Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

• 86 162
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Ето ме пак на линия!  Hug Въоръжена съм вече с хлебопекарна и както виждам имам много за наваксване  newsm53 Не сте се  спрели , бе девойки! Кога успяхте да омесите и изпечете толова красоти ?

kapri_z, честита ти придобивка, да си я ползваш дълго и ползотворно!  bouquet
Ама ти сега, като я яхнеш тая хлебопечка, спиране няма да има, че и настигане няма да има. Grinning За врелите тутманици хич не ми се приказва, че от два месеца все на диети минавам. Радвам се, че розите са ти харесали.  bouquet

Venetta , права си за обикновените и прости неща. Хлебчето изглежда  превъзходно!  bouquet

# 631
  • Bulgaria-Italia
Venetta ,хлебчето ти изглежда като памук ,много е съблазнително  .Отивам веднага да видя рецептата .
Вярно е,че си неуморна   bouquet

# 632
  • забравих си мисълта...
Labrex  Hug  Heart Eyes, а тестото за твоите фугассчета ми е фаворит  newsm51 любимо  e вкъщи.
Kapri_z,  честита придобивка и от мен  smile3525. Очаквам с нетърпение новите ти творения.
Kasier, благодаря ти  newsm51.

# 633
каприз,честита придобивка мила,много хляб да правиш с нея  bouquetа ти последно на коя се спря,че и на мен ми престои сега такава покупкорадост hahaha

стаси,мерси че обясни за фигурките Hug

# 634
nahodkata , по-голямата - Мулинекс 5000.

# 635
  • Разград
Венета,чудесно хлебче. PeaceИзглежда толкова пухкаво и вкусно.  bouquet

# 636
  • София
kapri_z , честита придобивка и от мен Peace
За Солената корона Котка е дала линк, в който стъпка по стъпка е дадено как се усуква тестото
Ето тук може да погледнеш,линка е най-горе в рецептата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.45

Venetta , чудно хлебче  bouquet

# 637
  • забравих си мисълта...
Pinki_81, Max-Mama, благодаря ви   bouquet!

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 00:30 от Venetta

# 638

Само, че все си мисля - така не става ли много ниска и разлята питката  newsm78
После има ли си хубави конци и пухкава средичка или е само кора е цялата  Wink
Ами въпреки че са ти отговорили вече нека и аз да кажа че не става като другите питки надута но за сметка на това  е много ефектна .Вътре не е на конци но пак си е пухкава.Ето по-сполучливия ми опит от сряда.А като сложиш повечко тесто си става доста по-пухкава а първия ми опит беше с по-малко тесто и става по-препечена .

# 639
  • забравих си мисълта...
Gerber4e, много ти е хубава питката   bouquet.

# 640
  • София
Когато работите с меки и нежни теста слагайте ги в тясни и високи тави за да втаса нагоре, а не настрани.

Ако искате пък конци ще трябва да се погрижите да ги направите. Върнете се няколко страници и вижне тутманика на Лабрекс (аз съм си го нарекъл Лабрадорски тутманик, щото си имам и една салата с лабрадор) и там ще видите как са получили конците.

# 641
.....(аз съм си го нарекъл Лабрадорски тутманик, щото си имам и една салата с лабрадор)

Дядо хаджия, по повод твоите названия, се чува вкъщи:" ей го тутманикът до тебе, ама много чер бе, препекла си го", - и това за любимото ми черно четирикрако диамантче, което изобщо не е тутманик, а силно спортен тип.  Joy

gerber4e , много ти красотна питката!  chef  bouquet

# 642
Много, много време не съм вземала участие, обаче наистина не ми е оставало време да направя нещо по-така!
Все бързам, все съм някъде, едва ми остава време да разглеждам красотите, които творите!
Но днес реших, ще направя един тиквеник, този божественият на Селма, за влюбените утре да ги подсладя, с едни пишман козуначени кифлички с локум, попрепеканки  и една обикновенна питка за Трифон Зарезан, понеже в Брестовица утре зарязват и празнуват празника!
Весели празници на всички, празници, щото който иска ще се люби, който иска с вино ще зарязва! Laughing

Съжалявам за лошото качество на снимките, но са правени с телефона!

# 643
  • забравих си мисълта...
Maqaami, нали знаеш, хубавия кон и под скъсания чул си личи. Питката е просто мечта   bouquet. Тиквеника и кифличките са също много съблазнителни : Naughty.

# 644
Ех, момичета, неуморни сте! Толкова много красоти събрани на едно място!  Heart Eyes
Ето моите гевречета от вчера, които правих по рецепта на Пепчо. Не знам защо обаче станаха твърди, очаквах да са меки като купешките. След изпичането ги завих с кърпа, защо така се получи, не знам... Иначе са вкусни, спор няма и пак ще направя, макар че мъж и дете нещо не ги харесаха.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт