Отговори
# 555
  • sofia
 Здравейте момичета,
Да се отчета от ДК наддал - 1кг, и височина 2см -  общо 5900 и 59см.
вчера бяхме на ортопед при Алексиев, добре е доктора много любезен и обяснителен.
ЛЛ каза че следващия път ще го праща на кардиолог за шума и на офталмолог заради кувиоза (само 10часа, но... ).

За коликите - почти няма, много рядко и като дам Инфакол се успокоява И заспива.
Будува доста през деня, но е кротък и си лежи в шезлонга, издава сладки звуци и рита с крака.
През нощта спи от 21 до 4 после в 7,30 яде и пак заспива. Въобще нямам от какво да се оплача.

Може би защото аз съм спокойна и той също го усеща. Така че забравете всякакви депресии и нерви.  Sunglasses

Имаме най-сладките същетства на света, те искат само да им се радваме. Peace

Успех милички

# 556
е и ние сме тук току що си идваме от първата консултация. Нашият мъж е 4900гр и вече 56 см , роди се 3450 и 50 см. Педиатърката каза че много добре си върви детето. Би му първата ваксинка , само ни смени млякото че като му прегледа коремчето каза че коликите бушуват с пълна сила. Сега сме на биогая и инфакол и днес малко повечко поспа. Имах голямо желание днес да го изкарам малко на слънчице , ама понеже спеше сърце не ми даде да го будя и да го обличам. "Уредихме" попа за в петък / правиме 40 дни / и в църквата ми казаха че до 40 дена във водата за къпане се сипвала светена вода пък аз не съм то правила ,и затова ще си донесем тогава че да го изкъпем с нея. Сега явно се поумори и заспа но в количката на возене    Heart Eyes

# 557
алба, оздачи ме с този офталмолог. мойто момче беше 5 дни в кувиоз, но педиатърката нищо не е споменала за такъв преглед при нас.

# 558
Привет мацки,
Минавам да почерпя сина ми днес стана на 18.

И да се похваля, че бяхме на разходка с Моника, голяма борба и потене из преспите беше, но бяхме навънка, ура Simple Smile

# 559
Момичета, в чата се заговори за една никак несвързана с настоящите ни бебешки радости тема, но се оказа интересна не само за мен. Става въпрос за индиговите и кристалните деца. Който се е интересувал вероятно има какво да сподели по въпроса, а който не е чувал за това, се надявам да няма нищо против да научи на страниците на отчетната ни тема понеже форматът тук е доста по-подходящ за дискусии отколкото в чата.

Ще започна позволявайки си да copy/paste-на това, което споделих по темата с Ласси:

Нямам абсолютно категорично мнение по темата понеже не съм виждала аура на дете индиго или пък на кристално дете, за да мога, познавайки поведенческите му различности и особеностите на психичното му и речево развитие, да направя генерални заключения, но съм се сблъсквала много с този въпрос и имам отношение и интерес към подобни дискусии.

Работила съм изключително с деца с тежка речева патология и аутизъм и много от родителите, да не кажа една голяма част от тях, смятат децата си за деца индиго. Според мен няма как всичките деца с речева патология да са деца индиго или всичките деца с аутистични прояви или хиперкинетичен синдром да са кристални деца примерно. Дори родители на деца с дислеския и на просто палави и невъзпитани деца, а и на откровено мързеливи деца ги обявяват за специални и се скриват зад етикета Деца Индиго. Смятат, че децата им не бива да бъдат пречупвани и слагани в кълъп и с това оправдават и себе си и децата си и изпускат за някои единствения шанс да се направи нещо с детето им, за да се социализира то в обществото.

Нямам категорични доказателства, че децата, чиито родители са претендирали, че  децата им са индиго, не са или са били истински деца индиго, но имам доказателства, че с децата със специални нужди може да се направи много в ранно детство, за да им се помогни да се интегрират в обществото.

Мисля, че много се спекулира с тази тема и някак не мога да я приема напълно за сериозна, докато не се появят истински научни доказателства. За сега всичко ми се струва в сферата на научната фантастика.

Много привърженици на теорията за появата на деца индиго на земята свързват това с високия брой на децата с аутизъм в днешно време. Мога да твърдя категорично, че броят на децата с аутизъм на глава от населението на земята не се е покачил никак през годините. Преди просто не са имали нито диагностика на това състояние, да не говорим, че то е познато от средата на 20 век, нито пък е имало статистика, която да води отчет. Сегашната пък статистика е стъкмистика. В числото на децата с аутизъм в днешно време се поставят едва ли не всички деца със специални нужди и вече примерно няма диагноза олигофрения или умствена изостаналост, защото се смята за обидно и накърняващо човешкото достойнство. Тези деца вече не са скрити по помощните училища, защото почти вече ги закриха, а излязоха на яве и затова ни се струват повече. Да не говорим, че в така наречения Запад и конкретно в Канада диагноза аутизъм се поставя на видими генетични синдроми, защото правителството финансира социалните програми и обучението на тези групи, при които има масовост. Примерно един синдром Корнелия де Ланге, където има единици не получава финансиране и на родителя е много трудно да се грижи сам за образованието на такова дете, та лекарите са се принудили заради няколко общи симптома с тези от клиничната картина на аутизма като примерно късно проговяряне, да дават диагноза аутизъм и това отива в статистиките.

Имам още разни размисли и страсти по тази тема, но да не ви отегчавам! Ако се заформи дискусия, ще се радвам и  ще се вклуча още по въпроса.  Wink  По-късно ще ви разкажа за 2 лубопитни случая от моята практика.  

Ниста, Да ти е жив и здрав рожденика!

# 560
ей друго си е да глатне човек чист въздъх,днес ходихме при доки да види ученцето на малкия че нали ви бях споменала че бяха зачервени и сълзяха,но каза че няма възпаление а може да е ит самият въздух в стаята или нещо да го е засърбяло,изписа ни някакво хомеопатично но засега няма да давам нищо а само с лайка ще ги мия.

Ех тези колики и аз много добре ви разирам момичета и при нас са така като ни хванат по цял ден не ни пускат направо и аз се чудя това малко човече как издържа толкова много време на тази болка?

ниста да ти е жив и здрав сина и само да те радва  bouquet

# 561
Мис Денис,и при теб ли е толкова болезнено положението?При мен е направо страшно,не се трае newsm45 !Добре,че се усетих все пак за какво става въпрос,защото си мислех,че е от неправилното засукване и ще мине от самосебе си.Педито ми предписа Дактарин и за мен и за бебка,не знам до колко това е правилното лекарство,защото това което прочеох е,че препоръчват Нистатин,но...... да се надяваме да минава по бързо.Успешно лечение и на теб newsm03

# 562
  • Варна
Честито на пълнолетника  Simple Smile
По темата за индиговите и кристални деца, все още чета и формирам мнение.
Доказателства йок, като казват комшиите, което не означава, че няма да
намеря де.  Wink Jennie много ми хареса частта в поста ти ,как с индиго и
кристал оправдава ме, собствените си понякога грешки.
А това е от нещата на които съм попадала докато чета http://www.auracamera.bg/

# 563
Ехе,момичета,днес за сефте съм си отспала,че бебо тази нощ спа добе и само в 5 се събуди,хапна и заюсна....и до 8.20,а и навън едно слънце,красота!Аз като съм отпочинала и спокойна,и бебо е по -спокоен.Даже измислих и филми как да гледам без прекъсване-гушнат заспова в мен  и ако не го оставиам в леглото,спи по 1 час,иначе се буди след 5-10 мин,и се носим на ръце,а той изморен за сън....така,че зареждам филма и гушнати на дивана си почиваме.Само да имаше кой да изглади и почисти.....ама неее.Та така,чакаме да се извалят дъждове и снегове и да се мятаме на количката и няма в дом да се прибираме.
А сега започва Листопад и тамън съм го гушнала да спи,а аз да гледам.....мале,превърнах се в пенсионерка-само ми дай сълзливи филми и сега с този сериал....но здраве да е...

# 564
  • sofia
Денерис Педито сама ми предложи да ми даде направление за офталмолог, чисто профилактично да му се видят очите и ретината. А аз съм съгласна, макар че мисля че няма проблем защото виждам че той се заглежда и следи с очи минаващи хора и предмети. Така или иначе не е излишно да се направи един преглед. Ако се притесняваш може да помолиш вашата ЛЛ за направление , за бебета са безлимитни.

За индиговите и кристалните деца - чела съм доста неща, но не смея да изказвам мнение. Интерисувала съм се защото малката дъщеря на сестра ми може да бъде оприличена на едно абсолютно кристално дете - отговаря на описанията. Но кой може да каже каква е истината, всяко дете  е различно и е трудно да се разбере кога то е ноебикновенно. Thinking

Ниста честит рожденник!  bouquet

# 565
Ниста, голям син имаш! Да ти е честит пълнолетника!

На всички коликови, пожелавам да отминава този период бързичко.
Аз вече не знам има ли няма ли колики, но не се дере като преди, просто си реве - обикновено когато е гладен и после, защото му не е оригнал или му се спи. Не се втилясвам вече толкова на тези състояния - защото те са част от бебето и не мисля, че трябва да се броят дните докато свършат тези коликови периоди, защото всяко бебе си е индивидуалност и няма рецепта за брой дни с колики.

На моменти ме хваща и мен депресантско чувство, като изкарам няколко дни наред вкъщи в клопката на снега. Но при първа възможност си грабвам чукалата и ходя навън на разходки, с или без бебо. Днес дори с количката се пънах /в буквалния смисъл  Mr. Green/ и ринах снега с два двойни чифта гуми... Поне се разнообразих. Че само вкъщи наистина ми писва.

Индиготата и кристалите - ами да, темата ми е много интересна, не зная много. Принципно съм против категоризирането на хората в групи - и лепване на етикети - ти си зелен, ти си розов. Всеки е толкова голяма индивидуалност... че дори ако ги заврем в една група, то само там те биха били много различни. Децата имат много особености, а ние е хубаво да имаме "отворени" очи за да ги видим и да помагаме с каквото можем. Да сме наблюдателни и да не се заслепяваме в собствени желания и амбиции.

Ще чета с интерес дискусиите  Grinning.

# 566
Добър вечер,момичета!
Удис,и коликите ще минат ,,,,мъника беше с ужсани ,но с инфакол на всяко хранене и ЕНТЕРОКИНД,по принцип само вечер ,,,горе-долу е добре/последните според мен действат доста успокояващи/
Чууси-как е тваята принцеса?
Отностно прегледа при офталмолог-по-принцип всички бебета,който са недонодени/за недоносени се смятат всички родени под 2 кг,независимо в кой месец/трябва да ги прегледа очен лекар и то по възможност,колкото се може по-рано,,,когато едно бебе се роди малко и зависимост в кой етап на развитието си има опасност част от клетките или на  цялата/недай Боже/ретина да не са се развили....в такъв случай,ако се хване на време...ама реалната възможност,всичко да се развие нормално....в последните години,,,последните данни са че няма връзка между кувиоза и ослепяването при децата....но според мен всичко е свързано,,,но пак зави си и колко кг се е родил бебо,,,надявам се да съм обеснила добре...казвам го,защото всяка майка,има право да си поиска преглед при такъв специалист и ЛК няма право да и отказва/Ласи,поправи ме ако някъде съм сбъркала с обесненията/
Това за мен беше болезнена тема/поне до преди седмица/...но и все още се ядосвам на някой доктори,който не казват всички възможности../така на една моя приятелка докторката я пратила на очен чак в 5 месеци вече нищо не може да се направи,а бебо е роден в 6 месец...тези доктори защо не говорят,не обесняват/.и така и така съм почнала,,,,,всяко бебо която е лежало в неонатологията с трябва да се следи от офталмолог и не само от ЛК,а и от неонатолог....БЕЗПЛАТНО,и то не само там където се е родило бебето

П.С.не всички доктори ги слагам под знаменателя Лоши....има и такива пред,който шапка свалям....това е ,,май стана доста дълго,,,извинявам се...но това беше моя кошмар

# 567
  • Sofia
Честит рожденник на Ниста, да и жив и здрав и много щастлив!  bouquet

Момичета имам един спешен въпрос, може би към Ласи е повече.
В градината на големият ми син има варицела от днес и незнам какво да правя. Дали да го пускам утре на градина или да си го държа у дома.
Сестрата там ми казва, че бебетата имали имунитет, но в гугъл една докторка твърди, че при бебета протичало много лошо. С друга майка споделя, че нейното бебе на 2 месеца се било разболяло. Моля ви за съвет дали да спра баткото от градина и за колко време.
Благодаря ви предварително.

# 568
Добър вечер!

Ниста, да ти е жив и здрав порасналия син! Весел празник ви желая - на него и цялото семейство!

Jennie, радвам се че писа по темата и тук! Надявам се да излезем малко от битовите въпроси с коликите, акането и повръщането (не че не са важни Laughing), и да си поразчоплим мозъците и с други интересни теми.

Чакам с нетърпение да споделиш 2 та случая - ще ми е много интересно.
Аз както казах съм лаик в областта, темата ми е интересна и съм попрочитала разни неща, но неспециализирана литература.
Доказателства категорични няма, или по скоро няма общоприети доказателства, което не означава, че въпросните типажи не съществуват. Проблемът е как да се отдиференцират от останалите групи.

ПП Mezzatr, инкубационния период на варицелата е 20 тина дни- ако има проявени случаи вече, значи в скрития период детето е било контактно. Остава да видиш дали ще се разболее. А за бебето - може да има имунитет от теб, ако ти си карала варицела, по принцип би следвало да е силен в момента. Не може да се предвиди как ще я изкара ако се зарази - може да не я усетите, може и по тежичко.
Ако ще спираш баткото, трябва да е поне за 20 тина дни.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 22:44 от Lassi

# 569
  • Sofia
Lassi много ти благодаря за бързия отговор. Ще умуваме с таткото тази вечер и ще решим.
Лошото е че на 18 ще има тържество и не ми се ще да го изпускаме. Много съм раздвоена, ама ме естрах за бебчо. Баткото я е изкарал вече и не ме притеснява. Отново ти благодаря  Hug

Лека вечер на всички и по - малко безсънни часове.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт