Юлски бебета - тема 23

• 24 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Ами, момичета твърдя, че подправките са ми добре познати... и това определено ми прилича на зелена подправка - дори да не е точно магданоз.. Едва ли е кората на тиквичката Peace http://bubolechkamechka.snimka.bg/?album;aid=465069;pid=17020580

# 196
  • Canada
Роси, честита ти рожденичка! Да ти е жива и здрава! Hug
Тан, и аз ще прочета с интерес какво се е оказало... Хубаво е, че дори да е алергия, ще я израсте... Peace
А4, включи се ако имаш възможност наистина... Много мами те мислим... Praynig
Мамо Диди, пак ли сополи и кашлица да му се не види... И ние не можем да се отървем - през 2-3 дни ту Кари, ту Нико... ooooh! Вече даже не ги споменавам, че то явно ще си е постоянно така... Rolling Eyes

Между другото и аз забелязах, че все по-малко мамчета пишат редовно. Доста се позагубиха във времето за съжаление... Дано всичко е ОК и просто нямат време от грижи по бебоците... Peace

# 197
Буболече, не е подправка това според мен, аз съм купила на Хипп тиквичката с картоф и е по същия начин, но малко по - дребни са частичките, тези тиквички не са като нашенските със светлата кора, ами с някаква бая тъмна както е показано на етикета, странно че я пасират така Rolling Eyes Иначе още не съм го давала на Поли.

По тази тема с подправките искам да ви попитам за месното пюре. Другия месец ще почваме и съм се спряла на Хипп - заешко или пуешко. Обаче в заешкото има копър, проблем ли е? Пуешкото го има само пуешко био и смесица със зеленчуци, чудя се кое да избера, споделете вие какво сте давали или ще давате от месните пюренца  Hug

Joy

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 12:59 от sarnichkata

# 198
  • Кърджали
Вие сте виновни пък... Захванах и аз тая пуста ферма....
Да си похваля щерката/само да не чуе дявола/. ОТ няколко дне почти не мога да разбера, че има беб в къщи. Въргаля се по земята и си играе.Тук - таме се ядосва че не може да достигне до някоя играчка, но бързо намира начин да стигне до нея.Ако беше така самостоятелна и за заспиването и това бебе цена нямаше да има  Mr. Green
Роси, честита рожденничка! Да Ви е жива и здрава.

# 199
Отдавна съм запозната с ненашеските тъмни тиквички  Simple Smile Странно ми е как всичко ще е толкова фино смляно, а ще останат люспи от корите на тиквичката  Rolling Eyes Както и да е...

Не съм мислила за пюрета от месо още, а ще ми се наложи... ако съм въвела всички зеленчуци ще избера това със зеленчуците... Или пък ще въведа с чисто и после смесеното.

Сърничке, оправи си "месното пюре" да не те изтипоса някой добър съфорумец в темата за правописните грешки.  Peace
Жива и здрава да ви е рожденничката, Роси!   bouquet

# 200
Сърничке, оправи си "месното пюре" да не те изтипоса някой добър съфорумец в темата за правописните грешки.  Peace
Жива и здрава да ви е рожденничката, Роси!   bouquet[/b][/color]
Mr. Green надявам се да не ме цитираш ти  Grinning

Аз такива тиквички не бях срещала досега  Thinking моя приятелка е двала това пюре и каза, че нейната се давела от тези частички.

# 201
О, не, аз само срещам такива неща... чак толкова "добра" не съм  Mr. Green

Преслава си го яде... даже му налита много и днеска вече ще й дам половин бурканче като за 3ти ден. На мен пък ми мирише ужасно Laughing

# 202
Буболече, това е кора от тиквичка. И аз имам замразени тиквички от този сорт, с тъмната кора. Те са по-крехки на вкус. Когато правя пюрето беля кората след сваряване, но понякога остават подобни малки парченца, въпреки че и аз фино пасирам.

Тан, много са сладки дечицата ти. Преди три дни и мен Лили ме изненада по същия начин. Оставих я да играе с Мишо на спалнята, а аз отидох до дневната за нещо. Там пък се зазяпах в ТВ-то и след малко гледам едно джудже носи друго джудже. Картинката беше същата като вашата с тази разлика, че явно Михаил й е дотежал и се беше поизсулил, та тя го държеше под мишничките, а той - разперил ръце и крака висеше  Simple Smile Тогава хич не ми беше смешно.

Роси, честита рожденичка!   bouquet

Плод давам час и половина - два след сутрешното хранене. Така имам възможност да наблюдавам за реакция цял ден. Днес правих пюре от ябълка и круша - купешките ряпа да ядат на вкус, моето стана страхотно  bowuu

Честито бебенце на Една от нас! Много се радвам за нея, нека малкият Камен расте здрав и щастлив!   bouquet

# 203
На Даниела,пък,пюрето от тиквички /на ХИП/ хич не й хареса  Sad-изяде малко по-малко от половин бурканче и на 2 пъти й се догади  Sad.Изобщо не мисля да я мъча втори път с това пюре.
Като бяхме на ДК на 13.01 педи каза,че вече мога да започна да въвеждам и месни пюрета,ама според мен още й е рано на Дани-нека поне да стане на 6 месеца!Тогава мисля да започна с пилешко и/или телешко месо

# 204
  • Велико Търново
sarnichkata, копъра може вече да го даваш Simple Smile

# 205
Ужас - от това,което чета в темата за яслите и градините разбирам,че Петя ще я изпишат като навърши 3г. т.е. февруари другата година и до септември трябва някак си да се спасявам- че кой ще ми гледа детето. #2gunfireТези хора са луди направо- дано измислят нещо дотогава.

Карелийка, с ясленки сополи са ми и двете и лекарката каза,че нищо им няма но изписа едни капки за нослетата.За всеки случай Петя ще си стои в къщи до края на седмицата

Александра ,аз затова не влизам там защото е голяма зарибявка.  Mr. Green

# 206
Мама Диди,пратих ти ЛС,за да не спамим темата  Peace

# 207
  • София
Буболече, копъра може да се дава и сега, но сварен (нали го препоръчват и при колики, което означава съвсем малки бебоци), трябва да е топлинно обработен. За магданоза - 7, 8 месец се слага в пюретата (така е описано в повечето източници, които съм изчела), останалите подправки - сол, черен пипер, дафинов лист и т.н след годинка. Hug
Благодаря Ви за отговорите за плодовото пюре. Hug
Кукумявче, аз бих дала месото със зеленчуците, които съм въвела.(но, няма да бързам, най-рано в края на 6 месец) Hug

# 208
  • варненка от София
Един от първите зеленчуци, които може да дадете това е фенхелът, чиста проба копър или резене. На запад, в Швейцария да речем, това е може би третият зеленчук, който въвеждат.

Има го и у нас и изглежда така:

# 209
За който няма фейсбук и е в процес на захранване, искам да постна следната новина:

Biomag - Прекрасни и свежи зелена салата, червено цвекло, магданоз, моркови, картофи, спанак, зеле, ябълки и киви от Моравско село току що превзеха щандовете в Биомаг! Чакаме ви...

Общи условия

Активация на акаунт