Сърдечни малформации- тема 6

• 54 855
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Еlida, дано бързо да се оправите!

Ние другия петък влизаме в болница, на 27.09 ще ни е  операцията, живот и здраве! Хем го чакаме, хем като научих ми се подкосиха краката...

Ще има ли майки-съфорумки, с които да се засечем?

# 586
 Elida, напълно съм съгласна с  теб по въпроса за детската градина. Каката на Тошко тръгна на ясла на 2години и 4 месеца и се започна страшно боледуване. В зимните месеци издържаше най-много 3-4 дни здрава.... Когато се разболяваше си я прибирах в къщи, но имаше деца които майките им ги пращаха с едни ужасни зелени сополи  #2gunfire#2gunfireТа така...... Ще тръгне Дари на градина няма страшно......важното е да е здрава.
 Иначе ние вчера ходихме до болницата да ни махнат конците. Хирурзите са на някакъв конгрес и само по-младия др Митев(Ивайло Митев) беше в болницата. Реанимацията още е в ремонт. Стасита има ли нещо ново при вас?

# 587
 Ааааа току що видях...... Стасита смелост мила! Ние сме с теб! Hug

# 588
Iva, как сте? Как върви възстановяването? Кажи ми всичко с подробности - кога влезе при Бебчо, нещо по-специално. Никой не познавам там. Каквото кажат, това ще е. Сега се организираме за кръв. Иска ли 4  човека.

# 589
 Stasita ,успокой се!!!!! Възтановяването на всяко дете е различно. Ние влязохме уж само за катетеризация на 24.08. Изследането беше на 26.08. Трябваше да ни изпишат на следващия ден, но решиха операцията да бъде на 30.08 и останахме в болницата. Моето дете беше 8 дни в реанимация, но това е защото имаше усложнения-плеврален излив, дренираха го...и т.н. Докато детето е в реанимация има часове за свиждане на място или инфо от дежурния лекар по телефона. След реанимация детето го превеждат в интензивно там вече можеш да си го видиш и на другия ден да си с него в стаята. След слизането от реанимация ние стояхме 4 дни, но пак е различно при всеки. Най-важното е да си спокойна доколкото можеш пред детето......,че то ние ако рухнем кой ще се грижи за тях. Всичко ще бъде наред ще видиш Hug
  Тошко е така спокоен и весел все едно нищо не е било. Първите 2-3 дни беше наплашен и не искаше никой освен мен и татко си, но вече се успокои и мислим за заличаване на белега Laughing

# 590
Iva, благодаря за отговора и бързо да забравите всичко! А как ще заличавате белега?

# 591
 С лепенките cica care( може и да не съм го написала вярно). Моя приятелка фармацевт ми каза и за един крем Дерматикс който бил ефективен по думите на клиентка на аптеката. Ама това са бели кахъри Wink дай боже другото да ни е наред!

# 592
  • Русе/ София
Стасита ще стискаме палци и ще се молим за Стаси - да мине бързо, успешно и безпроблемно да се възстанови детето Praynig. Ще ни държиш в течение.
Що се отнася до белега и лепенките -както казвате това са "бели кахъри" (Ива,особено ако детето е момченце-за него ще е "героичен белег") Ние сме говорили по въпроса назад в темите, но понеже се включват все нови и нови майчета които минават през нашите изпитания, ествествено е да се интересуват отново и от същите неща. Лепенката на Cica Care (Цика Кеър) действа индивдуално на детето - не очаквай чудеса защото не е и евтина. Не ти пречи да опиташ разбира се. Контратубекс също. На нас ни приготвиха крем за белези в аптеката, но "майката" на заличаването било в 40 минутно втриване всеки ден. Гледахме филмчета, мъчихме се така 1 седмица - първо мен ми се измаря ръката да втривам, второ и на Дарина й писва да стои толкова време на едно място. Тогава една аптекарка ми каза, че белезите са генетично обусловени - т.е при едни хора може да няма и следа, а при други да си личат много добре- с издутини, вдлъбнатини и т.н - каквито и мазила да ползват (а те не са евтини). За децата били по подходящи кремчетата тип гел, но при нас след първата операция остана само едан бяла черта. Втората операция също д-р Митев се е постарал да затвори с отличен шев и се надявам да няма т.нар цикатрикс (това е заради което се използва тази въпросна лепенка) и да остане отново съвсем бледа бяла линия. След първата операция Дари не е мазана с нищо за заличаване (Защото предстоеше друга операция) и мога да кажа, че за 1 година, почти не си личеше. Гледам моя белег от секциото преди 2 години-почти не мога да разбера къде е - съвсем лека черта като от порязване. Може би наистина има генетична определеност и за белезите както ми каза тази жена. Успех- каквото и да решите.  Hug  Но пак да спомена, че това са ви "бели кахъри" важно е да сте здрави! Hug

# 593
   В интерес на истината не бях се замисляла по този повод досега. Упойките, операцията и след това дните без мен са ми много по-проблемни.
А белегът, ако мине с мазило, мине, ако - не, като порасне сама да си реши.
  Иначе се подготвяме и ... Мислим за Стаси, мислим и за брат й, който ще стане на 2г., но ние ще сме в болница за рождения му ден и за пръв път ще трябва да нощува без мен. А още се кърмим и така, и не успяхме да се отбием...
  Момичета, благодаря ви за подкрепата! Силно се надявам, че ще се справим!!!

# 594
Стасита, успех и кураж ти пожелавам! Всичко ще мине мила, само търпение и търпение.

Ива, добре дошли у дома!

Майчета, ние водихме Боян на море в началото на септември. Уж да не е жега, уж първите дъждове да са "отмили" вирусите....и сега ужасно съжалявам, че не отидохме на Сандански, което беше другата ни алтернатива...още на третия ден хвана диария...и още е с нея вече 11 дни.. не минава, дори хидрасека не го запича. Той от 3-месечен беше с лактозна непоносимост, но с времето я израстна, до преди морето си хапваше всички млечни изделия без прясно мляко и си беше ок, дори го записах на детска кухня и детето свикна и почна да хапва нормално...сега личната смята, че пак я е отключил тази непоносимност...ох, така ми се иска да не е права... Sad връщаме се месеци назад, храня го като бебе с каши и пюрета и пак не мога да го "затегна" Sad

# 595
  • София
Вили, моите и двамата малки изкараха този вирус през август.  Sick
Понеже най-малкият започна по-рано, го заведох на дежурен лекар веднага, когато се прибрахме. Лекарят каза, че щом не е минало за 5 дена, значи инфекцията е станала бактериална и няма да мине без антибиотик. Та детето изпи първия си антибиотик по този случай. Директно изписаха и на малкия батко, който вървеше 2 дни след него. Факт е, че след първия ден и двете деца се оправиха. Докторът каза, че и повтаряла гадината. Много упорит и ужасно гаден вирус тази година.  Twisted Evil
Желая бързо оздравяване на детето.  Hug

# 596
Благодаря Ирина,
Честно казано, колокото и ненормално да звучи, предпочитам да е така и да се оправим с АБ, защото иначе мъката е многократно по-голяма. Пуснахме микробиологично изследване в сряда, сега чакам резултата, утре или в понеделник. Иначе, въпреки безмлечната диета, пак си имаме диария и почвам да се съмнявам, че е лактозната непоносимост..
Има и едно добро в злото, Боян винаги е бил злояд, сега обаче, нали след всяко ядене, коремчето му се изпразва...реве милият от глад, яде както никога през живота си Wink

# 597
  • София
Благодаря Ирина,
Честно казано, колокото и ненормално да звучи, предпочитам да е така и да се оправим с АБ, защото иначе мъката е многократно по-голяма. Пуснахме микробиологично изследване в сряда, сега чакам резултата, утре или в понеделник. Иначе, въпреки безмлечната диета, пак си имаме диария и почвам да се съмнявам, че е лактозната непоносимост..
Има и едно добро в злото, Боян винаги е бил злояд, сега обаче, нали след всяко ядене, коремчето му се изпразва...реве милият от глад, яде както никога през живота си Wink
На същото мнение съм. Ако е бактериална инфекция, тя трябва да бъде лекувана. Иначе, дори и да има затишие, си тлее някъде и прави проблеми.
Успех и ни дръж в течение!  Hug

# 598
Здравейте пак,
Изследванията излезнаха днес следобяд, добре че ги гледам в интернет, за да не чакам до понеделник.
Та, в нашия случай се изолира не бактерия, а гъбичка - кандида. Лечението пак е с противогъбичен антибиотик. Гъбите май са доста упорити, но ще ги преборим, все пак ми се струва по-лесно, отколкото пак да се боря с разни непоносимости и да се чудя с какво да храня Боян!
Поздрави на всички Hug

# 599
  • София
Вили,  
Друго си е, когато познаваш "врага".
Успех с лечението.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт