На почивка без мен?

• 17 291
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Този уикенд съм без съпруг, замина  с мъжка компания на ски, не виждам защо трябва да не го пускам, нека си направи густото човека, аз не карам ски и без туй само вися по хотелите и ми е скучно,  само ме е яд, че не взе малкия с него, но обеща другата седмица да отидат заедно Peace

# 271
Наистина, не разбирам защо се спори. Явно се очертаха две групи с противоположно становище: 1. Винаги, навсякъде заедно на почивка. 2. Понякога поотделно на почивка.
И какво сега - едните ще убеждават другите, че не им е чиста работата и семейството им куца, а вторите първите - че са ревниви лепки?
Никой никого няма да убеди, просто си е въпрос на характер и мироглед.
Който му е кеф да ходи поотделно, на който не му е - заедно. Важното е в семейството да няма конфликт на интереси.
Аз съм на мнение, че хората от време на време трябва да почиват поотделно. Не ми допада, обаче, всеки винаги си почива отделно /защото и такива случаи има/.
Например, мъжът ми не иска да ходим на екскурзия във Франция, но аз много искам. Защо да не ида с някоя приятелка примерно? Трябва ли да се лиша отг това удоволствие, само защото той не иска, или пък да го принудя да дойде и да ми се мръщи през цялото време?
Има много по-големи проблеми в едно семейство и ако от такава дреболия стане голям проблем, не знам с по-големите проблеми как ще се справим...

# 272
Има много по-големи проблеми в едно семейство и ако от такава дреболия стане голям проблем, не знам с по-големите проблеми как ще се справим...

Е честно,ама не мога да си представя по големи проблеми newsm78 newsm78..освен финансови ooooh!.Виж тва ако ни се случи,незнам как ще го преживeeм и двамата...щото сме свикнали на имане.
Ама какво друго newsm78 ....дет има един лаф-Нали не ме бие,не пие... Joy Joy

# 273
Не мога да си представя такава ситуация.
Това за мен, мисля, че и за мъжа ми е недопустимо.
Особено при такива дребни дечица.

# 274
Направо на питането отговарям.
Аз някак си ще устискам с 2 деца вкъщи или в пешеходен радиус за  3-4 дена. Бих го направила, за да покара ски той, да.
По принцип също бих го 'пуснала' някъде и без мен, да. Той ме е 'пускал' също.

# 275
  • с/у ОколоМръсТното
megan79 - доста по-големи проблеми може да има едно семейство от това да няма пари (средства) и да не си дават глътка въздух един на друг... повярвай ми.
И се моли никога да не ги разбираш, какви са те.

Hastar - качествено изказване. Евалла. И аватарЯ ти е готЕн  Peace

# 276
Е честно,ама не мога да си представя по големи проблеми newsm78 newsm78..освен финансови ooooh!.Виж тва ако ни се случи,незнам как ще го преживeeм и двамата...щото сме свикнали на имане.
Ама какво друго newsm78 ....дет има един лаф-Нали не ме бие,не пие... Joy Joy

Сериозно? Най-големият проблем е 3-4 дневна почивка. Дано не се изправиш пред истински проблеми. А финансовите - за щастие сме виждали и добро и лошо.

Става, става - стига да искаш  Peace

За ставане - става. Но има ли смисъл да водиш 1годишно дете в чужбина, при положение, че отиваш да гледаш. 

# 277
Все още не разбирам защо гледате на случая, без да отчитате това, което тя писа.
Не са почивали заедно от 2008.
Чакат удобна възможност.

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 01:07 от Не се сърди, човече

# 278
  • E-CLM & CH-VD
Все още не разбирам защо гледате на случая, без да отчитате товам, което тя писа.
Не са почивали заедно от 2008.
Чакат удобна възможност.

Тя чака.  Laughing Той си я намери.

# 279
Шани, благодаря! Hug

# 280
megan79 - доста по-големи проблеми може да има едно семейство от това да няма пари (средства) и да не си дават глътка въздух един на друг... повярвай ми.
И се моли никога да не ги разбираш, какви са те.

дано Praynig ...затова може и да не мога да вдяна как така сам ще ходи някой на почивка... Whistling

# 281
Наистина, не разбирам защо се спори. Явно се очертаха две групи с противоположно становище: 1. Винаги, навсякъде заедно на почивка. 2. Понякога поотделно на почивка.
И какво сега - едните ще убеждават другите, че не им е чиста работата и семейството им куца, а вторите първите - че са ревниви лепки?
Никой никого няма да убеди, просто си е въпрос на характер и мироглед.
Който му е кеф да ходи поотделно, на който не му е - заедно. Важното е в семейството да няма конфликт на интереси.
Аз съм на мнение, че хората от време на време трябва да почиват поотделно. Не ми допада, обаче, всеки винаги си почива отделно /защото и такива случаи има/.
Например, мъжът ми не иска да ходим на екскурзия във Франция, но аз много искам. Защо да не ида с някоя приятелка примерно? Трябва ли да се лиша отг това удоволствие, само защото той не иска, или пък да го принудя да дойде и да ми се мръщи през цялото време?
В брака, освен всичко друго - има и компромиси.
Твоя може да не иска да ходи, ама ако отиде и ти достави това удоволствие на теб - няма ли да му стане приятно и на него? Моя много неща не е намирал за особено привлекателни, но ги е правил. То и на мен не ми се пере и чисти, ама го правя редовно, защото си имам задължения и отговорности. Защото ако гледа един партньор така егоистично - на мен не ми е кеф, аз не искам и т.н....нещата не са добре  Tired

# 282
Преди две години имах много работа лятото, мъжо обаче си взе отпуск и заедно с децата заминаха на почивка.Изкараха си страхотно 10 дена , а накрая и аз успях да се измъкна и останахме още малко вече заедно. Wink И аз съм ходила само с децата на гости /почивка/ за две седмици, защото той е бил зает. На мен лично ми е най хубаво да сме четиримата заедно и на него също, но понякога това не е възможно  Sick

# 283
viliko, разбирам те, но твоето становище е твърде идеалистично. По тази логика, повечето от семействата, които познавам, трябва да се разведат.
Разбира се, че трябва да има компромиси и то точно в това се състои компромиса - аз да не го насилвам да идва с мен, а той да не ми забранява да го направя без него.

# 284
Защо повечето да трябва да се разведат?
Аз не познавам пък семейство, в което половинките отпускат самостоятелно.
Не става дума за насилване, точно за това говоря. На мен много пъти не ми се е ходило някъде с моя, но като знам той колко иска и как ще се радва - отивам и като го видя щастлив - и аз ставам такава. В повечето случаи дори съм съжалявала после, че съм тръгвала с отрицателна нагласа. Едно от обясненията на любовта е именно това да искаш да направиш половинката щастлива.
Не съм идеалист, ни най-малко. Но нещата за мен трябва да са споделени просто, това е същността на брака за мен.

Общи условия

Активация на акаунт