На почивка без мен?

• 17 301
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Всяко семейство трябва да намери формулата си за да съществува като такова. Peace

За жалост в едно 90% според моите моите виждания,не се получава. Crazy

Според твоите вождания - може. Въпросът е според техните си виждания да се получава.

# 226
Дългият брак преобразява ли чувствата ви? Как предпочитате да сте някъде сами, вместо заедно? Той не ви ли липсва? Поотделно по-добре ли се забавлявате? А като ходите сами - децата? Аз например навсякъде си водя малчо с нас и това ни най-малко не ми тежи - напротив  Thinking

# 227

За жалост в едно 90% според моите моите виждания,не се получава. Crazy

Еееее, посмали малко, де! То дори за ДиС това е нереално висок процент. Ма къде ги наблюдавате тези апокалиптични картини? Аз дуго виждам - много семейства (двойки) са си съвсем добре, макар и коренно различни едно от друго.

Ами Холандия е една от държавите с най много разводи Rolling Eyes(тва според мен се дължи на самостоятелността на жениет с лични доходи,работа и т.н. newsm78)Всеки трети брак тук стига до развод(тва е според статистиките).А в Бг едно 70% от жените(мъжете Mr. Green) търпят  заради нещо-я заради парите,децата,имотите,кво ще кажат хората....
А в ДиС всичко е прекрасно Whistling Laughing,докато не видиш истинските ИП-адреси на мацките в темите на гостите....или пък -пак кво ще каже съфорумката..ако някой си каже истината,например че мъжът и едно че не се прибрал посред нощята..ами и че лубовници има..затова и някои тук са толкова демократични-да си скрият кирливите ризи.Казах Някои..да не се хвърлите сега демократичните да ме биете.... #2gunfire
Абе всеки да си прай квото си иска,и както си му харесва..Ама щом авторката е пуснала тема..значи на нея хич не и харесва положението,колкото и да се опитва с последните си постове да доказва обратното.. newsm78

# 228
Имах едно гадже, което като искаше да ходим да си легнем, ми казваше - Аре да покараме ски Joy

# 229
Цитат
Имах едно гадже, което като искаше да ходим да си легнем, ми казваше - Аре да покараме ски

Не слагай сол в раната! Joy Joy Joy

# 230
  • Overijse, Belgie
Имах едно гадже, което като искаше да ходим да си легнем, ми казваше - Аре да покараме ски Joy

Joy hahaha

В интерес на истината трябва да уточня, че нашите излизания поотделно надали са повече от 3-4 вечери на година. Ако има на кого да оставим децата, излизали заедно. Тях няма как да ги водим, както няколко от вас казаха, че водят децата навсякъде - в нощен бар не ми се връзва да отида с тях.
В началото писах, че сме в една и съща ситуация с авторката, но май не е така, защото когато стана въпрос за ходене на ски спред колегите, аз казах на мъжът ми, че сигурно ще му хареса да отиде с тях, защото преди доста е карал ски, но откакто сме заедно (15 години) не е карал. Това е първото отсъствие на един от нас по повод "почивка". И си признавам чистосърдечно, че ако ме уведоми за някое излизане или ходене, ще настръхна като таралеж и сигурно ще стане скандала Wink Т.е. обичам да обсъждаме нещата и ако един от нас има съмнение, че ще с есправи, просто другият не излиза. Това е!

# 231
madam23, явно тук се предъвква нещо, което ти за себе си вече си разрешила, но така е във форумите - една тема може да си шества до безкрай, дори авторът отдавна да е и забравил, че я е пускал Simple Smile
Искам само да кажа друго нещо: абе как така 7 години мъжът не му потрябваха самостоятелни почивки, а точно когато има две деца, и цената на скандалите и евентуални семейни разриви за жената вече би била твърде голяма, се сеща безапелационно да има нови, нетипични до този момент "нужди" от лично време, от ски, от разтуха? Не е ли по-честно, ако така е смятал да им е живота, да не я залъгва сума ти време, а да каже и покаже отначало, по възможност ПРЕДИ децата: такъв и такъв искам да ми е семейният живот, и в еди кои си неща няма да се ограничавам?
Към авторката на темата: все пак най-ключовите коментари, които са оставени тук, според мен са тези, които казват, че трябва да работиш придимно за твоята лична самостоятелност и самодостатъчност -  никой, най-малко любимият мъж, няма интерес да ти помага да се чувстваш ок и без него, да имаш лични ресурси, доверени хора, и развлечения без него... Това е твоя задача, и е много важна. От тази гледна точка, правилно си отстъпила пред настойчивостта му - нека ходи, то насила хубост не става. Обаче си мисли и действай по въпроса за известна твоя независимост. Това автоматично преобръща нещата, и само това е, което може да накара благоверният да не си и помисля за почивка без тебе. Със забрани, както си усетила, не става - ще ти мрънка до безкрай, ти ще се чувстваш виновна - абе, неприятно е и за двамата. По-правилно действие, струва ми се, е реципрочното. Но тук има два варианта: наистина  да усетиш красотата на индивидуалния живот, да се научиш да се забавляваш искрено и далече от половинката - това не е привлекателно за всеки, и не идва "отръки" на всеки. И втори вариант - "индивидуалният ти живот" да послужи просто за да демонстрира на половинката как стоят нещата от "другата страна".  Мисля, че това е полезно упражнение, което лесно може да покаже и докаже, че либералните разбирания за семейството у мъжа са еднопосочни. Веднъж щом това стане ясно и видно, може да се стигне до някакви интелигентни семейни договорки. Иначе ти си оставаш в позицията да ти викат: "ми ходи и ти! аз смятам, че и двамата заслужаваме лично пространство", а ти да нямаш къде да отидеш, или да нямаш желание да ходиш където и да било. То в такава ситуация на всеки партньор му е много лесно да се прави на супер либерален ...

# 232
Май при всички,седмата година е кризисна.
При нас беше обратното,аз издивях.
Вярно,че имаше много фактори,но исках личното си пространство.
В един момент,се задуших от всичко заобикалящо ме.

# 233
Ох, какво толкова драматизирате нещата?!
Аз не бих имала против да иде на ски с приятели, но с уговорката, че следващия път и аз ще правя нещо за собствен кеф и разнообразие, а той ще гледа децата.
Не смятам, че хората са нечия собственост, или куче, което държиш на къс повод и пускаш от време на време. Не е това начина да задържиш някого и да го контролираш като си лепнат за него като пощенска марка.

# 234
Именно,за това говоря.
Обикновено се случва точно това,единият,било мъж или жена,има това собственическо чувство.
От другия зависи,как ще се държи,за де не се превърне в "предмет".

# 235
  • при моите деца .....
Ох, какво толкова драматизирате нещата?!
Аз не бих имала против да иде на ски с приятели, но с уговорката, че следващия път и аз ще правя нещо за собствен кеф и разнообразие, а той ще гледа децата.
Не смятам, че хората са нечия собственост, или куче, което държиш на къс повод и пускаш от време на време. Не е това начина да задържиш някого и да го контролираш като си лепнат за него като пощенска марка.

Не съм съгласна с Ох, какво толкова драматизирате нещата?!
Според мен тъкъ звучат хора, при които липсва подчертаното от твоето мнение, при наличието на което ти не би имала нищо противо от "почивка без мен".

# 236
Не е това начина да задържиш някого и да го контролираш като си лепнат за него като пощенска марка.
А безусловното доверие и личната свобода са гаранция за безгрижен семеен живот, така ли?

# 237
Не е, но и "белезниците" не са гаранция за това.

# 238
Забраненият плод е най-сладък  Laughing
Вие какво искате мъжете ви да искат да бъдат заедно с вас или по принуда да стоят вързани  ooooh! до вас
Безусловно доверие не изпитвам дори и към себе си   newsm78, но на личната си свобода държа много  Peace

# 239
Забраненият плод е най-сладък  Laughing
Вие какво искате мъжете ви да искат да бъдат заедно с вас или по принуда да стоят вързани  ooooh! до вас
Безусловно доверие не изпитвам дори и към себе си   newsm78, но на личната си свобода държа много  Peace
Ако мъжът ми по принуда стои с мен, по-добре да заминава там, от където е дошъл.

Общи условия

Активация на акаунт