Сърдечни малформации- тема 6

• 54 855
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Fort Worth, TX
Iva, благодаря за отговора и бързо да забравите всичко! А как ще заличавате белега?
Едва ли ще успеете, но с годините избледнява..На моят син изобщо не му прави впечатление отдавна белега.Дори си го показва като достойнство.Момичета не се притеснявайте за един белег.Важното е, че децата са добре и са здрави.

# 601
Здравейте!

Надявам се дечицата да са добре и да няма болнички! Нас ни отложиха за октомври (евентуално) заради цитомегаловируса. Искам да ви попитам бързо ли става с вземането на изследванията сутрин, т.к. ние като отидохме, ни направиха ЕКГ, документите и след това чакахме докторите да решат какво да правят. Малката милата пропищя, че е гладна...

Iva1718, вие как сте?

# 602
  • Русе/ София
Стасита, Дари изкара този цитомегалвирус (инфекциозна мононуклеоза, болестта на целувката) - получавало се от намален имунитет, но хубавото било че не повтаряло. Откриха ни го много късно - правеше Т - един ден има, друг няма- един ден 37.2, на следващия 39...ей такива едни. Тъкмо минеха 2 дни без Т и се канеха да ни изписват и тя вдигаше..... Даваха й непрекъснато антибиотици (без да знаят какво реално лекуват) от които получи хронична диария и така след 2 месеца в Инфекциозно (с диария и Т), ни поставиха тази диагноза. Казаха че можело да минат месеци в които детето да е носител и да предава заболяването..... И понеже само аз си целувам детето-ходих да се изледвам. Моите резултати бяха отрицателни. Та не стана ясно от къде, от кого и от кога е лепнала този вирус. Успех ви желая- ще го преборите. Важното е че са открили какво е - без да си правят "експериментално лечение".
А иначе ние бяхме болни-сега се оправяме уж. Бяха с Т (за по 2 дни) - после 3 дни всичко О.К После Дари направи отново ларингит (за 4 път), а на другата сутрин и малкото се събуди с кашлица и хрема. Естествено отново пихме антибиотик (Азатрил), а Тити е на суметролим и сироп4ета за отхрачване. Но както ви бях споменала при мен винаги вървят комплект - една след друга или заедно- но са болни и двете. Това стана след като поставихме обеците, че се бях притеснила и за това, но явно отново вирусче сме лепнали...
Изследванията на кръвта ги правят към 9-10 часа -поне при нас. Но ние не сме от ящните по принцип, така че не е проблем да стои гладна. При вас просто етрябвалода почакате за решение иначе няма да се бавят с изследванията ви. Успех! Hug

# 603
  • Русе/ София
Майчета, днес е световния ден на сърцето!. Незнам дали може да се отбележи като професионален празник на кардиолозите или като ден на всички сърдечно-болни пациенти, но е насочен към хората с апел, че сърдечно-съдовите заболявания са предотвратими и мотото им е "Здравото сърце е в твоите ръце!"
Ако кардилозите отблелязват този ден - Честит празник, защото здравите сърца на нашите деца - са във вашите ръце!  bouquet

# 604
 Stasitа, съжалявам за проблема. Пожелавам ви бързо оздравяване! Да идва и операцията и да минава, че чакането е много тягосно. Иначе ние сме добре с изключение на това ,че откакто сме се прибрали от болницата всяка нощ се буди със силен плач. Предполагам още преживява случилото се защото беше много спокойно бебе ама какво да се прави....

# 605
 Относно изследванията сестрите не се мотаят много спокойно!

# 606
  • Burgas, Bulgaria
ох момичета започнах работа след 4 месеца у дома...ама като се прибрах и като  заприказва това дете ,че го боляло сърцето  Shocked Shocked #Crazy ...в чудо се видях...и не спира да повтаря и ме гушнал...баща му му каза, че трябва да ходим на лекар, а той- добре ама утре- и още повече  #Crazy ..накрая  след последното целуване  каза, че му минало....
май ни поизлъга ама яко....  Crazy

# 607
  • Русе/ София
О, Мадам Тиква- понеже все треперим над дечицата : дали нещо не ги боли, дали не са болни.....те стават такива артисти....хич не се учудвай Wink))) Ние всеки ден сме така- не винаги е "сърцето", но има: крачето, ушето, операцията......и като кажа "излизаме на разходка" - спира да куцука и вече нищо не я боли... Или я питам: "да ходим ли на лекар" - Нееееее! ....пак й минава.

# 608
Еlida, Стаси без никаква клиника кара цялата история. Разбрахме съвсем, ама съвсем случайно и в болницата ми казаха, че по принцип не е някакъв проблем за операцията, и ако не съм им казала, ще си я оперират... Докторът ми обясни, че вирусът се разпространява чрез кръвопреливане (все ме питаха дали й е правено), боричкане, ръкостискане. Често се среща с детската градина. Абе, да минава...
  А относно нашите малки хитреци ... Много добре знаят как да ни манипулират. Така, че да ти настръхне косата и сърцето да ти слезе в петите. #Crazy

Бързо да оздравяват дечицата!

# 609
  • Русе/ София
Здравейте майчета, гледам никой  не е писал отдавана..... newsm78 Аз се връщам току що от АГ-то. Влязох миналия вторник за пункция (имах течност в малкия таз, предполагаше се спукана киста). Не можаха да изтеглят нищо с пункцията-имало сраствания от секциото и в неделя се озовах на операционната маса за диагностична лапароскопия.  Sick Имах дренаж когато се събудих и умирах от болка. Просто не мога да си представя през какво е минала Дарина и изобщо нашите деца претърпели толкова операции. За пръв път влизам в болница (като не броя ражданията) - болката не се раваняваше сигурно на 1/10 от тази след сърдечните операции, а беше кошмар. Когато казах на Дарина, че съм с абокат, на системи и ще ми правят операция....това дете така го изживя- сакаш на него правеха нещо. Направо изпадна в истерия по телефона. #Crazy  Всичко мина слава Богу. Открили са ми под матката цяла кухина пълна с малки мехурчета с бистра течност (кистички). Пратили са ги за хистология, така че ще чакам резултата... Просто исках да споделя, че аз от една безкръвна операция едва не умрях (краката ми подскачаха от страх преди инубирането), а нашите деца....герои направо е слаба дума за това което са. Прегръщам ви всички и не боледувайте с развалянето на времето  Hug

# 610
Elida, дано всичко е наред и бързо да се оправиш! Стискам палци, а ти кажи за резултата...
Честно казано, и аз вече по-сериозно взех да се замислям как на Стаси ще й се отрази операцията. Вече е голяма, разбира,а и  повече от две години не е била в болница (и ми се иска да е забравила тези моменти), но не е била  без мен. Ще видим... А пък за преживяванията по време а операцията - нашите деца са силни! Много силни!

# 611
Момичета моята дъщеричка и направиха операция за затваряне на междукамерния дефект т.к. създаваше проблеми на аортната клапа на 05.11.2009 г. Тогава тя беше на 8 години. След операцията я разпитвах подробно за всичко което помни и най вече за това дали е имала болки. Категорично ме уверяваше че не е имало никаква болка. Каза че усетила нещо неприятно като са и махали "тръбичка от коремчето". Поне на нея така са и казали. Аз успях да вляза при нея когато беше в реанимация. Гледката беше ужасна да видиш детето си цялото в системи и тръбички. Тогава и махнаха кислородната маска и малко си говорихме. Още тогава я питах дали я боли  и тя отрече. На третия ден след операцията я преведоха в интензивен сектор и до вечерта ме приеха и мен. Нямам представа какви обезболяващи им слагат, но тя беше категорична, че болка е нямало. Бъдете спокойни явно докторите успяват да се справят с болката, но това което виждат децата и което е изживяло едно голямо 8 год. дете е страшно. Тя беше и все още е едно много търпеливо дете, но вече при всяко посещение при доктор държи да знае точно какво ще и предстои. Да не говорим, че когато тръгваме за София за контролен преглед това винаги я разстройва много и плаче.

# 612
# 613
Дани миличка  Hug пак ли на теб, какво не ти мина през главата. Но хайде дано да е за добро и резултатите да са добри.
Винаги съм казвала че нашите деца са герои и стоически приемат всичко на което са подложени. Но като няма друг начин трябва да се преживеят тия манипулации.

Аз вече съм по свободна и обещавам да пиша по редовно. Гледам че отдавна Рамзи не е писала а и Анито също. Хей момичета къде изчезнахте, драснете по някой ред.

# 614
Момичета, можете ли да ми кажете какъв е реда за приемане в отделението по детски болести - това на д-р Илиева. Знам, че става с талон 7, но въпросът ми е кой преценява дали детето да постъпи там?

Общи условия

Активация на акаунт