Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

  • 86 157
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 59
Вени, max_mama, огромно благодаря за козуначените съвети.  newsm20 newsm51
Най после доживях конците и в моя козунак!


Външният му вид е меко казано със забележки, но стана на конци.

Отново сте напълнили форума с невероятни чудеса от тесто!
Labrex, тутманикът ти е удивителен. Утре ще го пробвам - дано го издокарам като твоя. Simple Smile

# 646
  • Мнения: 150
Когато работите с меки и нежни теста слагайте ги в тясни и високи тави за да втаса нагоре, а не настрани.

дядо хаджия,а защо така?  newsm78

# 647
  • Мнения: 22 867
Labrex, тутманикът ти е удивителен. Утре ще го пробвам - дано го издокарам като твоя. Simple Smile

Ей, еднакво мислим, точно думата удивителен ми мина през ума, като погледнах снимката на козунака. Разкошен е, не знам какво не му харесваш пък сега на вида! Heart Eyes  bouquet  chef

# 648
  • Мнения: 1 798
Гевречета по рецепта на Трейси  bouquet


emi03,страхотен козунак Heart Eyes

# 649
  • Мнения: 59
Labrex, тутманикът ти е удивителен. Утре ще го пробвам - дано го издокарам като твоя. Simple Smile

Ей, еднакво мислим, точно думата удивителен ми мина през ума, като погледнах снимката на козунака. Разкошен е, не знам какво не му харесваш пък сега на вида! Heart Eyes  bouquet  chef

Ами, не ми харесва. Такъв един напукан, безформен.
Labrex, радвам се, че на теб ти харесва. Hug
Ако стане тутманикът утре ще докладвам и снимка ще пусна. От сега му се точа.

delicate, благодаря. Твоите гевречетата изглеждат много апетитни, сигурно са и много вкусни  chef  bouquet

# 650
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Emi03, козунака ти е превъзходен   bouquet.

# 651
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Еми,поздравления   bouquet ,изглежда страхотно.
Герберче,много красива питка,браво.  bouquet
Любопитко,моите гевречета пека на 200 градуса и стават като памук мекички.Нещо с печенето ли,с втасването ли си объркала?
delicate, Peace .

# 652
  • Мнения: 9 785
Ей тая красота успях да спретна благодарение на всички вас Hug:


Още снимки ТУК.

Продължавам да ви се възхищавам и да черпя идеи Heart Eyes!
Пепика, жива да си Hug!

# 653
  • Мнения: 1 798
Поли,превъзходна е  Heart Eyes

# 654
  • Мнения: 22 867
polin_a , много ми хареса тая цветна питка!   bouquet Това зеленото от тестото ли е? Много съм загубена, имам бои, а през ум не ми е минало да пробвам да оцветя тесто. Embarassed Ама наистина красота си спретнала!  chef  bouquet


Ами, не ми харесва. Такъв един напукан, безформен.
Labrex, радвам се, че на теб ти харесва. Hug
Ако стане тутманикът утре ще докладвам и снимка ще пусна. От сега му се точа.

emi03, кЪт не ти харесва, казвай да си пиша адреса на лични, куриерските служби работят! (находката ме подкокороса за тая идея!) Пък тутманикът къде мислиш, че ще ходи, та няма да стане? Grinning

# 655
  • Мнения: 622

Любопитко,моите гевречета пека на 200 градуса и стават като памук мекички.Нещо с печенето ли,с втасването ли си объркала?
delicate, Peace .


Предполагам, че може проблема да е при втасването, втасваха половин час и повече в машината, после около 20мин. във фурната... Може и да съм ги попрепекла, знам ли, пекох ги на около 200 градуса.

# 656
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Любопитко,значи не е от печенето.За да станат твърди,значи им е трябвало още малко да втасат,така мисля,не съм ги правила.
Полин,страхотна е.  bouquet

# 657
  • Мнения: 289
Искам да ви помоля да ми предложите някаква погача за прощапулка.Другата неделя мисля да правя.И искам първо сега да изтренирам.

# 658
  • Мнения: 335
http://azals.snimka.bg/baby/denisa.323004.14956084
давам идея само за декорацията отгоре, изписано името на детенцето и крачета от тесто, иначе питката си направи от някое любимо тесто, тя трабва да си е обикновена кръгла питка за д аможе да се търкулне
само да кажа ч ена мен ми изпадаха буквите, но то 6тото аз сам си виновна че трябва6е да си ги направя от тесто с вода само да не се надуят и да ги сложа веднага на тестото и да намажа тогава с яйце, аз сложих олио под буквите и тое не успяха да се закрепят

# 659
  • Мнения: 289
Питката е супер определено ще взема идеята за укрукасата.А как взимаш отпечатъка?Но точно от какво правиш буквите и ги слагаш на готовата за печене кръгла питка и отгоре мажеш.Четох тук някъде,че се маже с пр.мляко,жълтък и олио ако не греша.
А за прощапулник трябва да е сладка питата нали.
Аз мое любимо тесто нямам,защото за пръв път ще правя.Затова искам помощ и идейки за нещо лесно и по простичко.

Общи условия

Активация на акаунт