СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 797
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Мимолетка,  Далия не е ли боледувала, освен бронхиолита? Дано не те подведа, но според мен е съвсем нормално да дишат тежко и да имат ускорен пулс децата, когато са с температура. Поне моите са така.
Бързо оздравяване. Всичко ще е наред.  Hug
Деска, добре е Рачко, да чукна на дърво. Ще чакаме да споделиш още хубави новини.  Hug

# 601
Освен бронхиолита,не е боледувала от нищо друго WinkНо температурата отдавна я свали,а диша все така...Иринка,благодаря ти за окуражителните думи Hug

# 602
Честита баба марта на всички мами, бъдете живи и здрави

Честит рожден ден на Асенцето, много здраве , щастие и успехи

Лек и Успешен ден на всички милички майчета

# 603
Мимолетка,
може да има обструкция/запушване, което има сега борис,
което не налага въобще АБ, само вентолин.
аз имам инхалатор, затова дозата вентолин е много малка 0.3 мл,
три пъти на ден за инхалация,
отхрачващ сироп АСС,
както и инхалациии с ФР за втечняване на секретите.
направих отвара от подбел, много малки количества
намаляват значително възпалението на бронхите.
олио на гърдите облекчава кашлицата.
бронхолит мина и борис миналката пролет.
изглежда сега пролетта пак провокира запушване,
въпреки че цяла година борихме вирусите успешно,
без усложнения.
пиши как сте   Praynig

# 604
  • София
Мимолетка, как е Далия? Как ви мина нощта?

# 605
Дано се оправят бързо болните!!!

Най-после и аз успявам да се разпиша. А исках да споделя емоции от нашата екскурзия до Лондон, за ужасното пътуване на връщане. За първите кокичета в двора (още рано рано през януари), за първото цъфнало дръвче - дрян (преди седмица),  което  непрекъснато наблюдавам през прозореца и още толкова неща... Но моментите все отминават!
И като ме хвана една работа, та направих форма на стола пред компютъра...
Иначе ви изчитам когато мога и ми е много приятна цялата тази суетня около децата!

Флу, много обичам да наблюдавам хора родени на една и съща дата и наистина за себи установявам, че имат прилика. Та с Ели, ще сте си добри дружки, в тази връзка, прекрасно е да познаваш другия като себе си!  Wink

Другото не е много различно при нас. На консултацията за год. и половина, бихме и втория Превенар, остана последния Пентаксим след три месеца (споменавам го,че някой май питаше за тези ваксини  newsm78).
Крумчо си е все така весело, засмяно дете, дърдори непрекъснато, без изречения, само кратки думи или бебешки брътвежи, пее си, любопитства. Развил е абсолютна привързаност към мен, това май е характерно за всички в тази възраст...
Отскоро започна и да има любими играчки, с едно плюшено куче вече го слагам да спи, гушка ги, скача отгоре им, приказва им... весели се Simple Smile

Честита баба Марта! Нека да разцъфти женствеността ви с нова сила и да радва околните ви като първите цветя след зимата!

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 15:58 от Piaf

# 606
Благодаря ви момичета,за загрижеността HugСлед малко сме на лекар.Спокойно изкара нощта,но дишането е все така CryАне,и аз си мисля,че е нещо като това,което опиисваш,но тя изобщо не кашля.Стискайте палци да не е нещо сериозно Praynig

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 12:44 от mimoletka

# 607
  • София
Здравейте!
ЧРД на патерица на Асето-да си жива и здрава и все така да помагаш на кърмещите мами-ако не беше ти а сме спрели още преди 1г. да кърмиме. Hug
Бързо оздравяване на болните дечица.

# 608
Мимолетка, дано новините са добри!
Благодаря ви за съпричастието! Засега малката няма симптоми на конюнктивит! Дано и така си остане
Рафаело, браво за слъзното каналче! Деска, и за вас много се радвам! Дано се похвалиш с още такива новини!
При нас нощта пак беше тежка. Малката вдига висока температура и спи при нас. Всичко срещу което се борих преди сега се обърна като навици, а именно - спи при нас нощем, не заспива сама, а я приспивам и пак е с бибка в устата през деня. Дано по-скоро избият пустите кучешки зъби, че наистина сме се видели в чудо. Добре, че поне утре е почивен ден и ще мога да съм си с нея.
За мамите от София, които ще кандидатстват за ОДЗ-та искам само да споделя, че вчера отвориха системата на ИСОДГ с публикуваните места за септември. Можете да си видите в желаните от вас градинки колко свободни места има за набор 2008 и дали изобщо има такива. За съжаление недостигът е огромен. Ето линк с темата за това във форума: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=471520.1290 Важно е да подредите кандидатурите си преди 23-ти април. Първото и основно класиране е на 24-ти април. Преди това всички дечица с равни точки ще бъдат подредени по азбучен ред в списъците с чакащите и ако попаднат в гранична група ще им се теглят случайни номера, така де ще има томбола и дано повече от нашите майчета имат късмет!  Heart Eyes

