Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 850
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • сред маслини и портокалов цвят
Благодаря за кафетата! И аз бях приготвила, ама докатопиша сте ме изпреварили. Laughing

Дуа, слънце, как са хлапетата? Рабубка сигурно много е пораснала. Ще ми се да видим, аз и на Амал куклата не съм виждала още. Обаче много студено време случихме.

Ние отдавна станахме, че на Каруми му е запушен носа и рано рано цъфна и почна да си завира Стеримара в носа. Сега е наредил всичките плюшени хайванчета и методично им чисти носовете. Поне ще си изпия кафето на спокойствие.
После мислим да ходим при мйка ми, но ще изчакам да се позатопли. Верно, че е с хрема, но не мога да го държа затворен цял ден.

Амалче, таз червената къщурка аз за мен съм си я правила. Grinning Малка е и има супер разпределение. И което също е важно-на 1 етаж е, че мразя да катеря стълби. Това на втория етаж са 2 спални за гости с баня.
А бях направила и една много готина къща в арабски стил, с вътрешен двор, кукла беше станала. За съжаление не мога да отворя файла, щото в Сирия съм работила на по-висока версия на програмата. Там както всички знаят е рай за нелегален софтуер, та си бях накупила за по 50 лири последните версии на разни програми. Естествено не ги взех с мен(пак заради ЕГН-то Mr. Green), а тук е по-трудно да се сдобия с тях.
Но нищо де, като се опаричите и тръгнете да строите, заповядай! За теб ще има промоционални цени! Laughing

Другите къщи са правени за сирийци, без тази синята. Тя е за един грък, женен за българка. Ще я строи някъде в пловдивско, ама нещо и него го хвана кризата, добре че поне проекта си плати.
Онази със стъклените покривчета е за един генерал, строи я вече на Басит. Много е натруфена, особено  с тия пеперудени парапети, ама той така си я искаше.

Айа, браво на теб!  bouquet
Деси, честити ви документи! Аз за това се прибрах, да си вадя но паспорт, че старият свършва началото на април.
АС, добре дошла! Ти си герой, успя да пребориш блокадата! Laughing

Имам проблем с писането на отговор. Пиша, пиша донякъде и после вече не виждам какво пиша, щото не ми се качват редовете. Много е дразнещо, ама незнам как да го оправя.

Чао засега! Ще храня зверчето.

# 211
Брей,брей,в Сирийско и замъци ли имало  Party
Блоагословенна земя е Шам (спорд хадис),за разлика от комшиите и  Mr. Green

Айа,Тесс,Дуа,Амал,майката на зверилника и всички баннати и небаннати:целувки от облачните Емирства  Hug

# 212
Днес хич ви няма. Ето по един горещ шоколад, дано се събуди някой. Аз в момента само виртуални работи мога да ям и пия, щото ми гръмна печката. Добре, че не бях прибрала яденето в хладилника, та детето да има какво да вечеря.
Утре сутринта си имам занимавка. Май ще купувам нова печка, тази е доста дъртичка, незнам дали има смисъл да търся майстор да я оправя.
Каруми днес спа от 17 до 18,30. Адски неприятно, сега до среднощ не мога да го приспя.
Та ще се навъртам тук.

# 213
ММММ..усетих аромата на горещ шоколад и да не проспуна да се почерпя  Blush

ясмин, всяко зло (гръмната печка) за добро (нова по–Убава печка)  Crazy Само дано по бързичко харесате и купите туи чудо, че без него не може.
И аз разглеждам сега къщичките – много са хубави Представих си се как пия прохаладен фреш на терасата на една от тези "къщурки" в някоя топла страна. Иначе и аз предпочитам да живея в малък дом, а виж по–големите сгради са хубави за даване под наем. Нали от някъде трябва да се печелят парички, за да си пия толкова мързеливо фреша 

Водна Лили, оправиха ли ви нета, много телеграфно се включваш.   Whistling

3а замъците и аз не бях чувала, ама толкова сирийски булки има у темата, никоя ли няма желание да разкаже*покаже повече  newsm78

4еснова Вещичке, честита ви първа лична карта на каката  Hug Спомням си, че от доста време се борите с бюрокрацията у ваше посолство, все ви искаха нови и нови документи. Радвам се, че всичко е файнали ОК

В нашата област днес цял има стачка на градския транспорт – автобуси, трамваи, метро. Добре, че днес ми е ден с лекции в унито, а то ми е на 200 метра от вкъщи.  Flutter  иначе трябваше я такси, я колело да използвам днес, а да ви кажа за последното при темпеаратури близки до нулата нямам никакво желание  Crossing Arms Whistling

Мен шоколадчето май ме унесе, както съм изморена само това ми трябваше.  Blush Лека нощ на всички

# 214
ясмин страхотни къщи  bowuu А за Каруми ,ако все пак не заспи рано ,го изпрати при нас.Даяна рядко заспива преди 1.30  Laughing ,ще си правят компания.

амал едва ли на Разан ще са готови,отнема по 3 месеца  bowuu

Тук днес е голям студ,силен леден вятър -така че днес пазим печката. И малко смях-ние по принцип ползваме микробуси,но вчера се качихме  на градски автобус-тези които са били в Сирия ги знаят -новички ,зелени-супер.Да обаче в микробусите сядаш и предаваш парите напред и така до шофьора,а  в автобусите отиваш отпред при шофьора плащаш и получаваш билетите ,които перфорираш-да ,обаче автобусът бе пълен ,настанихме се по сердалките-аз ,Сам и дреби на една ,а голямата няколко седалки зад нас.Та ставам аз да купя билетите  ,перфоррирах ги и се обръщам зад мен виждам Муф -и тя започва -ти защо не каза че ще слизаме  Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy .После доста се смяхме като и казах къде съм тръгнала.
Сложих малко сними от вчера,който иска да гледа.
На тази крепост която е пуснала Амал -аз съм ходила ,но ще ти изкочи сърцето докато се добереш до там  Grinning
ППървоначано е била малко кюрдско укрепление ,след това кръстоносците са го разширили,а после е станало и арабска крепост-стратегичаюеска по своето местонахождение.

http://www.stoa.org/gallery/slideshow.php?set_albumName=album406

В Сирия освен нея има още много с наи-различен произход.
босра

http://www.stoa.org/gallery/slideshow.php?set_albumName=album370

тъдмор или както е английското название-палмера

http://www.fotopedia.com/en/Palmyra

лиле разписвай се по често  bowuu

# 215
  • София
Аааа, малко горещ шоколад и за мен.. Naughty
Ясмин,дано бързо решите проблема с печката. PeaceНали къдравелко трябва да яде готвено.... Heart Eyes И аз разгледах къщите. PeaceХаресвам всичките, но и аз като момичетата по-горе имам пристрастия към по-малките, създават повече уют и задушевна атмосфера...Явно още съм под влияние на тридневното прекарване с половинката в тясната му квартира.. Mr. Green Но пък щом даваш големи отстъпки на форумките, може и за по-голяма да се замисля Mr. Green, че в не толкова далечно бъдеще три дъщери, трима зетьове, внучета и прочие гости къде ще отсядат, ако ми е малко и уютно къщето.. WhistlingМайтап.. hahaha Joy
Айя, само за стачки чувам.. ooooh!Нощес като бях на границата, доста се изнервих, тъй като въпросните трактори са паркирани баш преди гръцкия контролен пункт.Там преди имаше нещо като кафе и тоалетна, но сега първото не съществува. В желанието си да посетим едното място се натъкнахме на трактористите, които си бяха стъкмили на топло  сбирка с масички, столове , чайчета, кафета и прочие..И много иронично ни погледнаха като влезнахме треперейки от студ..Сякаш  им бяхме  изяли закуската. Crossing Arms Всичките се правеха на хахо-хихи, барабар с граничарите..Последните уж твърдяха, че издирват усърдно  шофьора на един от по-големите трактори, паркиран напреки, чието евентуално преместване  щеше да освободи пътя на рейса..Появи се един с червено яке, който има наглостта да каже, че и той издирва тракториста, тъй като вече 7 часа тирът му чакал отваряне на блокадата..Да, ама не.. Crossing ArmsНяколко часа по-късно, същият господинчо с червеното яке бръкна в страничния си джоб, извади от там невъзмутимо ключ и запали въпросния трактор парадно.. :roll:No comment..
Деси,честита ви лична карта, да си я ползвате със здраве!На каката съучениците нали са все набор 96, та тази година, рано или късно, всички ще се обзаведат с подобен документ и само момата ми  августовска, набор 97, ще чака още дълго до заветното събитие.. Mr. GreenТа даже го изби и на хумор..Видите ли , по наредба  записването на приетите ученици в съответната гимназия след 7 клас ставало при представяне на лична карта..А тя понеже нямала такова чудо, щяла да се яви на изпитити и да ги изкара успешно newsm78, след което да почива една година  до получаването на документа за записване..В грешка е чадото, горкото, добрият стар бележник върши същата работа.. Mr. GreenНе че тя не го знае, намира се на приказка просто.. Laughing
Забягвам да си взема и някоя бисквитка към топлия шоколад, после пак ще намина..

# 216
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро!
Гледам, изпили сте шоколада докато съм си спала сладко, сладко (още в 21 ч.  Mr. Green)
Така,че като най-ранобудна слагам кафето

АС, как ги нареди момите все през август   bouquet
Ние в къщи всички сме поредни месеци- януари/ февруари, юли / август.

jasmin , успешно пазаруване! да се похвалиш с нова печка.
Аз  тия дни ще гледам снимки и ще си избирам къща  Mr. Green. Да се включа към групата на харесващите едноетажни къщи. Предпочитам да е на 1 етах, в краен случай + полуетаж. И да има веранда, която да обикаля около цялата къща, да може да се излиза на нея от всяка стая, да има големи прозорци и много слънце... Да не пропусна градината с много дръвчета, цветни лехи и мека трева. Размечтах се.
Лили, преместихте ли се вече в нов дом? Похвали се, де.

Айа, Вещица, Дуа , Амал, Ники и всички останали bouquet

# 217
Благодаря за кафето!
Добре изглежда и сигурно е вкусно. Sad
Аз ще го погледам малко,  докато не се сдобия с печка.
Малиии, хората умират от глад, аз не мога едно кафе да прежаля.
Толкова сме зависими от технологиите, че страх ме хваща.
Толкоз, оплаках се, отивам да работя.
Лек ден от мен!

# 218
Здравейте на всички! HugВключвам се с една молба. Praynig
Очаквам момченце и още не сме избрали име.Надявам се на предложения от ваша страна за любимо мъжко име.Няма значение от коя държава е,но да е мюсюлманско.
Благодаря предварително за отговорите ви!  bouquet

# 219
  • София
seika,
Преди време имаше тема именно за момчешко арабско име..Погледни тамошните предложения! Hug Ето ти линк към темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=408164.0

# 220
Добро утро и от мен.  Hug
Ясминке, за кафенце можеш да се уредиш - слизаш долу на пазара, купуваш едно газово котлонче за около 10 лв. с газовата бутилка и си правиш кафе на него цял месец. Много е удобно, хем от тези мъничките. Ние го ползваме за кафе по цял месец, че понякога и на бебата варя закуските на него. Една бутилка газ от малките е към 1 и нещо.  Peace Hug

АС,
какви са тия наглеци?  #Crazy #Crazy Ама и девойката хитруша.  Peace На мен по-тесничките стаи също ми действат уютно. Но пък да са повечко.  Hug

Алвера, аз пък не обичам големите прозорци, все обичам да ми е затъмненичко. И да имам големи ще им сложа най-дебелите щори.  Mr. Green Иначе за верандата съм съгласна.  Hug

Айа, и в Алмания ли портестират вече?  newsm78

Ве
, добре че ми каза за тези автобуси каква е системата, че да знам като се кача, да не се излагаме и ние.  Mr. Green

Лили,
значи в Емирствата е облачно? А вали ли?  newsm78

В Бусра интересното е, че руините са посред къщите в града. Ходиш ходиш по улицата и попаднеш на някоя руина.  Hug
За замъците да ви кажа има наистина още доста такива в Сирия:

Друг много известен и запазен е цитаделата в Халеб, която опасва целия хълм:

В пустинята има ето този:

Казва се Qasr al-Heer al-Sharqi

Тази е в Палмера - замъкът на Фахрдин:

До Латакия - замък Махалибе:

Маркаб, пак близо до Средиземноморието:

Замъкът Масиаф в долината на р. Оронтес, близо до Хама

Цитаделата на Саладдин до Латакия:

И много други цели замъци или останки от такива.

Ако има пробрлем с многото снимки по-късно ще ги дам като линк. Peace

Сейка, аз съм пристрастна към името Карим. Laughing Иначе ми харесва още Башар като на сирийския президент Mr. Green, Амин, Баян малко старо, но е едно от имената на Корана, Уасим, Бадри и т.н. Ето ОС ти е предбложила да разгледаш старите теми за имената, а аз преди време миах сайт с имена на арабски когато търсех за беба, ще погледна и ще ти го дам, само че там не са подредени по ислямски, а по произход - дали са арабски или с друг корен.  Peace

Дуа, Лили, Саида, Албена, Дана, Елена хдр., Сафар и всички останали  Hug Hug

# 221
Ами и аз доста сайтове съм разгледала и понеже има толкова много предложения се обърквам чак. ooooh!А и не съм сигурна дали са много достоверни,затова поисках помощ от вас.
За сега съм се спряла на Раян и Даяан.За второто не съм сигурна дали точно така се пише.Бях го видяла в един сайт и там пишеше,че означава владетел.

# 222
Не ме мислете вече, сдобих се с печка. Мноооого хубаво кафе прави. Mr. Green Laughing

Амалче, ако щеш вярвай, имам точно такова котлонче. Седи си в кухнята под масата и въобще съм забравила, че го имам. Ама ти си виновна, че още снощи не ме подсети за него, а не да седя без кафе и да страдам. Crossing Arms

# 223

Ясмин, честита нова придобивка, и да готвите най-вкусните манджи на нея!  chef

За мъжки имена, на мен ми харесва също Карим, освен него Тарик, Малик, Ясин. Според мен е важно в името да има само звуци, които се използват и в българския език.   Иначе българската рода трудно ще изговаря правилно името на детето.   Crazy

Амал, Вещице, мерси за снимките от тези замъци и крепости. Много красиви и величествени изглеждат. Поредното доказателство, че в Сирия има какво да се види, но защо ли съседна Йордания е по-предпочитана от туристите.  newsm78  Декември четох в един български ежедневник, че най-желаната екзотична дестинация за посрещанета на Новата година била Акаба (в Йордания).

Амал, за първи път чувам за човек, който предпочита тъмни стаи. Аз съм точно обратното, обожавам просторни и светли помещения. Слънчевите лъчи ми зареждат батериите, ако съм в тъмна стая, веднага ми се доспива И губя всякаква енергия.
Така ми действа И времето навън, мрачното време ме депресира и подтиска,  за съжаление от доста време не съм виждала слънце. Дано по-скоро свърши тази зима…  Praynig

А в Алмания редовно има транспортни стачки, или на вътрешноградските линии, или междуградските, дори чух, че И в летищата планували. Много неприятно, ако точно тогава ти се наложи да пътуваш И заседнеш някъде, както се е случило с АС.
Междудругото, все забравям да попитам дали няма да е много нахално, ако АС покаже прежентацията на най голямата лъвица. Мисля, че ще е интересно да се запознаем с Иран. Така, както я описа преди няколко дни, събуди много голям интерес у мен.  Flutter

Петък е, остава само половин ден до мечтания уикенд! Laughing Flutter

# 224
  • София
Ясмин, честита придобивка!  bouquet
Айа, нямам нищо против , сега качвам презентацията, ама в посъкратен  вид, тъй като госпожата е поискала да сe  намали чувствително текста, имало си изискване  за определен брой думи на слайд в Power Point, който девойката силно е превишила... PeaceПо-интересните слайдове са онези, които не са свързани с историята и географията.....Освен това не зная начин, по който в онлайн вариантите на Power Point да прикача и музикалния фон... SadСигурно си има начин, но поне аз нямам идея как. Peace И не бъдете много критични към оформление и съдържание, все пак е на 12.. Wink
Ето я:
тук

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 23:19 от already stubborn

Общи условия

Активация на акаунт