Били ли са ви като деца?

• 63 519
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 1 035
За различните хора тази "здравословна доза" е различна. Затова по-добре изобщо да не се започва с дозирането или с мярата, защото е за сметка на някой друг.

Не. Оправданието "за различните хора едисикакво е различно" е изтъркано и невярно в огромен брой ситуации. Основните категории за съжаление са еднакви за всички. Здравословната доза алкохол не причинява загуба на разсъдък и не извиква животински вид; здравословната доза цигари не надвишава пет на ден; здравословното количество шамари се преброява на пръсти и приключва преди определена възраст. Това е. Оттук насетне всеки, който е прекалил или който е несигурен в себе си, ще извади вода от десет кладенеца, за да се обясни. Или от десет книги, все тая.

# 1 036
Изхождайки от общата си култура, знам, че здравословна доза цигари няма.

И шамаренето не се препоръчва от Световната здравна организация. Wink

А и коментираме една абстракция, при която измерители не съществуват.

# 1 037
Какъв е източникът на здравословната доза цигари?

# 1 038
  • София
crazy chick Здравословната доза алкохол за повечето българи включва 100-200 грама концентрат абсолютно всяка вечер, а това е битов алкохолизъм според специалистите.

Колкото до шамарите и обсъждането им- извън неувереността има безброй причини човек да дискутира такива въпроси. За съжаление прекалилите рядко дискутират, да не кажа, че повече въобще не биха били склонни при никакви обстоятелства. Отношението към децата предизвиква вина у родителите за далеч по- елементарни неща, а не вярвам някой да е готов да понесе вината и да осъзнае, че е насилник или упражнява редовно насилие върху детето си, камо ли да го дискутира.

Вчера Асса каза нещо много мъдро- темите против насилието, шамарите и тн винаги стават бойно поле. За какво говори това? И тук сме от дистанция в пространството, с време да овладеем емоциите преди да публикуваме пост. Културата включва и санитарен минимум задръжки, поне според мен.

# 1 039
Изхождайки от общата си култура, знам, че здравословна доза цигари няма. И шамаренето не се препоръчва от Световната здравна организация. Wink

Ами аз не искам да изпадам в глупави полемики, но по първия въпрос има какво още да добавиш към общата си култура, а по втория... сигурно знаеш, че точно тази Организация е виновна за огромния процент затлъстели бебета - взела, представи си, че завишила с 15-20-25% вездесъщите си мерки и теглилки за младенци, в резултат на което доста майки започнали яростно да помпат бебетата /някои от тях опропастили кърменето си/, та да ги вместят в "установените от СЗО норми". Честито Simple Smile

P.S. След което актуализирала таблицата си, де. Нищо чудно утре да актуализира и някоя друга препоръка, след като децата станат малко по-озверели, неконтролируеми и агресивни. А сега ме чака работа, беше ми приятно да се включа.

# 1 040
Остави СЗО, залитнах в шегата, защото примерите ти са нелогични.

Не може да поставяш в едно идейно поле злоупотребата с алкохола/цигарите и боя/шамаросването.

Става дума за неподлежащи на сравнителна характеристика понятия, защото както вече споменах, боят е абстракция, за която измерители не съществуват.

Не може да се каже същото за алкохола и цигарите.

И поради ред още причини.

# 1 041
  • Варна
Боже, Боже... не е за вярване. Цицини, избити зъби, кървави рани и изскубани коси, свят да ти се извие! Ако на това се вика "бой на деца", то значи аз категорично не съм била моите, нито мен са ме били някога. Ужасно е да не може да се отдели нормалното от ненормалното и в резултат да се изпада в краен фанатизъм. Не всеки, който пие чаша вино вечер, е заклет алкохолик.
Peace

# 1 042
  • София
Аз пак като грамофон да си изпея. Болката наистина ли никой не я отчита? Действително ли приемате за нормално да причините умишлено болка на по-слабо от вас създание, което се води, че обичате?

# 1 043
Дай да не ги водим и на зъболекар, че там боли 10 пъти повече от шамара по дупето.

# 1 044
  • Варна
Е, каква е тази унищожителна болка с шамар по дупето???? По-скоро е шок и стъписване.
Едва ли някой от "биещите" родители кърти зъби, чупи крайници или разкървавява телеса.

Аз, като бито дете  Mr. Green нямам спомени от нещо толкова зловещо, както го изкарвате. По-скоро беше отрезвяващо.

# 1 045
Бърди, ти може би за пръв път участваш в такава тема, та затова очакваш отговор на въпроса си.
Тривиалният отговор, който аз лично се посвених да дам, е в това, че ние водим децата за инжек-
ция, съвсем умишлено причинявайки им болка. Да, и примерът със зъболекаря е добър. Обаче от
това отговаряне няма смисъл - сега иде ред да питаш, дали наистина не правим разлика между
необходимо лечение и жестокостта на шамара ... И т.н.

# 1 046
  • София
Тоест шамара подобрява здравето и оттам качеството на живот на човека.
Ми да се ошамарваме вечер с мъжете си вместо секс да правим, ще сме здрави и щастливи.

Извинявай, ама аналогията е тъпа.

Асса, докато напиша, и си писала и ти Simple Smile Права си, няма да се пъна повече.

# 1 047
Затова много пъти в подобни теми се опитвам да ви кажа, че настояването, че шамарите са възпитателно средство не е от полза за никого, напротив

Няма идеално лекарство, нито идеална отрова - всичко е в дозата и в личния разум.
За идеалното лекарство съм сигурна, но не и за идеалната отрова/зависи какво имаш впредвид под това/.
От най-безобидното лекарство можеш да получиш алергичен пристъп и то в малки дози приложено.
Тази тема започна да прилича на приказката с Настрадин ходжа, който биел детето преди да счупи стомната, но в съвременен вариант.

# 1 048
Ох, този Бой....ох  ooooh!

# 1 049
  • София

Аз, като бито дете  Mr. Green нямам спомени от нещо толкова зловещо, както го изкарвате. По-скоро беше отрезвяващо.
Е, аз имам.
Aма какви сравнения само правите... Нуждата от зъболекар и болката от шамара не знам как се припокриват...  Една чаша вино за мен може да е здравословна, за дете не мисля, че ще е такава. Аз гледам да пия и да се бия с "равни".

Общи условия

Активация на акаунт