Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

  • 86 030
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • BRUXELLES
  • Мнения: 55
Ето и моята питка:по рецептата на Танита  bouquet

# 676
  • Мнения: 9 201
Ето и моята питка по случай рождения ден на дъщеря ми вчера.
Не ми се получи като форма, но пък беше много вкусна.




Hug

# 677
  • Мнения: 1 122
Чудесни питки виждам отново в темата Hug Ето и от мен една:



# 678
  • Universe
  • Мнения: 1 559
За повод е и не мога да я разчупя  Wink

   

# 679
  • Мнения: 293

Любопитко, аз пак ще спомена, че за да не се объркам и да прибавя много брашно, винаги ползвам бъркалките за тесто на миксера. Така не е възможно тестото да стане твърдо, просто като вземе да се отделя от стените на съда и не лепи, тогава знам, че е добро за работа.

Явно миксера ми е слаб , защото никога не мога да стигна този момент. Затормозява се  много преди тестото да започне да се отлепя от стените на съда и спирам , да не го изгоря. Налага се да доомесвам на ръка. Sad Време ми е за нов миксер , нали? Wink

Венета както обикновенно показва класа в произведенията си smile3501

Поли , браво , чудесни питки  smile3501


АлиенТа , bel1070 , lenny_pld newsm10

alina_si, честита ти рожденничка на патерици!  bouquet Много добре си е даже като форма питката ти , не се притеснявай!


stasi76 , туй тесто къде го омеси толкоз хубаво  newsm78 Wink



# 680
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Poli, благодаря ти, много си мила  newsm51. Сътворила си поредната си превъзходна питка виждам  smile3525.

АлиенТа, чудна питка си направила   bouquet.
Stasi76, прекрасна питка  smile3525.
Kapri_z  newsm51, като чета постовете ти ми се иска пак да запретна ръкави, но по това време ще се опитам да се въздържа. Въпреки, че откровено казано е най-доброто за подвизи в кухнята. Тихо, спокойно, няма кой да ми наднича през рамото и да пита кога ще е готово и т.н., и т.н.
Azals, Bel1070, Alina_si, Lenny_pld,     newsm10.

# 681
  • Мнения: 293
Kapri_z  newsm51, като чета постовете ти ми се иска пак да запретна ръкави, но по това време ще се опитам да се въздържа. Въпреки, че откровено казано е най-доброто за подвизи в кухнята. Тихо, спокойно, няма кой да ми наднича през рамото и да пита кога ще е готово и т.н., и т.н.

Venetta , ех , ако знаеш колко ми е до болка познато това чувство  hahaha Дребния е в пубертета , яде през 2 часа като бебетата Joy И не стига това ,ами и има претенции-готвенко да било , това да било, онова да било...и все наднича и пита -сега готово ли е?Ама нали каза 5 мин. , те минаха вече?Баща му като огладнее да не си му наоколко...завира се уж да помага , а ме изнервя до степен да го фрасна с тигана  Joy Опитах се да ги оставя да се справят сами в кухнята. JoyВ интерес на истината резултата беше повече от задоволителен, но 2 часа чистих подире им (а бяха ошетали уж) и 2 дни след това си търсих уредите по шкафовете  Crazy Пъхали където сварили (колкото да не се вижда) smile3532 Обаче вечерите не си ги давам за нищо!  Crossing Arms Често това ми е единственото време , в което мога да седна и да ви видя какви сте ги сготвили (в буквалния смисъл Wink ) през деня и да ви се порадвам newsm51

# 682
  • Мнения: 434
Това е вчерашната ми питка.

Не съм я снимала разчупена, защото беше за кръстник.

# 683
  • в моя свят
  • Мнения: 849
Момичета страхотни питки сте замесили вчера.Аз също най-накрая месих  Grinning Правих символична питка-грозд по идея на Краси.мира.Обаче тя като втаса вече не приличаше на грозд,освен това не ми стигна доникаде жълтъка за намазване,а нямах повече яйца.Така че на вид много не я докарах,но пък беше много вкусна.




# 684
  • Мнения: 59
Labrex, имайки предвид твоя майсторлък, едва ли моите творения ще те впечатлят особено, но ти си кажи адреса, та като го вкусиш да ми посочиш грешките(сигурно имам такива Embarassed)
Що се отнася до тутманика - думи нямам! Всички много го харесаха и беше изяден още топъл. newsm51


И на мен както на me4ta22 не ми стигна жълтък - затова е такъв. 
me4ta22 страхотен грозд, много пухкав изглежда.  bouquet
Blue_eyes много хубава питка и със страхотен гланц.  chef
 

# 685
  • Мнения: 293
Blue_eyes , кръстника оцени ли я подобаващо? Защото изглежда перфектна! Равномерно надута и много апетитна newsm10 В какво я пече? Thinking

me4ta22 , идеята ти е страхотна!На снимката изглежда супер, изобщо не е разлята , какво не и харесваш? А това, че е като памук и е изпечена перфектно си личи от последната снимка! Когато видя , че  не ми достига яйце за да намажа цялата питка добавям малко прясно мляко и олио за да го разредя и мажа с четката , така няма опасност да не ми стигне за да гланцирам Wink

 
emi03 , да ти дам и моя адрес  Embarassed Види ми се много апетитен този тутманик .... дай да опитам и аз та да преценим дали си права  smile3503

# 686
  • Мнения: 434
Оцени я и още как Grinning.Пекох я в откопчаваща се форма за торта.

# 687
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
дядо хаджия ,polin_a ,bel1070 ,alina_si ,stasi76 ,lenny_pld,Blue_eyes ,me4ta22 ,emi03  поздравления за всички .много красиви и апетитни произведения .Но няма начин да не е така,защото съм убедена,че всичко е правено с много любов   bouquet

От мен днес невероятно вкусните и пухкави домашни хамбургери на Лабрекс





# 688
  • Popovo
  • Мнения: 219
   Здравейте. Ето я и моята питка за Св.Харалампий (който беше предната седмица) която направих. Три такива питки направих, направо ми се взе здравето Mr. Green .Ама нали сме пчелари трябваше да се прежаля с месенето.
 
  Питката е по рецепта на майката на Ehho, ако нещо не съм объркала Embarassed .Стана превъзходна питка, дори със сухата мая, която ползвах стана, при условие, че никога не съм ползвала такава мая.
   

# 689
  • Мнения: 59
kapri_z, ти само кажи. Веднага пращам! Мнението на опитността е много важно. Надявам се да ви стигна в красотите от тесто newsm51

kasier,mama_vesi, страхотни сте! smile3501

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 20:09 от emi03

Общи условия

Активация на акаунт