СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 793
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Мимолетка, значи все пак съм схванала, де.  Wink
Миленче, много логично това, което пишеш. И сигурно е така. Нашите сладури стават на по 18 месеца, ЖЗ, през март. Което означава, че за малко няма да ги хване. Но аз си мисля дали, ако се забави с половин-един месец, не би могло все пак тази да им сложат. Или са на квота? Абе ще си питам нашата.  Hug

# 151
  • София
Имат си квота, Иринко. И получават точно толкова ваксини, колкото им се водят за имунизация през дадения месец.  Confused Но може пък да има някакви вратички.... newsm78.... абе най-добре да питаме педиатърките!  Peace

# 152
  • София
Но може пък да има някакви вратички.... newsm78.... абе най-добре да питаме педиатърките!  Peace
аха smile3521 Освен това има и нещо- все пак нашите ще са на 18 месеца, ЖЗ, но повечето няма да имат 19 месеца към 01.04. и може би и това има значение.  newsm78 Ще видим.

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 22:24 от *Ирина*

# 153
Защо на 18 м.? Или има значение дали е Пентаксим или по ЗК (не й знам името на ваксината)? Понеже на Маги ще й я слагат сега. На 22.01. стана една година след последния прием.

# 154
  • София
Ами Ники, по имунизационен календар е така - на 18 месеца полиото, на 24 - ДифТетКок
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm
При това положение пак опираме до джи-пи-тата: кога да слагаме Пентаксим-а на нашите деца. (ако ще им се слага Пентаксим, а не новата)

# 155
Аз съвсем се обърках. Коя е новата? Пентаксим е пет валентната, която до сега се купуваше и включва ДТК, полио и Хемофилус. Ние сме с тази. По ЗК ако не се лъжа се казва Тетраксим и не включва Хемофилус Инфлуенце.

# 156
  • София
Доколкото чета, новата включва всичко от Пентаксим плюс Стрептококкус пневмоние. Виж в имунизационния календар, който пуснах. Освен ако Стрептококкус пневмоние  не е в отделна ваксина и тогава описаната се покрива с Пентаксим.  newsm78. На мен не ми стана съвсем ясно. Още другата седмица ще се просветля по всички въпроси, свързани с имунизацията.

# 157
Ей сега ще го прегледам. И ще питам, щото пак пак от втора ръка знам, че ще се слага Превенар. Crazy

# 158
  • София
Напълно е възможно да са Пентаксим и Преванар. Не са написали имената.

# 159
Много се обърках с ваксините. Четох и имунизационния календар. Ние слагахме само тези по Здравната каса и то съвсем целенасочено. Искам да слагам минимум ваксини. Постоянно се спори дали са полезни или вредни.
Мислих, че след ваксината в 13-тия месец следващата ще е на 6 год.
Но май не е ?

# 160
  • София
Аз знам за Пентаксим и Превенар.  Peace В новата наредба са описани без названия, само като "петкомпонентна ваксина ДТКаПиХИБ;
Пневмококова конюгирана ваксина;

Страйп, след тази на 13 месеца има реваксинация срещу полиомиелит на 18 месеца, а до 2-годишна възраст- реимунизация против дифтерит, тетанус и коклюш. В Пентаксима тези четири ваксини са обединени в една + допълнителна ваксина против Хемофилус инфлуенца.  Peace

# 161
Нашата педи беше казала,че са Пентаксим и Преванар.Каза също,че можем да отложим Пентаксима за април месец,за да не я плащаме.

# 162
  • София
Нашата педи беше казала,че са Пентаксим и Преванар.Каза също,че можем да отложим Пентаксима за април месец,за да не я плащаме.

Е те това вече е приказка.  Peace

# 163

Дано да е така!  Peace

# 164
Дано наистина. А Превенар на каква възраст се слага някой знае ли? От линка на Ирина не рабрах. Всъщност там и ХиБ не я видях. newsm78 Видях ги. Обаче ме оадачи това "би трябвало". Ама дали...

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 00:19 от niki97

Общи условия

Активация на акаунт