Юлски бебета - тема 23

• 24 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте мамита!
Толкова ме зарадва новината за Една от нас да й е честита рожбата! От сърце й желая да изживяват само хубави мигове с малкия Каменчо!
Юлско бебе тук съм, но нещо не ми се пише тези дни, а и няма какво толкова да напиша. В момента в темата се вихри с пълна сила захранването, а ние вече почти минахме този етап, в смисъл, че началната еуфория при нас премина и сега всичко вече е влязло в едно "русло", та така. Ябълки в уреда не съм приготвяла защото аз домашните ни ябълки ги направих на пюрета и сега й давам от тях, а иначе в книжката пише, че се приготвят за 15 мин.
Спокойна нощ!

# 166
Гледам никой не пита за нас Simple Smile Но аз да се отчета Simple Smile
Днес бяхме на ДК само 200 грама и 0 см за 1 месец .. слаба работа. Захранихме се с картоф и морков. Нощем се буди през 2 часа да цоцка ... направо ме побърква. Иначе чета уж за изпити и не е лесно. Друго си е да го няма този ангажимент. За сега ядем само 1 хранене на обяд но след няколко дни ще дам каша следобед и плод. Свърши мързеливия ми живот. Толкова беше лесно само с кърменето, когато започне да мрънка ОП цицката и готово.... а сега са приготовления, лигавници, мазало, цапаница, пране ... малък ужас. Искам да кърмя докато се научи сама да си прави филийки Simple Smile (шегувам се)

тан - радвам се че Моника е добре, а здравеопазването както и преди сме коментирали е ужаснооооо, съвест нямат тези хора
Джил, Рал П - благодаря за схемата. Аз имам вече схема в главата си, не съм я разписвала
Джиджи -това с гърдите ме разстройва. Те не стига, че ще ми увиснат ами и малки ... не искам Sad
Мамбина, Драга  - Аз съм на линия за срещата, само че по добре да сме в Коста на ет.1 , че не се пуши, а количките ще ги сместим.
Cesari/ Olia -  и нашите купичка и лъжичка се оцветиха от морковите. Първо давах домашно приготвени и после пробвах и на ХИП. И двете оцветяват много. Ама лъжичката не ми е мъка, ами бодитата и ританките, всичко е в оранжево и няма изпиране, уж ги накиснах, но уви... много са зле. Трябва ми не лигавник за хранене, ами цяла рокля

# 167
  • Кърджали
Линет, веднега след като ги изцапа ли ги переш? Аз пробвах така и се изпират без проблем, и така спасих доста дрешки. Оставя ли ги обаче за пералнята, отиде... Няма изпиране...

# 168
не ги пера веднага, уж ги оставям до на видно място, че да ги изпера при първа възможност и така ... си го отлагам

# 169
Гледам никой не пита за нас Simple Smile Но аз да се отчета Simple Smile
Днес бяхме на ДК само 200 грама и 0 см за 1 месец .. слаба работа. Захранихме се с картоф и морков. Нощем се буди през 2 часа да цоцка ... направо ме побърква. Иначе чета уж за изпити и не е лесно. Друго си е да го няма този ангажимент. За сега ядем само 1 хранене на обяд но след няколко дни ще дам каша следобед и плод. Свърши мързеливия ми живот. Толкова беше лесно само с кърменето, когато започне да мрънка ОП цицката и готово.... а сега са приготовления, лигавници, мазало, цапаница, пране ... малък ужас. Искам да кърмя докато се научи сама да си прави филийки Simple Smile (шегувам се)

Hug Hug Hug Ха ха Линет, тоя лаф с филийките ми хареса! Иначе си напълно права - рахата свърши!
Днес Влади ми се запъна на пащърнака с картоф, дали защото го мъчи ужасно едно зъбче - венеца му вече е прозрачен направо, дали му се спеше повечко.... но просто орева орталъка. Накрая няма такава манджа с грозде дето яде - аз първо му добавих малко тиква, за да му е по-познат и готин вкуса - тццц, после малко мляко ..... и накрая стана с консистенция на боза, сложих му го в шишето и готово - той ревееееее.
Накрая заспа гладен, но като се събуди си го изяде  Crazy Crazy Crazy

# 170
  • Canada
Марулке, права си, че беше добре да й звънна преди това. Но честно казано въобще не ми мина през ума, че няма да отиде на работа. В крайна сметка е доктор да й се не види... #Cussing out
Линет, недей така... Мислим си за теб тайно...
Юлско бебе, права си - снегът във Варна е прекрасен. Никой не го отрича - идеален за бой със снежни топки, парвене на снежни човеци, шейни и други забавления. Кофтито  е, че не разчистват пътищата и тротоарите - съответно майки с деца никъде не могат да мръднат... Close