# 609
мимолетка, късно се включвам, но... надявам се, че докторът евече е взел мерки. Всичко, което описваш съвпада едно към едно с ужаса, който аз изживях при спазъма на ларингса при Джи. Тежкото дишан, и особено вдишването, при което видимо в областта на ларингса се получава вдлъбнатина, никога не  еза пренебрегване. както докторът ни се изрази - диагнозата се поставя още от вратата - хриптящо тежко диша, затруднено вдишване и предхождаща температура! При тежък пристъп се бие еднократно урбазон и се минава на вентолин. това не е проблем, който се лекува с АБ.
Пиши наистина!  Praynig

# 610
Най-сетне успях да седна и аз WhistlingПрегледаха я и лекарката каза,че спазъмът с дишането е минал,но е трябвало още снощи да и бият урбазон,както каза Ирини и инхалация.Отново са подценили нещата #2gunfireДишането и наистина беше по-добре днес,но сега като си легна е пак като снощи Sad Диша много повърхностно и учестено.Температурата спадна,повече от 38 не е вдигала.Изписаха и един куп лекарства.Едното сиропче е за отпускане на бронхите и досега веднъж сме и давали.Чудя се дали от първият прием трябва да очакваме резултат или утре пак да я водим до болницата ThinkingИначе хрипове няма,чисто е дишането,не кашля.През деня беше по-добре.Игра си,смя се,беше живнала,но сега пак ми е притеснено за дишането.И тази нощ ще я дебнем SadТова е някакъв кошмар, да седиш и да слушаш детето ти диша ли,задушава ли се #CrazyСнощи не сме спали,за да я следим,сега ще е втората кошмарна нощ TiredНадявам се утре да върви вече към подобрение PraynigИрини,при вас колко време продължи това затруднено дишане?Имаше ли веднага резултат след лекарствата?
Момичета,извинявайте,че ви надувам главите с нашите проблеми  bouquetПросто...място не мога да си намеря от притеснение Tired

# 611
  • София
Мимолетка Hug Praynig Hug ще стискам палци за спокоен сън и окончателно оправяне на дишането на Далия. Ти си я води пак утре контролно. Разбирам те - всичко ще мине и отмине, стискай зъби майчице Hug
Момичета, честит национален празник - няма емотикон с българско знаме - дано успеем да направим България по добро място за живеене за нашите септемврийчета Peace
Аз лягам, след като щъках часове из нета и уж работих междувременно, уж де...

# 612
Мимолетка, щом диша учетсено,
значи има стеснение на бронхите.
поне предполагам аз, диагнози не давам.
еднократна доза урбазон не е достатъчна си мсиля.
при нас педиатърката, а тя е наситина добър педиатър,
не визирам личната, ни предписва вентолин, а не урбазон.
като миналата година, при такова запушване Борис пи над 10 дни вентолин.
да, той не е безобиоден, но се наложи.
това стетснение се лекува дни наред, както правим и сега.
Лекуващатата ни обясни, че със сиропа за кашлица не бива да се бърза.
Първо за два дни се разширяват бронхите, а след това се пие сироп,
ако въобще има секрети.
защото по все още стеснените бронхи, трудно минават секретите и може да стане проблем.
.Миналата година след запушванет Борис не е имал секрети и не е пи сироп като сега. Вече седмица се лекуваме и още хърка.
защото по все още стеснените бронхи, трудно минават секретите и може да стане проблем.
мен ако питаш идете във варна непременно,
в търговище нещо не съм оптимистично настроена че ще помогнат.
може и да се чуем по телефона, ако имаш нужда.

Ъдиктид, ЧРД!

Да си жива и здрава, всичко най-хубаво от мен!   bouquet
Ще ми се по често да те виждам тук,
да пишеш повече за Любо,
да ни го покажеш.

Весел празник!

Честит 3 март, българки хубави!

скоро не съм показвала Бобини снимки:)

ето БоботУ и семейство

www.asiveva.multiply.com

Хубав, празничен ден!  Hug

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 08:12 от Анe

# 613
Честит 3 март bg
Ане,благодаря,много си мила  bouquet
Тази нощ беше ужасна Weary Далия вдигна 39.5 и много трудно я смъкна.Чувсвах се толкова безпомощна #CrazyНикога не ми е вдигала такава температура TiredЗа капак,започва да се появява и кашлица ooooh!Като и спадна температурата,тя така се разигра,че до 4 часа. И после ставане в 6,лудница.Тази сутрин пак е с висока температура.Чакаме да я поутпусне малко и пак до болницата.И ме съмнява,че ще искат да ни приемат,но се моля да ни се размине този" бонус" Praynig

# 614
Честит празник, момичета!

Мимолетка, много ми е мъчно, че минавате през този ужас! Какво давате за високата Т? Дария ми е вдигнала над 39 С и винаги съм й давала течен аналгин, дозата съобразно килограмите, бързо й я сваля. Стискам палци да се разминете с болницата! Прегръщам ви  Hug   Praynig

Общи условия

Активация на акаунт