Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 886
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Добро утро арабелки!!!
АИА много мъ е срааааааааам ша знаиш  Embarassed Embarassed Embarassed  Naughty
По-късно ще пиша повече че сега не мога още да се концентрирам - като изпия кафенцето на АМАЛЧЕ

# 466
ая не е жаргон ,и куфарски не произлиза от куфар  Laughing ,а от  по българената арабска дума-куфар,с ударение на а т.е неверници  .Хиа определя празнуването на аид моуляд като нещо привлязло от неверниците

http://www.youtube.com/watch?v=KEDGKJDclB0

Поздрав за всички ,клипът е сниман в мола до нас  Grinning bowuu

ясмин Али Дик е от вашият регион нали  newsm78

# 467
Като   Дикр  ,   споменаване     раждането на пророка ,Салла ллаху алейхи  уа  саллем   само мога да добавя 

Алахума  салли  уа саллем  аля саидина Мохамед уа  аля   алихи  Мохамед  ,кама салиит  аля  Ибрахима  уа  аля  али  Ибрахим 

Мохамед  ,сас    Нур  ал   далал

като  празник  Не Naughty Naughty

няма лошо пеенето на анашид    и  дикр  Алла,схт цяла нощ  но  може да е във  всяка нощ   особено в последната трета на нощта  т е  времето между  магриб и  фажер  се разделя на три    тогава се казва  кияма  лейл     молитва и дикр 

но  Stopкато празник    украса  ,сладки  и т н    Thinking   

Ние тук сме да се допълваме и обясняваме   да не си    протриват  с удоволствие  някои  клавиатурите   Laughing

на всички   Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

когато имам време пак ще пиша     и  за  образованието  и за  молитвата  дето сте я коментирали  в  друга тема  поради  липса на време      пиша директно тук 

Фи  амани  лилля

# 468
  • сред маслини и портокалов цвят
Деси, наше момче е , да.
Аз в началото повече го харесвах, но  впоследствие почна да прави песни, които много еднакво ми звучат. Но за разни мероприятия като сватби, годежи и т.н. са много подходящи, защото са доста енергични. Щом и мързел като мен вдигат от стола. Да не говорим за Карумче-голям фен му е. Само като го чуе и почва да върти дупе и да мята крачета. Макар, че като се замисля, той ги прави тия работи и на Моцарт примерно. Mr. Green На мойто дете му дай музика. Ама нищо чудно, нали е от музикантски род. bowuu

Амал, това с блога много ме заинтригува!

Кате М, и в сирийско на децата масово се помага в уроците. Моя девер има 4 момчета на възраст от 5 до 14. Всички чичовци и лели са ангажирани с някакъв предмет. Даже и мен ме цаниха за даскалица по английски на най-малкия, а на другите трима само проверявам домашните.

Марси, благодаря! Старателно си копирах рецептата. При първа възможност ще се пробвам.

Никито, айде де, не го ли изпи това кафе. Ще дойде време за следобеден чай. Laughing

Аз преди малко си получих една чанта, с която мисля да ходя  на сватбата. Честно казано съм малко разочарована., защото се оказа по-малка отколкото мислех. Иначе ми харесва, но аз съм висока както знаете и ми се струва че няма да стои добре. Явно ще решавам в последния момент, като си облека дрехите. Нищо чудно пак да си гушна старата официална чанта. Sad Пък тая да я подаря на някой по-дребен от мен. Twisted Evil
Ето за това чанте става дума. http://www.bgwebmarket.com/Formuliari/snimki/io3372-1.jpeg.

Свеар, привет! Hug

# 469
аз от липса на време-ще се обадя като на барабан задната палка(така ли беше)-да кажа,че това дето написа Свеар-е това ,което се случва-не се празнува,а се отбелязва по подобаващия начин Peace
щото съгласете се сега,че събитието е повече от Подобаващо...  bouquet
желая само добро на всички ви Hug

# 470
Привет, използвам момента докато малка спи, да драсна някой ред при вас Hug!

Честно да ти кажа Дуа, сега като се връщам назад и не съм много сигурна дали им хареса. Майката и децата ядоха от пълнените чушки, таткото не. Каза, че не ядял много месо и не яде.  Яде салати и накрая се наяде с пресен домашен хляб. Каза, че в Сирия било прието хляба да се яде в края на вечерята. Казаха, че им е харесало, но звучеше по-скоро, като да не ни обидят Laughing, но няма значение. Скоро след това се видяхме и ни поканиха в сирийски ресторант, беше ужасно вкусно. Ама невероятно...и ресторанта нямаше нищо общо с тези в Иран. Собствениците наистина се бяха постарали. Обслужването беше перфектно, сервитьорите бяха чисти, което е мноооого рядко за иранските сервитьори. Собственика сподели, че му е много трудно да намира персонал, постоянно уволнявал и сменял, причината е че иранците не могат да възприемат какво си иска от тях и не си дават много зор да са спретнати и учтиви. Ходили сме в много ресторанти, пицарии, закусвални и мога да кажа, че това е един от проблемите тук, лошо обслужване, и мръсни сервитьори. Не че в БГ са много добре, но тук е Crazy.

Относно книгата "Не без дъщеря ми", и на мен не ми харесва демонизирането, но по-скоро там е описано едно семейство и има множество примери за добрите и услужливи хора, които се срещат навсякъде тук. Преди 2 години когато дойдохме, имаше една българка, женена за иранец, имаха 2 момченца, много сладки, тя замина с тях за БГ, а съпругът й остана тук да продаде къщата и имуществото си, за да се преселят да живеят в БГ, бях много хубаво семейство, но мъжът почина тук в Иран, докато тя си беше в БГ. Жената не се върна за погребението, остана си там с децата. Консулът ни положи невероятни усилия да получи дипломите на децата от училище, за да могат да се запишат в БГ училище и да не се връщат тук. Жената при един от телефоните разгори, сподели,че й е много тежко за това, че не е успяла да погребе мъжа си, но семейството му е силно религиозно и нетолерантно към нея и в прав текст са й казвали, че ако нещо се случи, няма да си види децата никога повече. Така че, тя имаше късмета, да не е тук.
Искам да ви напиша много неща за политиката на Иран, но ще се въздържа. След 1-2 години може би. Но не и докато живея тук със семейството си. Само ще ви кажа, че нямахме интернет понеже беше спрян от правителството заради демонтстрациите, по същата причина нямахме и ТВ и мобилни връзки. В някой квартали все още телевизията е заглушена. А това никак не е полезно за хората, все едно да живееш в микровълнова.

Що се отнася за зоопарковете, има един ще го посетим на 3ти март. Тогава ще направя и снимки  Simple Smile. Иначе редовно ходим в един парк в който има малко зоопаркче, с 10ина видове птици, елени, пауни, зайчета, пеликани, лебеди... Като заведохме Дени там на 11м беше впечатлена от козите и пеликана, голямо викане падна. Сега ще я видим как ще реагира на големите животни в другия зоопарк.

Амал, не си спомням, ти ли ме пита за жените...Тук жените на са толкова ограничени в професиите, има адвокати, лекари, продавачки, таксиметрови шофьорки, май във всички свери се развиват Grinning.

Не искам да ме разбирате погрешно, аз харесвам хората, общувам с персийци ежедневно. Повечето са толерантни, любезни и отзивчиви. Никога не съм се интересувала, кой каква религия изповядва. За мен това не е определящо.

И накрая малко снимков материал от близкото паркче до нас и уличките по които стигам до него:
http://ioli13.multiply.com/photos/album/18

# 471
Марси, интересна рецепта, но ние тука си бяхме поръчали да ни донесат тенджера за кус кус така и не я получихме.  Embarassed Без нея става ли? Гладна съъъъъм.... bowuu

Ясмин, мисля си, че малката чантичка си е елегантен аксесоар. Що трябва да е като куфар? Mr. Green И вие ли сте танцьори, ей, сирийската кръв пак си казва думата. Ела да видиш ние - че и китки кълчим даже.   Joy

Ве, точно такава музика обичам. Дето вика Ясмин чак си подскачам на стола.  Mr. Green

Свеар
, привет. Винаги те чета с интерес, малко трудно вдявам чуждия език. Mr. Green как са децата, а Амин?  Hug

Сафар, навсякъде трябва да се помага на децата, няма как. Мънички са им главиците за толкоз много знания.  Heart Eyes

Айа
, готово - пуснах публикация за дебата.  Peace

Никито, беше обещала по-подробен отчет за днес.  Peace

Дуа, Peace Peace

Мама Йоли, много ми е интересно!!! Не мисля, че някой те е заподозрял в недобросъвестно отношение.  Peace

Ето заповядайте в блога:

Мюсюлманите и американското кино

Надявам се да намерите допирни точки с написаното.  Peace

Иначе имам много материал, половинката е докторант по темата, но бавно върви както ви казах не само заради бебка, а и защото аз поради естеството на работата си като писач на статии за търговски издания се вживявам в ролята си на редактор на мъжовите творения. Mr. Green

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 16:03 от amal

# 472
http://www.d1g.com/video/show/3621804
Тук вече песента е с клипа си-както казах сниман в мола.

А не съм му особен фен на Али Дик,нито пък на Доминик-следя само Ихаб Тауфик .

светле явно така се получава малко разминаване когато в 2 теми се засяга едно и също,Дуа е напълно права.

йоли това за хляба за първи път го чувам ,обикновенно хляба се носи с яденето,но  има ястия ,като тези които са с гарнитура ариз ,при които хляб не се яде.

# 473
здравейте момичета как сте всички?Гледам доста интересни неща сте обсъждали но успях да прочета всичко.При мен нищо ново все едно и също.Амал честито и от мен за проходилата госпожица.Много голяма
ще бъде зологическата градина в Дамаск много хубаво.Аз мисля другата седмица да отида до нашата зологическа градина да направим малко снимки.Честито и от мен на всички които са имали повод за празнуване и на всички които празнуват рождения ден на пророка Мохамед.Аз другата седмица ще ходя до посолството на Египет да видим дали ще дадат виза на моя мъж ако му дадат отивам на една почивка до там.Че много неща искат за тая виза много сложно а за мен лесно в Кайро ще ми я дадат.Дано да му дадат Praynig А и  за отговор се чака един месец много сложна тая египетска виза.Поздрави на всички.

# 474

Добро утро момичета  Hug ,днес пак вали  ,така че сутрешната ми разходка отпадна   newsm45.

рени дано да получите визата  newsm17 и да си изкарате страхотно  newsm10

Лек ден на всички  newsm51

# 475
Добро утро.  bouquet

Ве, при нас пък не, пукни се от яд.  Mr. Green Но пък вчера се прибрах като мокра кокошка, добре, че имаме дъждобран на количката. За Сирия мисля, че е чудесно, че вали.  Peace Много е красиво момичето на клипа.  Peace

Рени, дано по-скоро сте заедно. Уж имало свободно придвижване на хора, ама я виж колко е лесно само, на човек да му се изчака чакалото.  Praynig Praynig

Мама Йоли, снимките са много хубави.  Hug Да ти кажа честно в голяма част от нещата, които казва иранския президент намирам истина.  newsm78 А и всяка държава има някакви рестриктивни мерки срещу организации, хора или медии, които застрашават сигурността й. Далеч съм от мисълта, че можем да сравняваме Европа или САЩ по свободи с Иран, имам редвид, че понякога е наложително ограничаването. Особено ако заплахите са много и от години. Лошото е когато един авторитарен например във вътрешно отношение режим има правилен външнополитически курс. Тогава е много трудно за отделния човек да избере между личната свобода и националния интерес.  newsm78 Странното е, че скоро даваха анкета по телевизията дали хората в БГ предпочитат сигурността /а оттам и полицейщината до голяма степен с всичките й последствия/ или свободата. Резултатът беше в полза на първите.  Thinking Осен това имаше друго проучване от рода на Бихте ли сътруничили на органите на ДС? Само дето не му казаха доносничили. Е резултатът беше подобен. Незнам доколко са представителни тези проучвания, но мисля, че у нас на хората им писна от демокрацията такава, каквато се вирхи в БГ. А и имам съмнения, че там където се насаждата такава винаги има един ужасен период на пълно беззаконие, разграбване и тотално обезличаване на националния интерес.

Ясмин, остана още малко до пътуването.  Hug

АС,
и аз изпитах нуждата да поработя, та да се сдобия със свободно време.  Mr. Green

Отивам да си суша косата, че нали ще излизаме. Peace

На всички ориенталски принцеси - усмихнат ден. Wink

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 13:07 от amal

# 476
Привет арабелки-хубавелки!!!
Извинения за вчера - уж щях да пиша по-късно обаче знам че вие сте добрички и ще ме извините   bouquet.Обаче този месец цееееееелия ме пуснаха в отпуска(доброзорно,защото имам прекалено много от предни години останала)и ще следя кой тук и кой не се отчита  Mr. Green А пък и  Heart Eyes какво да се прави  Simple Smile Цяяяяяяял ден си писахме вчера с моичкия. Да наваксаме и за днес, че днес няма да е в офиса и  Cry .
Ама днеска съм се захванала  newsm28  1ironing wash hang newsm79  food002 Въобще санитарен полуден при мен. Ама сега преди да продължа да сложа нещичко и на вас
и нещо разхладително и отморително за изморените от работа като мен.
МАМА ЙОЛИ много хубави снимки   bouquet
РЕНИ дано всичко се оправи бързо и да сте заевно с любимия. Египет а ооооох завиждааааам (блогородно). После искам снимков материял(по възможност не от пирамиди и камили  Peace)
ВЕЩИ и тука от два дена само вали, мъгливо, студено, мрачно. Направо ти се скапва настроението като погледнеш навън.
АМАЛ зачетох се вчера доколкото можах, но днеска като свърша къщната работа ще седна пак.Много интересни работи и много хубаво написано   bouquet Представям си я твоята принцеса как върти дупе, китки - много са сладки. Моя синковец като беше малък и той докато чуеше музика и се заклащаше - демек танцува  Laughing
ЯСМИН чантата е много хубава. Целувки и за твоя танцьор.
САФАР да не сме от един квартал с теб  newsm78 Че и тук(както му казвам аз в наше село) има блокове с по стотици апартаменти. Повече от сто.
СВЕАР САЙДАХ ЯГОДКЕ(къде се изгуби пак) АС АЙА МАРСИ ДУА (чакаме снимки с новата прическа) ако съм изпуснала някого   bouquet На всички много  Hug
Продължавам със санитарния полуден. Mr. Green

# 477
Дуа ,  хабибти  ние тук сме  отличен  оркестър   Hug

затова и  още пиша тук  всеки дава  ново звучене на  мелодията  и    като цяло  анашида  е  великолепен    bouquet

Амал чудесен сит си пуснала  за  заболежителностите на  Сирия   показах го на децата    и  интересни мисли за  Иранската политика

Йоли  с интерес те чета  но  нямам  лични впечатления  от  държавата  

Ве    я  да  ми  пуснеш  някои  анашиди   ,децата  гледаха  интересни    танци  и  анашиди  имате  там в сирия       пак  са се запалили по  един сирийски филм по  тв манар ,между другото  те  само там  гледат  филми   ,по техните думи    тия  от  телевизията  изрязват  някои  сконфузни  сцени по  сирийските сериали   Flutter

Лили     ти си знаеш    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet я  каже  ккакво стана  ще    внасят ли  визи за европейците след случката   или още преговарят  за  търсените 26    

НИКИ   и  ние имахме  слънчева обработка  на   цялата къща  но   днес  пак вали   пак ще мързелуваме   до следващото слънце   Mr. Green

марсианче  радвам се че  пишиш тук    така мога да те  чета   ,когато имаш време пиши  

Сафар  и аз  обожавам  вафли   а  особено в съчетание с  кисело мляко   Embarassed Embarassed Embarassed  това за  мойка ти  ми е доста познато  и  мен  понякога са ми  избивали  нарвите  но  се  сещам винаги  да  историята на  Ибрахим ,алехи салям  когато баща му  го изгонва от дома  ако  не  се преклони на  тогаващите  идоли   , каква   Ибрахим,ас   я абети   
  субханалла  какво  обръщение  каква  обич    на  син    към  невярващия баща  Confused
 мога  да ти  дам  линк  съм  историята  на  Ибрахим  но е на  арабски , да  дам  малко работа  на конника   Simple Smile       

на всички    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 14:01 от svear

# 478
                  Здравейте момичета   bouquet
        Набързичко ще се разпиша,не успях да ви прочета внимателно. Embarassed
        Извинявам се.Но съм малко повече ангажирана в момента.
        Моят мъж си счупи палеца на единият си крак.И сега всичко е на моята глава. ooooh!
        Поела съм по-голямата част от семейните ангажименти,защото той трябва да си почива.
        Поради тази причина,ще се лиша за малко от удоволствието да съм сред вас.
        На всички пожелавам хубави дни и много  Hug

# 479
Ха добър вечер!

Светле, здравей! Дай моля те линка към историята на Ибрахим! Конникът е тук другата седмица и ще си четем.  Hug

Да ви кажа, баба не може да каже името на коннника, че е дълго и двойно и се е ограничила с "Абде, ела бабе!" Разликата между "баба" и "баба" и ролята на бабата в българската къща вече сме я преподали.

А друго - на 10-ти март ще взимаме магазините, за които майка молеше и мъжът ми казва "И аз пък!" - да не правим нищо без него. Днес майка пак го почна нещо по телефона и него го обзе "изящната словесност", та майка после ми казва "Аз му говоря да не идва, че не искам", а той ми казва "Не, много глупости кбири!"   

Благодаря на всички за подкрепата. Не към очаквала да е лесно, но пък много си мерят инатите моите мили роднини.

Ники, може би не живеем в един квартал. Но във Варна има доста такива архитектурни недоразумения.

Амал, помня, че половинката ти имаше интересна тема на докторантурата. Приключи ли я вече?

В Мароко сега покрай аид-а всички са тръгнали по роднини и на гости. Дано още от утре се нормализира и работата, и отговорите по мейл, че от сряда насам - голямо затишие и спокойствие.Никой не се е забързал да гони срокове.

Пожелавам ви успешна седмица и много усмивки!

Варненки, ще се видим ли?  Hug 

жасмин, сега ти разгледах чантата. Защо не си я носиш? Да, ти си висока, но пък това не е ежедневна чанта. Я си я носи за празника, не я давай на никого... освен ако някой от родата не си я е харесал вече.

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 18:47 от safar_maktoub

Общи условия

Активация на акаунт