Били ли са ви като деца?

• 62 680
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 1 380
Може би, защото не става въпрос за Бой /било оздравителен или не/...

# 1 381
  • София
Victory Липсата на отговор приемам за липса на нужните часове терапия, на които психолозите следва да се подложат. Това че приемаш въпрос като намек за оценка на психичното ти здраве говори само за себе си.
Нямам за цел да те засегна, но за твоята специалност, ако нямаш намерение да работиш като терапевт са нужни минимум 500 часа терапия. Ако работиш като терапевт варират в зависимост от вида терапия, която ще провеждат, но достигат до 2000 и отгоре. Това са международни стандарти, които не съм измислила аз. За онези, които не ги покриват се казва, че използват наученото, за да обслужват собствената си психопатология. Това означава, че от огромното количество информация, която получават по време на следването отсяват онази част, която ги кара да се чувстват по- добре. Когато работиш с хора е нужно да отсееш онази част, с която ще помогнеш на идващите за помощ при теб да се чувстват по- добре.
Шефке, не ти отговарям, защото професионалната ми реализация не ти влиза в работата, нито е по темата на дискусията, не защото ми липсват часове каквото и да било. Но кой да се сети Wink
Агресията ти е  неприемлива. Stop Ти сама сподели, че си психолог и в работата си даваш насоки на родители на тема възпитание и отглеждане на деца. Исках да уточня до каква степен си квалифициран кадър, защото ти сподели професията си за по- голяма тежест в дискусията. Тезите ти са вредни и да ги приписваш на психологията или на опита ти като психолог е най- малкото некоректно.

# 1 382
Агресията ти е  неприемлива. Stop Ти сама сподели, че си психолог и в работата си даваш насоки на родители на тема възпитание и отглеждане на деца. Исках да уточня до каква степен си квалифициран кадър, защото ти сподели професията си за по- голяма тежест в дискусията. Тезите ти са вредни и да ги приписваш на психологията или на опита ти като психолог е най- малкото некоректно.
Първо, нищо агресивно нямаше в поста, имаше ирония Wink Второ, не споделих, че съм психолог, за да има мнението ми по-голяма тежест, споделих го, за да не ме изкарвате незнаеща какво приказвам, което не промени нищо, но както и да е Wink Трето, до каква степен съм квалифицирана няма никаква връзка с темата, защото мненията си базирам на личен опит и сиво вещество. Четвърто, не се притеснявай за тежестта ми в дискусията, за който трябва думите ми имаха необходимата тежест, не защото аз съм ги казала, а защото като помислиш добре, ще разбереш че има логика в позицията ми (и не защото е моята позиция, а защото е логична), за останалите - изобщо няма проблем, че не приемате методите, за които говорим в тази тема - това дори е в мой интерес, защото хората, които идват при мен са точно от вашата среда, с вашите възпитателни възгледи, и благодарение на хора като вас, аз практикувам и семейството ми не е гладно Wink Пето, тезите си приписвам на личен опит, знания за човешката психология, опитът ми на психолог и сивото ми вещество, като на първото и последното ролята е най-голяма.

# 1 383
  • София
Иронията е форма на агресия, Victory .
Че тезите ти произтичат от само личен опит, а не друго е повече от очевидно. И логика може да има във всичко стига да имаш достатъчно сиво вещество да я намериш. Затова само логика не стига, за счетем едно твърдение за вярно и да го приемем за полезно. Тези въпроси са проучвани върху много повече от едно дете и един възрастен и личният опит на когото и да е няма никаква тежест.
Хубава вечер ти пожелавам!

# 1 384
Ей, не разбрах защо е толкова важно всички или да повярваме в безвредния бой, или да се знае, че не умеем да мислим и източниците ни на знания нищо не струват...

и обратно  Wink

мисля, че темата можеше да бъде интересна, ако беше останала в "Били ли са ви като деца" и подвъпрос " как ви се е отразило това"  например , отколкото поредната досадност " Биете ли децата си" или " За или против биенето на децата ни", и съответно последствия, в които едни и същи хора защитават едни и същи позиции. Ако темата остане в нейната промяна не е ли редно да бъде преместена в "Наши деца" при останалите 300 такива?

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 20:13 от 10 c's

# 1 385
Да,темата се превърна в   "Кой е по-по-най". Бояна,двете сте еднакви с Виктори-опитвате се да убедите всички в правотата си. Нека всеки сам си направи изводи и реши коя теза да подкрепи.

