СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 495

ми6ленце, Синфлорикс не е ли пневмококова и тя? Ако е така да знаеш, че на 2 години предстои да се слага на децата пневмококова ваксина. Влиза в имунизационния календар. Но до колкото помня ще е Превенар.

И аз се интересувах, но според нашата педи, няма да ни улови. Каза, че последния прием на Пентаксим може да ни е безплатен, ако го има в наличност, но ние го бяхме купили и го сложихме. За Превенара, обаче имало някакви дати и щял да е само за родените след тях  Confused

# 496
Хм, може и така да е. Това тук от една тема във форумаа го видях. Ще се поинтересувам. А на 2 години каква ваксина се слага? Няма как да проверя в календара сега. проблем с PC-то имам.

# 497
Всъщност намерих един, който мога да чета, но според него на 2 години няма ваксина, а нашата педи ни каза, че : "вече ще я боцкаме чак на 2 години". Та бях чула/чела, че на 2 години се слага превенар, но според това което току що намерих, ще се бие на 2,3,4 и 12м. Малко съм озадачена. И тая ваксина ли ще трябва да си плащаме.

# 498
Честит Имен Ден на всички празнуващи, да са живи и здрави.
Честит Рожден Ден на Галя Здравкова , много здраве, щастие, любов.
Аз забърках един кекс докато домочадието спи още. Да ви се оплача - Ками започна да си гризе ноктите на ръцете и видимо се кефи. Страшно ме е яд и не очаквах от толкова ранна възраст да подкара това грозно занимание. Аз си ги гризех като дете и спрях към 9-10 годишна възраст. Направо не ми се мисли как ще я спираме. Нещо друго ме човърка- та Ками доста често се буди през ноща мрънкайки, удря едно въртене, пъшкане , понякога и проплакване, пръцва и после се успокоява. Ясно е че газове са причината на цялата тази активност и ми е ясно, че когато не се движи човек се забавя движението на газовете в червата, ама пък аз си мислех, че вече сме минали периода на коликите. Мисля да я водя на детски гастроенеролог като се приберем през март. Вие забелязали ли сте подобни неразположения нощно време.

# 499
Бае ние сме така...и аз се бях притеснила по едно време и се чудих дали да не я закарам на гастроентеролог.Питах педи и тя ми беше казала, че е с по-чувствително стомахче и да и давам БиоГая, давам и от време на време.Ние нямахме много колики, по-скоро се появиха, когато я захраних, и то при всяка нова храна вечер се събуждаше, проплакваше, пръцкаше и продължаваше да спинка.Различно е, някой път повече, друг път по-малко плаче и пръцка.Това не е спирало, от както съм я захранила, прави ми впечатление, че когато вади зъби коликите й се засилват.Имаше период от около месец, в който не бях давала нова храна и зъби не вадеше и нямаше проблеми.Лично съм решила за сега да не я водя на гастроентеролог, защото ми прави впечатление, че понякога лекарите се чувстват длъжни да търсят проблем, там където няма.Започва едно голямо притеснение, и обикаляне, и изследвания....не мисля, че проблема е толкова голям.Незнам може би е така при нас, защото я водя само при познати и близки лекари и те се притесняват да не объркат нещо и винаги се застраховат с поне още едно мнение и всички възможни изследвания, в което няма лошо.Ако има нещо притеснително в това се надявам да споделиш!

На всички болни септемврийчета, пожелавам бързо оздравяване!

# 500
  • София
Добър ден, момичета!  bouquet  Днес времето е разкошно! newsm53 Надявам се, че го оползотворявате в приятни разходки навън! Wink

Има нова информация за празника- ще ви помоля да се включите в другата тема, да не разводняваме тук с обсъждания.

БАЕ, на Галина й се е случвало да се буди от газове през нощем, но много рядко- примерно, 1-2 пъти за половин година. Щом при Ками е толкова често, мисля, че не е излишно да я заведеш на гастроентеролог, да открие на какво се дължи тази активност на червата. Може да е чувствителна към определен вид храни. newsm78

Иринко, радвам се, че Ради е добре! Hug

Дианче, ще го прочетеш чак в понеделник, но нищо Wink-  пожелавам през следващата седмица Ясен вече да е здрав! Praynig

