Юлски бебета - тема 23

• 24 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Иличка, беличкото отстрани си седи - снощи имаше много малко и по езичето но днес вече го няма.Ама си хапва детето, не го боли нищо и засега не я водя на лекар.

Катето рреди малко яде грис на ХИП - страшно е вкусен и на мен ми хареса - е само го помирисах  Mr. Green

Лошото в тази диета на Дюкан е ,че сега трябва да си купувам нов янцунг - този взе да ми пада от дупето  Mr. Green

Момичета,винаги има шанс за ясли и градини - важното е да имате връзки там  иначе е доста трудно.Така беше и при нас с Петя Peace

# 481
Честита половин годинка на Инето !!! Simple Smile

От диетата вчера съм минус 900гр. За първи път от както родиха виждам кантара под 60кг. Точно бях решила да се отказвам (никога през живота си не съм се ограничавала в хранането) и реших да продължа. Така искам да стигна 55, а после може и до 52...но да не съм максималистка  Joy

Джиджи, голяма приказка е било Simple Smile Пожелавам ви пак да отидете и да посетите още по-красиви кътчета  Hug Heart Eyes

На малкия му спретнах чудно пюре от картоф, морков, тиквичка и жълтък , но така му се спеше,че предпочете да заспи гладен вместо да изпапка хубавата манджа. После като се събуди ще пробвам пак  Peace

Исках да попитам - веднъж въведен жълтъка трябва ли да се прибавя към всяко зеленчуково пюре или може 1 път в седмицата да се дава ?

Това слънчице как подлъгва навън, жалко, че не топли...  Confused Искам пролет вече, стига тия студове  Crossing Arms Mr. Green

# 482
Хубаво е да е захранено когато започнеш, за да може малко или много да набавя и отвън вещества.
Отслабващия организъм отделя токсини (без значение дали отслабва със спорт или с някоя диета), а те отиват директно в кърмата. Затова не е хубаво отслабване с над 0,5кг седмично, защото излиза, че детето пие, това, което изхвърляш ти.
Значи аз преди да започна, прочетох книгата добре и след два месеца в темата, пак я прочетох. Обясних си действието на овесените трици, временните застои, дори покачванията теглото, въобще принципа на отслабване.
За храненето - в никакъв случай не стоиш гладна! Ако организма усети глад, преминава в режим на складиране и не мърда. Ако обаче се храниш често и добре, разгражда всичко. Месото дава по-малко калории, от колкото организма изразходва, докато го обработва. Затова е основния продукт в режима - пилешко, пуешко, телешко, заешко, конско, всякакви риби (дори най-мазните). Не бива да се подценяват и яйцата и млякото, но това, което е важно за кърмачките са плодовете и зеленчуците.
Аз лично закусвам с трици, най-често натюр с кисело мляко, но на много хора не им допада. Има рецепти за всякакви сладки и соленки. Но внимавай с подсладителите, все пак са изкуствени (освен Стевия) и не са най-полезното нещо за кърмата.
Има две гала вечери.

*На БГ пазар няма обезмаслено сирене и кашкавал, но в трета фаза ти се полагат по 40гр пълномаслени.
*Киселите млека за кърмачки са 2%, заради кърменето
*Позволено е и свинско не тлъсто (май и агнешко, но на мен не ми е по вкуса)
*В Олекотена фаза П дни не се правят!

Това ми го прати едно момиче от форума, което успешно кърми и отслабва.  Hug

Честито на днешните месечинковци   bouquet

Мамбина, не е нужно да даваш жълтък всеки ден Wink

# 483
Да и на мен не ми се нрави кисело мляко и трици ----- гадничко ми е.Затова си правя тутманик с триците и мажа с Екскузия  Mr. Greenи така имам все едно хляб за няколко дни. Peace

Честито на днешните половингодинковци  Hug
[/color]

# 484
  • София
Хоооп!Здравейте и от нас!Имам си един брой суперкисела бръмбарка.Не знам какво я мъчи горката,ама не спира да мрънкоти.Подозирам пореден зъб.Добре,че бръмбарко е същото спокойно и усмихнато бебе,че да внася баланс. Mr. Green Току-що обядваха и сега има затишие. Wink Знаят те ,че мама трябва да нагледа форума. Party

Джиджи,страхотно!Само съм минавала през Дубай за няколко часа,навръщане от друга дестинация,ама сега се убедих,че ще трябва да го разгледаме по-подробно. Wink
Джил,и аз ще смръкна едно мохито за здравето на Инето,нищо че не пия.Да ти е все така спокойна и усмихната. Heart Eyes

Мдам,гледам заформя се женски бой за Кайо. hahaha Аз ,като видна свекърва,ще погледам. Popcorn

# 485
  • София
Джиджи страхотно и аз нямам думи да опиша,тези хора в пустинята щом са направили оазис,какво повече да кажа.
Дюкана май няма да мога да го приложа,или по-скоро не искам?  Rolling Eyes
Честити месечинковци

# 486
Ем, много добре си го казала, чета аз и клатя глава тука и насъбирам сили да се боря за Кайо. Нема да го дадем, ей, младежа си е за нас Naughty. Тан, ориентирай се към друг красавец, този си е за нас Laughing.
Така публично порицавам почерпките, а, така не може, повечето минахме на диета, аз днес отброявам първи ден, макар че още не съм яла, от тази ферма, форум и бебе, не мога да стигна до яденето Laughing.
Диди, кажи рецептата за тутманика, нещо не мога да се свържа с колежката да ми прати рецептите, а тука не си ги намерих, би трябвало да я имам на служебния в работата.
Ем, не съм те забравила и теб за рецептите, но си търся файлът, имах го на фтп- то в работата, но вчера като проверих някоя от любезните ми колежки ми е изтрила папката естествено. 

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 14:15 от Julsko bebe

# 487
За яслите, сайтът и на мен още не ми позволява да запиша Анна (регистрирах я октомври месец), мислех да не би да пропускам нещо, но пак четох и всичко правя както трябва. Явно още им е рано. Искам да я пусна след като навърши 2г., мисля да опитам основно в ОДЗ. Прочетох написаното от Jillian и уж ми се поизясни ситуацията. Много ме объркват тези класирания и периоди на кандидатстване ooooh! А чух, че ако кандидатствам и я приемат, но аз не я запиша, после ми се отнемат точки и падаме на задни места, има ли истина в това?

Мамо Диди, дано беличкото нещо мине неусетно и не се появяват други fingerscrossed

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 14:57 от ili4ka

# 488
Юлско бебе , на лични  Peace Аз сега си направих една торта с крем мока  Mr. Green И яж повечко - това му е майката  Peace
Иличка , дано  Praynig Защото ту има ту няма и аз незнам какво да мисля.Но нали Катето си е добре и затова не отивам на лекар.

# 489
Здравейте и честити месечинки на всички Simple Smile Гледам,че се чудите защо не можете да избирате детски градини и ясли... Значи след като се регистрирате , детето с неговото егн влиза в системата. Когато навърши 10месеца вече имате шанс да избирате и възможност съответно. Не се шашкайте,ножа е дървен  Wink

п.с. Как се справяте с недоспиването?Аз съм накрая на силите си.Малкия не спи по цяла нощ.Сигурна съм че нищо не го боли ,защото реве и като стана и приближа креватчето почва да ми се смее на глас и иска игра..Да ама в 2 часа и в 4 не ми се играе много,докато съм будна стоя и го гледам и се радва,легна ли си почва реването.Иска да го гледам как се забавлява, иначе не. Пробвах да огранича спането след обяд,но адски се изнервя и не издържа.

# 490
Мила, Джиджи, благодаря и аз за споделените снимки, "разходих" се приятно! Hug

Радина и аз се бях замислила за 3-та фаза, но реших поне да стане на годинка Влади, да хапва повече.. но в крайна сметка знам, че ще ми е най-лесно и удобно чак след като го отбия, плановете са ми за септември-октомври, но ще видим той какво ще реши.

Юлиана си е вкъщи, че е нещо хремава и започна да кашля.
Захранихме се в събота с морков, снимки още нямам, но определено не е очарован вече трети ден. Даже е нещо кисел, което е крайно необичайно за него и съм на щрек да не е от моркова или просто от хремата, която и той има.
Калина е започнала да качва няколко снимки, ето, ако искате да видите Юлиана - http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/4298440287/ Много е трудна за снимане..

# 491
  • Велико Търново
Сиси, много е хубава адашката  Hug Да оздравява бързо Simple Smile
Джижи, гледайки вашите снимки, навих съпруга и ние да идем на лято в Дубай, та имаш едно черпене от мен  Wink

# 492
Драга, ти може да не си ме забравила, ама аз определено забравих за рецептите  ooooh!
Тези записвания в нета са само за София нали?

# 493
Ем, пиши ми на лични една поща да ти ги пратя. С триста зора ги намерих рецептите.
Естествено се оказа, че и в компютъра са ми изтрили папката, явно много им е дразнела окото, така се ядосах, там имах разни проекти, които щяха да ми трябват някой ден, сега наново всичко #Cussing out. Аз съм си виновна, да си ги бях свалила на един диск, трябваше да предположа, че ще я изтрият #Cussing out. Ама злобни патки бе.

# 494
Здравейте момичета  Flutter Днес не излизахме в студа и в резултат голямото мрънкане беше вкъщи и в едната ръка държа Поли, а с другата си приготвях обяда. От вера започнахме със следобедно хапване - ябълково пюре, за мое щастие пюрето на Хип ябълка се оказа чисто, без грис и нишесте както пишеше в нета за него, та сега си хапваме сладко сладко по няколко лъжички. А тиквичката с картоф както казвате е пълен шок за детето  Mr. Green хич не я иска.
Снимките на Джиджи са супер и много зарибяващи, живот и здраве да спра да кърмя съм измислила доста дестинации, надявам се и до Дубай да стигнем някой ден, би било страхотно.  Party
Ах този Дюкан, много ви е зарибил и той, какви са тез трици и торти с крем, какво се яде въобще, че ми стана интересно?
За жълтъка ми се струва, че се дава няколко пъти в седмицата докато не се докара до половинка, до цял и т.н., ние не сме го започнали и не съм много наясно.
Чесити месечинки на порасналите бебоци   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт