СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 790
  • 738
  •   1
Отговори
# 135

тази исках да кажа.

# 136
Здравейте, момичета!
И при нас миенето на зъбките е мисия невъзможна засега.
От вчера Елинка е болна - има гъст заден секрет и кашлица. С капки и сиропче сме плюс имуностимуланти. Утре педи ще каже дали да минем на антибиотик. Дано не! Досега малката не е пила такова чудо.
Ето малка неделна закуска (мое производство Simple Smile ):

А маскеният бал е чак на 14 февруари.
Относно заспиването - благодарение на свекърва ми се родих Simple Smile Тя ме научи, научи и Елинка - пее й песничка 5 минути и я оставя сама в креватчето, излиза от стаята и малката заспива сама. В началото при мен номерът не минаваше и се приспивахме заедно - аз лягам до нея на спалнята и тя заспива след половин час или 1 час въртене. И вместо това време да прекарвам с мъжа си аз лежах в тъмното до нея и я чаках да заспи, а съпругът ми седеше сам в кухнята и вечеряше Sad Изобщо неможехме да се видим. Но вече всичко е наред. Дори следобед малката заспива сама, а аз си чета книжка в кухнята. Другата новост е, че Елинка прояде попарка за закуска. Преди се отвращаваше, а сега хапва с апетит (пак благодарение на свеки, която пробва да й даде). Аз се бях отказала от опитите. Хубаво нещо са бабите! Сега чакам една такава на гости. Приятна неделя, момичета  Heart Eyes

# 137
  • София
Здравейте,
Да споделя. Сега гледах новия имунизационен календар и виждам, че има нова ваксина на мястото на предишни две (полио и ДифТетКок), която е от 01.04.2010.
"От 01.04.2010г. комбинирана ваксина против дифтерия,тетанус,коклюш,полиомиелит и хемофилус инфлуенце и ваксина против Стрептококкус пневмоние "Което според мен е добре за нашите хлапета. Значи, че на 18 месеца ще имат само тази и тя ще е последна след тази за шарките (която аз още не съм сложила на Ради  Embarassed) и приключват с ваксините до 6-годишни, ЖЗ! Или поне аз така го разбирам.
Флу, бързо да се оправя Елинка. Предполагам, че ще и включат АБ само, ако кашлицата е от гърдите. Ако проблемът е в секретите, обикновено пробват да ги борят локално. Дано да нямате проблеми.  Peace Hug

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 14:40 от *Ирина*

# 138
Флуууууу, дано не се стига до някакви усложнения, стискам палци и си чопвам от баницата ти, мммммм, много готина изглежда.

Ирински, ми честит ти още един шофИор бе, мамче!!! Цъ цъ цъ , виж го ти него, на някакви си под 20 години, пък и волана ще върни, ама нека. Аз като се сетих късно и нищо не направих. Скъсаха ме позорно на листовките и веднага след това забременях. Значи правете сметка, че е отпреди 2 години тая работа. Така и не се явих повторно. Определям това като най-големият провал в живота ми, който е до болка поправим и изцяло по силите ми, ама ..... Имам някакви задръжки.

Летните колички, тия чадърските, са много джиджани. Ама ще пропусна. Толкова си обичам моята количка, ха ха ха, а не съм и се нарадвала още, пък и то ще дойде време да я пенсионирам до вторият и пътник скоро. Не мога и да си помисля за друга.

Ние снощи се поразцепихме с Пьотър. Ходихме на клуб да слушаме Васко Кръпката и после в любимото ми Караоке. Не съм особен фен на Васко, ама не изпускам група аз, обожавам музика на живо...... Прибрахме се към 6ч и сега мърдясваме в нас. После ще отидем да си вземем малчо и ще го водим на боулинг в Поморие, той много се кефи. Търчи след топките, голямо шоу е.....
Туй то!
Отивам да ям.... нещо си.

А вчера Нова ТВ беше атакувана от много наши момичета, видяхте ли. Е, много много - две , ама малко ли са. Сутринта в Сблъсък беше Мона, ама тъпата кабелна спече и само видях като я представиха. И после Иринии си я знаем , че влиза у дома в 5 без двайсет.
Много се пъча като видя някой познат от тук по тв-то и все разправям - виж сега, това е от нашите майчета, хахахаха, все едно сме някаква секта звучи, ама аз наистина се гордея много с вас!!!

Цун и гуш!

# 139
  • София
Инче, той листовките ги опапа от раз, даже без грешка. Амааа...на кормуване ходИ 3 пъти, горкото. Първия път му гаснала колата, та от притеснение навлязъл в насрещното (което аз направих на първото ми явяване...3 пъти  Embarassed Crazy). Втория път пък не видял знак някакъв и влязъл в забранено завалията. Ама сега, като го пуснаха, е нЕмаше по-горд от него. Все едно книжка е взел, а не знам и аз какво.  Heart Eyes Много беше сладък...и наперен.

# 140
Ирина, промените в календара важат за децата, родени след или през 2010г. Нас не ни хваща. Караме си със старата или си купуваме Пентаксим-а. Кой каквото е слагал до сега. И за пневмококите това разбрах. Нас не ни лови. Ако я искаме я купуваме.

# 141
  • София
Ники, от така цитирания от мен текст излиза, че се прилага след датата 01.04.2010. Не пише за кои деца става дума. Не споря, разбира се. Аз така го разбирам. Ще попитам нашето джи пи.

# 142
Ирина,безаварийно шофиране на новият шофьор Hug
ina_lemon ,и аз като теб за шофьорският курс,но по-зле Mr. Green Аз и на изпит не съм ходила още EmbarassedИ аз преди 2 години започнах и още съм до никъде.А като бях бременна в 5-тия месец ми удариха колата,докато чаках на светофар,не бях аз виновна.Обаче...още не мога да се престраша да продължа курса,а май и не ми се чете EmbarassedНо някой ден ще ми честитите книжката hahaha
Флу,малкото зло ще да е.Ако беше кашлицата от гърдичките,мисля че до сега щеше да се е развила.Далия,като беше болна,за няколко часа и се влоши кашлицата. Hug
Човечето ме вика.Ще гледам вече по-често да се включвам.Уж имам време,но нещо не ми се пише.Ще се поправя де Hug

# 143

juja, педиатърката ме предупреди, че е възможен псевдо-морбилен обрив някъде около 9-ия ден след поставянето на ваксината, но ме увери, че не трябва да се притеснявам, ако се появи.

Борис снощи беше с Т около 38,
сваля, вдига, сваля, вдига сам.
Днес е ок.
Преди малко беше топъл,
сега пак добре.
Т е точно 9 дена след ваксината,
чудя се имат ли нещо общо двете?

# 144
И на мен Дария днес ми е кисела, една цвъркаща, хич не на кеф. Стори ми се топла, ама нямаше Т. И носа й запушен ми се струва, няма секрети, малко хъркаше сутринта, но през деня си беше Ок. Има 2-3 пъпки, които не ги знам какви са, на едната ръчичка... 9-ти ден от ваксината  Tired  Бихте ли описали какво е това псевдо-морбилен обрив?!

# 145
  • София
А аз не съм водила Ради още на тази ваксина. Мисля да е другата седмица, ако не ни мине котка път.
Мимолетка, четох поста ти 2-3 пъти и останах с впечатление, че нямаш книжка, а си шофирала. Явно едно от двете не е вярно, ама аз нещо не схванах.  Embarassed Освен, ако случката е била, докато си кормувала с инстуктор.  newsm78
Ане, Моарейнче, дано утре да се ОК хлапетата. Напълно ви разбирам как се притеснявате. Аз петък водих Павел да му бият Тетраксим (дифтерит-тетанус-коклюш-полиомиелит) и сега му се е зачервило, подуло и пари около 10 см. в диаметър около мястото на убождането.  ooooh!Дано да се размине само с това.  Praynig Че пък и от другата седмица и Ради ще го мисля...

# 146
Здравейте милички,

Как я карате в тези студовити дни,

Аз бързам да ви се похваля, че имам малък успех с Деница, вече и режа ноктите, без тя да се дърпа, подстригах и бритончето, също без да срещам никакъв отпор и с памперсите започна да не се дърпа толкоз много
Намерих и цаката, като започнах да и говоря много миличко и бавно спокойно, казвам и че сега ще си легне при мечетата, при ябълките, и т, н, и т, н, Явно съм била много изнервена, сега и аз съм вече по спокойна и уверена
Следващата стъпка е да я уча да си спи в леглото, ще пробвам и аз като бабата на Флучия,  да й пея песнички или приказки,ако постигна успех, ще ви пиша, Благодаря Ви, само това че ви чета ми дава толкоз толкоз много
Обичам Ви

# 147
Ирина, и аз не съм категорична за това, което писах. Знам го от втора ръка. На позната техният педиатър им е обяснил това. Аз  все забраям да попитам. Blush
Лимонски, пак завидях на приключенията ви. Сега, едва сега виждам преимуществото на това да живееш близо до роодителите си. За жалост моите работят в Кърджали, а мооят мил мъж не е бургазлия.
Флу, мимолетке Ане, бързо да ви забравят здравословните неразположения. Не мога да коментирам за ваксината, ние нямахме абсолютно никакви странични ефекти.
галениус, хайде стискам ви палци и с приспиването  да имате успех. Hug

# 148
  • София
Ане, може и да греша, но мисля, че температура като реакция на ваксината се появява в дните непосредствено след ваксинацията.  newsm78

моарейн, този псевдо-морбилен обрив аз го разбирам като обрив, който наподобява морбили, но не е самото заболяване /т.е., отсъстват другите симптоми/.
Ето така изглежда обривът от морбили
.

За новите задължителни ваксини уловката е в това, че по имунизационния календар четвъртият Пентаксим и Превенар се поставят на 18 месеца, а новата наредба влиза в действие от 1.04.2010. Според мен, това означава, че децата, които са навършили 18 месеца преди тази дата, няма да могат да се възползват от тях. Sad

Флучи, много се радвам, че Ели заспива вече сама! Hug Дано скоро да преборите вируса и да не се налага АБ! Praynig

Напоследък и аз се замислям за лятна количка.  Rolling Eyes На нашата Чико взеха много да й падат предните колелета.  Thinking Едното дори е съвсем ново, защото старото сдаде багажа и го сменихме, но и то пада. Изглежда проблемът е в рамата.  newsm78  Трябва да се обадя на вносителите да попитам дали предлагат сервизно обслужване /при положение, че количката е втора ръка/. Всъщност като изключим това, се замислям за по-лека количка за водене на яслата. Една такава за 40 лева от Джъмбо прекрасно би ме устроила, само да не се потроши още през първите месеци.

галинеус, хубавите новини при теб се добавиха към тези на Флучия! Heart Eyes Галина дава да й режа ноктите, но до съвсем скоро слагането на памперса беше страхотна битка! Не знам дали е заслуга на яслата, или просто този период естествено отшумява /засега Wink/.

# 149
Ирина,на кормуването беше и аз карах тогава Wink

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 22:49 от mimoletka

Общи условия

Активация на акаунт