Били ли са ви като деца?

• 63 008
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 240
Може ли, моля, без предвиждания тип "Теодора- личната гадателка на Берлускони"? Дали аз издевателствам над децата си,или не, могат да дават коментар най-малко хора,които са близки до семейството и ме познават. Да, не съм идеален родител( и не вярвам в това клише), но и не раздавам квалификации на непознати. А да не би да се познаваме, че да знаете как разговарям с мъжа си? Или гадаете? Хайде да бъдем толерантни  и да зачетем факта "виртуално пространство" и това, че не можем да бъдем разбрани напълно един от друг.

Извинявай, че съм те засегнала лично. От мнението ти останах с впечатлението, че независимо дали спрямо мъжа си или децата, за теб ако желанието ти не е изпълнено въпреки многократно повтаряне и обясняване на последиците - крясваш. Също ми се стори, че за теб шамарите са неприемливи (въпреки че ги използваш), но крещенето е нормален подход. Сега при втори прочит не съм сигурна, че правилно съм възприела написаното от теб. Все пак е интересно да се замисли човек на какво учи всъщност детето си, когато постига собствените си цели с крясъци. Крясъците носят стрес и психичен тормоз и дават пример на детето за модел на поведение. На запад за такива неща (крясъци и шамарчета) децата се отнемат от родителите им. Дори само заради затлъстяване на детето то се отнема от родителите си. Ще мине време докато боят и крясъците като подход за възпитание ще бъдат абсолютно неприемливи, точно както сега е абсолютно неприемливо споровете на работа да се решават в люта физическа битка.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 01:15 от read only

# 241
Провокирана от тази тема, а и не само, реших да бъда по-търпелива (нещо, което в последните дни не ми се отдаваше). Както казах си имам малък провокатор.
Няма да навлизам в подробности, но вчера му казах колко ми е мъчно като му се карам и ми става тъжно, че не се разбираме понякога и той, дребния, на 4 г., ми казва:
"Мамо, когато ми се караш гласа ти става силен и се чудя къде е идеалното място да се скрия. Имам едно предложение: карай се по - бавничко, ето така и ми показва как да не викам и да говоря по-тихо. Като си тъжна, говори по-бавно (според мен иска да каже тихо) и ще ти олекне Shocked"
Просто онемях колко мъдрост може да има в едно дете!
  bouquet Детето е чудесно! Мило ми стана като прочетох поста ти.

# 242

Дори само заради затлъстяване на детето то се отнема от родителите си.
Тук малко си попрекалила.
По тази логика голям процент от децата не би трябвало да живеят при родителите си.

# 243

Дори само заради затлъстяване на детето то се отнема от родителите си.
Тук малко си попрекалила.
По тази логика голям процент от децата не би трябвало да живеят при родителите си.
Естествено, засега се прави при фрапиращи случаи, предполагам. Ето цитат на част от статия и линк към нея. Аз не си спомням къде точно го бях чела...
"В Америка например има много заведени дела срещу родители, които имат деца с наднормено тегло, тъй като са се отнесли безотговорно. В Англия пък вече има седем случая, в които са отнети родителски права на хора, допуснали децата им да се разболеят от затлъстяване." http://bg.emilova.eu/index.php?option=com_content&view=artic … =38&showall=1 И още един линк http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=300127

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 01:22 от read only

# 244
    За съжаление вече  познавам много 16-20г  млади хора, които не бяха наказвани като деца.Понастоящем са  жалка картина, наркомани, престъпници, самовлюбени и без грам уважение към родители и  всякаква  власт.Това е тъжно, а  сегашните деца са  тръгнали по тоя път и  незнам какво ни чака.
Защо ли знам за какво говориш... ooooh!
Едно роднинско дете на 9 г. отвръща на майка си и на баща си, вика им, лъже, че ходи на училище, а играе с приятели в прака. Лъже, че си е написало домашната, тръшка се за играчки, реве, ако не му е закупена съответната лелеяна играчка, фасони, мусения...Изобщо доста неуправляемо дете. Не знае какво е шамар, защото и родителите му не са бити като деца. Опитват се да разговарят с него, спокойно, с уважение към достойнството му, да му внушат кое е правилно и кое не със средствата на разума и логиката, но ефектът е за 2 часа. Просто това дете няма респект към родителите си, защото знае, че нищо няма да му се случи, ако прекрачи определена граница. Няма да последва наказание.
Колкото и да не одобрявам боя като възпитателен метод, в някои случаи той е неизбежен, особено когато са изчерпани всички други "мирни" възпитателни средства.

# 245
Колкото и да не одобрявам боя като възпитателен метод, в някои случаи той е неизбежен, особено когато са изчерпани всички други "мирни" възпитателни средства.

В арсенала на биещите родители обикновено има 1-2 други "мирни" средства и толкоз. Вместо да седнат да обмислят къде бъркат, да се посъветват с книга, специалист и прочие, колко е лесно да си кажат "еее, има си деца дето от друго не разбират" и хоп, шамар или по-лошо.

Всичко, което си описала, е резултат от грешките на родителите, а не от характера на детето.

# 246

В арсенала на биещите родители обикновено има 1-2 други "мирни" средства и толкоз. Вместо да седнат да обмислят къде бъркат, да се посъветват с книга, специалист и прочие, колко е лесно да си кажат "еее, има си деца дето от друго не разбират" и хоп, шамар или по-лошо.

