Били ли са ви като деца?

• 62 998
  • 1 554
  •   2
Отговори
# 300
  • София
Цапването на ръката - бой ли е, ако да  Outta Joint Туко що пребих малката. Опита се за пореден път да рисува върху телевизора с дървена играчка. Думата - не - никакъв ефект, обяснение че ще го счупи - никакъв ефект, опит за отклоняване на вниманието - нулев. След плясването последва рев и оплакване на баща и. Айде стига сте се вманиачавали и в двете крайности.

# 301
Последно пиша, че стана като чат.
Мнението на Рокси ми хареса много. Simple Smile
Това е взето от темата за свекървите:
"И до ден днешен с гордост се хвали как сина му псувал всеки срещнат срещу шоколадово яйце и всички деца му завиждали."

# 302
Не, никога боят не е бил възпитателно средство у нас. Татко имаше любим лаф "Бий магаре, по- магаре..." Той винаги много говореше, обясняваше..друг е въпросът дали ние винаги чувахме какво казва. За сметка на това майка ни доста се караше, което си е почти като бой  Laughing

# 303
Боже, Боже.  ooooh!
А ако не посягаш никога, ама никога на детето си, а му вменяваш комплекси за малоценност. Обиждаш го непрекъснато, внушаваш му, че не заслужава да бъде обичано, уважавано заради това, което е, ценено като личност...Това за мен е по-тежко и от боя...
Или пренебрегването на детето ти се е превърнало в негово ежедневие, почти като всекидневния бой...

# 304

...... и да ,смятам,че когато на едно дете в ранна възраст се опиташ да обесниш разликата м/у добро-лошо -ефект нулев..но с прибавено шамарче ефект -голям..

Това дето съм подчертала как се "обЕснява" с шамари  newsm78
Ще се доизясня: когато детето направи нещо лошо ти с думи му обясняваш, че нещото е лошо, а с шамара си "подкрепяш" думите. Не "обясняваш" с шамар разликата между добро и лошо, думите използваш. Или може би безмълвно удряш шамар на детето и разчиташ то само да се сети защо е шамара  newsm78

# 305
  • Linz
Аз шамара не го ползвам за обяснение, а когато ясно поставените правила биват нарушавани многократно. Демек- много след обяснението (и след предупрежденията).

# 306
Да:
Който щади тоягата си, мрази сина си,
А който го обича наказва го на време.
Притчи 13:24
Вярно  не си в ред ... ooooh! #Crazy :shock:

# 307
Боже, Боже.  ooooh!
А ако не посягаш никога, ама никога на детето си, а му вменяваш комплекси за малоценност. Обиждаш го непрекъснато, внушаваш му, че не заслужава да бъде обичано, уважавано заради това, което е, ценено като личност...Това за мен е по-тежко и от боя...
Или пренебрегването на детето ти се е превърнало в негово ежедневие, почти като всекидневния бой...
Това наистина е много по лошо.Един-два шамара ще ги забрави,но думите....Като поговорката:''Лоша рана заздравява, лоша дума не се забравя''.
Един пример-мен брат ми като мала много ме биеше,но аз си му го връщах с думи/и то с лихвите/,от което в крайна сметка аз излизах победител Laughing.

# 308
  • Varna
Бито дете е равно на-
самота,
чувство, че не е обичано,
безсилие,
унижение, голямо унижение,чувств за малоценност,
беззащитност, абе направо ти е пручупена душицата,  при положение, че си малтретиран без повод. Стараеш се да правиш каквото ти казват, да си най-доброт дете, да помагаш у дома. И накрая когато си вече голям и имаш куража да попиташ защо въпреки цялото си старание си бил бит, ти отговарят. Ами защото бяхме много нервни, и така се успокоявахме.
Голяма геройство да биеш деца- нали са беззащитни и на никой  не могат да кажат, и че ще се срамуват да го кажат и да споделят със някой.
Дори сега доста се чудех дали да го споделя.
Не може да сте близки със такива родители за съжаление.
Благодаря на съдбата, че срещнах човек, който така ме обича, че рядко се срещам за онова детство. Който ми показа, че въпреки всичко съм си останала едно весело и обичливо момиче, не таящо злоба- казват, че битите деца се озлобяват. Вече отдавна не съм момиче но се чувствам като момиче около него.
Детето си не съм и помисляла да му посегна.

# 309
Като гледам накъде отива темата, ще взема да пиша пак. Има много начини да нараниш едно дете, не е само боя, не мога да кажа кой е по - лошия - обидите или боя. Аз както вече казах не съм бита, не съм и обиждана, но пък съм свидетел на вечните скандали между майка ми и баща ми и това помрачи детството ми  Confused
Баща ми пиеше много /той и сега пие/, прибираше се късно и почваха скандалите до среднощ, на нас не ни се обръщаше внимание, баба ми докато беше жива се занимаваше с нас, после сестра ми като по - голяма, тя ме гушваше и успокояваше докато плачех.
Начини да нараниш едон дете има много, важното е да се контролираш, да си даваш реално сметка какво причиняваш на детето. Не е страшно ако си ударил шамар на детето, важно е да не му остане травма за цял живот, да са ви ясни отношенията, да му се обяснява какво се очаква от него, когато е по - голямо пък да му се дава право на мнение. Моите родители например изобщо не си дават сметка какво са ни причинили на мен и на сестра ми, майка ми се оплаква от баща ми - той бил такъв и онакъв, пък като я попитах един път: "Защо тогава не се махна от него досега ?" и ми казва: "Ми заради вас, да не сте без баща" и не разбира защо й се сърдя, нали най - доброто за нас със сестра ми била направила ... #Cussing out Баща ми пък се изказа, че те са имали "неразбирателства" с майка ми, но на нас какво лошо бил причинил, не разбирал....

# 310

Дори само заради затлъстяване на детето то се отнема от родителите си.
Тук малко си попрекалила.
По тази логика голям процент от децата не би трябвало да живеят при родителите си.
Естествено, засега се прави при фрапиращи случаи, предполагам. Ето цитат на част от статия и линк към нея. Аз не си спомням къде точно го бях чела...
"В Америка например има много заведени дела срещу родители, които имат деца с наднормено тегло, тъй като са се отнесли безотговорно. В Англия пък вече има седем случая, в които са отнети родителски права на хора, допуснали децата им да се разболеят от затлъстяване." http://bg.emilova.eu/index.php?option=com_content&view=artic … =38&showall=1 И още един линк http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=300127

Това са пълни глупости. От една статия написана незнам от кого си не могат да се правят изводи.

# 311
Не дочетох всички постове, направо ми стана много мъчно какво са преживели някои от вас Sad
Мен не са ме били никога, но затова пък психически ме малтретираха и мачкаха постоянно, и до днес се опитват, макар че много бавно се опитвам да надигна глава
Особено преди, около и най- вече след като се разведоха, аз им бях средството за комуникация, а също и изкупителната жертва, на мен си изкарваха злобата към другия
В крайна сметка не съм близка с никой от тях двамата, нито дори с бабите ми
Аз не съм идеална майка, почти не се прибирам, децата ми растат в ясли и градини,  изморена съм вечер, не ги бия, опитвам се да не ги мачкам и обиждам, но вероятно допускам куп други грешки. Надявам се все пак, въпреки грешките ми,  един ден децата ми, като се връщат назад, да кажат че са били щастливи и обичани, защото аз не мога да го кажа за моето детство.

# 312
Изкукурига народа, брей! Че и за пример ни го дават  Crazy  А от едно слабо (злоядо) и едно наднормено (яшно), само наднорменото ли прибират, или и другото, че е недохранвано   Crazy

А затлъстели майки, които дават лош пример, тях в затвора ли, или в дебелариум  ooooh! 

Питам, щоту пряко ме засягат законите у Англията, па не мойм четем ингилизки  Crazy

# 313
Дори само заради затлъстяване на детето то се отнема от родителите си.
Тук малко си попрекалила.
По тази логика голям процент от децата не би трябвало да живеят при родителите си.
И още един линк http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=300127
Това са пълни глупости. От една статия написана незнам от кого си не могат да се правят изводи.
  ooooh! Трябва и за малоумие да отнемат родителските права  hahaha Шегичка, да не се върже, който не трябва.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Е, щом и на новините не може да се вярва и търсачката на английски и български не си си пуснала, не виждам как мога да те убедя.
Ако ми беше сега на живо можеше и да забравя прочетеното в книгите и да те убедя с малко шамарчета и крясъци, че написаното е истина. Явно при теб само те действат, така че ти е простено че вярваш как и при децата ти е същото...

# 314
Аз живея на този континент, чета пресата всеки ден, а и гледам новините. Такова нещо няма. Това, че ти си намерила някъде нещо, не значи че е вярно. Това че искаш да убедиш някого в нещо не означава че обобщенията ти са верни.

От къде знаеш какво действа при мен. Обобщенията ги прави за себе си, ако обичаш. Мисля, че специално в тази тема си написала достатъчно глупости.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 17:58 от Titina

Общи условия

Активация на акаунт