Медена питке, как е Яна? Ходихте ли на преглед? Rolling Eyes

# 501
Здравейте, мамита! Благодаря на всички ви, че ни мислите с Елинка. От вчера сме в Пловдив и тази вечер ще празнуваме имения ден на свекър ми. Малката е добре, в петък е плакала значително по-малко и се разбрахме с лелките във вторниик ЖЗ да я пуснем да спи там. Иначе ми прави впечатление, че се е променила в отношенията си спрямо децата - преди, когато някое дете я бутнеше или й вземеше играчката тя сядаше на земята и започваше горко да плаче. Изобщо не се защитаваше, а сега не й прави впечатление. Или си дърпа играчката обратно или си взима друга. Явно е претръпнала вече и се социализира. В сряда я водих в "Патиланци" и там я наблюдавах как се справя сама с по-големите деца. Едно момченце дойде при нея и я попита няколко пъти как се казва и тя му отговаряше на нейния си китайски език. Детето съответно нищо не разбра и пак я попита и моята маймунка като видя, че няма да се разберат вербално започна да го гали по косата и да му се усмихва Simple Smile Не знам как ще я опазим с баща й, голяма флиртаджийка и кокетка е  Blush
Суити, много ми хареса стихчето, написано е с толкова любов. Като дете и аз пишех стихове и в трети клас спечелих училищен конкурс с едно стихотворение за пролетта и го закачиха в учителската стая. Много бях горда, но не развих този си талант с годините  Joy
Иринка, добре, че се е разминало и вече малкият е с лепенка. Аз имам голям страх от дете от ескалатори - обувката ми се закачи веднъж в ЦУМ, та никога не бих се качила с количка на ескалатор. Но мен и от асансьори ме е страх, та става сложно Simple Smile
Моарейн, как е бабчето?
Петка, как е Яна? При кой лекар я заведохте?
И аз водих Елинка при педи в петък, понеже малко кашля, но засега няма нищо - нито секрет, нито зачервено гърло. Добре е, но я заведох, заради яслата. Нали са много деца там и ме беше страх да не се е заразила с нещо.
Стеф, честит имен ден! Диденце, честит празник и на прекрасния Тео!

# 502
  • София
Привет момичета!
Честит имен ден на Тео! Да бъде здрав и весел и животът му да е песен!
Ние си имаме именик вкъщи - таткото е Теодор, но слабо празнуваме, защото още се възстановяваме след коремночревния вирус! ДНЧД Мила тази нощ не е повръщала и дано не се повтаря. Търсейки детски гастроентеролог след като на две места ни казаха, че е със записване и щом има и разстройство да ходим в Инфекциозна болница, минахме през кабинета на д-р Ковачев - много добри впечатления, хареса ми много този док. - направи й масаж на корема, спокойно ми разясни нещата, каза колко било добро кърменето в такива ситуации. А една от нощите като звънях в спешния ценър, който ни обслужва педиатъра, ме нахокаха как така съм кърмела още дете на 1г. и половина.
Петка как сте вие?
Нас този вирус ни тръшна цялото семейство-аз вчера не можех да помръдна Sick Но днес вече сме по добре.
Та това от мен - репортаж като от Болница (не) накрая на града!

# 503
Добър вечер, дами.
Съжалявам да прочета за толкова премеждия в отбора ни. Адаш, почувствах частица от ужаса, който и ти си прежиляла. Радвам се, че Ради се оправя добре, а още по-радостна съм, че сте се разминали с по-малкото зло. Ние с мъжа ми също сме се изкушавали да минем набързо с ескалатора по МОЛ-овете, но веднага се намеси охранител, който ни каз че това е изрично забранено и... да сме търпеливи и да ползваме асансьор.
Петка /това медената питка нещо хич не ми допада... Confused/, Бора - здраве за цялото семейство!
БАЕ, за съжаление не мога да се изкажа компетентно по питането ти. Дано отмине по-бързо.  Hug
Стефина, не мога да не отбележа, че тортата изглежда много вкусна. поздравявам те, както за нея, так аи за именния ти ден. Бъзи здрава и богата  Wink!

И не на последно място
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА СЛАДКИЯ НИ ИМЕНЯК - БЛОНДИНЪТ ТЕО! Да жизнен и свободен като кончетата на днешните кушии! Heart Eyes

# 504
Честито на вчерашните именници!   bouquet  извинете, че е на патерички, но вчера цял ден обикаляхме по разходки  Blush

Флу, мерси, че питаш  Heart Eyes  Баба е добре, след около час ще я карам към болницата и днес ще е процедурата. Четох и се интересувах, било нискотравматична процедура, та се надявам да мине по мед и масло.  Praynig 
Радвам се, че Ели започва да се адаптира в яслата, явно наистина е въпрос на време  Heart Eyes  Много ми стана мило, като описа как е погалила другото детенце. И моята така прави, а вчера целуна по носа едно прохождащото 10-месечно момченце в парка  Heart Eyes  Много ми стана сладко, направо...  Blush 
Аз сега си мисля, че може би Дари ще се адаптира добре с дечицата в яслата, като я гледам как общува навън - като види някое интересно дете/нещо и се запътва натам и изобщо забравя за мен.

Петка, Бора, и аз желая здраве! Бора, тоя чревен вирус е ужасен, на моята дружка детето го изкара  Sad  Дано лошото е зад гърба ви.

