деца в чужбина

• 50 802
  • 331
  •   1
Отговори
# 60
  • София
мама69, за Франция не знам, но изобщо не съжалявам за парите, които влагаме за образованието на дъщеря ми в Германия. Ако някога има кой да оцени наученото, няма място за сравнение между ученето там и "правеното", че се учат тук. Лошото е, че у нас най-важни са връзките и почти не гледат кой колко е подготвен. И аз имам 10 - класничка. Колкото и да ни е трудно и тя ще учи там/дано има късмета да я приемат  Grinning/. Да не говорим, че със спестените пари от кандидат-студентската подготовка и осигурихме доста по-лесно от финансова гледна точка начало.

# 61
И на нас ще ни е много трудно с издръжката, но аз съм твърдо за обучението навън. Дано приемат сина ми, пък живот и здраве ще се оправяме. А и децата след първата година могат да започнат работа там.
mama 69, проучи внимателно за Франция, защото доколкото знам таксите за обучение са ниски в сравнение с Англия, но мисля, че има задължителна застраховка, която също оскъпява. Не съм сигурна на 100% за това. Най-добре е да се чете в сайтовете на университетите или да се обърнете към фирма.

# 62
таксата е 200 евро  и застраховка- 200 евро ,но това е най-малкото ,ами наемите във Франция били доста скъпи -  квартирите и общежитията са по  250-750 евро,отделно е другото :храна ,транспорт,развлечения ,

# 63
mama 69 Hug, навсякъде е така, но си струва /според мен/. Не знам от къде си, но и в София, ако си на квартира никак не е евтино.

# 64
# 65
Здравейте!
Интересувам се има ли в този форум родители, чиито деца учат в Дания. Дъщеря ми ще учи в Копенхаген в периода 08.2010 - 06.2011г. Предлагат й голяма стая /40 кв.м./ в общежитие, с индивидуална кухня и баня, която да обитава самостоятелно. Наемната цена обаче е доста висока - 7000 крони месечно.
Ако има родители на деца в Дания, бих искала да знам, това нормален наем ли е, с оглед стандарта на живот в Дания. Възможно ли е да се намери апартамент под наем от частно лице за срок по кратък от една календарна година, на по-ниска цена? Изобщо всякаква информация относно организирането на престой на студент в Дания.

# 66
за Холандия да се вкл. приятелка моя е 2 год.там в Ултрехт ПР маркетинг намерила си е работа по специалноста 1000Е заплата и паралелно учи не е доволна от храната но пък е много доволна откъм прием в обществото
Завърши политиология 3 год. в Германия /Бремен такса 1500Е за всичко кампус/храна 3 х дневно/

# 67
  "Разликата между починало дете и дете в чужбина е само тази, че починалото не можеш да го чуеш по телефона." - това казва моя приятелка, чието дете следва в Германия. Аз много се чудих на тези думи и потърсих отговор в статистиката. Много голям процент от хората с психично отклонение са живели като деца или следвали в чужбина. Сама не мога да си обясна този факт. Склонна съм да не вярвам на статистическите изчисления, след като няколко мои познати си продадоха имоти, за да изпратят децата си в чужбина.

# 68
asirra Mr. Green какво е това което си написала????????? Много грозно.

# 69
 Когато го чух от устата на моята близка и аз реших, че е черен хумор. Вярно звучи много грозно меко казано.

# 70
  • Варна
Верно, твоята приятелка не е добре, но и ти можеш да не и цитираш глупостите по форумите.
По - добре си редактирай поста.

Племеника ми учи в чужбина - за 1 година се е прибирал 6 пъти, а техните ходиха по Коледа и Нова Година на гости за 10 дни. Сега за ваканцията си е пак тука. Пък има и Скайп , освен това и се чуват и виждат по N- пъти седмично. Това да не ти е Средновековието , че да стигнеш от тук до там да ти трябват 3 месеца път с камилите. За 3-5 часа стигаш до всяка точка на Европа със самолет.

# 71
  • София
  "Разликата между починало дете и дете в чужбина е само тази, че починалото не можеш да го чуеш по телефона." - това казва моя приятелка, чието дете следва в Германия. Аз много се чудих на тези думи и потърсих отговор в статистиката. Много голям процент от хората с психично отклонение са живели като деца или следвали в чужбина. Сама не мога да си обясна този факт. Склонна съм да не вярвам на статистическите изчисления, след като няколко мои познати си продадоха имоти, за да изпратят децата си в чужбина.
Може ли статистиката, моля!
Бих искала да видя цифрите и групирането на "изследвания материал", анализа мога да си го направя и сама.

# 72
  • София
Дъщеря ми се прибира за всеки по-голям празник и за ваканциите. По-трудно е да се прибереш с влак от единия край на България до другия, отколкото със самолет от Европа.

# 73
Приятелката ти не е съвсем наред  Shocked Shocked Shocked По голяма глупост не бях чувала през живота си  Shocked Shocked Shocked От 4 години уча в Германия и още нямам психични отклонения, прибирам се два пъти годишно, понякога и три. Имам приятелки учещи в София, които си идват по- рядко. А и пътят не е скъп изобщо, за лятото си купих билет - отиване и връщане 100 евро. А и за родителите не е проблем да посещават децата си в Германия. 

# 74
Полезна информация за Франция
http://www.dnevnik.bg/evropa/obrazovanie/stipendii/2010/06/02/91 … vuv/?ref=mail_edu
Мисля, че темата е за да си помагаме, а не да четем негативни и грозни изказвания.

Общи условия

Активация на акаунт