Юлски бебета - тема 23

• 24 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Марулче, знам за идиотите в нета и за детските снимки - аз само исках да получа няколко кемантара и след това да изтрия снимката. Peace
Петя ми е със сополи и кашлица и отиваме на лекар.Катето и тя прихвана ясленските сополи  Mr. Green

Искаам да попитам запознатите мами. Петя е родена февруари - ако някой може да ми обясни кога ще я изпишат от ясли и кога ще я вземат на градина.Яслите са само ясли - трябва да я записвам в друга сграда на детска градина.

# 181
Добро утро и от мен, в този снежен ден... уха, и рима се получи даже. Crazy

Линет, ако искаш вярвай Crazy, ама от два дни си мисля да питам къде изчезна. Ще се присъединя и аз към мечтите за лесния живот с млякото, сега готвИ, миЙ панички, лигавници и т.н. ooooh! Между другото - защо не си вземеш от големите лигавници, които са с ръкави. Така щетите ще са по-малки.
Мамбина, столче за кола още не съм избирала, че Калина преспокойно се събира в нейното. Но скоро ще му дойде времето.
Лилчо - ooooh!, хората предпочитат да не се затормозяват с "излишна" информация.

Ние вкъщи не готвим много често и готвенето само за малката много щеше да ми тежи. Супер доволна съм, че има разнообразие от пюрета, детски кухни и така. Е, все някой ден ще ми се наложи да правя манджи, ама ако мога да отложа...

Благодаря за покрепата, момичета. Честно казано, очаквах, че Инето ще се пльосне на пода някой ден и даже в първия момент ми стана смешно как се беше телепортирала от дивана на пода. Почти не се чу звук, докато не ревна. Обаче после взеха да ме тормозят разни мисли "ами ако си беше ударила главата" или "счупила врата", абе майчинска му работа.

Мамо Диди, трябва да видиш как стоят нещата в Бургас, защото всяка община си има различни правила. Мисля си, че трябва да я изпишат от яслата, когато стане на 3 години. Не знам как стоят нещата при вас с градините, но като нищо ще трябва да й осигуриш място още преди това. Зависи кога си подавате документите за градините.

# 182
Честито на днешните месечинки! Здрави и весели!

А4, включи се, и аз те мисля!
Фелисити,  Evita,  ще пиша разбира се. Но нека първо съм сигурна, след 4ч. ще са готови резултатите и ще има повече яснота.
Съмнявахме се за алергия. Имало положителен резултат и искаха да повторят изследванията. Фелисити, с теб сме си говори много по тази тема. Аз все отказвах да приема този вариант, дори и сега вътрешно все още не мога да повярвам. Обривите по лицето като новородена - изчезнаха, коликите - макар и силни - спряха, плаче - успокои се, имаше запек и не акаше - оправи се, т.е. всичко върви само в положителна насока. Единствено тази кървава диря понякога по акото, но тя е толкова малко, че ако аз те гледах постоянно всичко под лупа и рових непрекъснато, едва ли щях да забележа. Хубавото при тези алергии, ако има нещо хубаво де Mr. Green, е че се израстват и по-леките случаи /евентуално като нас/ това става за месеци, при спиране на алергена. По този въпрос засега - толкова.
Диди, тръгва на градина при започване на новата учебна година, т.е. от септември, независимо че навършва 3год. февруари.
А, ама тя сега нали навършва 2 год., а градината е след 3год Rolling Eyes

# 183
[Диди, тръгва на градина при започване на новата учебна година, т.е. от септември, независимо че навършва 3год. февруари.
А, ама тя сега нали навършва 2 год., а градината е след 3год Rolling Eyes[/i][/color]

Да, но аз питам за да знам от сега - не че дотогава няма да изменят нещо. Но ще я отпишат не февруари а юни нали - като е навършила т.е.3г. и 4м. И после от юни до септември ще си е в къщи  newsm78[/color] Баба й в Карнобат пак ще намаже [/b]  Mr. Green

# 184
Добро утро Hug

Тия дни и аз си мислих за А4...нали имахе сериозен запек и се налагаше външна намеса...дано всичко е наред!!!

В това време съвсем ми се объркаха плановете за днес, но ако спре да вали ще изкарам Стелла на балкона поне. Ние не пропускаме балкона, независимо колко е студено, опаковам я добре и на ден поне два часа й се събират там.

Джил, заинтрегува ме с тези лигавници с ръкави???

