Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

  • 86 075
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 293
дядо хаджия , сега ако ми кажеш и колко вит. С се добавя в тестото , както и какъв (течен или на хапчета) цена няма да имаш   bouquet

# 331
  • София
  • Мнения: 8 492
дядо хаджия , сега ако ми кажеш и колко вит. С се добавя в тестото , както и какъв (течен или на хапчета) цена няма да имаш   bouquet

То си зависи от вида на тестото. На леките теста 1 таблетка от 100 мг е достатъчна (таблетката преди това е смляна - ако ще ползвате ампула значи такава от 100 ml). При козунаците и теста с много мазнини и захар количеството се удвоява.

Когато обаче в тестото се прибавя лимонов сок, тогава няма да слагате и витамин С.

Това е за теста с брашно от 500 до 1000 гр.

Аз определено го добавям само като работя с тежко тесто (с много мазнини и захар). При обикновените теста добавям само когато не съм сигурен в качеството на брашното, което е рядко явление.

Със същия успех може да ползвате и лецитин, ама за него пропорциите не ги помня.

# 332
  • Мнения: 293
Хиляди благодарности за поясненията по нощите Wink newsm51  Определено ще пробвам хляб с вит.С , колкото да си начеша любопитството , но непременно ще запомня съвета за конунака   newsm10

# 333
  • Варна
  • Мнения: 945
Мале, малеееее - писали, творили, писали, творили - нямате изчитане и изглеждане   bouquet.
Страхотни тестени вкусотийки сте спретнали всички  Crazy
Моя милост пак имаше проблеми с нета и публикуването, и толкова ми беше криво, че хич и не четох в готварския  Sad
Щях да побъркам и мъжо и доставчика ви казвам - големи специалисти уж, а сто дена не можаха
да оправят проблема  Close
Уж вече всичко е наред - да видим до кога  ooooh!
Сега да ви покажа и моята питка от вчера, правена пак с тестото на мах-мама   bouquet
Мнооооого вкусно и сполучливо  smile3521

   

mimimibg дано не ти е късно, но ето аз каква рецепта съм си копнала за

Питка с шунка и кашкавал - на Ванчето

мая - 20гр + ч.л. захар
0.5 л прясно мляко (или айрян)
1 яйце
2-3 с.л. разтопен маргарин
с.л. сол
брашно около килограм.

Тестото се замесва, втасва. Разточва се на кръг, който се реже на триъгълници. Поставя се нарязана шунка и парче кашкавал и се навива на кифличка. Нарежда се в тавата. Втасва.
Пече се на умерена фурна до готовност. Веднага след изваждането се намазва с масло или маргарин.

# 334
  • Мнения: X
Дидник,чудна питка! Peace
как ми се е прияла,но ще стискам до неделя

# 335
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Дидник,чудесна е,браво.  bouquet
Полин,освен св.мас на Бони(като саламче е,ако не се вгледаш в етикета ще решиш,че е някакъв колбас),си купувам и от пазара,в павилиончетата,където продават меса разни.Вакуумирана е и е много добра,няма дъх,няма чудо,много е чиста.

# 336
  • Мнения: 9 785
didnik, поздравления и от мен и.......абе малко ти завиждам за питката Mr. Green. Ноооо и аз като PURE ELIXIR се въздържам Naughty. Да видим до кога newsm43.

max-mama, дядо хаджия, благодаря ви за инфото  bouquet!
Ще се огледам по магазините и дано да намеря и да си купя. Свинската мас е незаменима в някои рецепти Peace.

# 337
  • Мнения: 622
Дидник, чудна ти е питката!  Hug каква е плетката? (аз нещо напоследък съм на вълна плетки  Mr. Green)
Ух, казах, че днес няма да влизам в темата, ама се отплеснах... От сутринта съм на вода и сок, надявам се да не хвърля топа до утре.  Joy А тази нощ само питки, кифлички и козунаци сънувах.  Rolling Eyes

# 338
  • Мнения: 319
поздравления за вкусотиите които месите   bouquet
След провала последния пък, да си покажа питката от вчера този пък стана страхотна  Blush
Тестото е на max-mama аз напоследък все него си правя  Hug
 

# 339
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Веси, newsm10 newsm51 .

# 340
  • Варна
  • Мнения: 945
vesi_nn ами то толкова хубаво това тесто, че аз думи нямам просто - направо съм изумена, като се знам как не харесвам по принцип теста с кисело мляко  ooooh!
Кажи и ти повече за оформлението - много интересно ми се види  Peace
Мах-мама пак голямо благодарско за рецептата   bouquet
polin_a и да завиждаш и да не - няма я вече, свършииииии  Mr. Green Вчера за обяд ни беше питката и друго освен нея никой не яде като я има, най-вече мъниците  Wink
lubopitko стискам палци и утре да драснеш два реда да не те мисля жива или не  hahaha А плетката е подобна на тази, която Стаси обяснява последно завъртяната. Аз обаче бързах като я правих и вместо на охлювчета завъртах на хлабави възелчета вече готовите фитили. Само че при мен тестото винаги е по-меко и ми се губят малко шарките, ама това да е кусура нали на вкус е ммммммм Crazy Crazy Crazy

# 341
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
vesi_nn ,didnik страхотни са ви питките  smile3501 smile3501

Аз днес спретнах една фокача с бяло вино



# 342
  • Варна
  • Мнения: 945
Еееееееее, kasier ей туй мъъъъъънинкото парченце дай насам  Crazy

Лю понеже викаш нещо плетки те вълнували  Laughing, виж моя милост къде зяпа днес следобед
http://www.youtube.com/watch?v=22p3wIHLupc&feature=fvw

# 343
  • Мнения: 17
Здравейте!Много ми харесват произведенията ви, замесих и аз една питка по универсалната рецепта на Танита.Искам да ви попитам тия чудни питки дето сте сътворили -дебели и пухкави с една доза от тестото ли стават че аз нещо не можах да напълня тавата, хем оставих място и за втасване/-направих го с 4ч.ч брашно/

# 344
  • Мнения: 67
Момичета, на майсторки като вас просто свалям шапка! Аз обожавам всякакъв вид питки и затова ме пленихте в тази тема завинаги!   bouquet  chef Hug

Общи условия

Активация на акаунт