ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 35

• 23 718
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Не я водя на детски зъболекар. Водя я при моята зъболекарка. Разчитах че е ходила там с мен и баба й. Но явно това не помага.

Ако някой познава добър детски стоматолог нека да ми даде контакти.

Ади е при доц. Маркова в Медстом, иначе аз ходя в ЕО-Дент, за чиито детски зъболекари също съм чувала добри отзиви. За доц. Маркова мн. се чака - на Ади съм й записала час за средата на май преди 2 месеца.  Peace

# 601
Ей, Гери, ти се сети за нас! Hug Предполагам каква лудница е във вас  Crazy
Ние като ветерани в това поприще - ходене на зъболекар и вече с 6 пломби, ще се опитам да ти дам някои съвети, дано и при вас проработят. Виктор сяда и издържа без проблем, даже казва че зъболекарката му е приятелка. Та ... според мен много си зависи от самия зъболекар - нашата много говори, все го разпитва за нещо, предразполага го и въобще не му оставя време да мисли за зъбките. Това което можеш да направиш ти, е да й обясниш, че зъбките трябва да са здрави, че се случва зъбче да заболи и тогава се ходи на лекар, както когато я заболи нещо друго. Лекаря преглежда първо зъбчето и започва да го лекува. Че няма нищо страшно, че тя е голяма, че трябва да има хубави и здрави зъбки, за да може да се храни, въобще все неща от този род. Сравняш зъболекар с лекар, ако нямате страх от лекари разбира се. Предполагам й знаеш слабото място, наблегни на него - дали ще е нещо за външния вид, за да е хубава или ще се наложи да подкупваш с нещо - ти прецени.
Друго, което на нас ни помогна е приказката за Чук и Пук, може да я изтеглиш от тук: http://www.bgshare.com/get,319042.html или от тук: http://detstvoto.com/index.php?newsid=691
Също така му подариха за Коледа и зъболекарски комплект - той сам си го поиска.
Явно че я е страх, трябва с много убеждение, много внимателно, може би да й обещаете като за начало, че само ще й гледат зъбките, никой няма да ги пипа....
Няма да е лесно - но пробвай. 1-обянение, 2-убеждение, 3-подкуп, аз така бих действала!
Късмет и дано да успеете! Hug

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 12:35 от Sunsunny

# 602
Аз също водя Вики при моята зъболекарка, т.е. то стана обратното де - първо него заведох, после и аз й станах пациент, но имам предвид, че не го водя на детски стоматолог. Но след като при вас е сложно положението, може би трябва да намериш такъв, както Спяща е предложила.
Спяща, какви са тез 2 месеца чакане за зъболекар  #Crazy Ами ако ви заболи зъб, какво се прави в такъв случай???

# 603

Благодаря момичета. Изтеглих си приказката.

Разгледах сайта на ЕО Дент и наистина съм впечателна. Май сбърках че я заведох на обикновен стоматолог. Дано да не съм я стресирала много. Ще се пробваме в ЕО Дент дано там да имаме по-голям успех.

# 604
  • София
Аз също водя Вики при моята зъболекарка, т.е. то стана обратното де - първо него заведох, после и аз й станах пациент, но имам предвид, че не го водя на детски стоматолог. Но след като при вас е сложно положението, може би трябва да намериш такъв, както Спяща е предложила.
Спяща, какви са тез 2 месеца чакане за зъболекар  #Crazy Ами ако ви заболи зъб, какво се прави в такъв случай???

Ами, Ади досега не я е болял, ходили сме само на профилактични.  Peace Предполагам, ще я вземе като спешен пациент, иначе сигурно ще я заведа в ЕО-Дент, че са ми близо. Иначе работят със здравна каса и двата центъра, детските им кабинети са специално оборудвани (изрисувани с рибки стени, умивалници-човечета и т. н.), дават ми подаръчета на изпроводяк (за ЕО-Дент не съм 100% сигурна за подаръците), имат 24-часово дежурство (за Медстом дежурството е проверено, че веднъж ходих в 10 часа вечерта след вечеря в царския влак на БДЖ по пътя Пловдив-София - заради лекарството в зъба не можехме да отлагаме  Crazy ). Ади при тогавашния ми зъболекар в Медстом не искаше да седне, въпреки че съм виждала деца и при него, но с Маркова така я омаяхме, че иска пак да я водя.  Laughing

# 605
  • София

Благодаря момичета. Изтеглих си приказката.

Разгледах сайта на ЕО Дент и наистина съм впечателна. Май сбърках че я заведох на обикновен стоматолог. Дано да не съм я стресирала много. Ще се пробваме в ЕО Дент дано там да имаме по-голям успех.

Писали сме едновременно!  Hug

# 606
  • София
P. S. Ади имаха в ДГ представление за зъбките, спонсорирано от детски стоматологичен център в Лозенец, ама не му помня името. Ще трябва да се разровя из дипляните вкъщи за него.  Hug

# 607
P. S. Ади имаха в ДГ представление за зъбките, спонсорирано от детски стоматологичен център в Лозенец, ама не му помня името. Ще трябва да се разровя из дипляните вкъщи за него.  Hug
И при нас имаше такова миналата година и точно след него и избиха зъба на площадката Crossing Arms

Леле Мерседес,ти сериозно ли?? Shocked

# 608
  • София
P. S. Ади имаха в ДГ представление за зъбките, спонсорирано от детски стоматологичен център в Лозенец, ама не му помня името. Ще трябва да се разровя из дипляните вкъщи за него.  Hug
И при нас имаше такова миналата година и точно след него и избиха зъба на площадката Crossing Arms

Ама, и вие ли сте в нашия квартал?  newsm78

# 609

Ама, и вие ли сте в нашия квартал?  newsm78
Те трябва да са малко на юг  Joy

# 610
Не сме във вашия квартал Спяща, просто писах,че и в нашата ДГ миналата година имаше представление за зъбките, после не съм трила цитата...
Пък ти си знаеш коя съм и от къде съм,като се заместим някой ден ще ви информирам  bowuu

# 611
  • София
Ами, така е то, като не си пишете градовете в профилите - ще взема да търся тези от Благоевград в Разград, а като съм в Сандански сигурно ще търся някого, к. всъщност е във Велинград!  Joy

# 612
Здравейте!

К е на градина втори ден след оня инцидент. Вчера говорих с директорката. Извини се жената. Помолих я да вземе мерки за сигурността на децата. Казах й за друг един случай - как някакво дете се лепнало за мъжа ми на площадката. И как щяло да си излезе с него, ако той почти насила не го накарал да се върне на площадката при неговата група. И как през това време никой даже не забелязал, че това дете е тръгнало с някакъв си мъж, как се е изгубило от погледа на учителките си. Тя направо зяпна, не знаела, че има подобни случаи. Както и да е, отивам следояб да вземам К и какво мислите - пак няма охрана на портата, а всички деца вън  Shocked Не ми се разправяше 2 пъти в един и същи ден, но честно казано не съм спокойна. 3-та нощ не спя, днес съм с ужасно главоболие, но ще се дрогирам с хапчета (вече пих 2 аналгина) и се надявам да утрепя времето до 17ч., когато да ида да взема .

Иначе децата, до колкото разбирам, репетират усилено за тържеството. Вчера един младеж от групата изпрати К като я пощипна по бузките и й каза: Чао, Криси! Обичам те!  Shocked

# 613
Ами, така е то, като не си пишете градовете в профилите - ще взема да търся тези от Благоевград в Разград, а като съм в Сандански сигурно ще търся някого, к. всъщност е във Велинград!  Joy
Няма проблеми, важното е да ни търсиш  Laughing

# 614
Влизам да споделя, да се оплача, както искате го разбирайте.
Вчера денят ни беше кошмарен. К постоянно хленчеше. предната нощ не спа от 3ч нататък. Постоянно се оплакваше от корем, че я боли около пъпчето. Имах съмнения, че е на нервна почва. Според мен изживява още стресът от онзи ден в детската градина/ Въпреки че вкъщи за това не се говори, но тя беше свидетел на сцената с г-жата и момичето от танците. Изобщо не съобразих, че не е редно да се разправям пред нея, за което ме е срам и се чувствам адски виновна  Embarassed Обадих се на педиатърката, обясних случилото се и тя по телефона предложи да й давам сироп Киетюд и Апетон (понеже нищо не ядеше от тогава) + капки Саб Симплекс. За всеки случай, за да изключим нещо друго, отидохме снощи в Пирогов, при детски хирург. Вс. според него беше наред. И така, купихме сиропите и капките. Снощи тя не искаше и да чуе за тях. Спа адски непокойно пак, но поне поспа малко. Тази сутрин й дадох сиропа Киетюд, по-късно дадох и Апетон. Е на обяд хапна добре, сега пак вечеря доста стабилно, пи сок от портокал (фреш), яде кашкавал. Така че съм малко по-спокойна. Но утре отново няма да я водя на градина, вдругиден - също, а в сряда, живот и здраве, пътуваме.
Та това е. Не правете моята грешка, не коментирайте проблеми пред децата си, особено ако са като моето - по-чувствителни.
Мерси, че ме прочетохте - за тези кото го направиха де Wink И лека вечер на всички  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт