Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 861
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • сред маслини и портокалов цвят
http://www.spaggo.com/Index_bg.html
Амалче, това им е сайта. На 1-вия етаж е ресторант, на 2-рия детския клуб, на 3-тия е кафенето. Аз не съм ходила, но една позната понякога си оставя там детето, като и се налага да свърши нещо спешно. Доволна е.
За режима какво да ти кажа, просто довечера ще се опитам да го държа буден докъм 21,00. Макар, че незнам как ще стане, щото той вече заспа следобеден сън.  ooooh!
В Сирия проблема ми беше, че заспиваше към 1-2 през нощта, сега пък че заспива към 20,00. Няма пълно щастие. Mr. Green

# 256
Здравейте!

Тази сутрин мислех, че изобщо няма да тръгне нет-а: Варна се слави с ужасен вятър, но вече има връзка. А и естествено, ми трябва работеща комуникация, понеже гоня един срок - 12.01.

Тес и Ники71, чак сега се заглеждам, че и вие сте от Варна! Много ще е хубаво да се чуем поне, ако искате.

От половин час се чудя къде са "кулите на Варна" - дадоха ми ги като ориентир за куриерска служба. Ще чакам някой по-информиран от мен да се прибере, за да попитам. Аз като човек на възраст, признавам само телевизионната кула - дори я виждам от прозореца си.

Да ви кажа, моята баба - аз сега съм дежурна по наглеждането й: тя не създава грижи жената, леко забравя, има тремор на ръцете, но е жизнена и на крака... обаче аз съм забравила колко много обича вафли. Вкъщи винаги е имало, но сега виждам, че предпочита "престиж" вафли и сусамки. Има една торбичка и тя седи на точно определено място и там събира вафли.
Аз допълвам от време навреме - и тя "ама на мен не ми  се яде!", а броят им намалява.  
Та има различен вид - някакви с пълнеж от капучино и я питам откъде са: тя сама не може да излезе, а тя казва "Аз нещо ще ти призная!.".. и  аз ????? Като бил тука конника предния път, се водили на била-та... а как са се разбрали, не знам.
Днеска пак попълвахме колекцията от сладости. да е жива и здрава и да не се залежава, че ако доживея нейните години, кой знае какво ще заобичам и какво ще правя.  Сега ме пита по 5-6 пъти а ден, имаме ли пари за храна.    

# 257
Здравейте момичета!!!Понаспах се и се разписвам и азІ
САФАР от Варна съм и ще е чудесно ако се чуем, че и видим  Hug Да си организираме Варненска зимна среща. Само да се разберем.
АЙА успех на изпита. Да кажеш как е било,че да не се тревожим.
Ех тези ранобудни малчугани дето стават толкова рано  Laughing Моите и двамата като се замисля не са се будили толкова рано сутрин. А пък сега като поотраснаха събота и неделя и до обяд го отнасят  PartyАма пък са сладки докато са малки и по-малко проблеми с тях.
ДУА мммм какви бонбони, а пък аз както не обичам сладко  Wink познай дали не ги омахах почти всичките  Mr. Green
А пък с кафето на ЯСМИН как вървят - чудо. Ох ще взема да отида да си купя нещо сладкооооо че не мога да му устоявам.
САЙДАХ бързо оздравяване   bouquet
АМАЛ ЯГДКА СВЕАР АС ТЕС и ако някого съм пропуснала  Hug Hug Hug Hug

# 258
Да се отчета ,че  ми четоха конско на лични  Wink
Добре сме,липсва ни сняг,така че ако някой не го мързи да изпрати за няколко снежни човека насам,че дребното само за това мрънка. Laughing
Каките вчера си получиха оценките за първия срок-добре са,но да видим  голямата как ще се представи на матурите тази година .
Някой поддържа ли връзка с Мария Григорова-имам и скайпа и видях че си е сложила снимка като булка ,но който е бил тук знае йкачеството на нета,та не мога да се свържа с нея.
Аз съм и с грип -ужас  Sick ,едва дишам,останалото не коментирам  Mr. Green

# 259
Добро утро!

Деси, оздравявай! За снежните човеци не бери грижа. Ако тръгна края на месеца  и все още има сняг, ще ти донеса няколко. Само не знам на сирийската граница какво ще обяснявам. Mr. Green

При мен пак ел.проблеми-бойлера изгоря. Незнам какво му има-лампичката не свети и не нагрява. Сега чакам да отворят сервиза и да им се обадя. Още е в гаранция, а досега е гърмял 4 пъти, като единия път го смениха направо, щото не можеше да се оправи.
Сега няколко дена ще я караме без топла вода, пълен кошмар. Водата при нас е ледена, след 3-тата чиния вече не си усещам ръцете. За детето ще топля вода, то е ясно, ама тия чинии са ми голям тормоз.
Та като разбера кога ще идва техника, пак ще пиша. Идва ми се на срещата, ако може да се съобразите с моите бойлерни неволи. Вероятно или четвъртък ще дойде или петък.

Лек ден от мен! И безавариен! Mr. Green Закускаааа!

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 09:24 от jasmin

# 260
Добро утро Hug

КатеМ Heart Eyesмного симпатична баба имаш-и блазе ти,че я имаш-моята почина преди години и нямах възможността да се гриж за нея,така както тя се грижеше за мен някога...а как бих искала да стопля сърцето и с някоя и друга вафла Wink,с внимание,грижа и компания...
виж как твоя човек се е постарал Flutter-

-както знаете,
уважението към възрастните стои на пиедестал в културата на хората от изтока...
за жалост тази ценност в Бг е много игнорирана Sad-всеки ден се сблъсквам със самотни възрастни хора,чиито деца съвсем са забравили за тях... Sad

Деси- Heart EyesЗаменям снежен човек срещу цъфнало бадемово дърво Sunglasses
ето го човека стои в очакване на път Е-44 -София-Дамаск:mrgreen:

-чакам дървото Innocent

При мен пак ел.проблеми-бойлера изгоря. Незнам какво му има-лампичката не свети и не нагрява. Сега чакам да отворят сервиза и да им се обадя. Още е в гаранция, а досега е гърмял 4 пъти, като единия път го смениха направо, щото не можеше да се оправи.
Сега няколко дена ще я караме без топла вода, пълен кошмар. Водата при нас е ледена, след 3-тата чиния вече не си усещам ръцете. За детето ще топля вода, то е ясно, ама тия чинии са ми голям тормоз.
Та като разбера кога ще идва техника, пак ще пиша. Идва ми се на срещата, ако може да се съобразите с моите бойлерни неволи. Вероятно или четвъртък ще дойде или петък.

Лек ден от мен! И безавариен! Mr. Green
ей да му се не види-като тръгнат нещата зле-и туй то... Banghead
за чинийте-лесна работа Wink-можеш да стоплиш в една тенджера вода,да накапеш препарата,да обработиш с това всички съдове,а после само да ги изплакнеш със студената вода -домакинските ръкавици също биха те улеснили в тази рутина

НИки-сладки са като малки-но съвсем скоро ,както знаеш-сладкото си променя вкуса Confused-проблмеите растат заедно с тях ConfusedДано Бог ги направи отговорни хора

Привет.   bouquet
[А днес злобарчето от яд, че не му дадох да отиде до едни кабели така се ухапа по ръката - викам си ей злоба бе, боли, ама търпи.  Mr. Green Сирийска му кръвчица, на свекито се метнала.

Laughing Laughingпредставих си я колко е сладичка в този момент Heart Eyes
сега с ужас откриват,че целия свят не се върти около тях-и според темперамента,изразяват своя протест Wink-скоро ще отмине-радвай се на тези моменти Hug
Приятен ден[/i]

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 09:30 от DUA

# 261
Такаааа, новини от сервиза-до края на работната седмица ще дойде техник. Каква радост, какво щастие Mr. Green Нооо, не се знае кой ден. Щял да ми се обади сутринта на деня, в който ще идва. Значи аз съм под домашен арест до края на седмицата.
Та ще ви замоля срещата да е другата седмица, ако държите на присъствието ни.

Дуа, ще се възползвам от съвета ти за тенджерата. Мъдра жена си ти. Hug

# 262
Добро утро.   bouquet
Ясминке, този изглед към Латакийското крайбрежие ли е?  Mr. Green Ей, той закона на Мърфи е сто процента верен дащото казва: Когато нещо е зле, то непременно щестане по-зле. Mr. Green И на нас така по едно време като почнаха да се трупат битови неудобства - компютъра изгърмя, каната за чай, пералнята протече и какво ли още не.  Mr. Green

Няма проблем и за другата седмица.  Peace

Дуа, Рабуба толкова ли е лоша като нашата? Не ми се вярва това мъничко нежно пиленце да бъде такова дяволче.  Mr. Green Heart Eyes

Кате М., много е добръ твоят конник. Пък човек като иска да направи добро не му е нужно да знае езика.  Peace Поздрави баба ти от нас. Дано дълги години да имаш възможност да се грижиш за нея. Такива мили стари хора има, не обичат да създават проблеми на децата си, скромни и мъдри.  Heart Eyes

Ве, оздравявайте по-бързо. Praynig

Саида
, и ти също.  Praynig Praynig

А сега една интересна новина за британците:
"Британски проучване твърди: Голяма част от британците са със сирийски и иракски произход" Mr. Green

Пояснявам:
"Ново научно изследване показа, че повечето от британците са внуци на земеделски производители, които са живели в Близкия изток преди хиляди години. Мястото е известно днес като Сирия и Ирак.

Британският "Дейли мейл" заяви, че ДНК-анализът на повече от 2000 европейци показва, че те има гени, подобни на тези на хората от Близкия Изток.

Проучването допълва, че 80 на сто от европейските народи са носители на тези гени".  Joy Joy Mr. Green

Не изпадайте в паника, не е от съвременните Имигранти "проблема" Mr. Green, от прадядовците им е. Дет се вика земята е едно голямо село.  Joy

АС, Алвера, Ягодке, Албена, Дана, Лю, Тес, Никито, Свеар и много други, да не сте и вие болни, че ви е хванала липсата?  Sick За някои знаем къде са.  Peace

П.С. Да не спамя темата - Ягодке, ако си на плаващо раб. вр. може и ти да се присъединиш към срещата.  Peace

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 13:54 от amal

# 263
Добро  утро и от мен днес...  Hug
Аз тези дни само наминавах и ви чета,защото нямах настроение за писане...вие потънали в битови проблеми,аз в моите депресии,отърване няма... Simple SmileМен ме избиха херпеси от нищото,но това е сигурно от мислите в главата ми,поне не съм болна...
Като ви чета,колко различно живее всеки човек,как времето си тече,идват дечица,започват грижите около тях,много ви се радвам,вие това си го знаете...
Жасмин,това с бойлера е ужас,но ето ти една причина да НЕ миеш чинийте,пък после само някой нещо да ти каже...  Joy
Сега искам да ви питам как да си сложа къна на ръцете,но не с рисунки,а на целите пръсти,до свивките на пръстите(ама и аз как се изразявам,добре,че сте интелигентни,та можете да прозрете смисъла на моите изказвания  Mr. Green )
Знам,че имаше теми за хенната,но така или иначе не си спомянм,ако някой го е правил,моля да сподели....
Ами,пожелавам ви безгрижен ден и до скоро...  bowuu

# 264
Привет арабелки!!!
На тука съм ама нищо интересно няма около мен - сивото ежедневие си е едно и също, проблемите същите. Ох явно времето ми действа ,защото е едно сиво навън и на мен също.
АМАЛ представям си я бебка - тази душичка как се хапе. Да я нагушкаш от леля и Ники  Hug
ЯСМИН ами то има една поговорка - че едно нещо като се развали винаги има и второ(че някога и повече). Дано се спрете до тука с повредите.
ЯГОДКЕ ами да си организираме една среща във Варненско, и Сафар го предложи и ще ни минат депресиите.
АЙА какво стана с изпита? Мисля те да знаеш.
ДУА така си е - докато са малки са душички ама като растат. Малката като беше бебе беше толкова кротка - бебе мечта. Ама ела сега да видиш как тропа с крак и вика няма. А за големия нямам какво да кажа - и като бебе си беше инат, а сега два пъти повече  #Cussing out
ДЕСИ бързо оздравяване. Аз пък не обичам зимата и студа.То във Варна и хубава зима няма де - все ветрове, виелици.
На всички неспоменати арабелки  Hug

# 265
ясмин дано скоро да дойдат и ти оправят бойлера  Praynig,че зимата без топла вода е ужас  bowuu

дуа благодаря за стопаджията  Laughing ,ето нещо и от мен -цък

амалче хайде тогава към Албиона  Grinning

Лек ден на всички   Hug  bouquet

# 266
Ники, много ми стана мило да прочета, че ме мислиш. Успокой се, изпитът мина добре. Е, и по-добре можеше, ама да не буда чак такъв максималист.  Crazy Точен резултат обаче чак след седмица-две ще излезе. Остават ми само още четири  Whistling плюс устния изпит по арабски, който е утре.
Мерси, мила, още веднъж!   bouquet

Тук отново пръска сняг и е поне -4 градуса. С удоволствие заменям времето тук срещу сирийската слънчева зима.

Много ми е пряитно да чета за приключенията на малките ви „зверчета“. Със сигурност никога не ви е скучно! Аз миналия ден получих порция със снимки на племенника ми – не можах да повярвам колко много е пораснал за единия месец, в които не го бях виждала.  Rolling Eyes Heart Eyes

Мис Фарула, дано скоро ти мине депресивното настроение. Ако се чустваш зле, сподели, така малко или много ще ти олекне.  Peace От друга страна, хубаво си решила да се поглезиш по женски, със сигурност ще се почустваш по-добре.  Flutter
 Аз обаче нямам идея как се слага канна…дано някое от момичетата помогне със съвет.

За бабите и грижата по тях, аз имам малко по-различно мнение.
Едната ми баба вече 3 години е тежко болна…и не вярва нито на лекари, нито на сестри, на никoй член на семейството, освен на баща ми. Никoй друг не иска да q гледа, да и дава лекарства, да и мери кръвното, освен него. Не знам дали може да си представите колко е ангажиращо и натоварващо не само физически, но най-вече психически да си разкъсан между това да изхранваш семейство, да се срещаш с приятели, да се радваш на деца и внуци, и отделно да трябва да се грижиш за болната си майка. Не че той някога се е оплакал и казал, че повече не може, напротив. Просто аз виждам колко му е трудно, и затова мисля, че младото поколение трябва да уважава и да помага на възрастните, но трябва да запазваме някаква граница, да не допускаме да загубим себе си и своите приоритети в живота.
Малко объркано звуча, ама това ми е болна тема. Надявам се да ме разберете правилно!
Лек ден на всички! И бързо оздравяване на болните!   bouquet

# 267
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте, ние нямахме нет тия дни и в къщи , и на работа. Чак сега дойде и бързам да се разпиша  Embarassed

Ясмин, дано се види края на битовите проблеми, че техниците са едни ...
Сайда,Деси, да оздравявате бързо   Praynig
А Мария Григорова за съжаление след онзи скандал не пише тук Cry.  Ако разбереш нещо и имаш връзка с нея, моля те да я поздравиш от мен.
За срещата, sorry,ама аз не мога през седмицата. Ние не живеем в София, но сме близо, обаче аз се прибирам късничко от работа. Но като се стопли времето  Simple Smile и всички могат през почивните дни, няма да се отървете от мен, обещавам  Twisted Evil
Сафар, баба ти е голяма работа  Hug. Да е жива и здрава !Странно е как бабите се разбират повече с внуците си, от колкото с децата си.
Айа, браво   bouquet Успех на другите изпити! Хората са различни, разбира се. Понякога възрастните хора могат да бъдат много себични.

АС, Никито, Тес, Ягодке, да не пропусна някой   bouquet

Какво става с Шилан ?

# 268

тук
тук
тук
тук
и тук

за любителите на изкушения-
да върна жеста на Деси,особено
в случай,
че Снежният човек ,модел "детство мое"с подобрения,
произведен във Варшавския договор по ОФ стандарт,
преминал успешно прегледите на промяната,
два слънчеви удара,
 прескочил Берлинската стена от първия опит Wink-
се окаже негоден за Даяна

за Фараула-като мощен антидепресант Heart Eyes

за АЙа-стимул преди изпити...

Жасмин-
да не скучае в очаквае на ел.техник Simple Smile

за Амал-малко калории Mr. Green

Алверка-ще ти скътам малко за евентуалната ни среща...

КатеМ-за твоята  баба-така за подсилване ефекта на вафлите Party

за Ники-заряд за търпение пред упорити подрастващи Whistling

за Теди-да предложи на девойките в случай на нужда Crazyи да си хапва в Елада насаме с любимия(ако девойките са им оставили нещичко) Confused

Загатката е -Какво е това златното  Party в чинията-и от лнковете...
За правилен отговор-награда

П.п.-моля,не натискайте пропъртис  devil

# 269
Опит - глазирани бадеми, поръсени със златен прах.  Mr. Green Предполагам щото такива бонбони се продаваха на килограм в Сирия, ама не бяха златни. Mr. Green Че иначе сигурно щеше да има бой на пазара.

Кажете сега, разбираме ли се за другата седмица? Пък като наближи ще коментираме точния час. Мястото вече го уточнихме. Изглежда много приятно.  Peace
Ясмин, проработи ли системата за миене на Дуа?

Алвера,
няма проблем, що е време все е пред нас. Само дето Ясмин ще замине, но тя пак ще дойде, нали? Wink

Ве, това дръвче оригинално ли е? Има предвид сирийско.  Mr. Green

Никито, при нас така беше баткото - слънце бебе, а сега...Явно минават през такива периоди в живота си, кои по-рано, кои по-късно.  newsm78

Ягодке, на мен зимата ми действа депресивно. Дано като се запролети всичко да отмине като стопил се сняг. Прочете ли за срещата?  Hug

Болните да оздравяват, отсъстващите да се явяват. Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт