Отговори
# 375
ЧРД Пате, много здраве, любов и да те слушат мъжете вкъщи, вкл. и нероден Петко  bouquet

ЧРД на Мишо, ЧРД на големи патерици на Ачо и Плами, да са здравички, щастливи дечица Hug

# 376
Честито на малкия рожденник и грижовната му майка!
Честито и на мама Пате, много да я слушкат малките патета Wink
Фокси тая мацка линк към сайта ли беше сложила или само тая част? Това беше един блог на Глигор Гьоргиев от Добролево много съм се смяла с него, но вече не го откривам.
Галл-че мъжа ти вЕрно е голям образ  Joy
после пак че ще ми откъснат крачола...
Елфиии казват, че ако разкажеш съня си преди обед се сбъдва  Peace

# 377
ПАТЕ,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,БЪДИ ЗДРАВА,ЩАСТЛИВА И МНОГО ОБИЧАНА.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИШО,НЕКА РАСТЕ ЗДРАВ,ЩАСТЛИВ И МНОГО ПОСЛУШЕН.

Ние тази нощ не сме спали сигурно и 30 мин.(аз де).Към 1 още не си бях легнала и чувам много глух звук на бебефона,Любо ско1и и вика май детето се задави,скачам и аз отиваме,а тя милата въздух нямаше вече,повръщала обаче беше легнала по гръб и се задавила,обърнах я тупам я не си поема дъх,накрая я обърнах с надолу главата и изплака.ОХ казвам ви направо бях изпаднала в див ужас.Преоблякохме я,изчистихме леглото и стената(не знам как имаше и там)и я взех в хола,след няма и 10 минути наново повръщане,задавяне очите и ще изкочат.Естествено изповръща всичко от стомаха си и искаше да яде,не и дадох някак я приспах и цяла нощ съм я гледала,добре ,че не заспах защото още 2 пъти повръща,бях и дала малко вода.Какво беше това чудо не знам,тя ми е повръщала един единствен път когато беше болна.Няма Т,весела е ,сега се чудя да я мъкна ли на доктор,звъннах на педката,тя каза ако повърне пак и днес след като закуси да я заведа,но ако не да не я водя,че коридорите били пълни с болни в поликлиниката.
Мисля от какво може да е,и се сетих ,че снощи реших да сложа по-малко вода в киселото мляко,та може и да съм я прехранила т.е. да и е станало тежко. Sad
Свате стискам ви палци,но знам че няма нужда да се притесняваш Hug
Хубав ден на всички.

# 378
Здравейте, включвам се само да съобщя,че вчера на прегледа гастроентерлога каза,че проблема не е в неговия телевизор и според него е преразтегнат мускул от вдигане на тежко (Ралица) ooooh! Много не съм склонна да вярвам,защото болката не спира и през нощта и другата седмица ще ходя и на гинеколог и на уролог. А като видя,че съм секцио и веднага каза: Е какво искаш? Много ясно,че всичко ще те боли"
За съжаление е много прав. Откакто съм родила един ден не е минал без да не ме боли заради това секцио нещо. Толкова много съжалявам,че не се пробвах нормално, а така невинно послушах лекарите и се съгласих без да се замисля дори. Знам,повечето които са били секцио са забравили всичко вече, но явно на някои хора като мен никак не им се отразява добре. Преди никога нищо не ме е боляло,а сега съм като някоя старица станала...
Много искам второто да е нормално, но знам че в България трудно би се навил лекар на нормално след секцио.

# 379
  • Пловдив
dorabella ,едва ли те боли точно заради секциото.Начина ни на живот се промени много-яко недоспиване,носене на чавето по 10 та и отгоре кила,дигане на колички /натоварени с багажерии и покупки/,постоянно си в бойна готовност да скочиш,ако нещо се удари или залитне.И това всичкото се случва след обездвижване и пазене 2 или 3 месеца.С порастването на децата болежките ще отшумят.
За нормално раждане след секцио в БГ трябва да е минало доста време от секциото/ 3-4г/ и може да се навият.Знам за такива случай.Какви ти бяха показателите за секцио?

# 380
Честит рожден ден Пате! Да си много обичана и закриляна от всичките ти мъже!
Честит рожден ден на Мишо! Да расте здраво, весело и послушно дете!

Елфи, единият показател беше,че бебето е много голямо и на термин ще стане около 4 кг и искам не искам ще прибегнат до секцио (наистина беше голяма и не сбъркаха в това). Другото беше една конизация от преди 2 години, заради която Ташков не искаше нормално, но лично аз бях провела конслутация с доктора, който ми я прави и той ми каза,че няма никакво отношение. Аз от шубе се навих и сега съжалявам. Но мен найстина всеки ден ме боли този белег, да не говорим как ме сърби и други дребни дискомфорти. Когато стане по-студено ме прерязва жестоко, сякаш има отношение.

# 381
  • Пловдив
dorabella ,конизацията не е шега работа.Но има родили след конизация нормално /моя роднина/.Рядкоста са оплакванията,които имаш за белега от секциото.Дано да минат бързо и да го забравиш.Не се обвинявай,че си се съгласила на секцио.Резултата от секциото е прекрасен.А за второто ще проведеш разговори с няколко доктори и може да се пробваш за нормално.
Аз също съм секцио-странните усещания около белега преминаха на 1 я месец

