Писна ми...

• 3 566
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Сметките съм ги регистрирала в e-Pay и ги следя там. Кореспонденции с банки, колетчета и т.н. получавам в службата (то и без друго през деня съм там), само данъците за жилището получавам вкъщи - кога получа, кога не  ooooh! Няма оправия с БТК  Crazy

# 16
  • някъде другаде
Сигурно това е тертип на всички пощальони. Родителите ми живеят в апартамент , но блока е малък и се познаваме всички комшии във входа. Та като ходя при тях ми прави впечатление ,че писмата са нахвърляни върху кутиите. По някота има писма за хора , които въобще не живеят в този вход.

# 17
Сложете си "табелка" (от лист А4 в джоб за документи, например) на вратата на входа, в която любезно молите разносвачите на писма да ги пускат в съответните посочени пощенски кутии, когато те са четливо обозначени (има и кутии без вратички, без имена или изобщо без никакви отличителни белези)...

Аз имам и друго предположение.... Ние като бяхме малки все се опитвахме да измъкнем чуждите писма от пощите и да ги сложим в други кутии...  Blush  Whistling
Деца във входа??

# 18
Различните сметки се разнасят от различни хора.
Аз лично правя така - виждам на купчинка сметките за вода - пиша на Софийска вода и обяснявам проблема, след това чез електро..по същият начин , натрупани брошури от незнам си кой хипермаркет и т.н. Винаги има полза от жалби.

# 19
Ходила съм в пощата, но там ми казват, че повечето институции използвали куриер,а тези които използват услугите на пощата, то пощальоните са добросъвестни и си вършели както трябва работата!
Е, че то си личи кой е донесъл писмото- има си марка, печат- от тях се вижда дали е била пощата или куриер, няма какво да си прехвърлят топката. (надявам се, че си обърнала внимание на това, де, а не си отишла да се оплачеш в пощата заради всички писма)
Иначе всички са длъжни да пренесат и предадат поверените им пратки по най-сугурният начин, а това означава да ги пуснат в кутията (при наличието на такава), все пак пари взимат за тази услуга, а не е подарък.

Хванете се и надпишете всички използвани в момента кутии ясно и четливо и сложете табелка за пощальони, куриери и т.н., да пускат където трябва (би трябвало и сами да си го знаят, все пак им е работа, но нищо Laughing) и ако отново някое писмо кацне не където трябва веднага оплакване до съответната фирма- те си знаят кой е разнасял в този ден и район.

# 20
Наскоро имаше една подобна тема за Пощите, които явно са тръгнали през просото и си правят каквото си поискат!
Дано по-скоро се появят конкурентни фирми, които ще изпълняват тази дейност по-добре от тях!
За момента на когото и да се оплачеш, очаквай, както се казва от умрял писмо!

# 21
Аз имам и друго предположение.... Ние като бяхме малки все се опитвахме да измъкнем чуждите писма от пощите и да ги сложим в други кутии...  Blush  Whistling
Деца във входа??

Същото си помислих и аз - докато живеех в апартамент съм намирала в пощенската ми кутия всичко друго, само не и изпратеното до мен  Mr. Green писъмца, листа от дърветата, пухчета..
Веднъж обаче си намерих сметката за мобилния телефон старателно прочетена, и опакована наново - листата бяха хванати с кламери /нещо, което оператора не прави/ - децата също  Wink т.е. някой любопитен съсед си беше направил труда да изчете внимателно стотици непознати номера.. с каква цел, само той си знае..
Та, моите предположения са в посока недобросъвестни съседи  Rolling Eyes Пощальонът едва ли е сложил писмо в кошче за боклук.

# 22
Пощальонът едва ли е сложил писмо в кошче за боклук.
Това да, явно някой от съседите е решил да навреди, като ги хвърли в коша, но все пак пощальонът е виновен, че е оставил купчината на място, достъпно за всеки, ако ги беше пуснал в заключена кутия и съседът нямаше да ги хвърли в коша...

# 23
Пощальонът едва ли е сложил писмо в кошче за боклук.
Това да, явно някой от съседите е решил да навреди, като ги хвърли в коша, но все пак пощальонът е виновен, че е оставил купчината на място, достъпно за всеки, ако ги беше пуснал в заключена кутия и съседът нямаше да ги хвърли в коша...

Ами като бърза.......

Общи условия

Активация на акаунт