# 171
  • Велико Търново
Здавейте, някой да е чувал скоро А4?

# 172
  • София
Гуд морген,
какъв е тоя ужас навън, много ми е студено, мразя сняг  Sad
За срещата: ще се опитам да дойда, че много искам, ама диването яде по това време, а сега е сложно, първо пюре, после дояждане, ще трябва да измисля нещо  newsm78
Лилчо, ама туй 9 месечното ли яде суха паста с кола???? Майкооооо, ти определено нямаш нужда от психолог, но майката, която причинява това на детето си определено има (прости ми че си позволявам да го кажа, нали все пак ти е приятелка) - какви полезни неща има в тази храна??? Витамини, минерали...А относно пюретата, не им обръщай внимание. Мен доста критично ме гледаха в началото като казах, че ще давам готови, защото според мен са по-качествени от това, което бих могла да му направя у дома. "Ама ние едно време ви готвехме" - ми да, ама малко по-качествени са били продиктите, "Ми ние едно време не сме ви давали от детска кухня" - ми кой е казал, яе ще му давам от ДК?, давам му пюре...
За ортопеда: и на нас ни казаха да отидем 6-7 месец и мисля да отидем. Няма да го облъчат кой знае колко, това не е рентген.

# 173
Felicity. аз и давам домашни,само ако съм 99% сигурна в зеленчука или плода от който приготвям пюрето. А колкото до бебо който си хапва пастички с кола,тя му дава просто защото много му харесват. Shocked

# 174
Здравейте от нас. Тук ни е затрупало и продължава да вали с пълна сила, а трябва и да пътуваме в края на седмицата.
Ние сме въвели доста неща, затова не изброявам. Вече с голямо настървение си яде пюретата, но и аз давам само такива, които знам, че обича. Иначе си позволявам и ескперименти вече, разбира се с позволените за него неща.

Тан - много сладурски сладури имаш, виж ги колко са щастливи  Heart Eyes

Не се включвам много защото ние сме напред със захранването и да не ви се бъркам излишно. Хубаво е, че толкова мами започнахте наведнъж и може да си коментирате. Тук в обкръжението ми пък мен  Naughty дето започнах по-рано от повечето със захранването, ме обявяват за луда, че още не съм дала това и това, а как ме натискат за кухня не е истина. Остават супер озадачени, като кажа че няма да го записвам и че е малък още.

# 175
  • Canada
За ортопеда - и аз мисля че не е вредно. Иначе едва ли щяха да гледат бременните толкова пъти. А и на нас ни казах да отидем отново на профилактичен, след като проходи Нико ...

# 176
  • София
Лилчо, аз бих му готвила на Малчо с голямо удоволствие, но за съжаление няма от къде да се снабдя с такива продукти, в които да съм 99% сигурна  Sad А за другото - щом му харесва на детето....
Тан, с голямо нетърпение чакам да се включиш, за да разкажеш за Мони и коликите. Надявам се, че всичко е наред при вас  Hug

# 177
Здравейте  Hug Аз също мисля, че ако е вреден прегледа с ехограф (видеозон), то няма да правят такива прегледи през бременността. Затова няма да се съобразя с мнението на педи (винаги обмислям преди да изпълня нещо, казано от нея) и ще си отидем на ортопед  Laughing
Давам готови пюрета, само 2 пъти съм й правила картофено домашно. Мисля засега да си останем да готови, някак повече им се доверявам  Peace , а и ми е по-лесно така  Mr. Green

За столчето за кола, нашата кошничка ни е тясна вече, със зимното яке едвам се събира бебка, не й е удобно. Затова и аз мисля идните седмици да вземем столче за кола. Не съм проучила още всички възможности, но само да ми мине изпита и мисля да седна и добре да се информирам  Simple Smile

# 178
Здавейте, някой да е чувал скоро А4?

Аз отдавна се чудя къде се изгуби A4 и взех да се притеснявам за нея  Thinking

Честити месечинки на: Калоян на *Eви*,Калиника на mia_ata,Даниел на eho82,Диан на anitsa,Жулиета на nadq1988

# 179
Честити месечинки на празнуващите днес и от нас!

А4, дано всичко е наред Praynig
tan,, какво показаха наблюденията? Днес щеше да споделиш? Нали сте добре?

Общи условия

Активация на акаунт