Били ли са ви като деца?

• 62 759
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 435
...
В детската градина веднъж се случи да бъда сериозно бита от лелка(скоро бях сподела за това в една друга тема).Тоест аз и още едно момиченце.Намерихме в тревата някакви гъби и ги изядохме след което като ни видя лелката полудя направо.След боя си спомня,че майка ме води на лекар,защото ми беше синьо окото.Как е реагирала майка ми на това спрямо лелката не помня.Помня само боя и синьото око.
...

Извинявай, лелка или учителка?

Ами по мое време я наричахме лелката.Всъщност какво значение има?

# 436
Забравяте, че сме преди всичко хора, правим грешки, имаме слабости и недотам бляскави моменти, и така както на детето му е простено на моменти да бъде просто дете, така и на родителя му е простено да бъде просто човек.
Не разбирам как така на детето му е простено на моменти да бъде просто дете???

Ти досега не си казала - теб удряли ли са те?
Тоест да е палаво, лекомислено, непослушно.
Да, удряли са ме, не ги оправдавам, но ги разбирам.
Мога да ти кажа, че всичко се забравя, в момента, в който аз имам отчаяна нужда от тези хора, и те са там, всичко друго останало просто не ме интересува.

P.S. И пак казвам-има много по тежки престъпления, които един родител може да извърши спрямо детето си от няколко шамара за мен.

# 437
  • София
Яла съм бой и от майка си и от баща си и от брат си като малка.И да , отразява се на взаимоотношенията -винаги съм била по затворена и необщителна ,както и злопаметна , с което не се гордея.

# 438
  • София
Да. Достатъчно. Най-вече майка ми.

# 439
Майка ми и баща ми не са ме били. Нито шамарчета е имало. Един път ме наби чичо ми(нашите не бяха там), защото се бях заключила в една стая и не исках да излизам 1-2 часа. Спомени за друг бой нямам.

П.П. Сега прочетох за лелките в детските градини. Спомням си, че един път ми плесна един шамар по крака, защото не исках да спя следобед.

# 440
В детската градина са ме удряли с линия през ръцете - и аз не исках да спя, но нито шум, нито нищо, лежах си и си разказвах наум приказки, само си правех герои с ръцете...и така.
В началното училище са ме е унижавала с думи, удряла през ръцете (защото не пишех красиво) и удряла шамар по бузата за ненаучен урок (според нея), придружено с "лайно" пред целия клас...Тая жена ми нанесе страшни травми. Но пък как красиво пиша в момента!  Rolling Eyes

# 441
В детската градина са ме удряли с линия през ръцете - и аз не исках да спя, но нито шум, нито нищо, лежах си и си разказвах наум приказки, само си правех герои с ръцете...и така.
В началното училище са ме е унижавала с думи, удряла през ръцете (защото не пишех красиво) и удряла шамар по бузата за ненаучен урок (според нея), придружено с "лайно" пред целия клас...Тая жена ми нанесе страшни травми. Но пък как красиво пиша в момента!  Rolling Eyes

В началното училище пък какво беше... ooooh!До 3-ти клас бяхме все с една учителка по всички предмети.Тя пък не си поплюваше изобщо.Нямаше дете от класа да не беше бито,говоря за сериозни шамари през лицето.Примерно нямаш домашна- бой,не си с изрязани нокти - бой и така нататък.По онова време още на вратата ни проверяваха за униформи,нокти,вързани коси и прочие.Имаше едно момченце не беше особенно добре с главата и той най-много ''ядеше'' бой,защото на него му баше най-трудно и да се научи да пише и да чете.И с показалката го биеше редовно.Аз която  като малка бях ужасно стеснителна все да се покрия да не се забелязвам да спазвам всичко както трябва ама и мен не ме подмина.Един ден по време на урок не можах да се оправя с едно упражнение тя се ядоса и аз като останалите отнесох шамарите ooooh!А беше груба жена с доста ''тежка ръка''.

# 442
Ами, аз тръгнах 91 на у-ще, точно след промените.
Тя беше от старата школа, пред пенсия, ние и бяхме последен випуск.
Явно затова така ни е учила.
Сега още пита баба ми как съм  Sick

# 443
  • Варна
Единственият случай, когато помня майка ми да ме е шляпнала 2-3 пъти по дупето е една вечер, когато се инатях, мрънках, ревях и не исках да си обличам пижамата, защото бях убедена, че на сестра ми е по-хубава Crazy Но си беше просто пошляпване. Да ме е удрял някой със сила, да не говорим за побой - никой и никога.

# 444
 В ранна детска възраст помня няколко шамара от баща ми, получени на много лошо място - на масата. Не му са издържали нервите, бях мнооого злоядо дете. Простила съм му ги, защото после нашите бяха отмъстени от също така злоядия ми син, но аз стисках зъбите и съм си въздържала нервите. Но и по времето, когато го гледах не се смяташе вече,че детето ще умре от глад ,като не яде. Ама си е изнервящо. Извън масата помня само един шамар, но от него най ме е боляло и затова съм го запомнила. Незнам какво съм правила, но го получих в парка , на публично място и бях много засрамена.

# 445
Никога не съм бита от родители, баби, дядовци и изобщо от роднини. Макар,че понякога предпочитах баща ми да ми удари един шамар, отколкото да ми чете конско ooooh!. Е, изключвам побоищата с брат ми, защото те са си нещо обикновено и нормално във взаимоотношенията на сестра и по-малък брат. Не са ми посягали нито леличките в детската, нито учители в училище.

# 446
  • Linz
Гледах едно научно-популярно филмче, в което показваха как някои животни наказават децата си заради непослушание. В животинският свят също има шамари под най-различна форма... природата го е измислила!

# 447
  • София
Баща ми  ме биеше. Доста. Бях развила тикове, като се разминавах с него в коридора и се пазех.
Веднъж ме удари толкова силно по главата, че припаднах. Имам и други случки. Той беше полицай, имаше палка.
Боли доста като те удрят по мускулите с нея. След това стават буци, но външно нищо не личи.
Та да дойде онази "вярващата" да ми каже колко много ме е обичал баща ми.

# 448
За мен има разлика между шамар по дупето и бой.  Tired

# 449
Само майка ми ме е била и то най-вече в пубертета. Всичкото си е било заслужено от мен, не бях от най-разбраните.
Никакви психически травми не са ми останали от това, че ме е шамаросвала или пък да ми се е променило отношението към нея.
Татко никога не ме е удрял.

Общи условия

Активация на акаунт