Юлски бебета - тема 23

• 24 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ПОРАСНАЛИТЕ БЕБЧОВЦИ  Hug

# 91
Добро утро,

Фелисити, излизаме - да, но малко по-кратки са ни разходките, защото нямам приятелки в квартала и бързо ми доскучава. Понякога слизам до центъра, но гледам да съм си измислила някаква задача, за да не ми е съвсем безцелно шматкането. Ама, тоя сняг много досаден - нито да завали и да натрупа като за ски, нито изчезва.
Сафо, тя Калина, ако е щерка на майка си и баща си, не виждам как няма да и се услади храната. hahaha
Мамб, и аз ще дойда на среща с удоволствие, само казвайте кога.
Хриспа, дано следващия път няма проблеми с лишеите.
Бубулече, за лексикона - картоф.
Кейт, не съм сигурна, че майка ти е права за лъжичките. Аз започнах направо с 3 лъжички и увеличавам с по две засега, но до петък мисля да съм дала цял картоф. А пък нашата педка каза да съм започнела с 5-6 лъжички, което вече ми се видя много. Може от нещо друго да е разтройството.
Медула, Ния е абсолютно сладурче и Инето предъвква така на празен ход. Joy

# 92
Здравейте момичета,

Току-що видях инфо от подфорума за градините, че утре ще бъдат отворени секциите за избор на детски градини:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=451453.new;topicseen#new

Така че който го интересува, да го има предвид  Simple Smile

# 93
Кейт, много съжалявам, че сте започвали кофти със захранването. Аз съм изтървала кога си споделила, че така е реагирала Дидето на картофа. Доколкото си спомням беше казала, че ще ползваш био картофи, така че според мен соланинът /зеленото на картофа/ най-вероятно е виновен за това. За него знам, че най-малкото, което може да причини е стомашни разстройства, т.е. оттървали сте се с по-малкото зло. Между другото, почти съм сигурна, че сте го направили, но пак да подхвърля - изключихте ли възможността вирусна инфекция да е причина за разстройството? За увеличаването на лъжичките съм на мнението на Джилиан. Не е прекалено бързо въвеждането. Дано следващият път да нямате никакви проблеми  Hug

Сиси, не успях да видя снимката, не е публичен албумът ти. Картоф успя ли да свариш без вода?

Хриспа, много неприятно. Оризова каша пробва ли да въведеш?

Буболече, аз съм въвела - картоф, тиква, тиквичка, зелен боб, карфиол, броколи /със забележка към тях/ и малко /около 1,5 см от бялата част/ праз, круша и ябълка. Имам и неуспешен опит с оризова каша.

ДжиджиHug

# 94
Оо, Евита, благодаря... Това с 00.01 часа е егаси лафа. Joy Но може да е истина за съжаление.

# 95
Добриютро,
Тани, честита ви месечинка, честито и на другите месечковци!
Кейт, и аз мисля, че не са много лъжичките и подозирам соланина.
Буболече, въвела съм картоф, морков и тиква, мисля да дам днес и малко круша.
Маймунче, мерси,трябва да взема да пробвам,  дръж ме в течение със спането, че връщаш надеждата Wink
Медула, Ния е голям сладур.

# 96
Честити месечинки на:

Мария на mikivl
Ема на А4
Константин на TANI80
Мартина на evaagaina
Цветомила на sims__

# 97
  • Кърджали
Добър ден!
Разположила съм Кати да си играе на земята и от там ми хвърля по един поглед и ми се усмихва. Сега разхвърля играчките, и после ще се ядосва и чуди как отново да се добере до тях.
Иначе засега сме въвели в менюто :оризова каша, тиква, морков, картоф, тиквичка и ябълка. Мисля да и взема замразени броколи или карфиол и да ги въведа тях, че зеленчуковите пюлета тук са нещо рядкост и идвам намерих тези досега. Слава Богу, досега не е проявяла кой знае какви реакции към нещо.
Честити месечинки на порастналите младежи.

# 98
За лексикона
тиква, картоф, морков, оризова каша, броколи, круша, ябълка, тиквичка, пащърнак - неуспешно, слива.

Кейт, и аз мисля, че въвеждането на картофа не е прекалено бързо, вие ако така въвеждате всичко ще се захраните с 10 неща до годинката. И прекалено бързото не е хубаво, но пък вашето направо е прекалено предпазливо... наистина търси причината другаде.

Мами, какъв беше проблема при кашата от елда на хип че не помня  Embarassed

# 99
Благодаря на разписалите се  Hug

Кейт, аз въвеждам 3-5-7 или 3-9-колкото изяде... Така че ти въобще не въвеждаш бързо според мен! Соланина /позеленялото/ е отровен, ако заема повече от 20% от площта на картофа. Покълването не е ниаккъв проблем, отровни са самите кълнове, които остават върху кората при обелване. Peace

# 100
Емили, има захар в кашата от елда на ХИП, ако това е проблем.

# 101
Емили, има захар в кашата от елда на ХИП, ако това е проблем.

Jill няма захар. В интернет пише, че има. Тъй като не намерих на Сънвал, в един магазин реших да погледна Хипа. Оказа се, че няма захар. Peace

# 102
  • София
Тани, честита месечинка! Да е все така послушен бебко и много да ви радва.

Ама коооолко бързо лети времето..

Хриспа, много неприятно това с АД. Ние също имаме и с голям страх давам всяка нова храна. Слава богу за сега няма реакция, но аз до сега съм му давала само оризова каша и тиква (това по въпроса на Буболечето).
Медула, Ния е страхотна. Много е забавна.
Джил, браво на вас. На мен последните 2 дни все ми е студено и не мога да се наканя да изведа Малчо навън – срам, срам...днес вече и сняг заваля, ама че гадно. Ама защо не свиркате, аз почти всеки ден съм до Борово, че 2 съседки с бебета издирих и на мен ми омръзна самичка да се шматкам по улиците.
Кейт, мойто педи пък каза направо 10гр. Пюре днес, 20 утре и така и то при положение, че ние сме уж с АД и АБКМ, та трябва мнооого бавно и внимателно да се захранва. Мисля обаче, че Сафо и  Ели са прави. Храната, която се дава на бебето трябва да е „сигурна” (доколкото това е възможно, разбира се).

# 103
  • Варна
Момичета, картофите уж бяха био Sad И аз вече си мисля, че е било от соланина, прочетох, че позеленялите и покълнали картофи го съдържат в по-големи количества. Направо много съжалявам, че не го изхвърлих целия картоф... Дано не съм й причинила някоя по-голяма беля Sad Много кофти се почувствах...

Следващото ще е морков от готово пюре и се моля да нямаме проблеми. А за броя на лъжичките, поне от начало ще карам супер бавно, нали страх лозе пази, иначе и аз мислех, че 9 лъжички като за пети ден не са кой знае колко много.

Медула, вие почнахте ли захранването? Аз останах с впечатлението, че ще слагате ваксина и след 2 седмици ще почвате.

При нас има снежна виелица и е "усеща се като -14", така че въобще не възнамерявам да си показваме носовете навън.

# 104
Кейт, отложи ни се ваксината за след края на месеца, ако въобще я слагаме (това е една друга тема), затова започнах захранването. Потеглихме  с картоф и тиква заедно, по 3 дни с  по 1,2,3 лъжици, после колкото поиска, но не повече от 120гр, това е схемата. Днес е втори ден с 3 лъжички.

Общи условия

Активация на акаунт