Всичко, което си описала, е резултат от грешките на родителите, а не от характера на детето.
Права си, разбира се, но въпросните родители четат и книги, ходеха по едни времена на курсове, където ги учеха как е правилно да подхождат към детето-резултатът е същият.

# 247
Цитат
"Да не ти се свиди да наказваш детето,
Защото, ако и да го биеш с пръчка, то няма да умре. Ти, като го биеш с пръчката, ще избавиш душата му от ада...
 ...Който щади тоягата си, мрази сина си,
А който го обича наказва го на време." Цар Соломон /най-мъдрия владетел живял на  Земята/
А ти познаваш ли го въпросния Соломон?Защото,ако го познаваш и ми гарантираш за него,аз също ще го послушам.Ще бия децата си с пръчка,предполагм,че ще оживеят.И какво означава-бой с мярка?Кой точно определя мярката?

# 248

Права си, разбира се, но въпросните родители четат и книги, ходеха по едни времена на курсове, където ги учеха как е правилно да подхождат към детето-резултатът е същият.
Не е достатъчно да четеш, трябва и правилно и с постоянство да прилагаш различни техники. Има много видове наказания, които не са физически. Ти сещаш ли се тези родители как точно подхождат към детето, когато повтаря някое грешно поведение? Какво наказание му прилагат, освен че обясняват защо това е проблем...

Аз познавам деца, възпитавани без бой, крясъци и унижения. И съм впечатлена от зрелостта им, интересите им и т.н.
Познавам и мнооого наркомани, убийци и хулигани, голямата част от тях са били възпитавани прекалено сурово. Сигурно и статистики има по тоя въпрос. Може да потърся нещо. Приятен ден на всички!

# 249
Цар Соломон е имал най-много наложници в цялата история на човечеството. Несъмнено един много мъдър цар.
Пожелавам на всички жени, които се възхищават от него, такъв съпруг.

# 250

Не е достатъчно да четеш, трябва и правилно и с постоянство да прилагаш различни техники. Има много видове наказания, които не са физически. Ти сещаш ли се тези родители как точно подхождат към детето, когато повтаря някое грешно поведение? Какво наказание му прилагат, освен че обясняват защо това е проблем...

Аз познавам деца, възпитавани без бой, крясъци и унижения. И съм впечатлена от зрелостта им, интересите им и т.н.
Познавам и мнооого наркомани, убийци и хулигани, голямата част от тях са били възпитавани прекалено сурово. Сигурно и статистики има по тоя въпрос. Може да потърся нещо. Приятен ден на всички!

Даам, обяснява се защо еди кое си не е правилно и после се казва-няма да гледаш ТВ за еди колко си време или нещо подобно. Но го има и това, че детето се глези, изпълняват се повечето му желания и др.
Аз познавам най-различни хора, повечето от тях пошляпвани, и от всички са излезли свестни хора (работят, не залитат по пагубни страсти, спазват правилата и др.). Но познавам и такива, които не са удряни примерно, от тях нямам толкова добри впечатления.
Не ме разбирайте погрешно, не одобрявам боя, както вече заявих, но не мога да дам гаранция, че утре, когато аз имам деца, няма да си изтърва нервите и няма да ударя един шамар на моето дете.
Но си мисля, че някои деца се възпитават по-лесно, други-не, нещата са относителни.

# 251
Цар Соломон е имал най-много наложници в цялата история на човечеството.

Горките. Цял живот незадоволени...

Пожелавам на всички жени, които се възхищават от него, такъв съпруг.

Joy Joy Joy И аз им го пожелавам!

# 252
Хм, имам спомен баща ми да ме е шляпвал вендъж, ама аз наистина си го заслужавах. Иначе бях много опако дете и ако някой от родителите ми посегнеше да ми перне шамар и аз му первах един...

# 253
  • Варна
Моите деца не ги удрям (освен ако съвсем изгубя контрол- може да се случи 1-2 пъти в годината).
Не ми се беше случвало от месеци, но днес си изядоха шамарите и двете Confused Ама съвсем на маймуна взеха да ме правят, на стените да говорех, щяха вече да са ме разбрали. Като ги питах колко пъти съм обяснила- едната ми каза "хиляда", другата- "милион"... обаче се оказва, че пак не е достатъчно Close
Ах ти, лоша майка такава!  Mr. Green

И аз съм се чудила, какъв трябва да е следващия ход на един родител, когато каже нещо за хиляден път и въпреки това се оказва, че няма кой да го чуе? Да махне велкодушно с ръка и да си каже: "Ами какво повече да направя!? Детето си е с характер и със собствено виждане за живота!" ?

Но си мисля, че някои деца се възпитават по-лесно, други-не, нещата са относителни.
Абсолютно точно! Личен опит.

# 254
  • някъде другаде
Имаше един период бях 3 или 4 клас , когато татко ме биеше всеки ден , но си го заслужавах. Та даже си търсех боя сама. Татко даже ме питаше не мога ли да отида един ден не бита на училище. Та сутрин само , като отворех очи и отварях и уста. Вечери избирам дрехи за другият деа , а сутрини ги неискам. Вечери казвам какво искам за закуска , а сутрин защо е това. Та все такива неща и изяждах бой и тръгвах спокойно на училище.

Общи условия

Активация на акаунт