Възстановяване след второ секцио.Мами, моля, споделете.

• 22 292
  • 84
  •   1
Отговори
# 45
  • В полите на Пирин планина
Според мен възстановяването много зависи от умението на анестезеолога при слагането на упойката и дозирането й. При мен явно първия път беше предозирана и се скъсах да повръщам и имах умопомрачително главоболие. Вторият път - не  Crossing Arms

# 46

Реже се върху първия разрез.
Няма такава операция, която са се извършва върху стар шев. Прави се над или под първия.

Незнам под или над стария са рязали, аз съм била под упойка ,
но с просто око след 3 секцива имам един разрез и един белег.

При мен също се вижда само един белег

# 47
Реже се над или под първия, но старият белег се изрязва преди зашиването - козметична процедура, един вид. Остава само втория белег.

# 48
миличка, наистина трябва да се въоражиш с търпение.Възтановяването след 2 секцио не е трудно но 24 часа след операцията има доста болка Аз не съм някоя глезла дето ще охне от най - малкото но въпреки това много ме боля матката първата нощ след операцията. Родих сина си на 20.01 2010г на разкошно място и бях 24 часа под грижата на лекар, санитарка, и акушерка и ме покриваха с обезболяващи но все пак знай че боли! успешно раждане и едно красиво и здраво бебче ти желая!!!!!

mili4ka, naistina trqbva da se vuorajish s turpenie.Vuztanovqvaneto sled 2 sekcio ne e trudno no 24 4asa sled operaciqta ima dosta bolka
Az ne sum nqkoq glezla deto shte ohne ot nai - malkoto no vupreki tova mnogo me bolq matkata purvata nosht sled operaciqta. Rodih sina si na 20.01 2010g na razkoshno mqsto i bqh 24 4asa pod grijata na lekar, sanitarka, i akusherka i me pokrivaha s obezbolqvashti no vse pak znai 4e boli! uspeshno rajdane i edno krasivo i zdravo beb4e ti jelaq!!!!!  bouquet Grinning

---------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 16:11 от AnMary

# 49
 Hug
Благодаря на всички мами, които ми дадоха кураж!
С бебчо сме вече в къщи и почти не усещам, че съм минала през операция, а и корема ми се смалява удивително бързо Wink
Благодаря ви!!!

# 50
nachi, честито бебче. Живички и здрави да сте си всички вкъщи и успешно майчинство!

# 51
nachi , честито бебенце и от мен! Радвам се, че всичко е минало перфектно!
И сега на свой ред ти как би отговорила на въпроса си?  Simple Smile

# 52
  • Варна
Честито   bouquet

# 53
Честито, nachi! Прекрасно събитие! Пожелавам ти все така леко и бързо възстановяване, и безброй вълшебни, щастливи мигове на цялото семейство!

# 54
Благодаря ви, момичета! newsm51
Ами, Evita, миличка, ще отговоря така- не се притеснявайте предварително и не се товарете с излишни емоции, защото в сравнение с първото, второто е  newsm68
А на всички вас много lovekiss

# 55
Второто - много по-леко, по-безболезнено, психически по-леко го понесох, възтанових се по-бързо ( вкъщи ме чакаше всичко и се справих) , разликата между първото и второто ми е 7 г. казват че медицината се развива с дни . Успех мила  Hug

# 56
Здравейте майчета!
Моля тези от Вас, които са раждали два пъти със секцио да ми разкажат как протече възстановяването им. Дали и за колко време се прибра корема Ви ? Кога възстановихте предишното си тегло ?
Забелязвам, че моят корем след второто раждане е доста по-отпуснат от първият път и се притеснявам..
Благодаря предварително  Hug

# 57
И при мен след второто раждане (1-вото естествено, 2-рото секцио) коремът беше по-отпуснат. Прибра се, може би  2 месеца след раждането. Качените кг и при двете бременности бяха едни и същи, но при втората аз бях порастнала с още 8 години. Мисля, че и възрастта има значение за бързото възстановяване, наред с това колко кг си преди бременността и колко качваш по време на нея.

# 58
Възстановяването е много по-бързо, и се чувстваш по-добре. Предполагам, че защото си подготвен психически за болката и знаеш какво да очакваш.
Теглото си го върнах доста бързо, както и първия път. За 4-5 месеца, но бях наддавала по 10 кг.
Коремът не ми се е прибрал още съвсем, отстрани не си личи, но аз си го виждам и ме дразни.  Laughing

# 59
  • Севлиево
И на мен ми предстои второ секцио и ще следя темата.
Иначе лично за себе си съм решила, когато стане възможно, да се захвана отново с пилатес + промяна на хранителния режим, за да вляза по-бързо във форма.

Общи условия

Активация на акаунт