Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

• 86 084
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
за тези кифлички и аз им се чудя, от три тави, ако има 5-6 кифлички да станаха малко по кривички или да се разпукаха, направо всичките станаха жестоки, не знам дали е от тестото Simple Smile , ма като знам др път кви ги правя на него ще присадя вината Simple Smile найстина рецептата е мн добра, и не е сложна

# 226
  • Бургас
Ето я и моята току що изпечена питка:

# 227
  • забравих си мисълта...
Венета,чудесна месеница.  bouquet Преписах си рецептата,но искам да доуточним,има само едно втасване и то е след оформянето,така ли е?

Max mama извинявай, не знам как не съм видяла поста ти. Да, месеницата е само с едно втасване след оформянето. Харесва ми затова, защото е невероятно вкусна, но няма чак толкова много калории, като другите, които имат много яйца, мас, масло и т.н. Пък и след 40 всеки човек независимо мъж или жена трябва да внимава с мазнините и яйцата. Аз лично меся тестото малко меко. Формите се разливат, но затова пък става невероятно пухкава, сочна и въздушна, също има и конци. Разделям тестото на приблизително 8 равни части. Всяка час намазвам с олио от всички страни и разтеглям с ръце, наръсвам със сирене и завивам на охлюв. Една част за средата и 6 около нея. Осмата част разделям на 6 малки топченца и попълвам празнотите между 6-те части. Така приготвената месеница поставям във фурната на 25°С да втасва. Когато почти e удвоила обема си, включвам на 200°С и оставям да се пече.

Момичета разкошни кифлички и питки виждам, браво на вас  smile3501 newsm10.

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 23:02 от Venetta

# 228
max-mama  и  platinum ще споделите ли колко брашно /поне приблизително/ отива за тези кифлички?

Приблизително 1 кг.

# 229
  • Разград
Венета,благодаря   bouquet.
Полин,разкошна питка,много ми хареса  Peace  bouquet .
jlia,чудесна питка,много апетитна   bouquet .
dannyny,azals,страхотни кифлички,браво  Peace  bouquet .

# 230
Ауууу, как обичам красиво оформени питки !jlia , polin_a , страотни са ви и на двете  smile3501

azals , ела да ми шопнеш на ухо , как така шоколада ти остана вътре в кифличките, а? Аз вчера прави с мармалад и той половиния се стече в тавата при печенето Close

eliza03 ,питката ти е екстра не само отвътре , но и отвън  newsm10

Днес пропуснах , но утре сутринта съм на линия  smile3508 Пак кифлички ми се въртят в главата...не мога да им се наситя  Blush

# 231
Лелеее, какви чудеса сте сътворили. БРАВО!!!  Peace
 За тая 1 седмица правих 3пъти питка и вече имам забрана. Понеже всеки у нас има повечко килца и сега ме обвиняват мене. А така ми се прави тая питка "цвете"....

# 232
като се ореже триъгълника, се маже с вилица, смо леко се нацопва,и отдолу и нагоре, не само накуп отдолу, на мн малко, амам найстина малко, слагам си и орехче, и си ги завивам, без да кривя без ни6то, така при пе4енето 6околада се стопява и си поема, между самата кифла, и нагоре при увиването
дано разбра идеята

# 233
kapri_z , мах-мама, благодаря ви за хубавите думи  bouquet!

Прегледах набързо последните страници и видях невероятни неща Heart Eyes!
Колко мноооого имам да уча и да експериментирам #Crazy.

# 234
jlia, polin_a,уникални питки Heart Eyes
azals,много апетитни кифлички Crazy

# 235
Гледах красоти, гледах, и като ми се прияде питка Embarassed...........извъртях набързо една сръбска погачица.

jlia, polin_a, много красиви питки!  chef  bouquet

# 236
delicate,  labrex, благодаря ви Hug!

labrex, теб имам да те гоня по питки ooooh!.
Много е красива и лъскава Laughing. Маза ли я с нещо след печенето?

# 237
Днес е хубав ден за мен в спортно отношение - любимият ми тенисист се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, та си казах "Аз що да не взема да метна нещо набързо", така както си стоях и се радвах на успеха му.
И ето резултата... Замесих си тесто с прясно мляко, яйце, половин кубче мая, оставих го да втаса между двата сета и воала - изпържих мекици и опекох малки питки със сусам.

# 238
dannyny чудни кифлички. Моите деца все ме питат кога ще им направя кренвиршки и май ще се захващам тези дни.

polin_a много е хубава питката, а и вкусна със сигурност.

jlia и твоята е чудесна.

labrex бързата ти погачица е страшно изкушчваща.

rossonera това е любимото ми тесто, почти всеки път замесвам с тези продукти и резултата е много вкусен, както изглеждат и твоите мекици и питки.

Аз правих едни питки, но не ги снимах. Утре може би ще спретна нещо пак.

# 239
  • Bulgaria-Italia
Гледах красоти, гледах, и като ми се прияде питка Embarassed...........извъртях набързо една сръбска погачица.

jlia, polin_a, много красиви питки!  chef  bouquet

Лабрекс,ще предложа да ти забранят достъпа до този форум  ooooh!  .Ти нямаш спирачки .....неуморна си
и колко хубаво си я засукала тази погачица ,и като знам колко е вкусна ....
Утре вече ще се пробвам да замеся ,че с тези болки в костите нищо не съм месила от ...незнам колко време

А какви вкусни кифлички,питки,козунаци,месеници,тутманици........Поздравления за всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт