Отговори
# 495
  • тук
добро утро
eleni79, опитай да създадеш ритуал - къпеш, изгасяш, храниш и спираш да говориш - мълчание и тъмнина; аз така научих Али кога е нощ и кога ден и вече нямам този проблем, а беше страшно преди това; е, имам си други, но този го решихме

# 496
Благодаря за съвета portman.още тази вечер сте пробваме.стискай палци да има успех

# 497
Здравейте
Елени и аз мисля така, че трябва да има ритуал във всичко около бебето, особено за заспиването вечер.
Успех  Peace
Джема честито, живи и здрави да са ти   bouquet
Девичка добре дошла отново, успех в ученето  Hug
Ние днес също замисляме излизане но къде още нямам идея.
Лек ден на всички ви

# 498
Здравейте и от мен!
eleni79, и аз като portman къпя бебето, оставям само нощната лампа да свети, кърмя, оставям бебето в легълцето и с помощта на биберон и погалване по главичката я приспивам... В повечето случаи ритуалът върши работа! Благодарение на Evil, която беше дала съвет за възглавничка за затопляне на коремчето, се разтърсих из магазините във Варна, и намерих такава, пълна с черешови костилки, специално за дечица - и нея като я стопля и я сложа на коремчето й също помага.
На всички празнуващи - честито!
Много се радвам за бебе Веда - дано да наддава добре!
Иначе ми липсват много "хора" от форума, няма да изброявам, дано да се върнем към обичайния весел тон по-скоро!

# 499
Джени,не ни напускай моля...

Доста се е оживила темичката! Това истински ме радва!  Hug  Wink

devi4ca, аз, както казах в сърцеизлиятелния си пост от вчера, няма да ви напускам, а с радост ще пиша, ако има с кого, защото на мен лично наистина ми е нужно активно общуване с хора, живеещи с подобни на моите радости и тревоги. Толкова много път изминахме заедно и за мен вашата виртуална компания е незаменима.   bouquet

Сърничка, ако при вас това са колики, ще ти споделя при нас какво помогна. Аз спазвам строга диета - без сладко, кафе, кола, защото открих, че това най-много причинява колики на детето ми. Можеш да приложиш 5те правила на д-р Карп, които той твърди, че за да имат ефект, трябва да бъдат прилагани едновременно, но при нас работят и по отделно. Също мисля, че отлично помага затопляне на коремчето (ние го затопляме със струята на сушоара) и после повиване на детето в затоплено одеало. Сменяйте позите при дундуркането на бебето и открийте най-ефективната за вас. Аз бях показала нашата най-ефективна в един от предните си постове със съвет към Choosy.

Елени79, и моето бебе се будеше на 15тата мин. след заспиване и така се разяряваше, че ми беше трудно да я приспя отново. Важно е да създадеш навик да спи по-дълго. Ние направихме това като за около седмица я оставяхме да спи на нас, на гърдите ни, в поза Жабче и после постепенно я приучихме да си спи на леглото, но спим на сушоар през нощта, а през деня в лулка или на вибриращо шезлонгче и на нежна приспивна музика. Напоследък спи и в кошарката си или пък на нелулееща се лулка и на невибриращ шезлонг. Разбира се за заспиването се лулее и ползвам вибрациите на шезлонга но по-късно ги спирам, че не ми се иска добрият сън да зависи само от тях.

В последните 5 нощи прави много дълъг сън по 6-8 часа, като вчера спа и през целия ден и макар малко да се тревожех, че не бодърства достатъчно, реших да не се притеснявам, защото се будеше на 3 часа, усмихваше се и си хапваше добре.

За заспиването и за спокойния сън искам да добавя, че при нас е от изклучително значение да се е хранила ефективно, да е нахранена добре и да се е оригнала.

И последно - преди сменях памперса след хранене и тя ако се е унесла се разбуждаше и край със заспиването, но вече го сменям преди хранене и нямаме проблеми. Тя ака по 1-2 пъти на ден само и обикновено, когато върши това, е веднага след хранене в току-що сменения памперс, но винаги остава будна от напъването и след като я преобуя я дохранвам още мъничко, за да се унесе и така заспива.

Бележка: На клавиатурата си нямам втората буква от думата лУлка и затова вместо правилната буква ползвам У. Моля за извинение!  Simple Smile  

# 500
  • Sofia
Приввет и от мен на новите мами, добре дошли.
Днес нямах време да вляза във форума и съм приятно изненадана колко се е е оживило при нас.
Така вече е по - добре.
За спането - И ние вечер се къпем, масаж, и всеки по леглата. Само ние с таткото си гледаме телевизия но по - тихо и без лампа. За сега нямаме проблеми с нощното къпане.
За проблемното ни хранене - Давам капките Саб симплекс преди ядене, гледам да не го чакам да огладнее много. За сега е малко по - добре. От време на време се опитва пак да примринква, но е доста по - малко. Благодаря отново на всички за съветите.  Hug
Ние като бяхме на около месец имаше един период през който спеше много малко, но за сега да чукна на дърво  Whistling спи доста добре. Събират ни се около 2 часа или 3 будуване. Но аз когато забележа,  че не иска да заспи, ако е хубаво времето гледам да го изведа на вън. Много добре му се отразява. Заспива и после няма събуждане. Почти винаги прескачаме времето за ядене.
Ето и днес излязохме, оставихме го да си спи и като започна едно замеряне с топки между баткото, мен и мъжа ми. Беше супер, а малкия  спа като къпан.
Май за сега е това. Толкова много скоро не бях писала.
Отново да споделя радостта си от оживлението на форумчето ни.
 Hug

# 501
Добре дошли на новите мами!
Да ви се похваля,че днес и двамата спахме до 11.30,след като се будихме в 5 сутринта....коликите отминават,но ме е страх да спра с инфакола ...от няколко дена раздава постоянно усмивки и гука много повече
Сега чакам една приятелка да се обади и ще ходим на кафе/кеф/,бабата ще гледа бебо!
Чууси-не съм забелязала да има запек от ентерокинда,,,може просто Звездичката Стела да преминава през такъв период-малкия през 10 дена има такъв момент,в който около ден и половина не е акъл......за сметка на днес...беше целия оакан до ушите в буквалния смисъл...кафата с вода и той до главата потопен newsm53.Само забележи сега като се изходи,,,дали е нормалното й ако или е друго
Портман благодаря,,,,и АЛИ Е ПРЕКРАСЕН....всички бебета са прекрасни/стига да не плачат Laughing/
Радвам се,че темата ни днес е по-посещаема,,,,вие бяхте моята упора,когато мъника беше в болницата.....хайде ,лек ден...кафето ме зове!

# 502
Много благодаря на всички момичета за съпричасността!Ех да ставаше толкова лесно колкото звучи.......,но няма да се отчайваме сега де,ще опитам всички препоръки,ще се заредя със мноооого търпение и съм сигурна,че ще успеем да се справим Simple Smile

# 503
ех че се е раздвижело тук което много ме радва

за спането и ние си бодуваме през деня а вечер след като го изкъпен и нахраним заспива и след 15 мин е събуден и заспива хубаво чак към 12  и си спи до 6

за повръщането ние даже преди малко точно така направи спеше си 3 часа и преди да се събуди за да яде повърна малко пресечено,но и аз не мисля че е сериозно

Да се похваля че и аз днес ходих на кафенце  с приателки (е бях забравила какво е )че утре с начален ще си се гледаме.А това време няма ли да се оправя че хич не ми се стои в къщи.

добре дошли и на новите  майчета Hug

а аз да ставам да подготвям банята че ще се чипкане

# 504
Малкия спи ли ,спи...размрънка се преди половин час...бързам да донеса коритцето,топлата,студената вода за да го изкъпем..да,ама не...човека само си обърна главата на другата страна и хич не му пука,че вече с час е прескочил времето си за хранене...после много ми е трудно да бързам да го къпя.,масажа -олиото,обличането .. много огладнява,а сега ме е жал да го будя,никога не съм го будела за къпане....
е ще чакам...и докато чакам,ми хрумна нещо... Mr. Green
имам 3 предложения за заглавия
-Малък Сечко вънка студ раздава,а Декемврийчето навред усмивки дава!
-Пухкав сняг навън вали,Декемврийче през прозореца снежинките следи!-
-С мартеничка във ръце,Декемврийчето расте!

# 505
  • Sofia
Katrin bb браво много хубави предложения. Подкрепям.
Забравих да кажа и аз за връщането -  и на нас ни се случва и то по всяко време. Един път след ядене, друг път точно като е дошло време за ядене, но знам че щом не е като фонтан и силно не е страшно, а е нормално. Сега сме будни лежим си  по гръб, размахва ръце ококорил е  очички и така е отворил устата аха да каже нещо  Crazy. И от време на време излиза едно агу. На мама момчето направо ми иде да го изям.
Е лека вечер от мен, ще се подготвяме бавно за къпане и спинкане.

# 506
  • София
Здравейте момичета!
Добре дошли на новите мамчета и техните бебоци!
Няма по-хубаво от вкъщи. Ние събота и неделя бяхме при свекърва ми, снощи се прибрахме и установих колко си ми е удобно леглото Mr. Green Така съм спала, че чак като се разплака силно момчето ни от глад, чак тогъва се събудих. Обикновено го чувам като започне да се върти, ръмжи и пъне, взимам го, храня го и го слагам в леглото му - даже и не разбира че е ставал, яде докато си спи и продължава да спи.
Относно връщането на мляко и нашия синковец връща кисело мляко по всяко време след като е ял, чакаме да започне да прави и кашкавал Wink Мисля, че е нормално. Като се оригне понякога изкарва и мляко, понякога не. Мисля, че щом не повръща на фонтан всичко е ОК.
Константин също взе много да се плюнчи и да точи лиги, а вчера докато сменях памперса, така се извъртя, че се обърна върху повивалника, а мислех че все още не би могъл. Вечерта, след банята като правех масажа и лежеше по корем пак вирна главата и дупето и се обърна по гръб, вече няма да отделям очи от него, когато е на повивалника.
Да ви се оплача, Коко също много плаче вечер, особено докато го облечем след банята, направо се дере. Но най-хубавото е че сме изградили режима и си знае, баня, масаж, обличане и рев Mr. Green, манджа и в леглото на тъмно - заспива почти моментално, ако не заспи веднага си лежи на тъмно и си гледа 15-20 минути, но не се обажда, не плаче, просо явно още не му се спи, но вече знае че трябва да се заспива и да се мълчи!
Много ми е мил, като му говоря и той ми се усмихва и гука. Голяма хитруша е, ако съм го носила аз докато мрънкоти и вече съм се изнервила и го вземе баща му да го поноси, първото нещо, което прави е да му прасне една голяма усмивка.
Хайде това от мен! Много е приятно да го споделя с вас, защото съм сигурна че разбирате за какво говоря, просто изживявате подобни емоции. Целувки и Hug на всички ви.

# 507
Честита  двумесечна месечинка на всички малки мишлета, родени днес     cook

# 508
  • Варна
Здравейте!!! И аз се радвам на оживлението тук!
Радвам се че Веда е добре! Стискам палци скоро да почне да наддава!!
Добре дошли на новите мамчета!
Виждам че пишете че вашите бебоци гукат и се усмихват. Ние все още се усмихваме само насън. Дано скоро ме зарадва с истинска усмивка...
При нас коликите се бяха успокоили временно, но вчера почнаха пак с пълна сила. Така се присвиваше и пъшкаше милата, най я успокоява гушкането...
Ние също последно се храним в 12 ч вечерта, а после се буди в 6 и през 3 часа ядем.
Естествено след баня не иска да спи. Само един-два пъти е заспивала. Инъче я къпем, яде, изгасям лампите, опитвам се да я приспя и да успея е краткотрайно...
katrin_bb хубави предложения за заглавия! Аз подкрепям за мартеничките!

Да попитам кърмещите майки, как разбирате че е изсукано всичкото мляко от гърдата? Аз колкото и да я държа на едната гърда, все цока и като си стисна зърното пуска мляко и не мога да преценя дали да давам другата гърда или не? Вчера на едното кърмене ми се стори че изсука всичко от едната гърда и й предложих и другата. Тя естествено засука, но после повърна и то много.... до сега не се беше случвало чак толкова да повърне. Явно се е прехранила.
И друго да споделя - като суче, никога не пуска гърдата че се е нахранила. Ако я оставя и цял час ще яде.  Обикновено аз я спирам след 20-30 минути.

# 509
  • тук
добро да ви е утрото, хубав да ви е деня Simple Smile
dori_ta , не разбирам,мила и не се и старая ... плаче ли детето след като е яло само от едната и търси ли още? ако не, значи му стига, а след 20-тата минута според мен храненето не е ефективно и няма смисъл да виси, освен ако не се опитваш да го преспиш бебенцето за по-лесно; за усмивките не се тревожи и Али много късно зашочна (роден е на 19-ти ноември все пак), но сега е  голям купон

аз влязох за похвал снощи пак минахме само с едно хранене и тази сутрин с много по-малко плач от вчера си заспа в леглото(опитвам се да го отуча от дундуркане, че много ми тежи)

katrin_bb, поздрави за вдъхновението; един глас за третото предложение, ако избираме едно само

Общи условия

Активация на акаунт