ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 35

• 23 728
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
tini-mini честито и от мен! Да ви е жив и здрав малкия Ники, много да ви слуша и много да ви радва!  bouquet
Ама ти защо не си се похвалила че си родила! Нема да ни забравяш сега! Браво и за бързото и безпроблемно раждане /прочетох аз, прочетох Mr. Green/!
А за тържества в ДГ, нашето последното беше за 08,03, предполагам другото ще е вече юни месец за края на учебната година. Междувременно очакваме тържество от обучението ни по английски, както и концерт от латино танците. Даже Вики днес ми каза, че следващия път щели да ги обличат - момиченцата със зелени и розови рокли, а момченцата с ризи и папионки. Whistling

# 556
Честито бебче и от мен.

# 557
Привет. Толкова отдавна не съм писала. И за четене време не остава. Искам да поздравя Тини-мини за бебе Николай и да му пожелая едно весело детство, здраве и късмет.
Виждам че и алергиите сте пообсъдили. При Мустаков ли водихте дечковците? Мерседес, и моя Алек има "доказана" алергия от котки ( той и не беше виждал такава защото теста му го правиха на годинаи половина) и всички други изброени неща. Аз предприех хомеопатия... абе сложна работа е тази алергия. ДАно всичко бързо да отшуми при вас и мама Диана.
Искам да ви питам език в градините ли започва да се учи. Има ли някой чието детенце е започнало от яслата  newsm78

# 558
  • София
oblak11,  Ади беше в самостоятелна ясла, където нямаха език. В градината почват от първа група, но аз съвсем съзнателно записах Ади от втора.

Тини, честито бебче и от нас с Ади!   bouquet

# 559
Честита рожба и от мен Тини  Hug

И от мен също, да ви е жив и здрав юнака Hug Hug Hug

Да, при Мустаков го водих, идва тук да преглежда няколко пъти годишно, записването е поне месец преди това. Тестът беше кожен. Щ е се лекуваме по схема, доколкото може да бъде лекувана една алергия де  Tired. Изписа му десет дни едно мазилце в нослето, после двадесет-спрей, Назонекс Thinking май беше, нямаше го в аптеката вчера. И така три месеца, доколкото разбрах. През първия и третия месец всекидневно по 3мл Ериус. Възглавницата да е антиалергична и да се проветря ежедневно. Общо взето това е. Вчера заваля дъжд и днеска нашия  се разбуха, естествено Whistling

# 560
Мерседес  явно си има  и вирус щото покрай нас всички са болни баби. дядовци . деца  всеки се опраква.Ограничила съм всякакви контакти на малкия  дано се овардим .Бързо оздравяване на всички.

# 561
Мерседес, на Юли добре й действаше Назонекса,но при Стефи нямаше ефект.И да,влагата си оказва влияние при алергиите+ треви и цъвтене на дървета. И двете подсмърчат ,тук не спря да вали  #Cussing out. Понеже при Юли борбата беше 3 години-имай търпение,бавно отшумяват симптомите. И Юли спи на такава възглавница,но съм я купувала отдавна.И препоръката на алерголога ни беше да спи на калъфки+пижами и чаршафи прани не с прах,а със сапун. Има ефект.Аз омекотители не ползвам.Не сушя дрехи в къщи,само в една стая,която не се използва. И ограничаване контак с животни.
Уф,ама аз цяла лекция изнесох   Embarassed

# 562
А, полезно ми е, благодаря Heart Eyes. Възглавницата ни е такава, точно е антилергична, френска е и се пере в пералнята, даже е възможно на 95 градуса. Интересното е, че Дани няма хрема, той изобщо не е имал сополи от есента. При него избива с кашлица. Целият ни квартал е с липи, около детската градина -също, просто ми става лошо като си помисля какво ще е след месец и нещо, предната година доста зле му понесе. Големият ми син навремето и той имаше доста подобни проблеми, но с годините отшумяха. За жалост в града  ни има действащ завод на Балканфарма, който много замърсява въздуха, отдавам проблемите на децата  и на това.

# 563
МерСедес , аз Мустаков не го харесвам особено. Баща му е светило в областта, но вече не практикува. Както и да е. Вярвам , че лечението ще е ефикасно. Моя братовчедка процедираше по аналогичен начин и даде положителен резултат при дечко. Знаеш ли, аз по нейна препоръка купих парочистачка и съм повече от доволана. Ако положението е много тежко с кашличката действай и с нея. Всички играчки, матраци, мебели, завеси... абе всичко- с нея.
Спящата, а защо си прескочила първа? Мислиш ли че ще е безрезултатно  newsm78

# 564
  • София
...
Спящата, а защо си прескочила първа? Мислиш ли че ще е безрезултатно  newsm78

Ами, защото съм била учителка по английски в детска градина преди 10 години и защото съм филолог по първо образование.  Wink Първа и втора група се учи едно и също. А и в предучилищна възраст идеята не е детето да научи чуждия език, а да образува съответните мозъчни връзки за ученето на чужд език, един вид мозъкът "да знае", че има и други езици (както е при билингвите).  Peace Моето скромно мнение е, че от ранно чуждоезиково обучение има смисъл дори и на 2-годишна възраст, ако детето се потапя изцяло в чуждоезиковата среда, докато е на градина, а не се сблъсква с чуждия език 2-3 пъти седмично. Това не значи, че няма да е полезно да учи прим. песнички или да гледа филмчета на чужд език вкъщи. Но съвсем не е задължително.

# 565
Мерседес, и аз се притеснявам от липите.И тук са много.Даже миналата година ме бяха извикали от градината,че Стефи се задушавала.И понеже ги бяха преместили в друга сграда,като отивам и кво да видя-групата си играе под две липи  ooooh!. И не мисли,че от замърсеният въздух.Тук като е чист-все тая,и двете са с астма.
А в нашата градина записват за английски език от трета група.Били малки във втора група  Rolling Eyes.

# 566
  • София
Дианче, дали ще се почне на 4 или 5 наистина не е от голямо значение.  Peace По принцип, ако родителите очакват резултати, повече неща могат да им се покажат с по-големите.

# 567
Така е,Спяща  Peace.

# 568
Аз отново съм в паника. В града е плъзнала морбили - засяга дори и ваксинираните. Е, край няма просто  ooooh!
При нас английски има само в предучилищна група, а тържеството беше след мрънкането на родителите, че децата нищо не правят в градината.

# 569
  • София
Аурора, не се притеснявай, И нали е ваксиниран.  Peace Дори и случайно да прихване (което не вярвам  Hug ), ще я изкара супер леко.

Общи условия

Активация на акаунт