деца в чужбина

• 50 775
  • 331
  •   1
Отговори
# 90
Здравей TuKBu4Ka. Благодаря за включването. Имам въпрос - във Франция имали обучение само на английски?

# 91
  • София
Здравей TuKBu4Ka. Благодаря за включването. Имам въпрос - във Франция имали обучение само на английски?
Ще си позволя и аз да отговоря - ако си чрез програмата Ерасмус (т.е. през третата си година на обучение да се прехвърлиш от един университет в друг за период 3-12 месеца), обучението ти е на английски. За бакалавър е много трудно да се намери обучение на английски - аз самата пробвах, тъй като френският ми е добър, но не толкова, че да уча право на него (в този дух - Тиквичке, завиждам ти най-най-благородно Simple Smile ), но открих само не толкова добри университети. Иначе, има доста по-голям шанс за магистратура в хубави френски университети, но на английски. Wink

# 92
Ще си позволя и аз да отговоря - ако си чрез програмата Ерасмус (т.е. през третата си година на обучение да се прехвърлиш от един университет в друг за период 3-12 месеца), обучението ти е на английски. За бакалавър е много трудно да се намери обучение на английски - аз самата пробвах, тъй като френският ми е добър, но не толкова, че да уча право на него (в този дух - Тиквичке, завиждам ти най-най-благородно Simple Smile ), но открих само не толкова добри университети. Иначе, има доста по-голям шанс за магистратура в хубави френски университети, но на английски. Wink

А как стои въпросът с магистратурите във Франция, Тинче? Има ли стипендии за тях и какви са цените? btw лек път и успех в Шотландия!   bouquet

# 93
  • София

А как стои въпросът с магистратурите във Франция, Тинче? Има ли стипендии за тях и какви са цените? btw лек път и успех в Шотландия!   bouquet
Стипендии за магистратури принципно трудно има - не само във Франция. Обаче пак да спомена любимия Ерасмус Mr. Green - ако чрез него кандидатстваш за магистратура, това значи, че си с добра препоръка от университета, в който е бил бакалавърът ти, и отиваш да правиш магистратура на английски с някаква стипендия (изключено да е пълна). По-неприятното във Франция е цената на живота - особено в градове като Париж, Лион, Марсилия - големите. Много рядко има университети с общежития, при повечето трябва да си наемеш квартира. А цените са вероломни. Sad
П.П. Благодаря ти, мила! Hug Hug 

# 94
# 95
   Запис, че и мен ме интересува.

# 96
тиквичка,

виждам,че учиш право-колко години е обучението?

# 97
# 98
Малко късно забелязах отправения ми въпрос, но все пак ще отговоря  Peace
Бакалавърската степен тук е 3 години, след тях има една година магистратура и една година специализация. Само да вметна, че бакалавърът е толкова, защото предметите са по 7 на семестър   Crazy

# 99
Малко късно забелязах отправения ми въпрос, но все пак ще отговоря  Peace
Бакалавърската степен тук е 3 години, след тях има една година магистратура и една година специализация. Само да вметна, че бакалавърът е толкова, защото предметите са по 7 на семестър   Crazy

Благодаря!

# 100
Много голям процент от хората с психично отклонение са живели като деца или следвали в чужбина.
Вярвам ви!   bouquet
И аз когато отивам в България имам това чувство. Sad  Хубавото е че е ограничено по време.  Приятелят ми, който също живее в чужбина (Германия). казва същото. На хубавото лесно са свиква и много трудно такива хора се адаптират към българските условия ако човек няма "циганска" имунна система. "Всичко е въпрос на вкус" казала котката  и се облизала под опашката. Laughing

Документите децата сами си ги подадоха. ... Децата се групираха и изпратиха документите в различните градове в един плик, за да спестят от куриерските разходи/документите на 5-6 деца в един плик/.
Браво !!! Много уважавам такива деца при които се вижда професионалния подход на действие.

Ако едно дете ... не си представя бъдещето в чужда държава, сред чужди хора, нрави и манталитет?....тогава ...? Заслужава ли си?
Много ми се иска да се включат в темата деца или родители на деца , завърнали се в БГ със заветната диплома от престижен университет!....
Този проблем започнахме да го разглеждаме в една тема, но както винаги българската работа е както работата на кучето на нивата.  Cry
Следването в чужбина е концентриран израз на МНОГО лични и обществени проблеми т.е. не се явява само като търсене на качествено образование. То може да бъде и средство за професионална реализация на талантливия кандидат (един вид като контра отговор на родната шуробаджaнащина), а също така то може да бъде и средство за емиграция в търсене на по качествени условия на живот на бъдещото поколение (бягство от връхлитащата етническо-икономическа катастрофа и свързаните с това последици). Според мен така разсъждават мислещите и можещите.
Има и една друга категория хора (BG "бизнесмени") които изпращат децата си само за западна диплома като престиж. Такива деца се връщат в "инкубатора"

ПС.Също имам дете което следва в чужбина.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 17:20 от plamenhk

# 101
# 102
Има ли някой, който ще кандидатства тази годин в Холандия, но без да ползва услугите на агенция. Ако има, моля свържете се с мен /може и на лични/. Мисля, че можем да си помогнем.

# 103
  • светлата страна на Луната
Запис да следя темата! Thinking С малки деца сме и смятаме да се изнасяме от тук! Та ме интересува живо! Ясно, че децата бързо се адаптират...    bouquet

# 104
mamaLusi, зависи какво търсиш. Каква професия имаш, какви езици говорите, бързо ли ще си намерите работа, жилище, училище? В коя държава искате да живеете, град, квартал...дали има много емигранти или няма.
Когато знаеш точно къде искаш и какво искаш става много лесно, а адаптацията на децата е бърза.

Общи условия

Активация на акаунт