СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 793
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте!
Мимолетка-аз давам за висок температура-Хексалгин-сваля много бързо.Бълзо оздравяване.
Ане -много сладък Бобо-като момиченце е с тия къдри.

# 616

Момичета, честит национален празник - няма емотикон с българско знаме - дано успеем да направим България по добро място за живеене за нашите септемврийчета Peace

bg
И от мен честит празник!
Мимолетка, не знам какво да кажа, освен, че се моля бързо да се оправи Далия и скоро да се отпусне майчиното ти сърце  Praynig
Ане, много сте сладки  Hug А какво голямо момче имаш  Heart Eyes
Addicted  bdbaloni Много здраве и любов!
Къде се погуби, защо липсваш толкова?  newsm78

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 11:23 от Gardenia

# 617
Имаме си диагнозааааа newsm44 Гнойна ангина си отглеждаме TiredНаправо ми падна камък,като се разбра,че не е нещо белодробно WinkИ важното е,че най-после и поставиха диагноза.Предупредиха ни,че още 1-2 вечери сигурно ще вдига висока температура TiredВече съм много по-спокойна,като знам какво лекуваме WhistlingМного,много ви благодаря на всички за вниманието и съветите  bouquet
Addicted newsm59 Пожелавам ти само слънчеви дни в живота и много здраве  bouquet

# 618
Мимолетка, Не знам какви сиропи и лекарства са ви предписали но стестен, възпален ларингс, обикновено с комбинация с инфекция на дихателните пътища не се оправя просто с лекарства. Основното и най-важно нещо са инхалациите. В първите дни на остри пристъпи детето се инхалира минимум на всеки 3 часа, като поне  3 от инхалациите са с вентолин - няма друго, което да облекчи и отпусне дрбчетата и "глътката" - ларингса. За спазъма на ларингса е много характерно и спадането на гласа. Фактът че детето вдига температура и то толкова висока със сигурност не показва, че оздравява или се повлиява от лечението. Урбазонът се поставя само в краен случай - както беше Джи - при задушаване. Иначе - вентолин. Стандартната дозировка е 0.2 мл вентолин в 2мл физиологичен разтвор /2 деления от двукубикова спринцовка вентолин, на цяла спринцовка физ р-р/. Издишва се за около 4-5 минути.
Естествено - конкултирай се с доктор, но... проблемът не е за подценяване и ако не се пресече навреме /а при вас е пореден ден/ може да станат усложнения.

Иначе Джи бше 1-2 дни с Т и затруднено дишане. После получи вече спазъм, бихме урбазон. Пи кларитин и калиев глюконат лактат. За температура давах нурофен. Инхалации - нон стоп. Као след всяка инхалация я изкарвахме ударно на студа за 2-3 минути - за да се свият съдовете и се успоки макар и временно дишането. На 3-тата вечер пак направи пристъп независимо от лекарствата. На сутринта  - пак урбазон.  Оказа се, че вече кара и още нещо и минахме на АБ плюс още 4-5 дни инхалации.

ЧЕСТИТ 3 МАРТ!

п.п. сега видях, че си писала... дано е вярна диагнозата. Бързо оздравяване! Гуш за двете.

# 619
  • София
Честит празник, милички.  Hug
Адиктче, честит твой ден, мила. Много любов и здраве ти желая!   bouquet
Ане, не ми се отварят снимките.  Sad По-късно ще опитам пак!
Отвориха се! Ане, чуден е Борис!  Heart Eyes
Мимолетка, много мъчно ми става и за двечките.  Sad Да, при гнойна ангина наистина се вдига висока температура заради гнойта. Но какво казаха за дишането? Свързано ли е, или са се насложили нещата? Възможно е да е тръгнало като вирусен ларингит и впоследствие - ангината.  Sad АБ изписаха ли ви? Пиши как сте! Мислим ви.  Hug

# 620
Здравейте, майчета!

Влезнах да ви поздравя за празника и видях, че Мимолетка има грижи около Далия. Дано бързо се оправя миличката и да не е по-сериозно от гнойна ангина.  Praynig Мила, пиши как сте.

Честит национален празник, дружки Simple Smile Честит рожден ден на Адиктед и тук Simple Smile

И една малка почерпка от мен. Моята майка днес също празнува рожден ден Simple Smile

# 621
мимолетка, много съжалявам, че ви се налага да минете през този ад. Дано всичко мине бързо. Дано диагнозата ви е вярна, защото знам че тя се поставя лесно, но трябва да се лекува след лабораторни изследвания на гърлен секрет и съответната антибиограма.
иринии, ти беше писала за ларингита на Джи, но пропускай подробностите, разказът ти не звучеше толкова страшно. Потръпвам като си помисля през какво сте минали ти и семейството ти. В Моето бебе и аз ви има. Страшно си фотогенична. Много сте сладки.
Ане, прелестни са ти дечицата. За пръв път гледам ваши снимки.

Адикт, голяма да пораснеш и много да слушкаш тати и Любчо. Здраве ти желая и много късмет и щастливи мигове.
ЧЕСТИТ СВЕТЪЛ ПРАЗНИК БЪЛГАРСКИ! bg

Neni78, веднага се редактирам. Да е жива и здрава твоята майка.

# 622
Мимолетка, много се радвам.
Питам се обаче дали се прави разлика между ангина и херпангина,
каквото всъчщост имА и Борис.
Трудно правя разлика между двете,
макар че четох, чето...
херпангината е вирусно заболяване не се влияе от АБ,
високата Т гори налепите.
При Борис не понижавам Т докато не мине 38.5.
Вярвам, че Т до 38.5 лекува.

Иринии и Джи като Борис е "комбинирала" бая симптоми  Confused
При нас - бронхит ли не беше, че грип почна да лекува хомеопата,
че херпангина откриха, че възпаление на бронхите се стигна, което и ренгенова снимка не улови.
сега като пишеш, знаеш ли Борис беше за кратко с изменен глас,
но пристъп слава богу - не.
но дишането, хъркането беше ужасно  Confused
но нали минах по тоя път миналата година, та реагирах адекватно и бързо.
майката най-добре знае.

Нени, всичко хубаво за майка ти.
Пропуснах да пиша,
пролетта не е подходяща за тръгване на ДГ.
Какво решихте за Калоянчо?

Иринка, Ники, Гардения, Стефина, много благодаря за милите думи.
да на моменти много бъркат Борис с момиче,
заради къдрите е, иначе си е като момченце.

Ники, да не се окажем съседи?
Сега като се позатопли, можем да се видим с Ина, Вики, Мая.
Ина и Вики се срещат често Simple Smile
Приятно е кафето зад новия съд.

# 623
Ане, и аз това се питах прави ли се разлика. И всъщност точно за това са ми казвали, че се прави лабораторно излследвана, защото причинителите са доста, грипни, парагрипни, стрептококи, стафилококи, коксаки, ехо, причинителя на инфекциозната мононуклеоза (не помня името) и още други. За някои се налага антибиотик, за други не и прочие и прочие подробности.
А кафенцето наистина е готино, ходихме често там преди. Сега си играем в градинката до паметника Альоша, а с първите по-топли слънчеви лъчи и в любимата Морска градина. Живея на Левски. Ще учавствам в бургаските срещи. lalalala

# 624
Ане, както бях решила да тръгваме на ясла от март, така и се отказах. И нашата педи мисли, че пролетта не е подходящ сезон за тръгване на ДГ. Тя предложи най-рано юни и мисля да я послушам. Толкова много мислих, а Кали наистина е готов, чувствам го. Но няма имунитет, това е вярно. На всичко отгоре тук при нас се е разразила една зараза от морбили. Всеки ден болните се увеличават. Не е обявена епидемия обаче. До юни има кой гледа Калоян, та ще почакаме. Както се казва "да ми е мирна главата".

# 625
Ане всеки ден сме там!!! PeaceЧакаме ви!Да се порадваме на Бобо!!!
Мимолетка дано бързо се оправите Hug
Нени честито на майка ти!
И на Адикт много хубави моменти занапред!!!
Ние сме добре ,по цял ден на вън,днес останох без крака!!!Искъм само топли дни вече да си миткаме на воля!!!
Лека вечер!!!

# 626
  • жителство на место
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!!!
Адиктед, весел празник! Такъв приятен ден е днес, нека всичките ти дни са такива!!!
На патеричка честитка Асе, всичко най- желано да е твое!!!

Ирини, наистина страшно звучи всичко, което описваш, дано да е зад гърба ви и да не ви достига вече Hug Благодаря и за един отдавнашен пост към мен /нямах възможност да чета редовно/, сега ще потърся предаването ти от събота да го изгледам. Тази събота и неделя бях на последните семинари от моя курс по кл. х-я за майки. Доволно сертифицирана съм Wink

Мимолетка, стиснати палци и на вас двечките. Пиши как сте

Исках и още, но ме сполетя анамарската болест. Ще се върна по- късно вечерта, когато по- лесно чувам мислите си Joy

# 627
  • София
Привет, дружки!   bouquet

Честит национален празник на тези, които го чувстват като такъв! От уважение към това, че сме се родили на тази земя, някак не мога да го пропусна, но не ми е и особено празнично след новина като вчерашната трагедия в Червен бряг... Sad

Мимолетка
, стискам палци това да е вярната диагноза и вярното лечение! Има ли подобрение в дишането? Гуш и дано утре да ни пишеш по-добри новини! Hug

За съжаление имам неприятни вести за Флучия и Ели. Приети са в инфекциозното на Окръжна болница заради продължаващата диария, освен това малката е получила алергична реакция от антибиотика и се е подула. Има съмнения за пневмония, така че и двечките имат нужда от позитивните ни мисли и стиснати палци!

Ане, много сте сладки, децата са пораснали определено. Heart Eyes Като гледах снимките, ми домъчня за Бургас. Хайде да идва лятото, да се видим в любимия ми град! Simple Smile

# 628
Флу, стискам палци Ели да се оправи бързо.  Praynig Дано няма пневмония.  Hug Малка душичка, гушки много от мен!

# 629
  • София
Флу Praynig Бързо да излезете от болницата и да се приберете у дома здрави!

Общи условия

Активация на акаунт