Ха, да ви споделя, от вчера Стелла осъзна, че когато има биберон в устата, не може да пъхне нищо друго и сега държи с едната ръка биберона, с другата играчка и ги редува Laughing

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 11:31 от djidjito

# 185
  • София
Привет мами,
Джиджи, браво на теб. Аз честно да си призная не съм я извеждала Анди от два дни - много ми е студено, ще видим дали ще се престраша днес а я изведа на балкона.
Тан, дано да е най-малкото зло при Мони.  Hug
Диди, дано да е оцветено дупенцето от храна и да не е нищо сериозно.  Hug
Стискам палци на А4! Hug  love001
Цветен прашец, липсваш във форума! Катрин слуша ли те?
Радина, аз бях споменавала, че съм много доволна от Ducrey Anaphase - шампоана - на мен ми помогна изключително много в борбата срещу косопада. Дано и ти бързо се пребориш. newsm10
Линет, получи ли уреда за готвене на пара. Аз вече сътворих няколко вкусни вечери, като ми остане време ще споделя. Hug
Мами, кажете моля как се въвеждат плодовете. Имам предвид следното- на обяд давам зеленчуково пюренце (от въведени вече зеленчуци) и следобяда въвеждам плод по няколко лъжички? Или давам да опита на обяд плод и след това дохранвам със зеленчук? Идеята ми е да въведа следобедното хапване с плод и оризова каша, като първо въведа плода, а след това кашата. От толкова четене в главата ми е каша.
За столчетата за кола, още не съм проучвала, че нашето ни е още удобно и не мисля, че скоро ще й отеснее, но съм чела в темата за Mytoys доста полезни мнения за избора на столче и за това, от къде е най-изгодно да се купи.

# 186
Мама Диди,
Чл. 2. (1) Детските ясли са организационно обособени структури, в които медицински и други специалисти осъществяват отглеждане, възпитание и обучение на деца от тримесечна до тригодишна възраст.
(2) По изключение при наличие на медицински показания може да се разреши оставането на деца в детски ясли до шест месеца след навършване на тригодишна възраст
.

Това е цитат от  НАРЕДБА № 26 ОТ 18 НОЕМВРИ 2008 Г. ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ДЕТСКИТЕ КУХНИ И ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ТЯХ

Но,наистина се поинтересувай как стоят нещата на местно ниво в Бургас

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367855.0  -виж и тук темата

# 187
Олиа, аз започнах да давам зеленчуковото пюре на обяд, а следобяд /когато се пада да се замества следобедното хранене/ си давам 3-5-9 лъчижки плодово пюре... Това си е моя правилен начин Simple Smile
Момичета, ами подправките? Тези зелените - магданоз, копър и т.н. кога? В пюрето на Семпер от тиквичка и картоф има магданоз.. Не е описано на етикета и не съм сигурна, че трябва да е вътре Rolling Eyes
А4, чакаме да се включиш!!!

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 12:08 от BubolecheMeche

# 188
Здравейте, момичета!
Днес мама има рожден ден, почерпете се с нашата любима торта

Отивам да правя картофено пюре, може пък днес Божидар да го яде, ще ви изчета и ще се включа по-късно с отчет.

# 189
Цезари, аз също съм вевеждала плод, по същия начин като Буболечето. Ако дадеш наобяд преди зеленчуковото, има опасност да не иска иска зеленчуковото след това, тъй като плода е по-сладък.
Буболече, сигурна ли си, че е магданоз?? Защото в същото пюре на Хип - тиквичка и картоф също има зелени неща вътре, които много приличат на магданоз, но не е описани на етикета и според мен това е по скоро от тиквичката, едва ли не биха написали, че има магданоз при положение, че е видим.

# 190

*Роси*,да е жива и здрава мама!

# 191
Тъкмо днес ще въвеждам и аз плод, мислех сега на второто ядене да дам плодово, после едно млечно или две и да дам зеленчука към следобед, когато дойде?
Цветен прашец, мерси Hug.

# 192
Джиджи - ето такива са лигавниците с ръкави:

Гледах ги и по разни бг он-лайн магазини. Ако напишеш в гугъл "лигавник с ръкави" и излизат.

# 193
  • София
Тан, стискам палци всичко при Мони да е наред, ако недай боже има нещо, да е малкия дявол. Както казваш всички проблеми при Мони тя ги е надраствала...
Оле, да си призная и аз от 3 дни не съм мърдала – мнооого ми е студено, а Кайо на балкона не е зимувал...срам, срам, ама е топлолюбив като мама.
А4 се надявам, че е добре. Вчера си писах с Галето в скайп, каза, че си пишели чат пат с А4, но не каза, нещо да не е ок.
Като стана дума за ясли – системата все още не е отворена.
За столчетата – и при нас е мнооого тясно одавна, но не съм разучила още какво и как.
Роси, да ти е жива и здрава мама!
Буболече, и аз си мисля, че ако е магданоз е редно да го опишат  newsm78

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 13:33 от Felicity.

# 194
  • София
Привет!
Извинявам се, че нахлувам в темата ви Simple Smile От августинките съм и да си призная не ви чета и не знам дали сред вас има дечица с диагноза АБКМ, дано няма  Praynig Пуснах тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464286.msg13847131#msg13847131. Иска ми се да се включим там всички майки които сега се сблъскваме с проблема АБКМ, струва ми се полезно да обменяме съвети и опит. Нещо като специализирана отчетна, за да не досаждаме на другите с нашите проблеми в редовните отчетни  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт