Юлски бебета - тема 23

• 24 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • варненка от София
Привет и от мразовита Варна. Очертава се да сме затворници с децата няколко дена. Такъв вятър има, че не е истина. Бумти, трещи. Гушнали сме климатиците и се тюхкаме. Ей, това е действителността. Иначе мъничето е отново в зъбешка криза, точи сапол, лиги и пръска нерви. Освен това теорията ми, че на нея тиквата действа запичащо се потвърди. За втори път й дава тиква и за втори път пропуска акането, за това днес ще я почерпя със сушените сливи на Гербер, безотказно е това пюренце.

Мила, Мила, не само с магнитче можеш да ме примамиш в София, но времето ни спира. За сега със сигурност се очертава идване май месец, ще пускам либето на концерта на АС/ДС тогава и ние с домочадието ще си додем домой. Всъщност билетът за концерта му е подарък за РД-то, което е през март.

Джиджи, простен ти е пропускът с магнита и хубаво е да идете пак, ето една мотивация, да донесеш магнитче на доня Маруля  Flutter

Цезари, за лесна торта не зная, но пък е невероятно вкусна и няма да сбъркаш с торта Династия. Ето рецептата тук. Само една забележка имам, пише, че посочената доза е твърде голяма, но не е така, направи си цяла доза, а не половин. Другият ми съвет е да печеш блатовете отделно, а не да чакаш да го разрязваш. Перфектна торта. Когато правиш кремовете - към белия добавяш маслото когато е охладен, а към кафевия добавяш вътре направо шоколада когато е топъл, за да се разтопи. Използвай лимонена есенции на д-р Йоткер. Невероятна торта. Вдъхнових се от нея и сега ще я направя за месечинката на Неви отново, невероятна торта е!

Айде, отивам да тръшна Невуна да спи, че мрън мрънка. Tired

# 376
Милост нямате еййй, яжте вие торти, а ние с Дидето ще си направим пък палачинки от овесени трици Crossing Arms Марулка, направо слюнка ми се събра!!! А ти обещавам, че от следващата дестинация няма да те пропусна Hug

# 377
Оля, честит рожденик! Да е жив и здрав, и много да те обича и слушка! /И да направи поне едно братче на Анди  Laughing /

Джиджи, аз затова ти писах, че не съм много сигурна. Щом си запозната с това, давай смело.  Hug  И аз съм на Дюкан, така че ще преглъщаме лиги заедно  Simple Smile

# 378
Здравейте момичета    Hug

И аз съм от тези по-скоро "четящите паразити" ( някоя мама се беше изразила така  Simple Smile ) , но някак си вие се познавате още, от когато сте били бременни и ми е малко неловко да се включвам ей така...е когато съм имала въпросче съм ви питала и винаги сте отговаряли  Hug
Джилиан, когато чета какво пишеш за дъщеричката ти, какво прави и какво не, все едно аз съм писала за моята Simple Smile много ми става готино Simple Smile
Мога ли да ви помоля някоя от вас ако може да ми изпрати парола за снимките  Rolling Eyes

Желая ви готин ден на вас и малките ви сладурчета  Party

# 379
Олинка, да ти е жив и здрав рожденика, все така да ви обичка и грижи за вас! Hug
Мила, бръмбъроцити имали месечинка днес! Да са здрави и послушни! Да ги намачкаш и нагушкаш хубаво от мен Heart Eyes
Честити месечинки и на Радослав, Михаил, Александър и Рая! Здрави и весели!

# 380
  • София
Мдам,и мойте бръмбари станаха на половин година!

Гледам вече усилено диетствате.Крайно време е да започна и аз,а не само да си търся оправдание. Rolling Eyes Много примамливо звучи този Дюкан-като чета какви резултати имате за 1ден Shocked Явно ще трябва да се пообразовам.

Цезари
,да те е жив и здрав рожденика и много да те радва!

# 381
Честити месечинки на бръмбарите и на всички останали бебешори!
Оля, да ви е жив и здрав таткото!
Джиджи, ама каква диета точно ти, ще изчезнеш и няма да успеем да те видим на следващата среща.
Сафо, аз не съм почнала с кашите, мислех следобяд да си почна, но сега ме замисли - може би ще давам първо по няколко лъжички сутрин или на обяд.  
Марулка, аз вече споделих, че имам същото наблюдение върху тиквата - запичащо действа, и Тан потвърди.  Странна работа.
Аз пък мога да се похваля с второто зъбче  Simple Smile и първо падане от дивана Mr. Green - при това седях до нея ooooh!, ама не се удари много за щастие...

# 382
Мила, честита месечинка, честита ви половин годинка, да знаеш ти нямаш сърце, отивам да хапна, нещо много ми се прияде. Какъв Дюкан ще спазваме с такива почерпки Laughing.
Да ви питам ябълката и пащърнака какъв ефект имат запичащ или разхлабващ?

# 383
  • София
Драга, според мен и ябълката и пъщарнака са с регулиращ ефект.

# 384
         Привет и от мен,
         Въпреки студа ние бяхме на вън. Аз съм зимно бебе, винаги съм обичала да има сняг, да ходя на планина и да карам ски. Бебок го обличам, завивам с одеяло, но на количката слагам дъждобран, и така му става много топличко, даже накрая се изпотява.
         За  Юлско бебе и роднините – кураж твоите са малко, разказвам ти само за една част от моите. На мъжа, бащата е чичо Митко – до сега се е женил 3 пъти и има 5 деца от 4 жени. Моят мъж е първия, и има две полусестри и двама полубратя.  Отделно чичо Митко  има двама бащи  един официален и един кръвен. Имаме две официални  полулели и две кръвни полулели, те имат деца, някой и внуци и всичките искат да виждат бебето. Не ме питай какво ми беше в началото. Но с тактика овладях положението.  Лафа ми беше: „колко много ви обичам, задето обичате моето бебе, но няма как да дойдете в къщи, ако искате ела те в парка”.
Миласара, добре дошла и от мен, също чакам снимки, какво си купи от там?
       Сафо, Джил ми е от квартала, предлагах и домашна еко тиква.
       Някой питаше как се прави пюре – аз обелвам  хубаво картофа и засега тиквата. Заливам с вода от термоканата, варя 20 мин. След това ги минавам през една хубава цедка, така става много финно, после добавям кърма и после Санди си изяжда пръстите. След като въведа и морковите по същия начин, ще започна да варя на пара, за да запазвам витамините.
       За тортата – аз правя ето тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376921.0   винаги ми става и ми харесва. Аз слагам 600гр сметана. На Марулка предложението само мернах, 10 белтъка и се отказах да чета.
      Приятен ден и не злоупотребявайте с храната!
 Hug

# 385
Много сте мили  Hug Тук сме вече - в Карнобат и всичко е наред.Магистралата е затворена но ние така или иначе щяхме да минаваме по стария път.Той е изцяло изчистен
Отивам сега да оправям подаръците на децата още от Нова Година,които не сме прибрали
После ще ви навестя пак като оправя багажа.  Hug

П.П. Джиджи,права си за Дюкан - не пречи - помага в твоя случай ...хайдееееее пусни ми моля те едночасова тренировка за корем и талия- може и дупе да има - искам си яяяяя  Praynig Hug

Сега майка ми ми каза за една нейна колежка - по точно за внучето й. Родено е в края на юли и са му казали "начален рахит" но вБургас.- фонтанелата му била много голяма,не се обръщало още,било много слабо подвижно.Според вас трябва ли да се притеснява и на някой казвали ли са му такова нещо.

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 15:58 от Мама Диди

# 386
Инкс,  Hug Joy Ще ме видите, ама без палски на следващата среща  jumpuu
Мила Hug
@mi, загубих ви връзката на родата ooooh! Joy
Диди, не съм те забравила, просто откакто сме се прибрали нямам никакво време да седна да намеря и да изгледам нянкакви часове. При първа възможност ще го направя Peace

Ние се прибрахме от един детски РД и в 18ч отиваме на друг Party

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 16:46 от djidjito

# 387
Момичета, здравейте!
Искам да ви питам нещо - бебка от вчера има едни ситни пъпчици под лявото оченце, под дясното също има, но са 2-3. Пъпчиците са като тези дето се появяват около устичката от плюнчене. Сега пак ги гледах и започнах да се притеснявам - от какво ли са - преди също са се появявали, но изчезваха бързо. На някой друг случвало си се е такова нещо, не знам какво да правя, да я водим ли на лекар, да не ли... Възможно ли е да са от храна, но пък на такова място...
Благодаря ви предарително за отговорите Hug

# 388
  • София
Мила, честита Ви половин годинка! Да са ти живи и здрави сладурите!  love001
Диди, Джиджи, Сафо, заинтригувахте ме и мен с тази ударна диета фаза от диетата на Дюкан, Споделете я, моля!
Мами, сърдечно благодаря за хубавите пожелания към татко Илиян, той също Ви благодари (стана му много мило) Hug
Хайде, приятна вечер от нас!  bouquet
Отивам да подготвям трапезата за вечерните гости. smile3521
П.С. На Андреа изобщо не й хареса приготвеното от мен картофено пюре с адаптирано мляко и отказа да го яде. Утре ще пробвам с кърма (днес нямах време да се изцедя)

# 389
  • Кърджали
Привет! Привет! Привет!
Ей тоя който я измислилтая ферма бял ден да не види! Mr. Green Не мога да се наканя дори да влезна тук. Че и сестра ми зарибих. Добре, че щерката е добар и сама се гледа. А мъжо цял ден се прави на майстор и поправя нещо в другата стая.
Да видите до какво води фермата и самогледането на бебето. Къде заспало горкото:

Ходих да купувам пюрета и памперси днес /едно поне полезно нещо да свърша/ взех няколко плодови и две месни.Идея си нямам кое кога и как ще го давам.Аз малко го карам както ми дойде отвътре.СХема, таблица или квото и да е там бях почнала ама я зарязах. Кати намаза и две - три бодита, че другите вечеи станаха малки...

Общи условия

Активация на акаунт