Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 880
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Честита Баба Марта! С пожелания за здраве и късмет, щастие и берекет!

Лютеничка, мръсно е тук, много мръсно. По официални статистики сме на 2ро място по замърсеност на въздуха, след Пекин.
Сутрин като отворя прозореца и мирише на изгорели газове. Чакам Норуза с нетърпение, че тогава 3 седмици града е празен и въздуха чист Simple Smile

Water Lily за Иран по-добре да не казвам нищо.Задкулисно се случват ужаси,големи ужаси там. Абсолютно си права. То не е за вярване, ама като си тук и го видиш с очите си...
Айа,  съгласна съм с теб.

Амал, почнах блога, ще го дочета, все някога...когато малка се кротне...прочитам по някой ред Simple Smile

# 496
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА АРАБЕЛКИ!!! БЪДЕТЕ ВИНАГИ ЗДРАВИ УСМИХНАТИ И ЩАСТЛИВИ
САФАР ами викам дай да се организирваме и да се видим варненки.
За Аладин гледах го като беше някое дете малко с него този филм, където беше с азиатски черти и приличаше на китаец ли монголец ли  newsm78 Заблуди много от филмите, ама като има хора които и вярват на това което гледат.
Аз да си призная и то без бой  Embarassed не съм фен на многото подправки. Ако отидем на гости някой път чак ме е срам да започна да се храня, защото ако са нарязани на големи парчета зелениите (обаче само в манджите) започва едно делене от яденето - ужас. Представете си като бях млада снаха и отидехме на гости в свеки  Joy
АМАЛ ЯСМИН радват ли се малчовци на мартеничките? Мойта щерка се накичи като коледна елха със всичките и така тръгна на училище.
АЙА ами то за март всичко може да се очаква -все пак си е нашия месец. Намислихте ли си дата от март за да видим кой какъв е?
САЙДА ДУА как са мъжовете?
ЙОЛИ ЛИЛИ ФИЛИЙКЕ АЛВЕРА АС ДЕСИ ДАЛА БЕЛБЕЙ РЕНИ СВЕАР дано не съм пропуснала накого  Hug Hug на всички

# 497
Вещица обичаща чесън,already stubborn,много ви благодаря!Коя от двете рецепти е по-правилна,понеже едната е с една кофичка кисело млеко,а другата с две и колко грама е една кофичка?

# 498

честита баба марта
 В белия цвят е втъкана чистотата и искреността на отношенията, а в червения – топлотата, на приятелството и взаимната обич!
Дано мартеничката, която вашите любими хора са ви подарили днес, ви донесат именно тези прекрасни неща!

3а албума, някой просто е отворил профила ни, но няма как да е видял албумите  Peace Не мисля, че някоя от нас ще даде паролата Hug

Голдън Куин, както Вещицата е казала в готварския подфорум има арабска кулинарна тема. Там сто процента има рецептата, а за количеството кис. мляко мисля, че просто трябва да действаш по усет взависимсот от вкусовите предпочитания в семйството  Peace

3а по–дълъг коментар нямам време днес Crazy
Подзрави на всички!

# 499
здравейте и от мен как сте?Амал много хубав блок браво четя го с интерес.Лю и ние с любимия не обичаме дългите сериали ама сме запалили и ние по тоя Листопад и го гледаме без да пропускаме. LaughingНикито71 и аз като теб как мразя зелените подправки най-вече магданоза направо много го мразя.Е аз в четвъртък ще ходя с мъжът ми до посолството на Египет пък да видим какво ще стане за съжаление много се чака един месец за отговор ама ще дочакаме.Пък после ще показвам снимков материал ако отидем. HugПоздрави на всички от мен.                                                       

# 500
Golden Queen няма универсална рецепта-пробвай и 2те ,пък която ти хареса.Рецептите са пригодени към бг условия,така че става въпрос за кофичките кисело мляко които се продават в магазините.
Ние днес видяхме ято щъркели  Grinning

Сам днес си купи обувки- 41 номер  Crazy,на майка си прилича,дано само да спрат да и растат краката ,че после не знам  #Crazy

# 501
Много ви благодаря,момичета!  bouquet

# 502

Добро утро момичета  Hug ,лек и успешен ден на всички   bouquet

# 503
Добро утро и от мен...

Никито ,преди да забравя-щото аз забравям Blush-нали трябва да ти дам потребителското си име във фейсбука-или трябва мейла newsm78-много съм объркана-но аз досега само приемам
приятели ,които ми идват с потребителски имена-вече ти пратих моето на лични Peace
-значи ,не си по подправките много. Rolling Eyes
Е,не е късно да се пристрастиш Laughing(шегувам се разбира се)

Рени-успех при ходенето ти до посолството-при теб все такива ходения се заформят-
сигурно си придобила толкоз опит в тази област,че спокойно можеш да отвориш офис с подобни услуги Laughing-
Ще знам ,ако идваш у нас на гости-в никакъв случай да не слагам магданоз в манджата Hug

Деска-значи щъркелите са тръгнали за насам Hug-
нали при вас им е място за почивка Peace
съпругът ми ми разказва,колко се е радвал на минаващите два пъти годишно щъркелови ята-тичали са след тях,а като представители на непослушни момчетии-са ги замеряли с прашки Crazy-(ако ме питате мен-видя ли такова нещо-дърпам уши-но, не ме питате...Whistling)
И баща ми,взел,че научил моите момчета как се прави прашка в стил детсвото на дядо Laughing
-и то едни прашки(въобще не ми е правил баща ми такива като съм била малка)
-ами,че те са си истинско оръжие- Rolling EyesИзрязва гумата от стара обувка,пък с канап нещо връзва-и като видях как лети изстреляния камък #Crazy-ами забраних им да си слагат камъни,та слагаха намачкат картон(пак по идея на баща ми и след като майка ми се развика,че ще пострадат прозорците на вилата Laughing)Ох ,какво се отклоних от щъркелите ,отидох при прашките-асоциации Crazy
...Важното е,че разбрахме,че след като са вече на път,щъркелите скоро ще си дойдат у дома-което означава,че най-сетне може и да се постоплим след тази наистина дълга зима ooooh!

Йоли-
значи чушките ,не ги хареса много -много съпруга-сириец-аз мисля,че не е щото не са били вкусни-много мъже не харесват пълнени чушки-и много мъже не обичат да опитват нови ястия-ние жените сме по-големи новатори в тази област Wink

Той да беше мой,пък нищо,че не ти харесва .. Crazy

Laughing Peace-е,тогава сигурно нямаше и да се сетиш за форума Wink-и без това съвсем ни забрави-само ходиш по островите а никакви подробности не пишеш Rolling EyesА преди манджи споделяше,козметики разни,че и клюки от живота на звездите в Ливан-дето не ги знам и аз Peace

Алверка
-пейзажите си ги представих-щото нямаше картинка-но,много ги харесах Heart Eyes

Теди
-мерси за предложената помощ-Големия е само пети клас и учат дроби и смесени числа(миксет намбърс -нали е на английски)-като нещо не знам-то е обяснено в урока Mr. Green-но ако възникне нещо,дето да ме изложи пред детето-ще тичам при теб за помощ Hug

Лютеничке
-че и в Испания ли няма зелен кориандър(аз пък ги мислех за по-очовечени Laughing Wink)-
значи в Бг сме си добре-мъжо нали работи в един голям търговски център-води се международен-(Илиянци)-дето има много китайци ,виетнамци и др.-Значи, виетнамците я ползват много тази подправка-по-досетливите си я отглеждат и продават на желаещите из базара... LaughingВече ,виетнамците са се светнали,че и ливанци и сирийци много я харчат тази зеления-и минават от дъжд на вятър с количката и продават-Викат на кориандъра -Мой мой Grinning(поне така е разбарал мъжът ми Wink)-той пък все забравя да ми купи-и аз за всеки случай си мъкна от Ливан-режа и слагам на фризера Party
    а твоето момченце как е-харесва ли ти в Испания-лютеница правиш ли,че аз съм обещала на моите етърви в Ливан да ги науча на лютеница,понеже те правят едно нещо,което е само от пиперки(сладки и люти)-в бг му викат айвар-много е вкусно-но и много люто Crazy

Амалче-като заживееш в Сирия-ще видиш как ще си харесаш кориандъра-тук сигурно го ползваш без да разбереш-смлените зърна(ако ползваш къри-то е в състава му Wink)-пък и само млени зърна продават в супермаркетите-Сготви една яхния с него-и виж какво ще каже половинката Flutter-те зрънцата се ползват и за чай против колики,газове и спазми в стомаха,влиза в състава на бебешки чайове и чайове за кърмачки Peace

Вече разбра,моята гледна точка по темата в блога ти-нищо,че нахвърлях мислите си на лични-
ако искаш като ми остане време ще напиша това и там Peace

Свеар-,Айаи всички,които пропуснах-целувки  bouquet

# 504
Привет. Виждам, че закуската е сервирана вече. Hug

Ве, какво им става на тия дечурлига с растежа не знам.  #Crazy

Дуа, те мъжете май по принцип не са почитателите на зеленчуците. Simple Smile Ама и ти, как ни даде инструкции да си направим прашка.  Mr. Green Добре, че не беше за бомба.  Mr. Green Заповядай.  Hug

Рени, стискам ти палци. За пореден път.  Wink

Цитат
3а албума, някой просто е отворил профила ни, но няма как да е видял албумите.

Айа
,  Peace : Peace

Ясмин, как мина ваксинацията?  Heart Eyes

АС, поздравления за задачите. Аз признавам си като Дуа не съм по тази част.  Peace

Никито, едно време и аз се кичех така. Нека се радват децата. Бебка само на ръчичката, но й е много интересно, че си има гривна като мама. А баткото си купи мартеница на отбора Левски.  Mr. Green Нали има такива невероятни идеи с мартеници.

Йоли, значи замърсяването е голям проблем на много места.  newsm78 Незнам, но София след стопяването на снега е ужасна, ужасна.

На всички хубавици лек ден. Аз съм в лошо настроение, защото тука вали и пак ще се бутаме из стаите.  Crossing Arms

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 10:53 от amal

# 505
  • сред маслини и портокалов цвят
Здрасти, здрасти!

Навън е прекрасен дъждовен ден! Mr. Green Май ще сме затворници днес. Дребният върши мизерия след мизерия. Стаята прилича на бойно поле, ама няма да си мръдна пръста докато не заспи. Тогава ще подредя малко, ако е останало нещо за подреждане. Mr. Green
След ваксината е добре, крачето само му е доста подуто. И е малко по-топъл от обикновено. Надявам се да няма проблеми. И се радвам, че скоро няма ваксини, ако изобщо вече разреша да му слагат. Доста неща изчетох тия дни и ме гонят сериозни съмнения. Много е тежко да се взимат решения за живота на детето ти. Ако ставаше въпрос за мен, нямаше да се замислям толкова.
Но вие тия неща си ги знаете.

Амалче, и аз чета в блога, но по малко, не ми остава време.
Да нацелуваш Лиди! А баткото е от нашия отбор! Само Левски! Grinning

Дуа, аз съм фен на зеления кориандър. Също на босилека, ригана, мащерката и магданоза. А и наната. Предпочитам ги зелени, но трудно се намират. Тук в градината с една комшийка сме засели магданоз, нана, босилек, мащерка и градински чай.
В Сирия за тази цел ползвам градината на свеки, обаче често ги намирам насажденията смачкани от диванетата или  разровени от кокошките. Девер ми гледа разни пилци-кокошки и гълъби. Голям трън в очите са ми. С етървата отдавна опитваме да се отървем от тях. И все някога ще успеем Twisted Evil

Алвера, голяма красота. Представям си колко са хубави утрините на такова място и колко тихи нощите. Ох, завидях.

Деси, с какво ги храниш тез деца бе? Mr. Green Майтапче. Всички са така.
Точно миналата година по това време бяхме в Палмира и по пътя видяхме щъркели. Значи идват насам. Много приятна мисъл-идва пролетта. Simple Smile

Рени, успех с визите!

Никито, като ти идвам на гости ще си нося зелениите, нямай грижа. Laughing

АС, Айа и всички останали- мнго, много Hug

# 506
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Привет  Heart Eyes
И аз се присъединявам към всички с гаден ден   Simple Smile
Не стига , че вали(обичам да вали, ама да съм си в леглото и да спинкам сладко), ами и шефа днес е станал с д...то нагоре и само крещи . На мен ми мина реда  Mr. Green
Ама нищо, така поне ще оценя по-добре почивните дни, защото съм си взела отпуск и съм на работа чак в понеделник. Мислим да ходим в Пловдив, дано не се разболее някой, че все така се случва като си направим планове  Cry

jasmin , за подутото краченце слагай компрес от топъл риванол.

Аз също много обичам да слагам много лук, всякакъв вид, и много зеленчуци и подправки в яденето. А зелени храни как обичам , ако знаете...Сигурно в предишния си живот съм била коза  Mr. Green

За щъркелите, съобщиха, че в  едно село вече е дошъл пътвия щъркел. Като отивам на работа минавам покрай едно щъркелово гнездо и вече започнах да поглеждам за щъркели. Много ги харесвам тези хвъркати.

Дуа  Hug

Много целувки за всички сладки дечица  Heart Eyes

Деси, пиши още нещо за Маугли, не може да не е направила нещо  Hug.

За всички, хубаво настроение   bouquet

# 507
Браво бе арабелките,

не го оставихте на мира този кориандър...още от сутринта предизвиквате слюно-стомахо-соко отделянето ми с тия приказки. Ами не, не мога да го намеря тук, както и още доста неща...

Дуа, и аз ги мислех за по-очовечени, и то не само в кориандровия аспект, ама айде да не спамя арабската тема...благодаря, че сподели къде може да се намери тази ценна подправка в България, че и там имах известни проблеми. При следващото ми посещение първата спирка ще е международния търговски център Илиянци.

И магданоза тача, и копъра, и джоджена, абе въобще всякакви пресни зеленийки.

Ясмин, какво е това нана? Не съм чувала за подобна подправка, или я знам под друго име...

Рени, как така цял месец за египетска виза?????Абе тия хора по посолствата кво си мислят, че времето ни е безплатно ли...Аз като ходих визата ми беше готова веднага, но това беше преди 7-8 години.

Йоли, познаваш ли други българи в Техеран? Дали има въобще?...

АС, с това изваждане на Чучулигата ми напомни за едни много хубави времена...когато като ти потрябваше справка за нещо изваждаш от домашната библиотека речник, енциклопедия, роман....и проверяваш. Сега чук, чук по клавиатурата, лесно и бързо, но липсва очарование някак...

Прриятен ден на всички работещи, почиващи и домакинстваи арабелки  Hug

# 508
  • сред маслини и портокалов цвят
Лютеничке, джоджен е Grinning, ама аз по навик.
Макар че от джоджен до джоджен има известна разлика. Та поради тази причина на този джоджен, който е с по-дребни листенца и по-ментов сякаш вкус, ние с мъж ми му викаме нана, пък на другия с едрите листа(дето е перфектен за зрял боб Grinning), си му викаме джоджен.

Та като се разговорихме за подправки- коя подправка въобще не може да преглътнете.( Никито, за тебе разбрахме Mr. Green)
Аз например не обичам копър и анасон. Ама хич. Като ви дойда на гости, да го имате впредвид. Mr. Green

# 509
Аз пък да ви кажа, че знам кой ни открадна хубавото де време: Вещицата от Дамаск.  Crossing Arms  hahaha Там сега облачността се разкъъъсва и напича едно сълнчицеееееееее. Поне според гадателските ми способности.  Mr. Green
Въпреки, че както казват Няма нищо по-хубаво от лошото време. Ама не е допълнено - ако децата ти са при мама, а ти си сама с "шейха".  Joy hahaha По този повод да ви кажа, че в съвременната романтична литература има цял раздел посветен на шейха и любовта към него.  Mr. Green Ще го опиша в блога като стигнем до това.   bouquet

Дуа, на другата среща значи ми носиш една китка зелении, купена от МТЦ (международния търговски център) Mr. Green

Ясмин, не понасям чубрица и сминдух, мирише ми на баби. Mr. Green

Лю,
вярно е за справките, но и време вече няма да се ровиш само по книги. Да не говорим, че кризата е ударила и покупката на книги.  Peace

Алвера, видях и аз пейзажите в албума най-сетне. Обожавах преди години да съм вначалото на пролетта на село. тогава всяка тревичка ми правеше впечатление и ме радваше. Но ни е много далече селото, а пътят никак не е хубав.  Hug

Нещо по темата за имигрантите:
Датски вестник се извини за карикатурите на Мохамед newsm78 newsm78
Може да ме помислите за луда, ама защо пак го вядат това от гардероба? Таман се бяха поуталожили нещата. Да не говорим пък, че единият от бившите главни редактори е бил с тъмно минало.  #Crazy Въобще голяма каша.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 17:01 от amal

Общи условия

Активация на акаунт