Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 869
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
амалче изпревари ме  Crossing Arms .Тези бонбони се опаковат в станиол или друга блестяща опаковка по 13 ,и в края на мулет се раздават.
Понеже термина на бг за мулет ми се губи ,ще разясня- това е когато по даден повод се прави религиозно тържество-например за здравето на новородено бебе или пък за началото на ислямската нова година или пък за р.ден на Пророка/сас/ ,при общи събития мулет се прави в джамия ,а при частни в къщи-пеят се религиозни песни.Толкова от мен като обяснение,ако някой може да се справи по -добре ,моля да дообясни.
Дървото не  е местно,но чесно казано ме домързя    Embarassed Embarassed Embarassed да се замта до съседката -имат разкошен цъфнал бадем,а нашите кайсии още не са цъфнали.

Въй,голям съм заплес  ooooh!  Blush Мария Григорова е щастливо омъжена и чака наследник/чка

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 11:22 от Вещица обичаща чесън

# 271
  • София
Една от отсъстващите се появи.. Mr. Green

За срещата - свиркате другата седмица и идвам... Wink Тоест слизам по пантофи.. Mr. Green
Айя, честит взет изпит!  bouquet И занапред все така!
Болните, оздравявайте бързо! Praynig Една от близначките  е леко сополива и се опитва да кашля, да видим къде ще му излезе краят.. Thinking Дано да е само настинка, да не е донесла от училище някой вирус.
Оплаквате се вие от сладки ядове с дребосъците,  а аз какво за кажа... Crossing Arms Вече се уморих да се разправям с каката тийнейджърка и пригласящите й подобаващо близначки. Неврозни, мързеливи и много отракани в отговорите си към мен.. Close Да видим само, кога ще бъдат солидно нашляпани  в ответ, въпрос на време е.. Wink

# 272
  • сред маслини и портокалов цвят
Здравейте!

Днес техникът не се появи, остава надеждата за утре. Аз имам нужда от една мнооого гореща баня, защото съм настинала. Гърлото ме боли зверски и имам лека температура. Смуча разни хапче-бонбони и пия парацетамол. Друго не мога да си позволя, заради кърменето. Ама аз и по принцип не пия лекарства. Предплагам, че ще оживея. Каруми изглежда е доволен от ситуацията, щото не мога да викам по него. Mr. Green

Айа, честито за изпита! Чакаме резултати от устния по арабски, обаче съм сигурна че си го взела.  bouquet

Деси, а това че са по 13 броя бонбоните има ли някакъв смисъл, или така са решили просто.

Амалче, сега гледах прогнозата-четвъртък и петък другата седмица ще е по-топло. Ако искате срещата в някой от 2-та дни да я направим.

Алвера, на лято ще се видим с теб тогава, да сме живи и здрави.
А Шилан е с бан, незнам за какво. Което не и е попречило да сътвори дивотии като гост в една съседна тема.

АС, така както я описваш ситуацията хич не ти е лесно с тия три подрастващи моми. Здрави нерви ти пожелавам!

Малкият си донесе завивките и възглавницата и си оправя дивана. Явно се гласи да спи. Ама аз имам други планове. Twisted EvilЩе го държа буден поне до 13,00. Че ако заспи сега, довечера в 20,00 е заспал и утре сутрин пак ще ми цъфне в 7,30. Та отивам да се правя на маймуна.

# 273
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Неврозни, мързеливи и много отракани в отговорите си към мен.. Close Да видим само, кога ще бъдат солидно нашляпани  в ответ, въпрос на време е.. Wink
Това все едно си го писала за моите , ама аз си ги пошляпвам  Twisted Evil Макар че вече на големите уж трябваше да им минава пубертета.
jasmin , потапяй си краката в солена вода, с морска сол и си направи компрес на гърлото. А за температурата- също компреси с вода и оцет. Ама внимавай да не ти влезе в очите. А за срещата- само да сме живи и здрави, все ще се видим някога.
Вещи, за муслим ли се е омъжила Мария? Дано да е много щастлива и бебето да се роди живо и здраво  Praynig
Дуа, благодаря за кафето- личи си , че е направено с много любов. И аз си помислих, че това са бадеми, но не бях сигурна и си признавам- натиснах пропъртис  Embarassed и затова не участвам за наградата. Ама ако не беше предупредила да не натискаме пропъртис, нямаше да се сетя.  Simple Smile
Хайде това за сега, целувки за всички, и присъстващи , и отсъстващи  Heart Eyes

# 274
Вещице-ще дообясна,че повечето такива практики нямат база в Сунната и са измислени от хората явно за комерсиални цели,както и повечето празници по света.

Алвера-за богаташ се омъжи Мим4ето,важно ли е 80 годишен ли е,куц ли е,муслим ли е  Wink

Много красиви тия бадеми,скоро не съм влизала в сладкарница да се нагледам на арабски сладкиши.Някой да знае с какво сирене се прави онзи,оранжевия сладкиш с конафа отгоре и сиренце от долу?Искам името на сиренето!

На срещата няма да дойда,че съм болна и мога да ви заразя(пък и директни полето отдавана няма)   Mr. Green Хайде и да разказвате за срещата,да знаете,че духом съм там!

# 275
  • София
Лилийке, пробвай с Ricotta! Peace

# 276

Вечерята е от мен-любимо детско /а и не само/ ядене ,пък дано ароматът ви привлече в темата   Grinning
сложила съм чесън на прах ,за да не мирише  Mr. Green

лиле по- леко,свий малко знамената  Wink

теди не ми говори за пуберитет ,имам алергия към тази дума  Mr. Green

дуа я мини в Родители в чужбина,има пусната тема с въпроси за пътуване към Ливан.

поздрав за всички малчовци

http://l7en.com/video_watch_2035

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 22:08 от Вещица обичаща чесън

# 277
Добро утро!
Вещице , добре че си сложила чесън на прах, да не мирише. Mr. Green Аз го усетих даже тази сутрин.
След такава вечеря, нещо свежо за закуска

Лили, абсолютно няма значение, но тя беше толкова въодушевена от промяната в живота си, че ми беше любопитно дали това е оказало влияние при избора й на съпруг.

Тази сутрин видях кълвач, който се опитваше да пробие дупка в един стълб  Simple Smile

# 278
Не е рикота това сиренце-то е по-скоро като моцарела-точи се едно такова,ех никой ли не знае?!  Sad

Алвера-ами тя се промени доста девойката,олегна така да се каже.Твоя кълвач не му ли студено да пробива замръзнал стълб Laughing Вчера един гълъб ми гукаше на прозореза и ме събуди-то глас,то чудо!

already stubborn-да си попадала на книга за сънища?Не просто съновник, ами изследвания и такива работи,такава книга искам да прочета  Thinking

хайде да сбирам багажа,че арабина ще ме отвлича за уикенда  Heart Eyes

ма салама   bouquet

# 279
Добър ден, арабки!

Как сте? Снощи съм ставала в 2 часа сутринта, за да прибирам чаршафи, понеже тук имаще много силен вятър и все си мислех, че като стана сутринта, ще намеря прането по земята пред блока или дори на пътя, където минават колите. Въобще невероятно апокалиптични картини не ми дадоха мира, докато не се разходих като сомнамбул по мокрия балкон.

И друго нещо ме събуди: моят конник е направил за пореден път нещо много детинско, поне за мен. Купил си една нова карта и ми пише смс на френски, че иска да се запознаем и да си говорим, обаче направил една правописна грешка, която винаги допуска. Ох, анонимен смс... "бих се радвал да си поговорим по скайп , оттам взех номера ти...": пълна глупост, понеже аз не съм си публикувала номера там. И аз му писах "знаеш ли какъв смс имам от един кой си номер..." и той: "ами аз съм, аз те проверявам", че и ми звънна от този същия номер ... на кака си номера прави.

Аз ако бях, щях да си купя карта от друга страна: най-малкото сега около него има колеги - международен екип, да не пиша със същия стил и грешки, щях и име да си измисля и да не пиша посред нощ.    

Та така, споделих, ентусиазираните глупости. А той доволен, че съм му казала.

Лек ден и успешен. Много целувки от мен.        

Свеар, къде си? Как минава лечението? Как са момичетата и Яхия?

# 280
Добро ви утро и от мен. Нещо не съм в кондиция. боли ме главата и корема, ще се разболямвам май. Освен това цяла сутрин се мъча да взема на малката урина, е няма такова чудо.  #Crazy #Crazy #Crazy Предполагам ще се увенчае с пълен неуспех.  Tired Навън е студено и мокро. Гадна работа.

Една супичка от гъби за болните:

Сафар, голяма шматка е твоя конник.  Mr. Green Не е изучил още напълно начините да се правим на двама души едновременно с минимален риск да ни уловят, че сме едно и също лице.  Mr. Green

Алвера, седиш ти сред природата, а ние тука само с гълъби се задоволяваме.  Joy

Ве, ммммммммммммм тази кака Хайфа е много вече взе да прекалява.  Crossing Arms Че и не само тя, такива противни клипове се появяват вече по арабските канали, че човек да му иде да превключи. Известни ще ми ставата като се разголват, каква празна откъм съдържание форма, точно като на някои наши фолкпевици.  Sick

Лили, ясно е, че много от нещата в съвременния живот- не само на мюсюлманите нямат оправдание в свещените книги обаче какво да се прави, понякога не може да се отсее традицията от религията.  Peace

Ясминке, как го докара с режима? Нашата нощес беше будна в 4.30 и 1 час ме скуба за косата, дърпа ми одеалото, рита ме - аз мълча и не мърдам, но то не спира, накрая й се скарах и заспа.  Tired Сега ми се и спи на всичкото отгоре. Е дано времето е хубаво за четвъртък или петък.  Hug

АС, това си говорихме с една румънка дето ни беше на гости - чудим се и се маем как не смеехме не от страх, а от респект да отговорим на по-възрастен, къде отиде уважението? Значи по възможностите си са деца, ама претенциите им като на големи хора. Как няма да се невротизират?  Crossing Arms

Дуа, купи ли кавиатура?  Mr. Green Отивай да просвещаваш потенциалните ливнаски туристи.  Peace

Днес даваха за Иран, иранския посланик беше на гостив Канал 1 . По този повод - мама Йоли къде изчезна? newsm78

За Мария Григорова нищо не знам, пропуснала съм нейното присъствие тук, не мога да взема отношение. Дано е щастлива с избора си.  Hug

Свеар, забрави да се разписваш, заети ли сте?  Hug

Ассдв, мернах те вчера да четеш. Пиши.  Peace

Саида, оздравяхте ли?  Hug

Варненки, не вярвам и при вас да е много хубаво времето.  Hug

Лек ден на всички пишещи и четящи.   bouquet

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 12:12 от amal

# 281
Ама какво е това затишие...

Амал, кълвача го видях като отивах на работа- в един софийски квартал  Simple Smile. Освен това от прозореца на офиса виждам дърво с гнездо, а днес там дойде някакво птиче, май беше сойка. Аз уж сред природата живея, но си оставам градско чедо и не ги разпознавам пилетата  Embarassed
Не се предавай на болестите, повече витамини и лимон с мед ще ти се отразят добре.

Лили, къде ще те отвличат този уикенд  newsm78. Ама още е четвъртък, не е ли раничко  Laughing

Ясмин днес не се е разписвала, дано да е дошъл техника

Много целувки за всички   bouquet

# 282
Привет арабелки-хубавелки!!! Затишие днеска. Ама пък какви ранобудни и работни булки само АЛВЕРА И АМАЛ. Какви работи са ни стретнали. Много обичам от всичко сложено и съм си взела по няколко пъти от ввсичко да знаете.
ЧЕСНОВА ВЕЩИЧКЕ и пица обичам, било с чесън или без чесън. И ние тази вечер сме на италианско - на спагети.
ЛИЛИ приятно изкарване на уикенда с хабибито. После да кажеш къде,как, какво.
ЯСМИН дойде ли техника, че без топла вода зимата ужас
АЙА явно усърдно учи, изгуби се.
САФАР паднах да се смея с твоя човек  Joy. Той не те оставя да скучаеш.
На всички арабелки  Hug

# 283
Добро утро,сънливки  Simple Smile
Хайде, разсънвайте се, погледнете каква хубава мъглива утрин е,усмихнете се и започнете деня с добро настроение. Като мен и то съвсем без причина. Сигурно защото е  smile3558

АС, на къде ще плуваш?  Mr. Green. Не вярвам да ти помогнат плавниците, някои локви са толкова дълбоки, че аз с моята височинка спокойно мога да се удавя. Ама не искам  Mr. Green. Търсиш ли работа или започва да ти харесва така живота .

Нещо като  за начало на хубавия ден:

Преди се казваше:"толкова е студено, че камъните се пукат", а сега:"толкова е студено, че банкоматите замръзват".

Шопски Зодиак

KОЗИРОГ
Oнo кoзитe ги изтpeбвaмe цeлoгoдишнo и цeлoкупнo, тa тaя зoдия и викaмe "нaпpaви cи caм". Poгa имa - кoзи нeмa. Poгa имaт и нeкoй дeкa oдaт у кoмaндиpoвкa.

BОДОЛЕЙ
Kpъчмapcкa зoдия - оcтaнaлa e oт винoлeй.

PИБА
Taя зoдия вeкe и викaмe мepлузa.

OВЕН
Oтpeдeнa зoдия зa вoдaч. Oн и Гeлe ce миcли зa тaкoв, aмa cи e чиcт oвeн.

TЕЛЕЦ
Живoтинcкa зoдия. Cлужи зa oбpъщeниe - "тeлe", у пo дeликaтни cлучaи ce изпoлзвa - "вoл".

БЛИЗНАЦИ
Poдeнитe у тaя зoдия ceкa paбoтa я въpшaт пo двa пъти, aмa фaйдa пaк нeмa. Koги ca тpимa нe oкaт им близнaци, a тpимaтa глупaци.

PАК
И тия ca гoлeмa зoдия. Koги cитe oдaт нaпpeд, oни oдaт нaзaд.

ЛЪВ
Гoлeм дзвep у дoмa, дeкa нe мoe дa ce тpae. У чуждoзeмcкo му викaт: "Aй лъв ю".

ДЕВА
E, тe тaя, тpeбe мнoгo дa я тpaжим oти зoдиятa e кът...

BЕЗНИ
Tъpгoвcкa зoдия. Mepи ти ъкълo пa ти кpoи кaпa. Чe я paзбepeш кoги ти дaдe cмeткaтa.

CКОРПИОН
Любoпитнa зoдия - aпe!

CTPEЛEЦ
Пpeдимнo aвджийcкa зoдия. Koги ce cлучи мъж - цeли ce у ceкaкoв дивeч. Koги ce cлучи aвджийкa - cумa ти epгeни и виcят нa кoлянo, a oнa вeкe cтpeля cлeдиющия c oчи.

# 284
  • сред маслини и портокалов цвят
Добро утро!

Аз още чакам техника. Ще чакам до 12,00 и после ще се обадя в сервиза и ще дигна скандал.
На луда ме направиха, много съм ядосана.

Айа, къде изчезна? Знам, че си взела устния по арабски, ела да почерпиш! Simple Smile

Амалче, да не се разболя, ей! Дръж се още малко, февруари ще свърши скоро и пролетта ще дойде, няма къде да ходи. Надявам се... Mr. Green

Алвера, какво стана с кълвача-успя ли да катурне стълба? Mr. Green  

КатеМ, твойто мъж голям дечко, честно. Как ги измисля тия дивотии. Ама ще порасне, де. Само имай търпение. Laughing

Никито, как е времето във Варна? Много ми е домъчняло за морето. За нашто, щото сирийското по-често го гледам.

Деси, как е малката сладуранка? Не е ли правила бели скоро, или ти не си ни разказвала?

Дуа, АС и всички останали Hug

Общи условия

Активация на акаунт