MAC и Sephora в България април 2010г

• 74 143
  • 704
  •   1
Отговори
# 195
Да попитам за Сефора в кой точно мол е,че съм затрупана с работа и още не мога да отида да погледна и Мак Cry И нека някой сподели Сефора как е от към декоративна козметика?Заредено ли като хората?  bouquet

# 196
В новия The Moll на Цариградко шоше е Сефора, Мас има и в двата нови мола.
Зарадено е добре, но хубавите неща вече са се свършили. Например най-хубавите черни брокатени сенки вече ги няма. Глосове също. Много се купува. ще има нови зареждания питах. Много е хубаво, защото никой не те закача, има четки и огледала и можеш да пробваш всичко, а и цените са много добри на козметиката на Сефора.

Момичета, аз искам да ви питам друго. Всеки в Мас се гримира с тестерите на продуктите там. Момичета са супер любезни и гримират безспир, сами предлагат, предлазполагат и са невероятно завладяващи, обаче естествено трябва да купиш нещата, с които те гримират. Много хора гледам отказват по тази причина. Никой обаче не пипа сам мострите. Почти само гримьорките ги ползват. Вече са малко гримьорки и трябва доста да се чака за да те гримират. Видях, че при ползване потапят в течност червилото и после леко го обърсват със салфетка. Всички, които отиват там, а това е невероятно много народ се маже с тези мостри. Има херепеси, болести и е супер нехигиенично ми се струва. Четките също се потапят леко и това е.
Вчера пробвах лимитираните червила и точно така ги потопиха и избърсаха леко. Сама пробвах един цвят, но без дезинфекция и повече не бих го направила. Вие смущавате ли се от това, че са минали през хиляди ръце и устни, и кожа?

# 197
  • София
densi днеска бях в Мак и уж много любезна,да ми покажела червилата.Помолих за тоя цвят който написах по горе,тя изяви желание да ми го сложи на устата,аз не исках много,з-то май всички се бяха изпонагримирали с тестерите.Можеха за червилата да сложат някоя друга четка или пък като гримират само те,да ги дезинфекцират след всяка употреба.Червилото беше цялото в косми от дрехи и коси,което ме отврати.Бършеше нещо в тоалетна хартия,което ме изуми просто.И аз си харесах червилото,но прецених че няма да го купя веднага и тази изчезна на секундата,а исках да я питам и за други неща.Не знам дали е единствената такава там,но страшно се изумих как ако не си купиш нещо,з-то са ти отделили внимание изчезват яко дим все едно си някъв клошар там,влезнал само да зяпа.

# 198
Смущаваме се.
На мен момчето, което ме обслужи гребна от продукта с някаква малка пластмасова шпатулка, като бъркалка която мисля, че е за еднократна употреба. Аз лично не видях никой клиент да пипа сам тестер и да бърка по бурканчетата, освен консултантите.
На тези инфекциозни болести, хепатити и др. не бих сложила нищо от тестер по лицето си, пипано от много хора, дори и от продавачите.
Ако става дума за продуктите ,с които работят гримьорките, това е сто процента дезинфектант, така че не би трябвало да е опасно. Може би.

На Кашето жена му, това звучи гадно. В кой магазин ти се случи,защото в този, в новия мол е толкова мрачен, че и да има косми не знам как би могъл да ги види човек.

# 199
densi  много навреме питаш, тъкмо оня ден четох изследване на тестери по козметични щандове....очаквах голям процент заразени, каква беше изненадата ми когато се оказа че процента бил 100... Sick става въпрос най-често за фекални бактерии ( от хора които не си мият ръчичките след тоалетна) и херпесни вируси.

На мен лично ми е предлаган тестер на щанд на Шанел който пред очите ми преди това друга жена си завря пръста вътре!

ПО принцип тези разтвори в които топят би трябвало да решат проблема, дори и да е  само леко потопено и избърсано, професионалните гримиьори понякога дори ползват само специализирани мокри кърпички напоени с подобен развор само, това наскоро го видях зад кулисите на модно ревю, отидох да видя приятелка фризьорка и понеже нямат време, между манекенките само се забърсваше всичко с такива.  Идеалния вариант в случая е да ползват четки за еднократна употреба. За съжаление на много места дори такова елементарно ползване на разтвори липсва.  

Идеалния вариант е да се ползва с еднократни апликатори само без никакъв достъп до кожата. Ако няма изложени, да знаете скрити са под щанда, до колкото знам са длъжни да имат и ако си поискаш, ще ти дадат.  Пояснявам: вземаш си еднократен апликатор, мацваш от червилото, мацваш го на себе си и хвърляш веднага апликатора, веднъж докоснал кожата не докосва продукта отново. Но това за съжаление е приложимо само ако всички клиенти го правят, така на теория тестерите не би трябвало да се замърсяват.
Аз въпреки всичко го практикувам, просто никога не слагам нищо на лицето си, мацам единствено на ръка. Ще се смеете, но спирала съм пробвала на милото на косъмчетата на ръката  Crazy (ьото аз си нямам, пък неговите са някакви умерено дълги и тънки, много приличат на миглите ми Blush)

Ако все пак настояваш да си го мацнеш на лицето можеш да си купиш специализирано дезинфекциращо разтворче, продават в много малки симпатични спрей бутилчици за чанта, и сама да си дезинфекцираш.
Дълго стана но на мен едно от най-ужасяващите болести са ми кожните заболявания и знам колко лесно се лепват и съм много вманиачена на тази тема (не ме питайте какви свещенодействия правя във обществени тоалетни ooooh!)

# 200
  • Стара Загора
(не ме питайте какви свещенодействия правя във обществени тоалетни ooooh!)

hahaha

Shocked Втрещих се при прочетеното, че за да гримират с нещо трябва да го купиш. Ако не ти хареса как ще го вземеш?  Shocked
В такъв случай единствено четка или глос мога да си взема. Моите устни каквито са червени, а обичам по неутрални, прасковени цветове .... много рядко нещо има хубав цвят на устните ми...  Embarassed А за фдт? Ако не харесам даден продукт как ми стои, покривност, цвят.... ?
 Само аз ли се очудвам?  #Crazy

# 201
Не аз не се учудвам, това е нормална политика явно на магазина, вниманието да е насочено сериозно към истинските потребители и купувачи, а не към зяпачите. В магазина са всички модерни софийски мацки, фолк звезди и миски. Стълпотворение от хора е. Можеш да срещнеш много познати, както се и случва. Тийнейджъри няма, защото цените явно са им високи.

iv4enceto_91, ако не се харесаш с предложеното нещо, ти предлагат автоматично друг продукт. И така примерно няколко пъти. Все с едно червило ще се харесаш и ще го купиш. Но няма начин да пробваш много неща. Първо е много тъмно и всеки излиза с огледалото отвън пред магазина да се гледа. Второ много хара чакат нервно гримьорките да свършат и ги питат постоянно разни неща. Има и много хора, които докато чакат реда си гледат твоя грим как се прави. И като се появи някоя страхотна мадама, която е страхотен клиент веднага по-скромните се зарязват.

Аз лично повече не бих позволила да ме докоснат с тестерите си, особено като прочетох поста на MissNellie. Благодаря! Hug  bouquet Не съм гнуслива, но мерси. Ще купувам явно без да пробвам. Аз всъщност и никога досега не съм го правила винаги на ръка и после в тоалетната се мия.

# 202
Това за гримирането е малко плаващо правило....
Етикетът изисква ако са си направили труда да те гримират, да си купиш поне едно нещо, за да уважиш труда и времето им. НО това е само добър етикет.

МАС конкретно, в повечето магазинити тук правилото е за пълен грим - или 3 продукта, или 50$ похарчени. Само очи, само устни,  фрии. Ако само ти помогнат да си избереш цвят, пак е фрии. Правете разлика между нансяне на червило, консултация за цвят и ПЪЛЕН грим.  Също така, практика е тук да се правят специални ивенти, дни в които гостуват профи гримьори и правят цяло лице абсолютно безплатно, това важи както за МАС„ така и за щандове на Шанел, Диор, Ести и т.н. Те се рекламират отделно...

iv4enceto_91 засилно пигментирани устни, има много хубва продукт на МАС, lip erase се казва,точно за това, нанася с епреди червило за да неутрализира цвета, но е от ПРО  серията, не знам дали при вас ще има въобще Про продукти. Другия вариант е да си вземеш едно от червилата им Myth най-честно се ползва така, Fleshpot ако не се лъжа също, може би и Freckletone но за него не помня със сигурност.  Нанасяш първо него и отгоре цвета които искаш. Малко скъп вариант е но резултатите са много красиви. Същото става и ако си сложиш коректор на устните , но проблема е че повечето коректори са много сухи и после устните ти стават като тебешир, тези червила са с подобен на коректор цвят, но са по-кремообразни и с подходяща консистенция.
ХУбави неутрални червила са Hue, Creme Cup, Creme D'nude.

Сигурна съм че след като отмине първоначалната истерия ще стане много по-нормално да се пазарува ( също така нормална практика е да са на процент продавачките така че...не им се сърдете правят си сметката децата)

# 203
  • София
Смущаваме се.
На мен момчето, което ме обслужи гребна от продукта с някаква малка пластмасова шпатулка, като бъркалка която мисля, че е за еднократна употреба. Аз лично не видях никой клиент да пипа сам тестер и да бърка по бурканчетата, освен консултантите.
На тези инфекциозни болести, хепатити и др. не бих сложила нищо от тестер по лицето си, пипано от много хора, дори и от продавачите.
Ако става дума за продуктите ,с които работят гримьорките, това е сто процента дезинфектант, така че не би трябвало да е опасно. Може би.

На Кашето жена му, това звучи гадно. В кой магазин ти се случи,защото в този, в новия мол е толкова мрачен, че и да има косми не знам как би могъл да ги види човек.
точно в новия мол Керфур.Аз видях космите като взех червилото в ръцете си.Аз огледах всичките червила без някой да ме притеснява.След 5 минути дойде момичето,взе червилото от ръцете ми и започна да ми маже по ръцете.Както казах вече че поиска да ми го сложи на устата,аз се задърпах,но не знам просто с кой акъл се оставих да ми го намаже директно от червилото,без четка без нищо.Самото червило го избърса в тоалетна хартия,абсолютно суха.Аз след като излязох веднага с мокра кърпичка си избърсах устата,щото тогава се сетих какво може да му се е случило на червилото преди аз да се появя да пробвам.Общо взето ужас.
Мис Нели ти казваш че имат скрити апликатори и четки,но никой не ги предлага в МАК.Аз за пръв път влизам в такъв магазин,з-то за пръв път го има в България.И като за пръв път,не знам още за какво да питам.Та би трябвало те сами,ако държат на хигиената и добрите си клиенти,да вадят след всеки тестващ нов апликатор или да дезинфекцират четката или червилото или и двете.
Та аз си изпатих от глупостта си днеска,з-то не на време се усетих за болестите които се пренасят,само и само да видя така дълго чаканото от мене червило.Ама после слезнах на земята и се избърсах веднага.

# 204
На мен точно в този магазин, консултантът гребна от бурканчето с пластмасова шпатулка като бъркалка.
Не знам,може като има повече хора да претупват, аз останах с добро впечатление относно хигиената.

# 205
На Кашето жена му според мен това е изолиран случай породен от масовата истерия поркай магазина. МАС конкретно са по принцип професионална марка за грим, следователно се водят по стандартите в професията, а те са много стриктни за дезинфекция между проби. На Мечоши примера е идеален, така се прави, и ако никой не си позволява волности сам да пипа, тестерите би трябвало да остават чисти.

Това за апликаторите и четките не е само са МАС„ важи за всеки магазин за козметика с тестери по принцип, за Сефора също е правило, би трябвало и за популярните при вас Beauty Zone в моловете да е практика. Както казах, ако няма видими апликатори, крият ги.

# 206
  • Стара Загора
iv4enceto_91 засилно пигментирани устни, има много хубва продукт на МАС, lip erase се казва,точно за това, нанася с епреди червило за да неутрализира цвета, но е от ПРО  серията, не знам дали при вас ще има въобще Про продукти. Другия вариант е да си вземеш едно от червилата им Myth най-честно се ползва така, Fleshpot ако не се лъжа също, може би и Freckletone но за него не помня със сигурност.  Нанасяш първо него и отгоре цвета които искаш. Малко скъп вариант е но резултатите са много красиви. Същото става и ако си сложиш коректор на устните , но проблема е че повечето коректори са много сухи и после устните ти стават като тебешир, тези червила са с подобен на коректор цвят, но са по-кремообразни и с подходяща консистенция.
ХУбави неутрални червила са Hue, Creme Cup, Creme D'nude.

iv4enceto_91, ако не се харесаш с предложеното нещо, ти предлагат автоматично друг продукт. И така примерно няколко пъти. Все с едно червило ще се харесаш и ще го купиш. Но няма начин да пробваш много неща. Първо е много тъмно и всеки излиза с огледалото отвън пред магазина да се гледа. Второ много хара чакат нервно гримьорките да свършат и ги питат постоянно разни неща. Има и много хора, които докато чакат реда си гледат твоя грим как се прави. И като се появи някоя страхотна мадама, която е страхотен клиент веднага по-скромните се зарязват.

Благодаря и на двете за полезната информация, която споделяте.   bouquet След малко ще проверя съответните продукти.  Peace

Може назад в темата да се каза ( аз уж чета, но може да съм пропуснала  Embarassed ) на каква цена са единичните сенки (интересувам се главно заради цвят Брюле понеже на която и марка да си взема при мен няма никаква покривност) и фдт-ите?   bouquet
Може малко тъп да Ви се стори въпросът ми, но червилата им събират ли се, понеже на снимки в интернет, които гледах на устните е средна работа.  Embarassed

# 207
  • София
нека си претупват,Сефората ще им изземат клиентите ако не се погрижат за хигиената.В Сефора навсякъде имаше апликатори,шпатули и четки за еднократна употреба.Приканваха клиентите сами да пробват,дори без да идва някой да ме гримира и да ми маже бактерии по лицето,дори без да се налага да купувам нещо след това.Много чаках тоя МАК да се домъкне до тука,з-то не съм много на ти с онлаин пазаруването,пък обичам да виждам с очите на живо всичко което купувам.Но честно казано едва ли в чужбина е така,като кажеш че няма точно сега да си купиш нещо,да ти обърнат гръб преди да си казал довиждане.За хигиената не знам,но смятам че всеки е потенциален клиент,независимо кога е определил да си пазарува от даден магазин.Аз отидох да разгледам и като взема пари да отида и да похарча една известна сума там.Заслужава сега тая продавачка,да напазарувам от другия МАК и да отида да и ги завра в носа покупките,з-то най вероятно работят там и на процент,иначе не виждам защо ще се въртят толкова около хората.
MissNellie То би трябвало навсякъде да е така където има козметика,независимо евтина или скъпа е.Болестите и заразите не подбират скъпите или евтините козметики.Това че си крият апликаторите си е чиста българска работа,като скрият 5 апликатора дано забогатеят.Така и тестерите на кремовете затова свършват,з-то продавачките умират да се клепат със скъпи продукти,а клиентите трябва да гадаят тия кремове какво действие имат.

# 208
Аз като дебил само ще питам ,че съм в процес на изчакване да посетя магазините Joy На някой да му е направило впечатление за ценичките на лаковете за нокти и моливите за устни и при 2-те фирми?  bouquet

# 209
Paint Pot по колко са?
А ето и едно клипче за начинаещи любителки на МАК- http://www.youtube.com/watch?v=HY5vypL5BuY ,има много такива в Ютюб,ако искате,стават за ориентация. Peace

Общи условия

Активация на акаунт