Били ли са ви като деца?

• 62 407
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 885
 hahaha Да,май е така.
Ирис, помолила си детето си за 7-ми път да и прибере пъзела от земята. То обаче не го прави. Какво последствие ще има бездействието му?

# 886
О, Ирис, не го приемам лично Simple Smile Аз не съм била (памперсът не се брои) и вероятно няма
да ми се наложи, поне се надявам.
Но не мисля, че е звяр онзи, на който му се налага да го стори, изразявам съпричастност
един вид. Също така, не мисля, че всеки обявил се срещу шамара, непременно отглежда
лигави деца.

# 887
  • Куциндрел
Я да ви попитам: Как ще реагирате, ако видите детето си да изтезава животни?
Ще му говорите ли или ще го нашамарите?

# 888

А сега, де ...Хайде, за да е по-интересно, до момента на изтезанието да не съм го удряла
никога, а?

Или мислиш, че щом изтезава, значи е бито?

# 889

Какво значи свикне да получава всичко? Ако нямам пари нищо няма да получи. Но ще измисля нещо, което мога да направя. Вече казах, обикновено и позволявам да взема от рафта нечупливите неща и да ги слага в количката. Или например броим всички червени неща, докато стигнем до касата.
   Всеки си знае, какво поощрява детето му. Моето още на две-три изтрайваше досадно пазаруване срещу картинно описвано през това време  обещание да идем след това да видим мравките. Или в къщи да му дам да ми подреди чантата.

Уф, Ирис, вниманието на детето на 2-3г. е безкрайно леко и елементарно да бъде привлечено и отвлечено. Понякога е достатъчно и ключовете от колата да му дадеш - толкова мозък има почти всяка жена. Въпросът е, че колкото по-голямо става детето толкова по-далече отива в опитите си да тества и опипва границите, които родителите му поставят - било то с шокиращи думи, действия, силна музика, бягане от дома и т.н. И колкото по-голямо е детето, толкова по-изобретателно става във въпросните си опити, защото попива и копира от света - това е нормалното развитие на едно дете> винаги да се опитва да надскочи границите и заобикалящите го. Естествено, има и една част от характера наречена темперамент - ежедневно виждам деца, които са в състояние да си седят мирно и кротко и да се забавляват с пръстчетата си, въпреки че са вече в училищна възраст и други, които на 3-4 г. се катерят по дървета като маймунки. Е точно върху тази част родителите нямат абсолютно никакво влияние - нея просто я има. И трябва да я вкарат в някакви граници по един или друг начин, който определено е различен за детето, което си мота пръстчетата и това, което се върти на лоста пред блока. За това и в бъдеще част от хората се прибират в 18.30 в къщи и започват да мислят каква мусакичка да забъркат на любимия, а другите прекарват вечерта в подготовка на стотният им скок с парашут(примерно). Темперамент, креативност в белите, ей такива неща...

# 890
hahaha Да,май е така.
Ирис, помолила си детето си за 7-ми път да и прибере пъзела от земята. То обаче не го прави. Какво последствие ще има бездействието му?

Няма филмче, докато не се разчисти напълно стаята.

# 891
  • Куциндрел

А сега, де ...Хайде, за да е по-интересно, до момента на изтезанието да не съм го удряла
никога, а?

Или мислиш, че щом изтезава, значи е бито?
Не не мисля. Едва ли всички, които изтезават са бити.
Не овъртай, ами отговори.

# 892
Не ме разбра, мисля.
Кой каза, че ако го шамариш до 3 годишна възраст не му създаваш травматични преживявания?

А кой каза, че трябва да се обобщава? Няма как всички деца да са еднакви и да се действа с тях по един метод.
Хората с кротки деца никога няма да разберат защо на мен ми се е наложило да прибегна до шамар с моето.
И стига с това  "мъж бие жена си" - няма как да сравнявате голям човек с дете.

# 893
За това и в бъдеще част от хората се прибират в 18.30 в къщи и започват да мислят каква мусакичка да забъркат на любимия, а другите прекарват вечерта в подготовка на стотният им скок с парашут(примерно). Темперамент, креативност в белите, ей такива неща...
И ся кво, не стига, че децата ви са по-готини (темпераментни, креативни и т.н.) в сравнение с наште муньовци, дето не трошат бутилки, ми ги и шамаросвате  Simple Smile

# 894
 Laughing
чета си, че ми е писнало да пиша в такива теми

# 895
Аз мога да не отговоря и без да увъртам, което и считам за необходимо да сторя.

# 896
hahaha Да,май е така.

Няма филмче, докато не се разчисти напълно стаята.

И детето ти отговаря "Голяма работа, аз така и така не искам да гледам"  и вади следващия пъзел. Ти опитваш "Ама и сладко няма да има цялата седмица", а то ти отговаря "Ами добре, така и така това е лошо за зъбите - казаха ни го в училище" и разпилява следващия пъзел върху първия. Ти поемаш дълбоко дух и казваш "Тогава няма приказка" - "Добрееее"... "Броя до три - играчките да са рзпределени по кутиите!", то> "И като стане три каквоооо?" Играли сме го и това, спокойно Laughing

Дона, давай да е менкаме за час-два-три. Нещо като летен лагер в 180 мин. Laughing

Това с измъчването на животни от деца е много хард дори и за тази тема. Confused

# 897
А, не ща да се менкаме, муньото си ми е идеален  Laughing

# 898
Не ме разбра, мисля.
Кой каза, че ако го шамариш до 3 годишна възраст не му създаваш травматични преживявания?

А кой каза, че трябва да се обобщава? Няма как всички деца да са еднакви и да се действа с тях по един метод.
Хората с кротки деца никога няма да разберат защо на мен ми се е наложило да прибегна до шамар с моето.
И стига с това  "мъж бие жена си" - няма как да сравнявате голям човек с дете.
На въпрос с въпрос. Wink
Беше дала пример, че детето ти се справя добре в училище, следва правилата и т.н.
Но нищо, нищо не ти гарантира как детето ти е преживяло "наложителната мярка с шамара" и какво отражение ще има тя върху поведението му в по-нататъшното му съзряване.
И не, не обобщавам.

# 899
Четох и аз, четох и си мисля: Боже, прости им и пази децата им... И дано не се навъртат около мене, щото ще си го отнесат. Mr. Green Аз големи хора бия, като не разбират от дума. Деца - не.
А за явлението Виктори не ми се говори...  ooooh!
По-горе са ви казали: във всички драматични случаи, които описвате, намесата е много закъсняла, със или без шамар. То стигне ли дотам да се тръшка на 5 години...  

Общи условия

Активация на акаунт