И накрая да се похваля  Blush  от вчера си имаме жълта фасада на блока (новото жилище)  Party  Много се вълнувам, защото моментът наближава! Както се позатопли вече, тази седмица започваме банята!  Flutter  Много ми е щастливо  Blush

# 505
  • София
Здравейте!
Мерси за комплиментите за тортата ми. Hug
Мерси за поздравите за именният ми ден на Петка,Дианченце,Бае,Флу и Ирини-много сте мили.
Ирини -втората част от поздрава ти е много интересна за интерпретация Grinning
Ние сме добре .На Васко му харесва на вън и седиме по 2ч. играе си,рови си в пясъка,много обича каки и да си играе с тях-хвърля им топките,гони ги топките,носи им ги и все се смее и те го харесват.Пък и много ги слуша.На вън си отпочивам малко. Heart Eyes

# 506
...На вън си отпочивам малко. Heart Eyes
И аз, и аз Mr. Green. Макар да не е много. Вчера седяхме в Морската от 10.30 до 18 часа. Вярно, че после ме боляха краката, но пък за пръв път от доста време на сам се почувстах свободна.
Стефи, на патеричка ти честитя именния ден. Това ми е любим празник. Нали Св. Тодор ходи да моли Господ за лятото... Да си жива и здрава, да ти е честито името и с гордост да го носиш.
Честит имен ден и на Тео. Да слушка и много да радва мама и тати.
Някоя мама имаше съпрг именник, но забравих коя. Embarassed Да ме извини и да й е честит, здрав, богат.
Аз да се похваля Маги изкара два предкътника. И вече е с цели 8 зъба. Май ще изкара и още 4.  Тя на серии през няколко месеца ги вади. Тука вали. Tired Много ми е неприятно, а е топло. Излязохме за малко и Бесотана веднага се овъргаля в една локва. ooooh! Та толкова ни бяха игрите. Дано след обед е по-хубаво времето. Приятен ден дами. Heart Eyes

# 507
Честито на всички именяци на патерица, много zдраве да имате   bouquet

Моарейн, стискам палци. И много сер радвам, ,ек все едно усещам вълненията ти zа новия дом  Crazy Представям си го прекрасно, да си правиш всичко по твой вкус и после да се нанесеш и всичко да ти е ноооовичкооо  Hug

Флу, аz също много се радвам, че Ели бърzичко влиzа в крачка в градината и вече не е такава жална  Hug

Петка, оправи ли се Яна и как мина сватбата?

Стефина, Ники, а аz навън се скапвам  Rolling Eyes Малката стана нещо ужасно, в количката все едно има натрошени стъкла, така се иzвива. Почти няма шанс да я иzлъжеш да поседи, дори и с неща zа ядене, което преди действаше беzоткаzно.. Просто иска да е долу и това е. А като трябва да ходя по магаzини...  ooooh! е ужас, не мога да я пусна, ръка не дава иzобщо, а ходи само където тя си реши  Wink Абе момиче с характер. Иначе в къщи все си е същата добрушка и ядове нямам с нея. Но си приzнавам, направо не ми се иzлиzа... дано като се постопли нещата се променят, когато ще може да се седи навън, на някоя детска площадка например, или де да zнам.. Ама сега ми е отврат, честно.

А аz втори ден вече съм в една бебешка треска иzпаднала..  Heart Eyes Най-добрата ми приятелка в БГ (е, една от най-добрите ми) преz нощта на 20ти роди момиченце. Много съм щастлива, все едно съм станале леля, примерно  Simple Smile Тя има син колкото Крис, от тогава сме и блиzки приятелки (дори това, че аz zаминах не ни отдалечи, както стана с много хора  Confused ), мноого искаше момиченце и го получи. Всичко е минало чудесно, но още не ми е раzкаzвала като хората. Обаче не спираме да си пишем смс_и и снимки ми прати, малката е едно съвършено красиво малко момиченце  Heart Eyes

# 508
Деска, да й е честито дететнцето. Да расте здраво и жизнено.
Отдавна количката е най-мразената вещ. И Дреб не я понася, но аз ако съм в Морската просто се чувствам като на курорт. Плаж, море, деца, няма какво да се случи. Но там.Лошото е само, че вече не спи на обяд, а вечер пак си ляга в 22ч.  По магазини не ходя отдавна. Няма как и в количките за пазаруане не седи. Прави ревизии по щандовете. Mr. Green

# 509
Момичета, всички които стискахте палци за баба - всичко мина гладко!  Simple Smile  Няма стеснения или запушвания, ще ходим да я видим след 17 ч. Но е изкарала някакъв перикардит, без да се разбере, не се знае кога. Ще видим какво ще кажат докторите, но баба звучеше весела и спокойна.  Simple Smile  Олекна ми!

Сович  Heart Eyes  Абе и мойта Дария като иска да върви, не ще за ръка и това е. Също ми е зор и трябва да я мъкна. В количката иначе си се вози безпроблемно, тя много обича. Собствената й кола  Mr. Green  и тя като президент се оглежда наляво-надясно. Като спрем за малко обаче надава боен вик  Mr. Green

Най-новата ни дума от снощи е "дода" , т.е. вода  Mr. Green  Крещи я с пълно гърло, толкова е доволна от откритието си  Laughing

О, за малко да забравя - честито момиченце на приятелката ти, Сович!!! Да й е живо и здраво   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт