Юлски бебета - тема 23

• 24 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте Grinning
Ние днес ставаме на 7 месеца  Heart Eyes (Не ме бива във слагането на картинки)
 smile3510 beer cook
Честито и на Ема на А4,Константин на TANI80,Мартина на evaagaina, Цветомила на sims__     bouquet
Хриспа, много неприятно е това с АД Hug
Роси,добре че е бил малкия дявол.Бързо възстановяване Hug

# 106
Кейт, мойто педи пък каза направо 10гр. Пюре днес, 20 утре и така и то при положение, че ние сме уж с АД и АБКМ, та трябва мнооого бавно и внимателно да се захранва.

Фелисити, ами то 2 ч. л. са си 10 гр., не е много, мила  Hug

Честити месечинковци!   bouquet

# 107
Ехо, кажете за кога се планува срещата и за колко, че да си направя план.
Фелисити, вчера се бях затъжила за теб, замислих се, че не сме се виждали от лятото чак, така че надявам се да успееш да дойдеш, да се уверя, че го храниш добре зетя Laughing.
Буболече, почнахме с ориз, после картоф и сега е на морков.
Честити месечинки на всички сладурковци Hug.
Медула, Ния е страхотна, така съм се смяла, ще я правим актриса май.
Миме, така се бях навила за това плуване, но вчера успях да разгледам вече по- подробно, това, което пуснахте с Медула и нещо се отказах. Мисля да си ходим на басейн сами като го пуснат. Нещо не ме изкефи да ми мандахерца детето така непозната женица newsm78. А и като гледам клипчето ние правим същото във ваната, само без потапянето под вода, за което не смея.

# 108
  • варненка от София
Честити месечинки на празнуващите днес, растат децата и това си е.

Медулкаааааааа, ша я ям тая Ния да знаеш! Толкова ем радва това дете, че думи нямам.  Heart Eyes

Ние днес сме в бедствено положение, затрупа Варната снега и тава си е. То снега добре, но вятърът е кошмарен и навява страшно, в момента вали сняг хоризонтално. Пратих кака днес на градина и ми е свито сърцето как ще си я приберем. С кола абсурд да се стигне до градината... Дилеми разни. Неви от няколко дена е киселяк, салата мога с нея да подправям, зъбите се обаждат пак. Мрън. Трябваше и на консултация да сме и на последен прием на Пентаксим, ама докторката ни болна, Неви със сапол и всичко пропадна.

А по темата със захранването и количеството лъжички - ами то това с 1,2,3 лъжички добре, ама колко на практика от тези лъжички са реално изядени, особено с дете, което до сега не е имало контакт с лъжичка. Повече от половината е по бузите, лигавника и ръцете и една доста мънинка част влиза в тумбачето. Аз да ви кажа не правя такива големи паузи между отделните зеленчуци, още повече, че като съм дала картоф, морков, тиква, вече мога по смело да продължавам и го правя. Иначе ако за всеки зеленчук карам по лъжички и чакам по 5-7 дена, замина захранването до 2 годинки  Mr. Green

Иначе за протокола аз съм дала картоф, морков, тиква, тиквичка, ориз, ябълка и банан. Като цяло хапва само морков, тиква и банан. Другите неща са й върло неприятни. Ето как прие картофа, по цялата муцуна, но не и в устата. Като не хареса нещо си заключва устата и няма отваряне. Разсмивам я, а тя се хили със затворена уста като госпойца, голямо шебече е.

Първи срещи с картофа:

# 109
Емили, има захар в кашата от елда на ХИП, ако това е проблем.
Jill няма захар. В интернет пише, че има. Тъй като не намерих на Сънвал, в един магазин реших да погледна Хипа. Оказа се, че няма захар. Peace

Ауу, ето така стават грешките... Можеш ли да го промениш във файла си, че там го четох, да не заблудим още някой.

Фелисити, свиркай като идваш насам, аз съм винаги готов картоф.

# 110
Някой давал ли е на хумана кашата с елда и круша? PeaceИ кога се въвежда глутена?

# 111
  • София
Здравейте и от нас
Днес ходихме на консултация и резултатът е 8100 / +300/ и 70 см / +5/. Биха ни третата ваксина за Хепатит и ни взеха кръв от пръстчето. Ей такъв рев му удари това детенце, ами как няма, те 5 мин. й взимаха кръв. Направо жал ми стана.
Иначе сме доста добре по отношение на рахита, от февруари ни намаляват капките. Започваме след ден-два и захранване с картоф, след 1 седмица втори зеленчук - най-вероятно тиква, след 4-5 дни - трети и т.н

# 112
Чакай те да ви питам, че вчера забравих. С Линет е мотахме и ме заведе в магазинче за пюрета с по- голям избор и там видях разни сирена, пармезани, чудесии, които ги даваха или за след 4 или за след 6 месеца, та ме озадачиха, могат ли да ядат такива работи, не е ли рано newsm78. Другото, което се чудех е има много пюрета със сметана и много ме озадачава и това. А пък баш това със спанака е такова, исках да въведа по- нататък спанак, ама тази сметана хич не ме грабва newsm78.

# 113
Jill ще го оправя като имам време.

Иначе, аз много много не се доверявам на интернет. Проверявам си и етикета.

Днес имахме среща от третия вид с картофа. Е няма толкова потресена физиономия. Съжалих, че нямам трета ръка да я снимам. След първото вкусване показа, че и се повръща и после си заключи устата...

Чудя се утре какво да правя - да продължа с картоф или да дам тиква, че е по сладка. Вие какъв акъл ще ми дадете?

# 114
Рал, аз картофа се принудих да го въведа комбинирано с тиква точно поради тази причина.
Юлско бебе, хич недей гледа как ги дават по етикетите, рано е за млечните протеини, особено за вас дето сега се захранвате. Това е за препускащи в захранването. Приятелката ми дето даваше сокчета и детето й е точно колкото Стелла на Джиджито вече ядат май абсолютно всичко, чак и свинско й е дала няколко пъти, спагети, домати, глутени, жълтъци, сирене и т.н. та тези пюрета са за такива хора. А пък реда в зеленчуците е - оранжевите, после зелените и после червените. Вий сте още на оранжевите май. А уф сега прочетох, че става дума за по-нататък... е по-нататък ще въведеш и млечните протеини тъй или иначе

# 115
  • София
Някой знае ли каква е разликата между пюре от ранни моркови с картоф и пюре от нежни моркови с картоф на Хипп Mr. Green

# 116
Привет и от нас!
Честити месечинки на порасналите с още един месец дечица!
Третият ден от захранването ни е катастрофален, догади му се и ката стисна тез устенца ясно ми показа, че рибешкия ми инат не важи, изпи 160мл. АМ и сега беснее на дивана.
Днес имахме среща от третия вид с картофа. Е няма толкова потресена физиономия. Съжалих, че нямам трета ръка да я снимам. След първото вкусване показа, че и се повръща и после си заключи устата...
Чудя се утре какво да правя - да продължа с картоф или да дам тиква, че е по сладка. Вие какъв акъл ще ми дадете?
Рал, да не храним едно и също дете, то верно, че бяхме с един и същ термин, по грешка ме бяха записали на 25.07, но аз си бях за 24.07, друг е въпроса, че вие много избързахте, а моя го домързя даже да се роди . Утре ще пробвам да направя пюрето още по-рядко, ако пак не му хареса минаваме на ранните моркови на Хип, и без това бяха следващите в списъка. Интересното е, че въпреки, че не яде пюрето му идва една такава сила, крещи, ръкомаха, рита, само го дебна да не се врътне и да падне.

# 117
Здравейте,

И ние вече сме в отбора на захранените бебета. Днес ни е трети ден, аз захраних с картофено пюре,
средна хубост - не го плюе, но и не му се радва, но с упоритост изяжда това, което съм направила.
Прилагам снимков материал: http://picasaweb.google.bg/sandovatamaika/Zahranvane#

# 118
Сафо, вече трябва да се отваря линкът, най-малката ми тенджерка е 1,5 л. и мисля в нея да приготвям бебешката храна. Още не съм пробвала картоф, но така ми казаха майки, вече минали по този път с Цептер - слагаш продуктите само измити, без вода, няма как да загори, ако се спазват правилата - на ниска температура, изключване на половината време и неотхлупване на капака поне 10-мин. след спиране на котлона (продължава да се задушава). Мисля да започна с тиква.
NellyR, ранните моркови са си само моркови, поне така беше преди 4 г.
@mi, честито захранване, много сладък! Hug
Марулич, и Неви също!

Така като чета масово не обичат картофа, а като пораснат ще реват за пържени картофи. Simple Smile

Ем, кажи на твоята приятелка, че Влади ще стане на 7м. и още е единствено на кърма да се възмути малко. Simple Smile
Честити месечинки! Честито и на всички вече папкащи бебчета и хранещи мами! Остана ли някой незахранил въобще?!

Между другото планирам го за събота и Калина ще дойде да ни снима, че обича първите неща.. Дано не ошашкаме детето.. Simple Smile

# 119
Току що регистрирахме и първото си падане от дивана на паркета, сега се гуши в мен, а аз пиша с една ръка. Чувствам се ужасно, хем го видях, хем не успях да го хвана, токова бързо тупна Cry

Общи условия

Активация на акаунт