# 382
dorabella-според мен трябва да има и някаква др.причина, моето секцио ме боли само като сложа дънки или някакъв панталон с колан, защото ме натиска и наистина е неприятно, за конизацията док.който ми я прави ми каза, че трябва задължително секцио, аз родих една година след това, незнам какви му бяха доводите, но и с др.док.който се консултирах казаха секцио и даже когато малката тръгна сама близо 12 часа бях с контракции и влезнах в болницата с 4см.разкритие събраха по спешност екипа, че беше тръгнала и ми се накраха,че съм чакала много, така че несъжалявай, явно повечето процедират така.ДАно скоро всичко да се оправи и да си гледаш детенцето.
Миме, дано Пчеличката Мая да не повръща повече, Жанет веднъж така повръщаше и на др.ден й нямаше нищо, все едно не е било, защо не я оставиш днес само на мляко да не и се натоварва коремчето и има едни хомеопатични свещички който са против гадене.
Хубав ден. Hug

# 383
Здравейте,
аз не съм чела назад, но да честитя на рожденниците ДА РАСТАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА РАДВАТ ВСИЧКИ ОКОЛО ТЯХ!
И да си задам въпроса някой от вас слагал ли е капки за уши на дете?
Преди 2 дена баткото на 3 год.каза, че го боляло ухото не спахме през нощта,но през деня каза, че му минало след като му дадох Панадол както каза лекарката по тел.,но на следващият ден почна да поддържа температура 38 и аз продължих да му давам Панадол,нищо друго му няма, но явно лъже че не го боли ухото.Днес пак се обадих на лекарката му тя каза,че трябва утре да ходим в Спешното ако продължава пемпературата и да почна да слагам капки,ако не падне температурата от утре трябва антибиотик.Аз днес му сложих капки, но  не знам в дупката на ухото ли как да ги сложа,стори ми се че после изтекоха като стана след 15 мин.от леглото.Как да го правя?

# 384
Здравейте момичета!Днес с милото имаме 5-та годишнина от сватбата,минавам да почерпя:

-на 22.01.2005г.-днешни дни

Пате,Честит Рожден Ден!!!Много здраве и сбъднати мечти!!!
Честит Рожден Ден на Мишо,много здраве и усмивки!
Миме,като четох  направо настръхнах,много неприятно,с Лора ми се е случвало и знам какво е. ShockedДано днес Мая не повръща повече и да е било от преяждане. Hug
Зитка,вчера щях да те питам,но не остана време,при кой кардиолог ще ходите?Аз също трабва да водя Виктор,но като знам какво чакане падна последния път,направо лошо ми става.Него го преглежда д-р Димитров във ВМИ-гр Пловдив,няма запазване на часове и чакахме 3часа. ShockedДали няма частен кабинет този доктор?

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 11:44 от lori_v

# 385
  • в сърцето на един мъж...
Честит рожден ден на Мишо, на Сиолина! Да е жив и здрав, много послушен и да расте щастливо дете!  bouquet
Пате, честит рожден ден! Много щастие, късмет и весели моменти!  bouquet
Лори, още дълги години щастлив семеен живот и много любов!  bouquet

# 386
Бори,капките за уши трябва да са леко затоплени(слагаш шишенцето в топла вода за няколко минутки).Ляга детето настрани,издърпваш горния външен край на ухото(за да се изправи ушния канал) и капеш.След това слагаш памуче в ухото(да не е много малко обаче за да не остане вътре).Ако го заведеш на УНГ веднага ще се види дали е зачервена тъпанчевата мембрана,вместо педиатърката ви да гадае! Освен това болката от ухото е доста силна и не ми се вярва детето да я игнорира...

Мими,филм на ужасите се е разиграл тази нощ у вас!  Rolling Eyes Как е сега Майчето?

Лори,ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА! Много красива булка си!!!

# 387
  • Пловдив
Мими,някакъв ужас е било Shocked.Измъчили сте се и двете.Дано да не повръща повече.Може вчера нещо да й е подразнило стомахчето и така организма го изхвърля.

Лори
,честита годишнина.Много семейно щастие

# 388
МимеHug голям ужас си преживяла, дано не се случва пак. А ти гледай да се пазиш и да поспиваш повечко, че все пак трябва да се грижиш и за себе си и за братчето/сестричето на Майче-зайче.

Лори, честита ви годишнина, да се обичате и да сте заедно още дъъъъълги години!

Ние тъкмо се връщаме от консултация, Яна вече е 8700 гр/+400 от декември/ и 73 см/+1 см/. Така че напразно съм се шашкала и тръшкала, че детето не яде. Явно просто не преяжда.

Вече имаме успешни опити на гърне. Не мъча детето да свърши всичко в гърнето, просто се старая да свиква с него постепенно.

# 389
Да е жив и здрав Мишо! Много щастливо и безгрижно детство!  bouquet

Пате, всички хубавини вече са факт, желая ти само здраве и да им се радваш пълноценно дъълги години! Hug

Лори, много, много години да сте заедно и да се обичате!  bouquet

В тази връзка - като гледах "Тетрадката" реших, че някой е направил филм за това, в което вярвам цял живот. Че такава обич е възможна и реална, стига само човек да поиска...

Мими, важното е, че сте реагирали адекватно и бързо! Напълно възможно е да е от храната, щом няма други симптоми. Дано не се повтаря!

Бори, наистина е добре да го види УНГ специалист, защото в някои случаи капките не само не помагат, ами и могат да утежнят ситуацията. Peace

Дорабела, вероятно си по - чувствителна и затова имаш такива неприятни болки. Аз съм така с кръста и гръбнака и твърдя, че е от епидуралната, но никой не ме взима на сериозно. Никога преди не съм изпитвала такъв дискомфорт и болка...  И секциото ме боли понякога. Но това е положението. Както казва майка ми - откъдето е минал нож, никога няма да е както преди.

Ето, нещо което е трагично, но днес ще го погледна от смешната му страна и ще пожелая на всички, които го искат "да станат изведнъж бременни" : http://dnes.dir.bg/2010/01/22/news5740164.html  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт