Отговори
# 570
Здравейте,мами!Аз вече не страдам от безсъние заради колики.Големия нощем бълнува и преживява случки от градината,а малкия вади зъби.Имам полезна информация.Капките за колики INFACOL вече ги има в аптеките вярвайте-фармацевт съм.Струват около 6-7лв.Не давайте 15-16лв.на нелегални вносители.Аз съм много доволна от тях.Може да пробвате и ЛЕФАКС помпа-има в Германия.Лека нощ утре съм на работа.  costumed050  costumed050  costumed050 smile3560

# 571
  • София
Привет, чак сега успявам да се докопам до компа.

Днес 2 часа разходки в най-големите преспи, имам чувство, че и трите ще му ударим голям сън (или поне се надявам).

Виждам, че сте доволни от шишенцата на Pigeon . Аз пък отдавна се точа да им пробвам памперсите, ама все не мога да стигна до магазина им в Белите брези, а незнам да се продават на друго място. Вие пробвали ли сте ги? (Ласи, благодарение на теб се светнах туй Pigeon как се чете, имахме големи интерпретации иначе, според братчедката било Пичон Mr. Green )

Искам да ви питам вие на кой номер памперси сте вече? На Лили номер 3 й е още голям, пробвах я, изпуска откъм дупето и се върнахме на номер 2  newsm78

petia_sport, Денерис, мерси за отговорите за слинга, ще се почудя още малко Simple Smile

elektra288, стискам палци за прегледа и се надявам да са само колики Peace

miss_denise, добре дошла Hug

Nista., честит ти рожденик, само да те радва  bouquet

Collibri, ти не ме отрази по вълненията ми за убоденото пръстче, ама хайде няма да го правим на въпрос Mr. Green То мина вече. Ще черпиш едно уиски и ще се разберем Laughing

мezzatr, варицелата ми е адски болезнена тема Cry Но смятам, че щом баткото я е карал, рискът да я пренесе е много малък Praynig

Изчезвам да се мия и да се трупясвам, лека нощ на всички Hug

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 00:15 от Marleen

# 572
Marleen, не е верно, че Колибри не те е отразила. Тя ти отговори веднага след като ти попита!  Wink

Ето ги обещаните от мен случаи:

Първото дете е българче. Беше на 3г и 2-3 месеца и имаше диагноза аутизъм, а един от симптомите в клиничната му картина беше хиперлексия, която при него беше поставена, защото сам се беше научил да чете и четеше и на кирилица и на латиница, но на български език. Имаше още и увлечение по цифрите и фотографска памет. Това за мен са свръх способности, с които ако детето се остави само да се развива и не се опитваме да го обучим как да ползава тези умения, те ще закърнеят или ще са му безполезни. Това не означава обаче, че искаме да го пречупим и да го сложим в калъпа на "нормалното дете".

Той примерно можеше да чете и дори да пише, но не разбираше и дума от прочетеното и написаното. Това дете по-късно се научи на значението на много думи и започна да комуникира, макар и наизустено, но адекватно и това се случи след 2 годишна упорита работа на родителите и специалистите. Хубавото е, че детето имаше мама, която не се беше поддала да вярва, че детето е изключително само по себе си, макар то да беше изключително дете, и не се осланяше единствено на талантите му и на ореола му на дете индиго. А то не се и знаеше дали беше индиго или кристално дете. Никой не му беше правил смимка на аурата!

Лошото е, че болшинството родители на специални деца вярват, че детето им е дете индиго или кристално дете без да са правили снимка на аурата му и се обиждат на обществото, че не приема детето им такова каквото е. Ами ако го приемем такова каквото, е как точно му помагаме се чудя аз?   newsm78

Вторият случай е на 12 годишно канадче, което може да сканира текс и после да го рецитира. Най-любимо му е да сканира с поглед програмата на телевизията и да казва кое предаване по кое време на деня е и на кой канал. Знае така не само програмата за цялата седмица, но и всички програми и всъщност всички текстове, които е видял. Запомня ги с един поглед, все едно ние гледаме на картинка прост предмет - примерно зелен кръг, защото с един поглед не можем да запомним много детайли. Той обаче не може да ти каже какво дават в неделя в 5 и 10, ако предаването е започнало в 5 часа. Просто не може да прецени, че в 5 и 10 тече предаването започнало в 5 и отговаря, че нищо не дават. Е питам се в този случай, ако не му обясняваме и не го обучаваме  и не развиваме способностите му за какво са му тези способности? Той всъщност знае и всяка дата каква е била като ден от седмицата не само ако види календара за съответната година. Може да пресмята дните, дори да не е видял календара, но не може да разбере високосните години и там след датата 28 февруари му се объркват сметките. Мозъкът му е един компютър и скенер, който не знае как да ползва данните, които има и способностите си. Има още много странности в поведението на това дете, като например не прекрачва прага на училището сутрин, ако не е бил звънецът и чака пред вратата и в сняг и дъжд и т.н.

Ако ви е любопитно ще пиша още, но сега вече ми се изчерпа лимита от време!  Wink

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 05:45 от Jennie

# 573
  • София
Мале, Jennie, голяма излагация, добре че ме светна овреме Embarassed Hug

Collibri, извинявай, душо, за неспpаведливото обвинение, хайде почерпката от мен тогава  Sunglasses

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 10:34 от Marleen

# 574
  • София
Здравейте мами!
Честит рожден ден на патерица на голямото момче на Ниста!
Момичета много ме развълнувахте с темата, която сте подхванали - за децата индиго и т.н. Признавам си аз за първи път чувам за такива деца.
Jennie, много съм заинтригувана от написаното от теб, започвам да ровя в интернет да се образовам.
Marleen, ние все още сме на 2 памперси, но честно казано си мисля, че му стават малки на моя синковец. Утре сме на ДК и ще видим колко е тежък. От пакета са останали около 40 бройки и ще трябва да ги оползотворим по предназначение. Вече купих и 3 памперси, но не съм ги слагала.
Относно коликите, купихме от инфакола, който се продава в нашите аптеки и съм доволна, т.е. действа му по абсолютно същия начин, както и този който го бях поръчала от Англия.
мezzatr, аз също смятам, че щом баткото я е карал, рискът да я пренесе е по-малък, но все пак не съм специалист, дано бебо наистина да има имунитет от кърменето и да не се зарази на тази крехка възраст.
katrin_bb радвам се, че оченцата при вашия Димитър са добре и поткрепям изцяло казаното от теб. Считам, че макар и да четем непрекъснато не сме в състояние да знаем всичко и лекарите са за това, да ни съветват и предлагат всички възможни начини за лекуване, особено когато се касае за дечица.
allba_a надявам се нашия адаш да няма проблеми с очетата и прегледа да бъде само за твое успокоение!
Izzabella, аз също съм се превърнала в един пенсионер, следя без да искам всички турски сериали или гледам дискавари или нешанал географик. Нямам сили да се съсредоточа и да гледам по-сериозни филми, а сериалите кога ги гледала, кога не  Grinning. Здраве да е, нали трябва с нещо да се развличаме.
eleni79, на нас също ни предписаха Дактарин, но само на бебо. Сега като се замисля, би трябвало да мажа  и гърдите, защото той нали ги лапа все пак и се заразява отново. Но пък гърдите (зърната) не ме болят, не са се напукали. Много майки го хвалят Дактарина.
Много дълго стана, лек и безпроблемен ден от мен!

# 575
Jennie, много интересни истории. Ти си логопед или? Миналата година в Шоуто на Слави имаше някакъв конкурс за хора с нестандартни дарби и там се явиха няколко деца с удивителна памет, като тези, за които ти разказваш. Ако ти се разказва още, ще чакам и аз продължението.   bouquet

За памперсите - вече купувам 3-ти номер, защото с 2-ката, като пръцне и се изака и подлизваше, та се омазваше чак до врата  ooooh!

# 576
  • Sofia
Добро утро от мен,
за днес задържах баткото ни у дома ще звънна и на личната за да съм по - спокойна и евентуално утре ще го пусна.
Благодаря на всички за включването.
Jennie много хубава тема. Скоро гледах при Гала в На кафе, говореха за тези дечица. Те наистина са си съвсем нормални деца, просто са по - развити в дадени области и понякога са хиперактивни и съответно в училище имат нужда да им обръщат внимание и енергията да се концентрира в правиланата посока. Надявам се правилно да съм се изразила. Благодаря за хубавата тема - и аз ще следя с удоволствие всички случаи които споделяш.

И да не забравя да почерпя. Днес ставаме на 2 месеца  cook
За съжаление не мога да поставя по - хубава торта.  newsm78

# 577
  • Велико Търново
Здравейте,

не съм писала от доста време.

Много хубава тема сте захванали, и аз ще я следя с интерес. Честно казано не знам почи нищо за тези деца и ще ми е много интересно да следя дискусията. Jennie доколкото си спомням ти беше логопед и предполагам си се сблъсквала от близо с доста случаи, както и сподели. Ще се радвам да разкажеш още Simple Smile

При нас май няма нищо ново, като изключм това, че последните 2-3 дена бяха кошмар - по цял ден рев и отказ да яде. Чудих се колики ли какво е това чудо. По едно време си мислех, че има млечница, ама и това не е. Само забелязах, че венците й са бели  newsm78. От снощи е добре, вече не реве толкова и си хапва нормлно. Утре сме на консултация да видим колко е пораснала и така.

Честито на всички празнуващи! (на някои на патерици)

# 578
Добро утро и от мен
Аз да се похваля днес /пу пу пу/ че детенцето ни беше спокйно тази нощ.Буди се само за папкане. Имам чувството че след консултацията вчера си доведох моето си дете . В началото беше така спокойничък и сега така. Аз все си викам че детенцето ми е много добро, ама тия пусти колики. Сега давам инфакол, но после ще пробвам с интерокида или саб симплекс . Четох че било добре да се сменят че коремчето свиквало с тях , дали е така не знам но ще пробвам , няма да ми тормозят детенцето тия гадове.
И аз днес съм се наспала почти напълно . Май свикна малчо с режима,а и аз вече го вдигам да яде като промърмори, не го чакам да заплаче защото после по лесно заспива.
Имам и едно въпросче към вас- боли ли ви още пустата му срамна кост , че мене още ме наболва ,особено като постоя повечко време права. Споделете ако не е нормално да ускорявам ходенето при гинеколога

# 579
Jennie Работих с подобно дете в България. Родителите му са доктори, хирурзи, но  работят много и за него се грижи единствено баба.

Та това дете в момента е в 6 клас, но имам наблюдения върху него от 1-ви, като пропуснах няколко години докато бях в Канада/

Видимо изостава от връстниците си.С поведението си прилича по скоро на дете от детската градина, подскачайки от крак на крак и пеейки си.....по време на час виждайки че навън вали сняг...казва" Ураааа, довечера е коледа"-с доста силен глас.....Имахме педагогически съвет веднъж и той се вмъкна в учителската стая подскачайки и пеейки...."Намерих виииии"...мислел е че играем на криеница ooooh!

Но...знаеше рождените дати на целия клас и на всички учители  Peace

Ревеем..после ще допиша

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 13:31 от Амбър

# 580
Да, аз съм логопед.

Шоуто на Слави с надарените деца не съм го гледала, нито пък предаването на Гала. Би ми било много интересно, но...

Мога да разказвам още лубопитни факти, но за мен въпросът е дали наистина тези деца със иначе нормални за клиничната си картина симптоми (в случая - гениални умения) са децата индиго и кристалните, които са новото поколение, идващо да промени света и притежаващо свръхсензорни способности.  newsm78

Примерно на доста деца се приписва качества, които според мен нямат толкова общо със свръхестественото, колкото са нормални мозъчни способности, които всеки от нас притежава, но просто във хода на еволуциата човекът като биологична единица още не е разгърнал целия си умствен потенциал. Т. е. у тези деца са се събудили без време много качества и притежават капацитет, който за момента е безполезен и дори вреден за тях самите.

Дали аурите на подобни хора са индигови, за да ги категоризираме и поставяме в една група и под общ знаменател?  Confused   Това на мен ми се струва некоректно да се прави само по описание на характеристиките им, а да не се прави снимка на аурата им.

Амбър, ще се радвам да допишеш за това детенце.

Честити месечинки на всички празнуващи! Днес не беше ли денят рекордъор с най много родени бебета!   bouquet

# 581
С Ласи отворихме преди няколко дена темата за деца кристал и индиго, понеже от преди 2г различни специалисти поставят такова определение на моята София. Нямам идея каква е аурата й (до колкото разбрах само така може да се докаже на 100%).

Всичко тръгна с това, че тя до 3г си говореше на неин език. В него имаше всичко - интонация, въпросителни. Нещо като циганите - джагара-джугара и по някое време вкара някоя българска дума. Най-интересното е, че аз с нея нямах проблем с общуването, разбирах я (също така и сестра й - превеждаше дори)

Кой знае какви специални заложби като описаните от Жени няма.
Може би единствено страстта й да разиграва сценки, театри. Това го прави с някаква невероятно чувство, преправя гласове, дори и звукови ефекти сама докарва. Не веднъж, когато говоря с майка ми по тела ме е питала "кой е у вас?". А то сме само двете със София  Simple Smile Но изглежда сякаш е цяла компания.
Дори нас се опитва да режисира - говори ми нещо, после продължава "а ти кажи...."
Когато започне театъра с часове потъва в него.

В детската градина така и не успяха да я разберат и да подходят правилно. Изпращаха ни дори при проф. психолог в София със съмнения за аутизъм. Там тя ги игнорира, съботира дори. Хиперактивна е, трудно се концентрира и слуша по време на занимания. Много често прави точно обратното, на което я накарат (особено с предишната учителка, с която не мелеха много)
И с връстниците си не общува много. Едва тази година - в 3гр я забелязвам да се заиграва с децата, до сега се самоизолираше.

И още неща мога да пиша за нея, но това сякаш е основното, зарадо което ни накараха да ходим по специалисти. Подчертавам "накараха", защото въпреки всичко, аз не я приемам като някакво болно или проблемно дете. Моето общуване с нея е лесно, виждам я, че реакциите й са адекватни, проявява чувства (даже в излишък!)
Да, странна е, но това за мен е някакъв тип индивидуализъм.

И въпреки всичко не повярвах на вътрешното ми чувство, а се изплаших и тръгнахме по специалисти.
Първо срещнахме проблеми при логопеда - София и там съботираше заниманията. Колежката на Жени ми казваше "спри й театъра, така не мога да работя с нея!" Е как питам да го спра? За нея тетъра е като дишането!
До като търся друг специалист малко по малко София започна да напредва сама в говора. За момента почти го е изчистила, има само някои неправилно запомнени думи, които, вярвам, сама ще оправи.
Останалите - психолози и психотерапевти са на мнение, че детето е напълно нормално, с развитие дори на 6-7 годишно. И не един от тях я окачестви като "дете на новото време".

Аз междувременно си седнах на трибуквието и спрях да я тормозя. Реших да я приема такава каквато е (а то наистина си ми е нормално детето, странно, но нормално!). Ако се опитам да я огранича или направя "кубче", тя първо ще се опълчи (защото волята й е много силна), а после може би ще се затвори и страда.

Сега започнахме да се интересуваме от педагози. Решихме да я запишем в училище, в което първи клас ще поеме подходящ за нея начален учител.

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 12:48 от eta

# 582
Здравейте,
много интересна тема сте захванали, но сега нямам възможност да се включа по нея, но ще ми е интересно да изчета какво сте написали.

Включвам се така набързо тъй като получих e-mail от сп. "9 месеца" и реших, че съдержанието му може да е интересно и на вас.

"Здравейте,
Този петък, 12 февруари, ще има нова тема в С "9 месеца" на училище. Д-р Пламен Масларски - педиатър, ще ви разкаже за първата консултация с педиатъра и първите 3 месеца на бебето. Ще ви запознае с основните грижи и проблеми през този период. Ако все още не сте го преминали или имате въпроси за компетентен педиатър ще ви очакваме на 3-ия етаж на ЦУМ в 10.30 часа.

Ако имате по-голямо детенце и вече сте се сблъскали с честите инфекции и проблеми със сливиците екипът на "На Кафе" и Гала искат да ви поканят чрез нас да гостувате в студиото на предаването отново този петък, 12 февруари. Темата в здравната рубрика в петък е "сливиците". За какво служат те, от какво предпазват, в какви случаи се премахват, коя е най-подходящата възраст за премахване и т.н. Ще бъдат обсъждани различни видеове на премахване и по специално, модерният напоследък безкръвен начин на премахване на сливици. Какви плюсове и минуси има при него, както и видовете упойки при манипулация за премахване на сливици. Гост в студиото ще бъде доцент Стефан Лолов, който ще може да отговори на вашите въпроси. Ако искате да присъствате пишете на мейл antonia.goranova@gmail.com за да заявите участие и да получите точния адрес на студиото и час."

# 583
Привет!Как сме в този студен зимен ден?
И аз ще следя с интерес темата.
Моят Емил си лапа левия юмрук, а аз съм левичарка .Мислите ли дали ще бъде и той и откога това се разбира?Не че е нещо лошо просто искам да знам да съм подготвена, аз ям и пиша с дясната другото с лявата.
Днес извадих по големите размери дрехи които ни подариха да ги изпера, че още стояха с етикетите ,а Емчо за една седмица дръпна и всичко му окъся.И памперса май ще сменям че му се отбелязват резки  на бутчетата  Laughing Laughing иначе нагоре му е добре и не пропуска още.
Хайде има няма още две седмици и да се надяваме за първи март вече да е топло времето и да ходим по разходки.Наистина ужасно дълга тази зима то сняг сняг ,но омръзва .
Лек ден!
Ета, дано намерите подходящия учител .

# 584
Здравейте момичета! Jennie, темата, която отвори е супер интересна за мен. Веднага се разрових в нета да видя за какво става въпрос, защото честно казано през живота си не бях чувала за подобно нещо (терминът "индигово/кристално" дете ми се стори малко полуфантастичен). Но ако споделиш от опит или от опита на твои колеги ще е много по-интересно, отколкото сухата теория в интернет.

Като четях информацията веднага се сетих за малката ми сестричка - преди няколко години освен че имаше огромни проблеми с четене и смятане (макар и в четвърти клас), детето беше много музикално - имаше невероятен глас и пееше абсолютно правилно (аз съм полу-музикант, така че мога да потвърдя). Имало е случаи, в които сме й казвали да млъкне най-сетне, че ще счупи някой прозорец. Не знам дали това може да се сложи в графата на тези деца, но със сигурност нашият (на родителите ми и моят) подход тогава въобще не е бил правилен. Все си мислехме, че детето не е наред, та не може да чете в четвърти клас и как, за Бога!, е стигнало до там изобщо! Аз лично много й се карах като не може да прочете нещо, а то детето реве ли реве и нищо не вижда от сълзи... Embarassed

Скоро не съм влизала и прегледах през пръсти темите от предишните страници, но да ви кажа и ние имаме млечница и използваме дактарин. Някой беше споменал нистатина - доколкото знам, той вече не се продава, дактаринът го замества.

Може и да сте говорили на тази тема, но слагате ли бебетата в кенгуру? Бях чувала, че е добре за след третия месец, но аз и сега го слагам. Знам, че май слингът е по-добре за бебото, но нали трябва краченцата да са отделени едно от друго? Не съм много на ти с тези въпроси...

Между другото, пазете се, майчета, които не се цедите като мен (нали уж кърмата идвала на принципа supply-demand), да няма проблеми (като мен). От преди една седмица ми се беше появило едно голямо топче до зърното на лявата гърда и аз успях да отида на лекар (гинеколожката ми) след няколко дни. Тя ме прегледа, каза "няма мастит" и ми предписа Ихтиол. След 5 дни трябваше да съм на контролен преглед. След два дни с ихтиола, отидох при GP-то и тя веднага отсича - това е за хирург, отивай в спешното в Александровска! Там хирурзите (евала на знанието и професионализма им) веднага ми казаха, че е мастит, който се е локализирал само в това топче, а не в цялата гърда и ми направиха малка операцийка. А единият от докторите заяви "че още ли се лекува с ихтиол?!". Та, представете си яростта ми към въпросната гинеколожка #Cussing out Естествено, не отидох на контролен преглед Wink.

Общи условия

Активация на акаунт