съм наясно. Ти наясно ли си със себе си?

ПП И като стана въпрос за сестра ми, много ми приличаш именно на нея  Laughing

# 325
Не ти слагам етикети. Просто изпадаш в ненужни спорове и разчистване на индивидуални сметки. Трябва да си отгоре и туй-то! За мене тоя спор не е личен, правя опит да ти кажа нещо, не става, добре - с едно кликване си решавам проблема.

Аз за сестра ми съм наясно. Ти наясно ли си със себе си?

ПП И като стана въпрос за сестра ми, много ми приличаш именно на нея  Laughing

Аз приличам на сестра ти, в другата тема пишеш, че сте си най-близки извода ми се губи?!  Joy

# 326
Според тебе трябва да си приличаме като две капки вода, за да сме си близки ли  Thinking  Няма извод, просто ви завиждам на ентусиазма, но приемате нещата твърде лично  Peace

# 327
Според тебе трябва да си приличаме като две капки вода, за да сме си близки ли  Thinking  Няма извод, просто ви завиждам на ентусиазма, но приемате нещата твърде лично  Peace

Уцели десятката този път.  Peace

love001 newsm51

# 328
Бой,обиди,унижения,гонения от вкъщи дори.За щяло и нещяло.
Всичко от милата ми майка.Баща ми не ме е бил или тормозил,дори ме пазеше от майка ми...
Докато не изчезна напълно от живота ми след развода си с нея(около10-11годишна бях.)
Не съм се чувствала обичана или защитена при нея
Не съм простила,няма да простя никога.Направо я мразя
Тегля си последствията на онези години и дори и не искам да се сещам за нея.
Страх ме много,да не стана в някаква степен като нея.Казват,че неволно повтаряме грешките на родителите си.
Поне аз обичам детето си
Не искам по нищо да и приличам
Не си бийте и тормозете децата,никога.

# 329
Хаха ,каква изненада,поредната тема с нападки, спорове и квалификации...

Да се върнем поне малко в темата.Моите родители казват че са ме били (не са ме пребивали от бой) като съм била малка ,имам някакви беги спомени,но по никакъв начин това не ми се е отразило лошо.Баба ми (страхотна жена)един път през зимата ме видя да си мия косата със студена вода на  чешмата(бях на около 7 години) и ми хвърли един бой и него си го спомням добре  Laughing LaughingМоите деца не мисля ,че ще ги бия,но докатао те дойдат има време.Против съм боя да бъде единствена възпитателна мярка,но и да се отрича напълно.в Англия ( а и в много други държави) ,ако родител удари детето си може да бъде поведен под съдебна отговорност,но децата злоупотребяват с това.

Общи условия

Активация на акаунт