Били ли са ви като деца?

• 63 137
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 1 095
По темата: да, били са ме като малка, не са ме пребивали. Не, не са били прави. Да, съжаляват сега. Дa, простила съм им, защото съм зрял човек и мога да го направя. Като дете не можех, много години след това не можех.
Последствията: гади ми се, като чета писания като тези на Виктори и харесващите я. Другото последствие: винаги, когато имам повод да кажа, че удрянето на децата е престъпление, казвам го. Работя с деца, само за сведение. Нагледала съм се на какво ли не.

# 1 096
Ето затова обичам да продължавам споровете до край: не мога да повярвам,но съм съгласна-дума по дума-с всеки пост от 68стр насам с мненията на Ирис, Бояна и Асса.
Разбирам сега и какво искаше да каже Бояна. Наистина е добре да е обществено неприемливо шамаросването,защото за много хора това е същото като бой Sad
Ирис,харесват ми идеите ти.
Асса,аз също започнах като теб. И наистина е много по-добрият вариант Grinning
Маймунка,която за мен е малко крайна,също ми беше от полза. Хубаво е да знаеш,че не само твоето дете е тръшкащо се. И че въпреки всичко това не означава,че си му изпуснал края. Човек като че ли се страхува от бъдещето повече,от колкото от неподредените играчки днес. Или поне аз. Страхувам се,че ако не ме слуша сега,защо да го прави утре? Добре е да си припомняме,че дори ако децата ни не винаги приемат думата ни за закон,пак могат да пораснат възпитани личности. Границата за съжаление е много тънка и съм сигурна,че е трудна за всеки родител. Ще продължавам да чета,мисля,че мога само да науча от темата.

# 1 097
В нашите супермаркети пък има колички за деца.  Grinning Едни такива мънички, че да се хване 2 годишно за тях и с едно високо забучено знаме, че да се вижда отдалеч. На децата не само, че не им е забранено да бутат колички, ами направо са окуражавани.  Grinning

На високото забучено знаме има дръжка за родителя, т.е. той управлява количката, а детето само си мисли, че го прави. И е направено точно, за да не препускат като на рали из магазина. Но в България се приема като за детска количка, която си е само за деца и им е позволено да правят каквото искат, за да не се наложи да го ошамарят, щото нали е дете.
Малките колички със знаменца са точно за деца, да ги бутат те. Моите впечатления пък са, че в БГ много повече се приема с досада това, че децата искат да играят, че шумят и т.н. Много повече им се карат не пипай това и онова, за да не се счупи. Както и пошляпването е много повече.Да се тръшне някое дете на земята е напълно неприемливо. Олеле, какво ще кажат хората Shocked
И за справка в  неското Метро сме пазарували с детето.
Мен никога не са ми пречили на пазаруването чуждите деца. Изнервям се, ако магазинът по принцип е пълен, но затова най-малко са виновни децата.
В Германия ДМ беше любимото място за пазаруване на дъщеря ми. Там наистина имаше много деца с малки колички, но чак пък някакви истерии или "лигаване" /не знам кое точно определяте като лигавене/ не съм виждала.

И още нещо се сетих. В българското Метро може да се влза с дете до не знам си колко години, ако е в слинг или в макси кози в количката. Чудя се, ако магазинът им не е обезопасен, както твърдят и от палетите им тръгне да пада нещо, как точно слингът или макси козито ще препазят бебето?

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 15:10 от Soleil*

# 1 098
  • В заешката дупка
По съм склонна да вярвам, че тази дръжка, за която говори sunny day, е за удобство, за да не не се навеждаш когато все пак се налага да насочиш детето къде да ходи. Щото аз примерно трябва да правя чупки в кръста за тази цел. Иначе мога само да съчувствам ако се очаква от родителите с едната ръка да бута количката на детето, а с другата  - тази с покупките.

Извинете за оффа. Но аз моя дял съм си го дала в шамарените теми. Откакто Бояна списва на тази тема, аз се пенсионирах. Виж, за количките със знаменца не се бях изказвала.  Mr. Green Спирам.

# 1 099
  • Куциндрел
Хм, да взема да звънна на майка ми и да й кажа, че според нам си колко процента от бг-мама, тя е лоша майка.
Ако едно дете пречи с поведението си на възрастните, трябва да му се направи забележка, за да се кротне. Особено ако мястото на детето не е там.
Винаги съм казвала, че в магазините е по-здравословно да си без малки деца.
А най-парадоксалното е, че всички тези големи и неприятни хора са били малки и сладки деца.

# 1 100
  • София
Хм, да взема да звънна на майка ми и да й кажа, че според нам си колко процента от бг-мама, тя е лоша майка.
Ето в такива вероятности е проблема. Защо да е лоша майка? Всяка майка отглежда детето си според представите си за най- добро за него. Големи изключения са болните хора, които съзнателно искат да навредят. Факт е, обаче, че добрите намерения не стигат, а и много сфери на науката се развиват и е твърде вероятно онова, което днес се смята за най- добро след 30 -40 години да се окаже не така добро или направо вредно.

Че Ка Липсваш ми из темите напоследък, а ти си се пенсионирала.  Hug ще се пенсионирам и аз, за да си пишем пак по други теми.

ПП Изказванията на детемразците няма да коментирам.

# 1 101
Хората, които си възпитават децата и не им е все едно в що за човек се превръща детето им, от днес да раздават торбички за повръщане на съфорумците. Като поддръжник на възпитанието, смятам, че аз трябва да съм дистрибутора. Идвайте при мен, аз ще ви снабдявам, по 10 стотинки на торбичка, раздават се в промишлени количества, като тези за бг мама са специално със стикер, да личи в кой форум сте се изказали и на кого му се е догадило, че детето ви е изяло шамар за това, че си е рискувало живота или е наранило някой/нещо нарочно и т.н. В комплекта ще има и необозначени торбички, за да имате свобода да се изказвате във всякакви други теми, свързани с детското възпитание, по форуми, неконкретно засягащи родители и деца. Мисля в бъдеще да разширя бизнеса и с валериани, ако желаете да станете партньори, пишете ми на ЛС, да се договорим Wink

# 1 102
  • Варна
Victory!  Peace  bouquet

# 1 103
  • В Космоса
Ето затова обичам да продължавам споровете до край: не мога да повярвам,но съм съгласна-дума по дума-с всеки пост от 68стр насам с мненията на Ирис, Бояна и Асса.
Разбирам сега и какво искаше да каже Бояна. Наистина е добре да е обществено неприемливо шамаросването,защото за много хора това е същото като бой Sad
Ирис,харесват ми идеите ти.
Асса,аз също започнах като теб. И наистина е много по-добрият вариант Grinning
Маймунка,която за мен е малко крайна,също ми беше от полза. Хубаво е да знаеш,че не само твоето дете е тръшкащо се. И че въпреки всичко това не означава,че си му изпуснал края. Човек като че ли се страхува от бъдещето повече,от колкото от неподредените играчки днес. Или поне аз. Страхувам се,че ако не ме слуша сега,защо да го прави утре? Добре е да си припомняме,че дори ако децата ни не винаги приемат думата ни за закон,пак могат да пораснат възпитани личности. Границата за съжаление е много тънка и съм сигурна,че е трудна за всеки родител. Ще продължавам да чета,мисля,че мога само да науча от темата.
Да. В последните страници дискусията придоби много по-цивилизован вид, без злобни забележки, иронични коментари и мерене на пишки.
За съжаление май пак ще залитне в предишната посока.

# 1 104
Разбира се, защото Виктори чака да й искаме торбички за драйфане, след като прочетем самодоволството на една млада майка с едничко и то съвсем малко дете, че хем тя е форумският експерт по възпитание, хем видим дивото й твърдение, че който не си шамари децата, значи не ги възпитава, и това ни дойде в повече.

Но аз просто ще я подмина и вас призовавам да не храните троловете.  

# 1 105
  • Варна
Kато цяло не харесвам деца. От сблъсъците ми с тях "битите" са много по-симпатични и дори понякога стават за контакт. Другите са ...  Shocked  #Cussing out Лошото е, че явно втората част за мнозинство.

# 1 106
Kато цяло не харесвам деца. От сблъсъците ми с тях "битите" са много по-симпатични и дори понякога стават за контакт. Другите са ...  Shocked  #Cussing out Лошото е, че явно втората част за мнозинство.
Shocked Shocked Shocked

# 1 107
Даааа, Акаша се оказва права...

# 1 108
Kато цяло не харесвам деца. От сблъсъците ми с тях "битите" са много по-симпатични и дори понякога стават за контакт.
Забелязвам някаква взаимовръзка. Дете, което знае какво е шамар, като че ли е по-осъзнато, докато дете, невидяло такъв никога, сякаш в социално отношение, конкретно - в общуването - е някакво странно, не мога да го опиша точно, просто... странно. Все едно не говориш на човек, а на нещо, което не разбира езика ти... Лично наблюдение.

# 1 109
Не хранете троловете. Голяма работа, че някаква потребителка е обяснила във форум за майки, че не обича децата, ако не са "бити"; това са глупости, подминавайте.

По-важно е, че някои от родителите, които прибягват към шамари за щяло и нещяло (а такива има много, статистиката го показва), ще се замислят и така ще помогнат и на себе си, и на децата си. Това се иска, малко самоосъзнаване и малко разум.

Общи условия

Активация на акаунт