# 1 386
Да,темата се превърна в   "Кой е по-по-най". Бояна,двете сте еднакви с Виктори-опитвате се да убедите всички в правотата си. Нека всеки сам си направи изводи и реши коя теза да подкрепи.

bouquet

# 1 387
  • София
Че съм "най" съм съгласна, но за останалото искам да уточня. Сещам се за поне 1000 причини, поради които биещите никога няма да променят мнението си и поведението си, та подозренията, че се опитвам да ви убеждавам в нещо са безпочвени. Казах го многократно- разсъжденията имат смисъл само на теория, а всеки сам избира кое и как да превърне в практика.

# 1 388
P.S. Асса, за стотен път се убеждавам, че против шамарите са задължително един специфичен и лесно разпознаваем тип маминки на единствено дете в рамките 1-3.5 години, както и пребиваните до полуда деца на откачени родители.
Чудесно описание, благодаря, бих си го сложила за титла, ако не беше въздлъжко.

Аха. Всички, дето не си бият децата са маминки с беднички социално-волеви прояви.
По-тъпо изказване не бях чела в тази тема.

За протокола: имам две деца, едното е на пет и месец, а другото на годинка и месец. Тупвала съм по гъза, но после ми е идвало да си отхапя ръката. Абсолютно съм убедена, че от удрянето няма смисъл, единственото, което може да доведе е до още по-сериозни противоречия.

Хората пишат ли пишат: детето не било разбирало, не било преценявало, не било това, не било онова. А какво е?
Всеки случай, другарят Павлов, преди да подложи кучето на тормоз, за да докаже, че всички твари се подлагат на възпитание чрез положително подкрепяне, е описал подробно скрупулите си относно тормозът над хора и животни "за тяхно добро".

Призовавам Крейзи фиш  и Викори да се опитат поне седмица да не крещят и да не бият децата си. Така ще спестят на света разстроени личности и ще дадат глътка собствено мислене на децата си.

# 1 389
Мишона,много пъти беше казано,че при тях е инцидентно и че не става въпрос за системни шамари всяка седмица.
Майките,които никога не са удряли децата си,са обикновено жени със здрави нерви Grinning Или с баба за събота и неделя да подпомага нервите. Опитвам се да стана като тях. Защото все още викам,а това е по-лошо,много по-лошо от шамара.
Бояна,ок,ти си "най". Може ли като "най" да отстъпиш и да приключим със спора ви,за да продължим темата? Аз лично научих много от абсолютно всички мнения и затова прдължавам да пиша тук. Но май зациклихме.

# 1 390
и личният опит на когото и да е няма никаква тежест.
Ти не споделяш личен опит, предполагам. Думата ми има необходимата тежест за този форум, наравно с думата на всеки друг потребител. Не смяташ, че дадено образование прави човек по-компетентен в областта си - това е твое право. Аз съм на почти същото мнение, затова не развявам знаменца "Ей, вижте ме, аз съм психолог, сега ще ме слушате, защото моето мнение е меродавно, а вашето не струва".

# 1 391
  • София
Victory естествено, че не споделям личен опит и нямам никакво намерение да го направя. тук съм, за да си говоря с различни хора, а не да изливам душата си. За специалността си също не съм споделила тук, но тя не е психология. Никак не държа да се слуша моето мнение, затова дори не съм го споделила. Върни се в последните ми постове и ще видиш, че предимно задавам въпроси. Изводите за мен и мнението ми си ги правите сами, т.е. ги въобразявате.

ira_d Следващият път, когато се шегувам специално, заради теб ще сложа и няколко такива. Joy hahaha Laughing Joy Ако твърдиш, че преча на останалите в темата да пишете каквото искате ще повдигна учудено едната си вежда. Офертите да спра да пиша приемам на лични и в брой. Wink Laughing hahaha Joy Wink

# 1 392
Разбрах,че се шегуваш. Но не разбирам смисъла на спора и затова не сложих ухиленото човече.
Не съм модератор,не се правя на такъв. Казах си мнението,но като ви се продължава...давайте. Аз ще прескачам моментите със спор и заяждане Peace

# 1 393
Честно /Бояна и Victory/, мисля че всички можем да четем. И на двете постовете бяха прочетени по няколко пъти от всички нас. И на майтап  Wink държите ли да обявим победител в спора между двете ви. Ако е така, само кажете, за да сформираме жури, което да излъчи победителя.  Thinking Flutter

# 1 394

Общи условия

Активация на акаунт